WTA Wu-chan (Tvrdý povrch)
0:2
3:6
1:6
Kateřina Siniaková (37.) si musela na svůj vstup do tisícovky v čínském Wu-chanu kvůli dešti den počkat, zkraje úterního programu se nicméně prezentovala skvělým výkonem. Filipínskou divokou kartu Alexandru Ealaovou (148.) přehrála za hodinu a čtvrt hladce 6:3 a 6:1. Jediný slabší moment si vybrala Češka hned na začátku, do duelu vstoupila dvěma prohranými gemy. První sadu však záhy zvrátila ziskem čtyř her v řadě. Ve druhém setu pak povolila talentované devatenáctileté teenagerce už pouze jediný gem. Ve druhém kole čeká na Siniakovou nejvýše nasazená Aryna Sabalenková (2.).
0:0
zrušené
Po náročném programu v Pekingu se Karolína Muchová rozhodla z turnaje odhlásit. Do akce tak půjde až příští týden na pětistovce v Ning-po.
0:2
4:6
6:74
Na odehrání dvou setů byly v zápase mezi Bouzkovou a Kuděrmetovovou zapotřebí skoro dvě a půl hodiny. Ruska zkraje zápasu bojovala s přesností útočných úderů a dostala se do ztráty 1:3. S re-brejkem na 2:3 se ale získala jistotu a až do konce setu nechala Bouzkové jediný gem. Do druhé sady Kuděrmetovová vstoupila mnohem lépe. Získala brejk čistou hrou a pošilhávala po vedení 3:0. Ruska další brejkboly ale neproměnila a od té doby šel její výkon strmě dolů. Svůj náskok ztratila a za stavu 5:6 dokonce čelila setbolu. Bouzková ho ale nezužitkovala a musela jít do tie-breaku. V tom česká tenistka smazala ztrátu 1:4, ale následkem zkaženého kraťasu ho stejně celý ztratila.