Slovinsko – Bulharsko 1:1 (kon.) | Maďarsko – Izrael 3:0 (kon.) | Švédsko – Srbsko 0:3 (kon.)
Švajčiarsko – Rakúsko 1:1 (kon.) | Portugalsko – Chorvátsko 1:2 (kon.) | Dánsko – Nórsko 3:1 (kon.)
Belgicko – Luxembursko 3:0 (kon.) | Španielsko – Sev. Írsko 5:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
1:1 (1:1)
Rakúsko
cz Sobota 08.06.2024, 18:00 • Kybunpark, St. Gallen • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemné sobotní odpoledne při přípravném zápase před Mistrovstvím Evropy, které startuje už příští pátek v Německu. V rámci přípravy dojde i na duel Švýcarska s Rakouskem, který se odehraje ve švýcarském městě St. Gallen. Zápas startuje v 18 hodin, a tak Vám přeji příjemnou zábavu!
     
    Švýcarsko
    Švýcaři se na Mistrovství Evropy utkají v základní skupině společně s domácím Německem, Skotskem a Maďarskem, takže Švýcarsko klidně může zaútočit na postup. Fotbalisté ze země helvetského kříže se už v přípravě utkali s Estonskem, které se ale ale EURO nekvalifikovalo. A Švýcarsko také od úvodní minuty potvrzovalo roli favorita, ve 20. minutě se pak dostalo do vedení, a to když skóre otevřel Steven Zuber. Trenérovi Muratu Yakinovi poté velmi vyšlo poločasové střídání, když na trávník poslal útočníka Burnley Zekiho Amdouniho, který se hned o minutu později prosadil – 2:0. V průběhu druhé půl se ještě prosadili stoper Nico Elvedi a Xherdan Shaqiri a Švýcaři nakonec porazili Estonsko 4:0.
     
    Rakousko
    Rakouští fotbalisté se také kvalifikovali na EURO a poté byli přiděleni do skupiny D, a to společně s Nizozemskem, Francií a Polskem. Tato skupina bude určitě nabitá a postoupit může klidně kdokoli. Svěřenci německého trenéra Ralfa Rangnicka už také zasáhli do jednoho případného utkání, a to když ve Vídni narazili na Srby. Rakušané vstoupili do zápasu přímo famózně protože na branku Patricka Wimmera z 10. minuty navázal o tři minuty později záložník Christoph Baumgartner – 2:0. Srbové se z rychle inkasovaných branek oklepali až po polovině poločasu a ve 35. minutě také snížili, a to zásluhou obránce Red Bullu Salzburg Strahinji Pavloviče – 2:1. Ve druhé části hry už pak gól nepadl a porážce Srbska 1:2 nezabránil ani křídelní pražské Sparty Veljko Birmančević, který odehrál necelou půlhodinu v druhé části hry.
     
    Poslední zápas
    Obě reprezentace se mezi sebou utkaly naposledy v roce 2015, a to také v přípravném utkání. Do vedení se tehdy ve Vídni dostalo Švýcarsko už v deváté minutě, kdy otevřel skóre Haris Seferović. Rakušané odpověděli také velmi rychle, neboť už o pět minut později vyrovnal stav utkání David Alaba, tehdy na klubové úrovni ještě v dresu Bayernu. Do konce poločasu si ale přeci vzali Švýcaři vedení nazpět, a to znovu zásluhou útočníka Seferoviće. V druhém poločase pak už gól nepadl a Rakousko prohrálo se Švýcarskem 1:2.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Sommer – Elvedi, Akanji, Rodríguez – Widmer, Freuler, Xhaka (C), Ndoye – Zuber, Vargas – Amdouni
    Náhradníci: Kobel, Mvogo – Stergiou, Okafor, Steffen, Zesiger, Sierro, Duah, Aebischer, Shaqiri, Jashari, Rieder
    Trenér: Murat Yakin

    Rakousko: Lindner – Lienhart, Daniliuc, Trauner, Mwene – Seiwald, Laimer (C) – Baumgartner, Kainz, Schmid – Gregoritsch
    Náhradníci: Hedl, Pentz – Wöber, Danso, Posch, Prass, Arnautović, Sabitzer, Grillitsch, Querfeld, Seidl, Wimmer, Weimann, Entrup, Grüll
    Trenér: Ralf Rangnick

    Rozhodčí: Capuitová – Alassio, Di Monteová (všichni ITA).
     
    Trio rozhodčích přivádí hráče obou týmů na hřiště Kybunparku v St. Gallenu. Pro oba celky jde o generálku na Mistrovství Evropy.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou týmů, nejprve tedy ta rakouská.
     
    Rakouská hymna už dozněla, teď je na řadě švýcarská národní píseň.
     
    Pomezní rozhodčí Francesca Di Monteová objevila ještě před výkonem díru v síti brankáře Lindnera, takže úvodní rozehrávka se o pár minut posune.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Síť opravena, zápas mezi Švýcary a Rakušany začal.
     
    1
    Hned v průběhu první minuty rozehrává domácí celek, kterému sice první pokus nevyšel, ale hned bude mít šanci na nápravu.
     
    2
    Po přihrávce Laimera posílal centr do vápna Švýcarska Romano Schmid, ale tuto pobídku odvrátil jeden z domácích obránců.
     
    2
    Ricardo Rodríguez k balonu nepustí Schmida, obránce italského Turína následně rozehrává až přes brankáře Sommera.
     
    3
    Faul hostujících Seiwalda na polovině hřiště, po rozehrávce Švýcarů byl na hraně zastaven Vargas, ale hlavní rozhodčí Caputiová nechala hru plynout.
     
    4
    Rakušané rychle po svém autorem vhazování ztrácejí balon, hrát může zase defenziva domácího týmu.
     
    5
    Silvan Widmer balon po přihrávce Freulera neudržel, Švýcaři se ale rychle dostali k míči znovu a Vargas se pokusil proniknout do šestnáctky hostů, avšak neuspěl.
     
    5
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané jdou ze své první nebezpečnější akce v zápase do vedení! Florian Kainz zachytil přihrávku od Švýcarů na nahrál CHRISTIANU BAUMGARTNEROVI, který si balon převzal na polovině hřiště, postupně utekl Freulerovi i Elvedimu a následně tváří v tvář brankáři Sommerovi nezaváhal – 0:1. Asistence: Florian Kainz.
    5. BAUMGARTNER - 0:1
     
    7
    Švýcaři po inkasované brance rozehrávají z vlastní obranné poloviny.
     
    8
    Tentokrát ale rozehrávka domácích nepůsobila jistě a Widmer málem ztratil v blízkosti vlastní šestnáctky míč, avšak nakonec švýcarská obrana situaci ustála.
     
    8
    Na druhé straně nejprve neprošel Vargas, Rakušané ale nebyli s další akcí přesní a k míči se dostal znovu Rúben Vargas, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    9
    Hosté znovu získali míč u půlicí čáry, ale v tomto případě se daleko s balonem nedostali.
     
    10
    Zajímavou akci země helvetského kříže ukončuje nepřesný pas Widmera na Ndyeho, vhazují hosté.
     
    11
    S dalším nápadem také Švýcarsko neuspělo, rozehrávat může zase soupeř.
     
    12
    Mweneho rozehrávku sice zachytil Akanji, který však neprošel přes Seiwalda a následný brejk zakončoval střelecky znovu Baumgartner, ale tentokrát nepropálil clonícího obránce.
     
    13
    Florian Kainz přihrávku od spoluhráče nezachytil a míč skončil až v zámezí.
     
    14
    Dan Ndoye sice obešel Daniliuce, ale poté si nepřišel na rakouského kapitána Laimera, který jinak hájí dres Bayernu Mnichov.
     
    15
    Daniliuc poslal dle názoru hlavní rozhodčí Caputiové balon přímo do autu, vhazovat bude soupeř.
     
    16
    Po Zuberově přihrávce obešel aktivní Ndoye Daniliuce a jeho následný přízemní centr propadl až k osamocenému Widmerovi, ten však nedokázal zakončit.
     
    16
    A akci Baumgartnera na druhou stranu zastavuje faul právě Widmera, který se ale obejde bez žluté karty, i když se to Rakušanům nelíbí.
     
    17
    Rakušané nerozehráli přesně, čehož málem využili Zuber s Amdounim, ale druhý jmenovaný byl nakonec donucen otočit zpátky.
     
    18
    Švýcaři jsou nicméně v úvodních minutách více na balonu, ale Rakušanům stačil jen jeden brejk a jsou tak ve vedení.
     
    19
    Hra se v posledních minutách lehce přiostřuje, tentokrát rozlítil zákrok Freulera i Davida Alabu na rakouské střídačce, který tam poté rozmlouval s čtvrtým rozhodčím.
     
    20
    Centr z levé strany hledal nabíhajícího Schmida, ale tento pas byl nakonec až příliš vysoký.
     
    21
    Daniliucův centr letěl do pokutového území Švýcarska, kde se nedohodli obránce Akanji s brankářem Sommerem, ale naštěstí pro domácí celou situaci zvládli.
     
    22
    Widmerova přihrávka na Amdouniho byla pomalá, obránce Mohuče se ale k míči dostal znovu a Švýcarsko poté může i nadále kombinovat.
     
    23
    Rakušané teď sice získali míč na své kopačky, ale dlouho jej neudrželi.
     
    24
    Romano Schmid udržel míč pro své barvy a poté rozjel útočnou akci přihrávkou na Baumgartnera, který však hru uklidňuje.
     
    25
    Nákop Floriána Kainze skončil bez teče až v autu, vhazuje domácí celek.
     
    25
    Zeki Amdouni se do pokutového území soupeře nedostal, ale po zákroku Lienharta uvidíme rohový kop.
     
    26
    Vargasův centr ale byl odvrácen hostující obranou.
     
    26
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V 26. minutě je vyrovnáno! Po odvráceném rohovém kopu zůstali Švýcaři u balonu, po akci a střele Vargase z levé strany vyrazil brankář Lindner míč pouze k SILVANU WIDMEROVI. Obránce bundesligové Mohuče už měl lehkou práci a zblízka doklepl míč do sítě – 1:1.
    26. WIDMER - 1:1
     
    27
    No, a rakouský trenér Rangnick není spokojený s herním projevem svého týmu a posílá na rozcvičení záložníka Grillitsche.
     
    28
    Rakušané získali vhazování na útočné polovině, po autu se ve středu hřiště otevřela možnost Mwenemu ke střele, ta však skončila jen v rukavicích brankáře Sommera.
     
    29
    Akci Švýcarska zastavuje ofsajdové postavení, ve kterém byl útočník Amdouni.
     
    30
    Domácího Rúbena Vargase zastavuje faulem ve středu hrací plochy obránce Trauner, hlavní rozhodčí píská.
     
    31
    Akanjiho centr mířil na Widmera, který se sice k balonu nedostal, ale hostující Mwene svou nepřesnou rozehrávkou následně daruje Švýcarsku roh.
     
    32
    Centr ze značky rohového kopu byl ale odvrácen a následně navíc fauluje Schmida Rodríguez.
     
    33
    Nákop gólmana Lindnera směřoval na rakouského útočníka Gregoritsche, toho ale nepustil k míči obránce Manchesteru City Manuel Akanji.
     
    33
    Ndoyeho průnik zastavuje jasným faulem hostující záložník Seiwald, i tentokrát se ale žlutit nebude.
     
    34
    Zuber i s trochou štěstí udržel míč u svých kopaček, následný centr do vápna hledal Amdouniho, avšak rakouská obrana hrací předmět odvrátila.
     
    35
    V průběhu 35. minuty rozehrává zase Švýcarsko, které se zatím jasně lepším týmem, ale skóre je pouze 1:1.
     
    36
    Zeki Amdouni vybíhal z jasného ofsajdu, což také neušlo pomeznímu rozhodčímu Alassiovi, který okamžitě zvedl praporek.
     
    37
    Hostující stoper Trauner zasáhl jako první nohy Amdouniho, hlavní rozhodčí Caputiová píská faul a Švýcaři mají k dispozici zajímavou standardku.
     
    38
    K exekuci standardky se postavil Granit Xhaka, který sice poslal míč nad zdí, ale zároveň také i nad branku Lindnera.
     
    39
    Znovu v akci Xhaka, tentokrát rychle přišel o balon, avšak akce Rakušanů končí u postranní čáry.
     
    40
    Domácí rychle vhodili aut a po následné přihrávce se probíjel do šestnáctky hostů Amdouni, avšak neprošel. Následně si navíc na trávník sedl Steven Zuber a očividně bude potřebovat ošetření.
     
    42
    A zraněný Steven Zuber nebude moci pokračovat v utkání, na trávníku jej tedy nahradí Michael Aebischer.
     
    43
    Nico Elvedi pod tlakem nakopl míč na útočnou polovinu, kde však dobře zapracovali jeho spoluhráči a balon udrželi.
     
    44
    Widmerův pokus o centr byl zablokovaný Mwenem, domácí ještě chvíli zůstali u balonu, ale ne na dlouho.
     
    45
    Po Baumgartnerově přihrávce zkoušel své štěstí zpoza šestnáctky Nicolas Seiwald, ale branku Sommera minul.
     
    45
    Hlavní rozhodčí přidává k úvodním pětačtyřiceti minutám ještě šedesát sekund.
     
    45+1
    Faul Laimera ještě daruje Švýcarům standardku, kteří ale rozehráli nakrátko.
     
    45+1
    Domácí se následně dostali s rozehrávkou až na obrannou polovinu, kde navíc balon po chvíli ztrácejí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po první půli je stav zápasu mezi Švýcarskem a Rakouskem vyrovnaný 1:1.
    Vstup do utkání vyšel velmi dobře hostům, a to protože hned v páté minutě utekl obraně Švýcarska Christoph Baumgartner a svůj únik zakončil mimo dosah gólmana Sommera – 0:1. Od té doby však byli domácí výrazně lepším týmem a vyrovnání se dočkali v 26. minutě, když doklepl do sítě vyraženou Vargasovu střelu Silvan Widmer – 1:1. Svěřenci trenéra Yakina i nadále potvrzovali svou převahu, ale další gól už nevsítili a ke konci poločasu navíc přišli o záložníka Stevena Zubera, který musel kvůli zranění ze hřiště.
    Po prvním poločase je tak skóre nerozhodné, i když měli Švýcaři daleko více ze hry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Kainz, přichází Wimmer,
    ze hřiště odchází Baumgartner, přichází Grillitsch,
    ze hřiště odchází Daniliuc, přichází Posch.
     
    46
    Hned v první minutě druhého poločasu se po přihrávce Gregoritsche tlačil do zakončení Laimer, který sice nevystřelil, ale vybojoval alespoň roh.
     
    47
    Rohový kop přizvedl domácí stoper Elvedi, hosté budou ještě vhazovat.
     
    48
    Rakušané se dostali s rozehrávkou až k brankáři Lindnerovi, jehož dlouhý nákop ale skončil jen u kopaček soupeře.
     
    49
    Rakušané sice vybojovali balon nazpět, ale jen na chvíli.
     
    50
    Švýcaři rozehrávají z vlastní obranné poloviny, soupeř se chvilkami pokouší trošku vytáhnout dresink.
     
    51
    Widmerovu přihrávku přečetl střídající Posch, který se také pokusil rozjet protiútok, ale neuspěl.
     
    52
    Průnik Michaela Aebischera zastavuje nedovolený zákrok Grillitsche, Švýcaři budou zahrávat standardku.
     
    53
    Xhaka rozehrál standardku nakrátko, na následný Grillitschův centr si naběhl Silvan Widmer, ale svou hlavičku poslal daleko od branky Lindnera.
     
    54
    Rychlý brejk Švýcarů zakončoval po přihrávce Ndoyeho Rúben Vargas, stoper Lienhart srazil jeho pokus o přihrávku z úhlu na rohový kop.
     
    55
    A Vargas rozehrál i rohový kop, tentokrát nakrátko, avšak následná přihrávka od Rodrígueze právě na záložníka Augsburgu nebyla tolik přesná.
     
    56
    Poschovu rozehrávku zachytil Xhaka, Švýcaři ale rychle přišli o balon a následnou akci Rakouska zakončoval Gregoritsch, ale trefil jen obránce.
     
    57
    V 57. minutě zápasu vidí první žlutou kartu utkání záložník Švýcarska Granit Xhaka za ostrý faul.
     
    59
    Ndoye míč ještě stihl před autovou lajnou a jeho následný nepříjemný centr musel odvracet stoper Rakouska Lienhart.
     
    60
    Střídající Patrick Wimmer vybojoval míč asi na polovině hřiště, následně se hrací předmět dostal až k Gregoritschovi, ten ale nevystřelil.
     
    61
    Míč končí v rukavicích brankáře Yanna Sommera, který může rozehrávat.
     
    61
    Mweneho nákop odvrátil hlavou do zámezí stoper Nico Elvedi, po následném vhazování Rakušané o míč definitivně přicházejí.
     
    62
    Dlouhý Poschův aut sklepnul jeden ze švýcarských stoperů k brankáři Sommerovi.
     
    63
    Schmidův pokus o centr byl nepřesný a skončil až za brankovou čarou, rozehrává znovu domácí gólman, který jinak působí v Interu Milán.
     
    64
    Rúben Bargas poslal na zem nedovoleně Posche, hlavní rozhodčí Caputiová přerušuje hru.
     
    64
    Po Wimmerově přihrávce centroval Mwene, ale jeho pobídka byla sražena na rohový kop.
     
    65
    Wimmerův centr nebyl špatný, ale brankář Sommer jej dokázal přizvednout a prodloužit do protilehlého autu.
     
    65
    Poschův centr z levé strany se po několika hlavičkách dostal k Wimmerovi, jehož zakončení také hlavou odvrátil Akanji.
     
    66
    Hosté kopali další roh, ale i tentokrát zasáhnul brankář Švýcarů.
     
    66
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Vargas, přichází Shaqiri,
    ze hřiště odchází Amdouni, přichází Okafor.
     
    67
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Lienhart, přichází Wöber,
    ze hřiště odchází Trauner, přichází Danso.
     
    68
    Nově příchozí obránce Wöber se na trávníku uvedl faulem, rozehrávat budou Švýcaři.
     
    69
    Na trávníku teď zůstali ležet po vzájemném souboji ležet Ndoye a Posch a rozhodčí Caputiová raději přivolává pro oba ošetření.
     
    70
    Po ošetření obou fotbalistů rozehrávali domácí, ale jen odevzdali míč soupeři.
     
    71
    Noah Okafor se k balonu přes Dansa nedostal, ale hrát budou Švýcaři, neboť si rakouský obránce pomohl nedovoleně.
     
    72
    Švýcaři mají v druhém poločase větší problém s rozehrávkou, neboť hosté po přestávce daleko více napadají a znepříjemňují domácím situaci.
     
    73
    Z dalšího souboje mezi Okaforem a Dansem vyšel lépe stoper francouzského Lens, který byl faulován švýcarským útočníkem AC Milán.
     
    74
    Přihrávka do běhu Laimerovi byla až příliš dlouhá a končí u brankáře Sommera.
     
    74
    Na hřišti teď zůstal sedět po faulu Wimmera Granit Xhaka, tak doufejme, že záložník Leverkusenu bude v pořádku.
     
    77
    Střídání v týmu Švýcarsko:
    ze hřiště odchází Xhaka, přichází Sierro,
    ze hřiště odchází Akanji, přichází Stergiou,
    ze hřiště odchází Rodríguez, přichází Zesiger.
     
    77
    Střídání v týmu Rakousko:
    ze hřiště odchází Laimer, přichází Seidl.
     
    78
    Rakušané měli k dispozici další rohový kop, ale i v tomto případě skončil míč v náručí brankáře Sommera.
     
    79
    Hlavní rozhodčí přerušuje hru po faulu Stergioua na Wimmera a švýcarský obránce také dostává žlutou kartu.
     
    80
    Následnou standardku rozehráli Rakušané centrem na Dansa, který ale nedonutil brankáře Švýcarska k zákroku.
     
    81
    Rakousko je v druhé půli asi trochu aktivnější, tentokrát mohlo zahrozit z pravé strany, ale nestalo se tak.
     
    82
    Střídající Seidl hledal svou přihrávkou nabíhajícího Schmida, který ale zůstal stát.
     
    82
    Po Wimmerově přihrávce se otočil kolem stopera Švýcarska Michael Gregoritsch a vystřelil, jeho ránu ale chytá brankář Sommer.
     
    82
    A při akci na druhou stranu stáhl Nicolas Seiwald na trávník domácího Okafora a vidí žlutou kartu.
     
    83
    Dalším faulem se poté provinil švýcarský Ndoye, ale tentokrát se žlutit nebude.
     
    84
    Seiwald už balon na hrací ploše nestihl a daruje tak soupeři vhazování v blízkosti vlastního rohového praporku.
     
    85
    Útočná akce Rakušanů nevyšla, zaútočit tak můžou i domácí.
     
    85
    Avšak ani akce Švýcarska nebyla příliš přesná, ve druhém poločase tempo zápasu trochu opadlo.
     
    86
    Michael Gregoritsch byl faulován Elvedim ve středu hřiště, italská rozhodčí Caputiová píská.
     
    87
    Xherdan Shaqiri sice vyhrál hlavičkový souboj, ale míč prodloužil jen do míst, kde byli hráči v bílém.
     
    88
    Rakousko zahajuje 88. minutu dnešního zápasu rozehrávkou u poloviny hřiště.
     
    88
    Wimmerova přihrávka hledala Seidla nebo Gregoritsche, ale skončila jen u stopera Elvediho.
     
    89
    Akce hostujícího Posche kolem postranní čáry nevyšla, odkopávat bude švýcarský gólman.
     
    90
    Hostující Mwene už míč na hřišti nestihnul, domácí můžou vhazovat na útočné polovině.
     
    90
    A rakouský Patrick Wimmer vzápětí srazil k zemi Shaqiriho a Švýcarsko bude zahrávat standardku.
     
    90
    Shaqiriho centr letěl na zadní tyč, kam si nabíhal Okafor, ale balon už na hřišti nezastihl.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Patrick Wimmer vidí v první nastavené minutě žlutou kartu, pravděpodobně za nesportovní chování.
     
    90+2
    Další Shaqiriho přihrávka končí až u obránců Rakouska, kterým se ale další pokus o rozehrání také nezdařil.
     
    90+3
    Třetí nastavenou minutu započne svou rozehrávkou brankář Sommer, ale vypadá to, že už ani jeden z týmů nebude nikam spěchat.
     
    90+3
    Akci Rakouska zastavil ofsajd, zápas skončí nerozhodně.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Přípravný zápas mezi Švýcarskem a Rakouskem, který byl pro obě země generálkou na blížící se Mistrovství Evropy, skončil nerozhodně 1:1.
    Vstup do utkání se povedl více Rakousku, které se také dostalo do vedení, a to když rychlou samostatnou akci zakončil mimo dosah brankáře Sommera Christoph Baumgartner – 0:1. Švýcaři ale byli od tohoto momentu lepším týmem a vyrovnání se dočkali v 26. minutě, a to když Vargasovu střelu jen do brankáře Lindnera dorazil do odkryté sítě Silvan Widmer – 1:1.
    Druhý poločas nabídl vcelku vyrovnaný průběh, ale přeci jen byli lehce lepší Rakušané. V množství rohů ale brankáře Sommera příliš neprověřili. Gólman Interu Milán Yann Sommer si svůj nejtěžší zákrok připsal až v 82. minutě, kdy jej prověřil rakouský útočník Gregoritsch. Švýcarsko toho do útoku v druhém poločase příliš nepředvedlo a protože Rakušané se už do další šance také nedostali, skončilo utkání remízou 1:1.
     
    Švýcaři vstoupí do Mistrovství Evropy přesně za týden, kdy se utkají v Kolíně nad Rýnem s Maďarskem, které duelu v přípravném duelu porazilo Izrael 3:0. Rakušané vstoupí na EURO 17. června, kdy se utkají s favorizovanou Francií.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne a příjemné prožití následných týdnů, třeba i s Mistrovstvím Evropy v Německu. (20:07:07)

    Matěj Skula

    Góly: 26. Widmer – 5. Baumgartner

    Karty:   57. Xhaka (SUI), 79. Stergiou (SUI) – 82. Seiwald (AUT), 90+1. Wimmer (AUT)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 12:16.
    Švajčiarsko: Sommer – Elvedi, Akanji (77. Stergiou), Rodríguez (77. Zesiger) – Widmer, Freuler, Xhaka (C)(77. Sierro), Ndoye – Zuber (42. Aebischer), Vargas (66. Shaqiri) – Amdouni (66. Okafor)
    Náhradníci: Kobel, Mvogo – Steffen, Duah, Jashari, Rieder

    Tréner: Murat Yakin

    Rakúsko: Lindner – Lienhart (67. Wöber), Daniliuc (46. Posch), Trauner (67. Danso), Mwene – Seiwald, Laimer (C)(77. Seidl) – Baumgartner (46. Grillitsch), Kainz (46. Wimmer), Schmid – Gregoritsch
    Náhradníci: Hedl, Pentz – Prass, Arnautović, Sabitzer, Querfeld, Weimann, Entrup, Grüll

    Tréner: Ralf Rangnick

    Rozhodca: Capuitová – Alassio, Di Monteová (všichni ITA)