ATP Šanghaj (Tvrdý povrch)
2:0
6:4
6:2
Velmi dobrý zápas má za sebou Tomáš Macháč. Ve třetím kole se za necelou hodinu a půl vypořádal s Aleksandarem Vukicem a postupuje do osmifinále, kde na něj čeká Tommy Paul. Český tenista měl v tomto zápase horší rozjezd. Nezískal ani jeden z prvních sedmi fiftýnů a hned v prvním gemu musel odvracet několik brejkbolů. To se mu povedlo a ve zbytku zápasu už byl, i díky skvělému servisu, lepším hráčem. Celkem třikrát dokázal sebrat dobře servírujícímu soupeři podání a zaslouženě zvítězil ve dvou setech 6:4 a 6:2.

Já se s Vámi loučím a budu se těšit někdy příště u toho nejlepšího světového tenisu.
2:1
6:1
6:75
6:2
Jakub Menšík byl prakticky v každém setu lepším tenistou. První získal ve svůj prospěch snadno 6:1, ve druhém však nedokázal proměnit získaný brejk a nakonec jej ztratil ve zkrácené hře, třetí však už znovu získal rozdílem dvou brejků, celkově 6:2 a i přes tři sety poměrně snadno postupuje přes Alexandera Ševčenka do osmifinále.
0:2
4:6
5:7
Jiří Lehečka (34.) vypadl na tisícovce v čínské Šanghaji ve 3. kole. Prohrál v něm za hodinu a 49 minut 4:6 a 5:7 s favorizovaným Holgerem Runem (14.) z Dánska. Bývalá světová čtyřka rozhodla o svém postupu do osmifinále v obou setech shodně jediným brejkem a vždy v koncovce – poprvé v devátém a podruhé v jedenáctém gemu. Český tenista si nechával na začátku druhého dějství ošetřit bolavé pravé koleno.