Oviedo – Eibar 0:0 (kon.)
koniec
Real Oviedo
0:0 (0:0)
SD Eibar
cz Sobota 08.06.2024, 18:30 • Estadio Nuevo Carlos Tartiere, Oviedo • LaLiga2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Přeji pěknou sobotu všem příznivcům španělského fotbalu. Dnes je na programu první semifinálový duel play-off o postup do LaLigy, ve kterém změří svoje síly Real Oviedo a SD Eibar.
     
    TABULKA 2023/2024:

    1. CD Leganés – 74 bodů, 56:27 (+29)
    2. Real Valladolid – 72 bodů, 51:36 (+15)

    3. SD Eibar – 71 bodů, 72:48 (+24)
    4. RCD Espanyol – 69 bodů, 59:40 (+19)
    5. Sporting de Gijón – 65 bodů, 51:42 (+9)
    6. Real Oviedo – 64 bodů, 55:39 (+16)
    7. Racing Santander – 64 bodů, 63:55 (+8)
    8. Levante UD – 59 bodů, 49:45 (+4)
    9. Burgos CF – 59 bodů, 52:54 (-2)
    10. RC Ferrol – 59 bodů, 49:52 (-3)
    11. Elche CF – 59 bodů, 43:46 (-3)
    12. CD Tenerife – 56 bodů, 38:41 (-3)
    13. Albacete Balompié – 51 bodů, 50:56 (-6)
    14. FC Cartagena – 51 bodů, 37:51 (-14)
    15. Real Zaragoza – 51 bodů, 42:42 (0)
    16. CD Eldense – 50 bodů, 46:56 (-10)
    17. SD Huesca – 49 bodů, 36:33 (+3)
    18. CD Mirandés – 49 bodů, 47:55 (-8)
    19. SD Amorebieta – 45 bodů, 37:53 (-16)
    20. AD Alcorcon – 44 bodů, 32:53 (-21)
    21. FC Andorra – 43 bodů, 33:53 (-20)
    22. Villarreal CF B – 43 bodů, 41:62 (-21)
     
    PRŮBĚH SEZÓNY 2023/24:

    I LaLiga 2 nabídla velice atraktivní sezónu, která byla znovu velmi vyrovnaná a o postupové, respektive barážové pozice se bojovalo až do posledního kola. Z přímého postupu do nejvyšší španělské soutěže se mohou těšit celky Leganes a Valladolid. První jmenovaný tým se vrací zpět mezi elitu po čtyřech letech, za to Valladolid nenechal nic náhodě a vrací se po pouhém roce. O poslední místenku se v rámci play-off o postup porvou celky Eibar, Espanyol, Gijon a Real Oviedo. Mezi méně šťastné týmy patří rozhodně Racing Santander, který přišel o poslední pozici zajišťující play-off jen díky horšímu skóre. Značně za očekáváním zůstalo Levante, které se umístilo až na osmé příčce a na návrat si budou muset počkat ještě minimálně další rok. Sezónu hrůzy si prožila také Huesca, která hrála dokonce o udržení a není to tak dávno, co jsme i tento tým viděli v nejvyšší soutěži. Mezi sestupující mužstva s nejmenším počtem bodů patří Amorebieta, Alcorcon, Andorra a rezerva Villarealu. Play-off, ve kterém poznáme posledního postupujícího začíná už dnes a to duelem Real Oviedo a SD Eibar, který budeme společně sledovat.
     
    SD EIBAR

    Cesta Eibaru do nejvyšší soutěže se přibrzdila těsně před bránou přímého postupu, ke kterému celku ze severu země chyběl jediný bod. Dosavadní cesta za postupem byla jako na houpačce. Eibar střídal výhry a porážky a nebýt několika naprosto zbytečných ztrát proti tabulkově slabším týmům, naprosto v klidu se toto mužstvo mohlo ucházet o zisk titulu. Bohužel se tak nestalo a sezóna bude ještě minimálně dva zápasy pokračovat.

    Mezi tahouny týmu patří jednoznačně Bautista Jon, Stoichkov a Ager Aketxe. První jmenovaný se umístil dokonce na třetím místě v bodování a to s pěknou bilancí 17+2. V nejlepší desítce nalezneme ještě Stoichkova, který si připsal 12 branek a 7 asistencí. Těsně za ním se pak nachází Aketxe, jenž zaznamenal 11 gólů a 6 asistencí. Právě Stoichkov a Aketxe se podíleli na poslední divoké výhře, která byla shodou náhod proti dnešnímu soupeři Realu Oviedo. Nejen na zmiňované tři hráče se dnes bude spoléhat. Eibar jde do zápasu v roli favorita a to dokonce jako nejlépe nasazený tým v celém play-off o postup.

    České zastoupení v LaLize není tak obvyklé, ale přesto jedno takové tu v kádru Eibaru najdeme. Stefan Simič přišel minulé léto z Hajduku Split, ale v Eibaru nedostává moc příležitostí a navíc mu na konci měsíce končí smlouva. Kam povedenou další kroky tohoto hráče s balkánskými kořeny zatím není známo.
     
    REAL OVIEDO

    Oviedo bude mít na úvod play-off k dispozici domácí prostředí, což může být mírnou výhodou. Mužstvo, které obsadilo poslední pozici zaručující účast v bojích o nejvyšší soutěž, má určitě ambice na návrat a dnešní zápas bude vzhledem ke startu na domácí půdě klíčový a svěřencům trenéra Carriona by se jednoznačně hodila výhra, která by uklidnila kabinu. Oviedo narazí na nejlépe postavený tým Eibar, a to znamená, že půjde do tohoto dvojzápasu v roli outsidera, ale i toto může být psychologická výhoda, díky které nebudou hráči pod takovým tlakem.

    Pokud chceme hledat nejlepšího střelce týmu, musíme se podívat až na devatenácté místo, na kterém se nachází s bilancí 10 branek a 2 asistence Borja Baston. o pár příček níž se pak nachází ještě Paulino, který zaznamenal 9 gólů a 1 asistenci. Ačkoliv Real Oviedo nemá tak výrazné střelce, v posledním zápase to rozhodně vidět nebylo. Právě proti Eibaru v posledním kole prohráli těsně 4:3 a to dává všem jasně najevo, že Oviedo nebude jen bránit.
     
    ROZHODCOVSKÁ TROJICE

    Na dnešní utkání obdržel delegaci na pozici hlavního rozhodčího Alejandro Quintero, který druhou nejvyšší soutěž řídí již třetím rokem a stihl odpískat 62 zápasů. Na lajnách mu bude asistovat duo Unai Gárcia a Iván Ríos.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Oviedo: Román – Rozada, Luengo, Calvo, Pomares – Moyano, Luismi, Colombatto, B. Sánchez – Alemão, Bastón (C).
    Náhradníci: Braat – Ahijado, Bretones, Camarasa, Paulino, Dubasin, Homenchenko, Suárez, Mascarenhas, Millan, Gonzalez, Vazguez.
    Trenér: Luis Carrion.

    SD Eibar: Zidane – Correa, Berrocal, Arbilla (C), Gutiérrez – Nolaskoain, Pereira – Aketxe, Soriano, Corpas – Stoichkov.
    Náhradníci: Rodríguez – Álvarez, de la Fuente, León, Qasmi, Ríos Reina, Tejero, Venâncio, Vencedor, Q. González, Pérez, Madariaga.
    Trenér: Joseba Etxeberria.

    Rozhodčí: A. Quintero – U. García, I. Ríos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Za deštivého počasí nám začalo první utkání play-off o postup, ve kterém na úvod vykopával hostující celek, jenž drží míč na svých kopačkách a pomalu postupuje k brance soupeře.
     
    3
    Velké problémy měl teď gólman Eibaru, který dostal mizernou malou domů a míč musel těsně před brankovou čárou odkopnout alespoň na aut.
     
    4
    Hodně nabuzené Oviedo to zkoušelo skrze centr, který z pravé strany vyslal Santiago Colombatto, jenž našel spoluhráče pouze v ofsajdové pozici a u míče budou pokračovat hráči hostí.
     
    5
    Zatím rozhodně nejsme svědky hry na držení míče. Až teď se hra trošku uklidnila, ale domácí si vzápětí špatně nahráli a hra se znovu obrací na druhou stranu.
     
    6
    Žlutá karta pro tým SD Eibar (Stoichkov).
     
    8
    Hráči Eibaru nechtějí dát domácím chvilku času na kombinaci na své polovině aktivně pokračují v napadání.
     
    9
    Borja Bastón si zkoušel najít ve vápně prostor pro střelu, ale místo toho spíš nahrál na nepřipraveného spoluhráče, který o míč přišel.
     
    10
    Sledujeme opravdu rychlou hru, která má na svědomí plno nepřesností na obou stranách a hráči to raději začínají zkoušet individuální cestou.
     
    12
    Carlos Pomares zkusil projít středem hřiště, ale tam na něj čekal připravený Oier Luengo, jenž obral Oviedo o míč.
     
    13
    Před vápnem si znovu vytváří tlak domácí, kteří se musí přesunout až ke středovému kruhu, a to kvůli nepřesnému sraženému centru.
     
    14
    Juan Berrocal si hodně hraničně pomohl ve snaze získat míč, ale rozhodčí na protesty fanoušků, kteří se dožadují penalty nereaguje.
     
    16
    Hosté po výkopu od branky drží míč na polovině soupeře, kde dlouhými centry přehrávají hru a snaží se rozpohybovat domácí stopery.
     
    17
    Oba týmy si po rychlém začátku chtějí chvilku odpočinout, což momentálně hraje ve prospěch Ovieda, který dostává prostor na kombinaci.
     
    18
    O první pokus o přímé ohrožení branky se postaral Stoichkov, který se dostal do ostrého úhlu a tvrdou střelou zakončil jen do boční části sítě. Leo Román bude mít odkop.
     
    20
    Po jednom ze soubojů zůstal na trávníku ležet Roberto Correa, který ale bude schopen pokračovat a nepříjemný pád se snaží rozchodit.
     
    21
    První zákrok si po střele Agera Aketxeho připisuje Román.
     
    22
    I domácí to vzápětí rychlou akcí zkusili, ale ani střela Santiaga Colombatta se neujala a končí vedle pravé tyče. Odkop pro hosty.
     
    24
    Rozhodčí po nátlaku ze strany hráčů píská nedovolený zákrok, po kterém bude rozehrávat Eibar.
     
    25
    Hosté o míč přišli a hned vzápětí se také dopustili faulu a z velmi podobného místa může hrát domácí celek.
     
    26
    Luca Zidane zůstává vytažený daleko z branky a pomůže svým spoluhráčům rozjet útočnou akci.
     
    27
    Roberto Correa centroval z levé strany pouze do stojícího stopera, který míč srazil vysoko nad branku, kde si míč následně vzal Leo Román.
     
    28
    Matheus Pereira si nechtěl komplikovat práci a míč raději zakopl do zámezí a budeme sledovat první roh, který bude mít k dispozici Real Oviedo.
     
    29
    Centr směřovaný na bližší tyč nikoho nenašel a Eibar první roh bez problémů odvrací.
     
    31
    Hra se přesouvá ke středu hřiště, kde je příliš husto a kombinační hra je zde velmi těžká.
     
    32
    Cristian Gutiérrez se snažil dobře najít za obranou někoho ze svých spoluhráčů, ale k jeho smůle míč jen proletěl za branku Romána.
     
    33
    Eibar donutil soupeře chybovat a vynutil si autové vhazování, které hráči hostů rozehrají na své stopery, kteří nikam nespěchají.
     
    35
    Viti nepřesně přihrál a byly z toho velké problémy u vlastní branky, které naštěstí pro Oviedo vyřešil odkopem Carlos Pomares.
     
    36
    Standardní situaci si zahrají domácí, ovšem je to k brance pořádný kus cesty a bude to maximálně na centr.
     
    38
    Anaitz Arbilla taky nevymýšlel nic složitého a za cenu ztráty míče raději odkopl. Naštěstí pro něj jsou znovu jeho spoluhráči na balónu.
     
    40
    V závěru poločasu začíná být hra více taktická, což má za následek menší počet šancí. Na balónu momentálně operuje domácí tým.
     
    41
    Domácí si zbytečně zkomplikovali hru naprosto nesmyslně prudkým centrem, který nakonec vybojoval jeden ze záložníků zpět.
     
    42
    Domácím je následně odpískán ofsajd a Zidane bude rozehrávat těsně vedle rohového praporku.
     
    43
    Stoichkov se obětoval a šel do nepříjemného souboje mezi dva hráče a vybojoval faul, po kterém může hrát Eibar.
     
    44
    Zdá se, že poločas už se v klidu dohraje. Uvidíme kolik sudí Quintero přidá nad rámec řádné hrací doby.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+1
    Alemãova hlavička se snášela k Zidaneově levé tyči, brankář Eibaru v poslední chvilce vyškraboval.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:34.
     
    Oba týmy vstoupily do zápasu velmi aktivně, ale tempo hry postupně klesalo a to je jeden z důvodů, proč jsme ještě neviděli žádnou branku. Žádnou vyloženou šanci jsme zatím neviděli, ale je to Oviedo, které by potřebovalo vyhrát tento zápas a vynutit si lepší pozici do odvety.
     
    Hráči se vracejí na scénu a za malou chvilku budeme pokračovat!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Tentokrát rozehrávají domácí, kteří se dostávají velmi rychle před branku soupeře, kde kombinují.
     
    48
    Alexandre Alemão se snažil vybojovat další roh, což se mu nepovedlo a od branky bude kopat Leo Román.
     
    49
    Vypadá to, že domácí se budou snažit hrát více na územní převahu, ale hru si Oviedo samo komplikuje nepřesnou kombinací, díky které mohou do útoku hráči Eibaru.
     
    50
    Útočné snažení hostů netrvalo dlouho a Real otáčí hru.
     
    51
    Další ztráta domácích vedla ke střele, kterou Matheus Pereira vyslal vysoko nad branku Romána.
     
    53
    Borja Sánchez asi sám nečekal, kam až jeho přízemní centr z levé strany doletí. U pravé tyče zůstal úplně volný míč, který jeden ze stoperů vykopává do bezpečí. Hrajeme stále bez branek!
     
    54
    Ihned na to domácí měli k dispozici další roh, ale i tento byl odvrácen daleko od vápna Eibaru.
     
    55
    Leo Román musel být ve střehu po střele Stoichkova, který trefil jen rukavice domácího strážce tyčí.
    55. Po rohu nepropálil domácího brankáře Juan Molina, hrající s přezdívkou Stoichkov
     
    57
    Po delší době jsou v držení míče hosté, kteří podobně jako domácí přicházejí o míč nepřesnou přihrávkou.
     
    58
    Ani Oviedo daleko nedošlo a Eibar si bere míč zpět na své kopačky, ale dál jak za polovinu hřiště se zatím nemohou dostat.
     
    59
    Alexandre Alemão to vzal na sebe a díky jeho stražené střele se bude kopat další roh u branky Eibaru.
     
    60
    Hodina hry je za námi a stále čekáme na otevření skóre, o které stojí oba celky.
     
    61
    Žlutá karta pro tým Real Oviedo (Borja Sánchez).
     
    62
    Ager Aketxe se dožadoval vhazování ve svůj prospěch, ale pomezní rozhodčí byl proti.
     
    63
    Na domácí straně se chystá první střídání, které brzy přijde na řadu.
     
    64
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Borja Sánchez, přichází Jonathan Dubasin.
     
    65
    Ani tento pokus o dlouhý centr nenašel hlavu nikoho v domácím dresu a Eibar obrací hru na druhou stranu.
     
    67
    Obě mužstva se snaží o nějaký centr, ale ani Roberto Correa nenašel ve vápně nikoho ze svých spoluhráčů a míč prolétá až do zámezí.
     
    68
    Oviedo drží míč, ale je pod velkým tlakem, který vyústil ve ztrátu. Eibar pokračuje ve hře po levé straně.
     
    70
    Sledujeme velmi vyrovnanou pasáž, avšak můžeme jen opakovat, že na první gól stále čekáme. Skóre nezměnil ani střílený centr, který vyslal z levé strany Alexandre Alemão. Zidane byl pozorný.
     
    71
    Alexandre Alemão je při chuti a věří ve své individuální schopnosti. Tentokrát jeho průchod skrze zálohu nevyšel.
     
    72
    Žlutá karta pro tým Real Oviedo (Viti Rozada).
     
    73
    José Corpas zůstává po nepříjemném zákroku ležet na trávníku a Viti může být rád, že karta měla jen žlutou barvu.
     
    74
    Eibar rozehrál a pokračuje v další kombinaci.
     
    75
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Borja Bastón, přichází Álex Millan,
    ze hřiště odchází Sebastián Moyano, přichází Paulino.

    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází Roberto Correa, přichází Sergio Álvarez.
     
    76
    Hra se začíná vyostřovat. Již třetího faulu za krátkou dobu se dopustili hráči domácího celku.
     
    77
    Domácí se potřebují po několika nedovolených zákrocích uklidnit, což se daří právě teď. Oviedo může pokračovat v útočném snažení.
     
    78
    Luca Zidane prokázal své pevné nervy a zkušeně rozehrál na své spoluhráče, kteří navíc vybojovali další faul.
     
    80
    Neuvěřitelné co teď neskončilo gólem! Alexandre Alemão se ocitl osamocený na penaltovém puntíku a trefil achilovku posledního bránícího hráče, který na čáře zvedl míč nad břevno. Dodatečně byl odpískán ofsajd, který by domácí tým zachránil.
     
    81
    Je to Eibar, který má momentálně o něco více ze hry a to i díky sérii faulů domácích.
     
    82
    Jsme už v závěrečné desetiminutovce, ve které mají míč v držení hosté, kteří však nemohou najít žádnou díru v obranných řadách Realu.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 28 100 diváků.
     
    84
    Domácí vybojovali míč a bude z toho další roh. Tato herní situace zatím Oviedu moc příležitostí nepřinesla a nic se nezmění ani teď.
     
    85
    Odražený míč doputoval až k Románovi, který také pomůže svému týmu zůstat na polovině soupeře.
     
    86
    Domácí by potřebovali skórovat. Odveta na hřišti Eibaru by se hrála daleko lépe alespoň s malým náskokem v celkovém součtu gólů.
     
    87
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Alexandre Alemão, přichází Francisco Mascarenhas,
    ze hřiště odchází Carlos Pomares, přichází Abel Bretones.

    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází José Corpas, přichází Konrad de la Fuente,
    ze hřiště odchází Juan Berrocal, přichází Álvaro Tejero.
     
    88
    Oviedo moc dobře ví, co je ve hře a spěchá dopředu. K jejich smůle celou akci zastavuje útočný faul.
     
    89
    Žlutá karta pro tým Real Oviedo (Jonathan Dubasin).
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    A toužený gól mohl přijít! Na zadní tyči si na křížný pas naskočil Paulino de la Fuente, který trefil prudkou hlavičkou jen Zidaneho rukavice a bude z toho další roh. Velmi dobrý zákrok hostujícího gólmana.
    90+1. Paulino de la Fuente mohl hlavičkou rozhodnout, Zidane byl proti
     
    90+2
    Hra se přesunuje na druhou stranu, kde další kombinaci vytváří Eibar.
     
    90+3
    Stoichkov si přes protesty domácích příznivců došel pro další faul a Eibar bude mít jednu z posledních šancí z přímého kopu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:14.

     
    Je dobojováno. První zápas nám žádný gól nenabídl, což se rozhodně hodí více hostům, kteří dobře nakročili do odvety, která se bude hrát ve středu na půdě Eibaru. Druhé dějství nám nabídlo několik zajímavých šancí, ale oba gólmani byli dnes stoprocentní. Děkuji vám za pozornost a jste zváni i na druhé pokračování tohoto dvojzápasu v rámci play-off o postup do LaLigy. Přeji pěkný zbytek sobotního večera! (20:31:44)

    David Odehnal

    Góly:

    Karty:   61. B. Sánchez (ROV), 72. Rozada (ROV), 89. Dubasin (ROV) – 6. Stoichkov (EIB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:14.
    Real Oviedo: Román – Rozada, Luengo, Calvo, Pomares (87. Bretones) – Moyano (75. Paulino), Luismi, Colombatto, B. Sánchez (64. Dubasin) – Alemão (87. Mascarenhas), Bastón (C) (75. Millan).
    Náhradníci: Braat – Ahijado, Camarasa, Homenchenko, Suárez, Gonzalez, Vazguez.

    Tréner: Luis Carrion.

    SD Eibar: Zidane – Correa (75. Álvarez), Berrocal (87. Tejero), Arbilla (C), Gutiérrez – Nolaskoain, Pereira – Aketxe, Soriano, Corpas (87. de la Fuente) – Stoichkov.
    Náhradníci: Rodríguez – León, Qasmi, Ríos Reina, Venâncio, Vencedor, Q. González, Pérez, Madariaga.

    Tréner: Joseba Etxeberria.

    Rozhodca: Quintero – García, Ríos.

    Diváci: 28 100
    Streda 12.06.2024
    Eibar - Oviedo 0:2

    Góly: 59. Alemão, 79. Moyano

    Karty:   58. Aketxe (EIB), 82. Qasmi (EIB), 90+2. Pereira (EIB) – 31. Seoane (ROV), 87. Bretones (ROV)

    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:14.