Moldavsko – Ukrajina 0:4 (kon.) | Malta – Grécko 0:2 (kon.) | Bielorusko – Izrael 0:4 (kon.)
Portugalsko – Írsko 3:0 (kon.) | Sev. Írsko – Andorra 2:0 (kon.)
koniec
Moldavsko
0:4 (0:2)
Ukrajina
cz Utorok 11.06.2024, 18:00 • Stadionul Zimbru, Kišiněv • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:01:07)
     
    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
     
    Ukrajina splnila roli favorita a po prohře v Polsku se v Kišiněvě naladila na evropský šampionát suverénním vítězstvím 4:0. Svěřenci trenéra Rebrova vykročili za dobrým výsledkem už ve druhé minutě gólem Jaremčuka. Poločasovou přestávku pak orámovali Cygankov s Dovbykem a v 55. minutě Raileana naposledy přelstil Sudakov. Moldavsko začalo zlobit až v koncovce zápasu, kdy Ukrajinci hodně polevili. V dobrém na tento duel nebude vzpomínat Vitalij Mykolenko. Obránce Evertonu byl zraněn skluzem Crăciuna a jeho start na mistrovství Evropy se zdá být ohrožen.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední slovo si prostřednictvím rohového kopu vzali Moldavané. Na základě Caimacovova centru Baboglo přehlavičkoval Zabarného, ale míč se mu mezi tyče vtěsnat nepovedlo.
     
    90+3
    Juchym Konoplja obdržel fantastický balón od Malinovského. Vpravo se nabízela přihrávka na Jarmolenka, ale obránce Šachtaru místo toho zachrtil a nepovedenou střelou rozvlnil vnější síť.
     
    90+3
    Bogaciuc roztáhl hru k levému kraji. Reabciuk svůj centr opět mírně přetáhl a Lunin situaci při jeho chytání tentokrát nepodcenil.
     
    90+2
    Domácí touží po čestném úspěchu. Po faulu Malinovského bleskově rozehráli, avšak Stînă ambiciózním pokusem trefil Zabarného.
     
    90+1
    Nastavují se 3 minuty.
     
    90
    Caimacovův roh kopnutý k bližší tyčce se dvojici domácích fotbalistů nepodařilo přesměrovat mezi tři tyče Luninovy branky.
     
    89
    Andrij Lunin neodhadl trajektorii dalekonosného centru aktivního Reabciuka a za zadní tyčkou si odrazil míč na rohový kop.
     
    87
    Baboglo prohospodařil dobrou pozici na centr. Dovbyk neprodleně přepl do protiútoku, jenže ten vyřešil přihrávkou za paty dobíhajícího Jarmolenka.
     
    86
    Craciun přibrzdil hostující postup faulem na Sudakova a právě tento Ukrajinec zazdil následnou akci prudkým centrem na tribunu.
     
    85
    Domácí dobře presovali na křídle. Matvijenko při drzé otočce ztratil míč a trošičku zavařil Luninovi, na kterého to ze střední vzdálenosti zkoušel Caimacov.
     
    84
    Oleg Reabciuk našel síly k rychlému přechodu středu hřiště. Juchym Konoplja ho zezadu zatáhl za dres a taxativně vyfasoval žlutou kartu.
     
    83
    Malinovského laxní přihrávka z půlky zaváněla malérem. Moldavanům se míč do protiútoku ale neodrazil a teď už zase pečlivě brání.
     
    82
    Sudakov se ztěžka zvedá po faulu Bogaciuce. Mladý útočník Šachtaru je jediným ofenzivním hráčem, který je na hřišti od úplného začátku.
     
    80
    Reabciuk přepadl přes Konopljovu nohu a uzmul pro své barvy standardní situaci. Mudrac sklepával Caimacovův centr pod sebe, jenže Cleșcenco poslal střelu bez přípravy daleko nad bránu.
     
    78
    Střídání v týmu Ukrajina:
    ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Ruslan Malinovskyj.

    Michal Břuchanský

    Góly: 2. Jaremčuk, 43. Cygankov, 49. Dovbyk, 55. Sudakov

    Karty:   73. Jarmolenko (UKR), 84. Konoplja (UKR)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:14.
    Moldavsko: Railean – Crăciun, Baboglo, Posmac (61. Mudrac) – Cojocaru, Rață (C) (78. Bogaciuc), Ioniță (46. Postolachi), Reabciuk – Moțpan (46. Stînă), Nicolaescu (61. Cleșcenco), Damașcan (46. Caimacov).
    Náhradníci: Cebotari, Avram – Mandrîcenco, Marandici, Cojocari, Bogaciuc, Plătică, Revenco, Plătică.

    Tréner: Serghei Cleşcenco

    Ukrajina: Lunin – Konoplja, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko (30. Zinčenko) – Cygankov (68. Jarmolenko), Šaparenko (78. Malinovskyj), Stěpanenko (C) (68. Bražko), Mudryk (68. Zubkov) – Sudakov, Jaremčuk (46. Dovbyk).
    Náhradníci: Buščan, Trubin – Svatok, Talověrov, Sydorčuk, Bondar, Tymčyk, Vanat, Mychajličenko.

    Tréner: Serhij Rebrov

    Rozhodca: Chivulete – Gheorghe, Neascu (ROU)