ATP Šanghaj (Tvrdý povrch)
2:0
7:64
6:3
Je konec, šanghajský titul bere král letošní sezóny Jannik Sinner, který je prvním Italem v historii končícím tenisovou sezónu na čele ratingu. Dnes zvládl po vyrovnaném prvním setu na jedničku tiebreak, ve kterém vedl 4:0 a 5:1 a nakonec zaslouženě zvítězil rozdílem 7:4. Ve druhé sadě byl již od začátku lepším tenistou, ve čtvrtém gemu dokázal prolomit servis svého soupeře a náskok brejku, který byl vůbec jediným gemem utkání v němž jsme došli k brejkbolům, si již dokázal udržet.

Během 96 minut získal Jannik Sinner o čtyři míčky více, připsal si hned osm es a i díky převaze v počtu winnerů poměrem 22:12 slaví svůj desátý titul v sezóně. Ačkoliv dnešní utkání možná nenabídlo až tolik atraktivních výměn, kolik by se od střetu obou superhvězd daleko očekávat, Sinner předvedl chladnokrevný suverénní výkon, ani ve svých slabších moment nedal najevo žádný pokles psychické pohody a díky konzistentnímu chirurgicky přesnému výkonu bere zaslouženě trofej.

Djoker si tak na svůj stý karierní triumf na turnaji ATP musí ještě počkat, bude-li mu nicméně i nadále sloužit zdraví, věřím, že se tohoto milníku v blízké budoucnosti dočká. V šanghajském finále je poražen vůbec poprvé, předchozí čtyři finálové účasti srbské superhvězdy vždy skončily ziskem trofeje.

Vzájemná bilance obou mužů je tak po dnešku vyrovnaná, oba dokázali vyhrát čtyřikrát.

To už je za mě pro dnešek vše, přeji top den všem fanouškům elitního světového tenisu!