Vítěz: A. Martín, M. Pérezová (ESP)
koniec udalosti
Premiérový závod smíšených dvojic v chodeckém maratónu ovládli Španělé Álvaro Martín a María Pérezová. V polovině trati vyrazili do rozhodujícího trháku Martín spolu s Ekvádorcem Pintadem, v posledním úseku pak Pérezová setřásla Morejónovou a došla si pro zlato. Ekvádor obhájil stříbro před Austrálií, která vedla v polovině závodu, ale více než minutovou ztrátu Cowleyho z třetího úseku již Montagová ani mocným finišem dohnat nestačila. Čtvrté končí Peru po skvělém výkonu Garcíové po boku dnes jen průměrného Rodrígueze.
Vítěz: S. McEwen (USA)
koniec udalosti
Postupující do finále
1. Shelby McEwen (USA) 2,27
2. Hamish Kerr (NZL) 2,27
3. Mutaz Essa Baršim 2,27
3. U Sang-hjok (KOR) 2,27
5. Rjoiči Akamacu (JPN) 2,27
6. Stefano Sottile (ITA) 2,24
6. Gianmarco Tamberi (ITA) 2,24
8. Romaine Beckford (JAM) 2,24
9. Brian Raats (RSA) 2,24
9. Jan Štefela (CZE) 2,24
11. Oleh Doroščuk (UKR) 2,24
12. Tihomir Ivanov (BUL) 2,24
koniec udalosti
Ďakujeme za sledovanie prenosu z rozbehov žien na 100 m cez prekážky. S konštatovaním, že naša Viktória Forsterová bude musieť zajtra o 10:35 absolvovať opravné behy, sa s vami na dnes lúčime.
koniec udalosti
Ďakujeme za sledovanie dnešného prenosu a prajeme pekný deň.
koniec udalosti
Z prvního semifinále do finále navíc postupují Dominic Lokinyomo Lobalu z týmu uprchlíků, George Mills z Velké Británie, Mike Foppen z Nizozemska a také Thierry Ndikumwenayo ze Španělska. Tedy ti, kteří byli v pádu v cílové rovince!

Finále se tak poběží ve dvaceti lidech!
koniec udalosti
Osmifinálové rozběhy jsou minulostí a žádné velké překvapení se nekonalo. Po přímém postupu do semifinále sahal ve druhém rozběhu Jakub Dudycha, bohužel doběhl o čtyři setinky čtvrtý za Botswaňanem Masalelou a bude tedy muset jít do oprav.
koniec udalosti
Výsledky
1. Nina Kennedyová (AUS) 4,90 SB
2. Katie Moonová (USA) 4,85 =SB
3. Alysha Newmanová (CAN) 4,85 NR
4. Angelica Moserová (SUI) 4,80
5. Amálie Švábíková (CZE) 4,80 NR
6. Eliza McCartneyová (NZL) 4,70
6. Elisa Molinarolová (ITA) 4,70 PB
6. Wilma Murtová (FIN) 4,70
9. Aikaterini Stefanidiová (GRE) 4,70
10. Robeilys Peinadová (VEN) 4,60 SB
11. Marie-Julie Bonninová (FRA) 4,60
12. Imogen Ayrisová (NZL) 4,60 PB
13. Olivia McTaggartová (NZL) 4,60
14. Roberta Bruniová (ITA) 4,40
14. Ninon Chapelleová (FRA) 4,40
14. Anjuli Knäscheová (GER) 4,40
14. Elina Lampelaová (FIN) 4,40
18. Lene Onsrud Retziusová (NOR) 4,40
19. Tina Šutejová (SVN) 4,40.
Vítěz: P. Pichardo (POR)
koniec udalosti
Kvalifikace trojskokanů viděla parádní bitvu o postup do finále. Nakonec rozhodoval jediný centimetr, neboť tři soutěžící se seřadili na 16,79 metrech od 11. do 13. místa, takže rozhodovaly lepší druhé pokusy. Těmi šťastnými nakonec byli Kubánec Martinez a Ital Diaz Hernandez. Smolařem byl domácí Pontvianne, protože k solidnímu pokusu přidal dva křížky. Jinak žádné velké překvapení k vidění nebylo, nejlepším výkonem 17,44 metru se blýskl Portugalec Pedro Pichardo.
koniec udalosti
Známe tedy finálovou osmičku a bude v ní opravdu mnoho velkých hvězd, do finále jde čerstvě 21letý Africký šampión z roku 2022 a bronzový muž loňského MS Botswaňan Tebogo, obhájce stříbra a obhájce bronzu a vítěz pařížské stovky Noah Lyles, dvojnásobný finalista dvoustovky na světových šampionátech Dominikánec Ogando, bramborový muž z Tokia Erriyon Knighton, pátý muž z Tokia Joseph Fahnbulleh, a těsně se do elitní osmičky vešli také reprezentant Zimbabwe a stříbrný medailista z letošního afrického šampionátu Tapiwanashe Makarawu a vlajkonoš téže země a zároveň americký univerzity šampión ve štafetě 4 x 100 Makanakaishe Charamba.

Poněkud překvapivě nepostoupil do finále obhájce zlaté medaile z Tokia Kanaďan De Grasse, který v prvním semifinále podlehl duu Bednarek, Ogando a jeho čas o jednu desetinu sekundy na postup do finále nestačil.

To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top den všem fanouškům lehké atletiky!
Vítěz: R. Stona (JAM)
koniec udalosti
Konec závodu.
koniec udalosti
Semifinále tak ovládla dáma jejíž forma byla vzhledem k dvouleté pauze kvůli neabsolvování dopingových kontrol velkým otazníkem Bahrajňanka Salwa Eid Naserová, která si časem 49,08 vylepšila sezónní maximum, za ní doběhla na postupové příčce talentovaná 21letá Irka Rhasidat Adelekeová. Z prvního běhu spolu s nimi postoupila Norka Henrietta Jaegerová, která rovněž v 21 letech tímto postupem dosahuje největšího úspěchu své kariéry,

Z běhu číslo dvě jde dál 27letá reprezentantka Dominikánské republiky a obhájkyně stříbra z Tokia Marileidy Paulinová a členka zlaté britské štafety z Budapešti Alexis Holmesová.

Ze třetího běhu pak postupuje do finále úřadující vicemistryně světa Polka Kaczmareková, poněkud překvapivě díky vylepšení osobního maxima Britka Amber Anningová a na čas bronzová dáma loňského i předloňského MS Sada Williamsová v barvách Barbadosu.

Česká závodnice Lurdes Gloria Manuel končí bohužel s časem 51,42 až na 22. příčce a finálové brány jsou jí tak pevně zavřené.

To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top den všem fanouškům atletiky.
koniec udalosti
Quincy Hall bere po naprosto úchvatném finiši zlatou medaili Hudsonu-Smithovi, který se již nepochybně domníval, že má triumf jistý. Velmi dobře přitom dlouho vypadaly také zlaté šance Jereema Richardse, ten ovšem na poslední stovce vytuhl a končí až na čtvrté pozici bez medaile, tu mu bere výrazně konzistentněji běžící Zambijec Muzala Samukonga.

Matthew Hudson-Smith překonává výkonem 43,44 vlastní evropský rekord v této disciplíně, v bleskovém závodu padly také národní rekordy Zambie a Trinidadu a Tobaga.

Zlato je pro Halla drtivě největší úspěch jeho kariéry, dosud se mohl těšit pouze z bronzu z loňského MS a z tamního štafetového zlata, Matthew Hudson-Smith dokázal stříbrem potvrdit svou pozici úřadujícího vicemistra světa a svou první světovou medaili bere africký šampión z roku 2022 Muzala Samukonga.

Obhajovat zlato nemohl kvůli zranění Steven Gardiner, stejný osud měl stříbrný Zambrano a 13 setin sekundy chybělo k obhajobě bronzu Kiranimu Jamesovi z Grenady, který paradoxně v Paříži zaběhl o 32 setin rychleji.

To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top noc všem fanouškům běžeckých disciplín!
Vítěz: S. El Bakkali (MAR)
koniec udalosti
Soufianne El Bakkali získal pro Maroko letošní první medaili a hned je z toho zlato. Na druhém místě doběhl možná překvapivě Američan Kenneth Rooks. Bronzovou medaili získal Abraham Kibiwot z Keni. Pro Keňu je to už pátá medaile z běžeckých disciplín na této olympiádě.