Eibar – Oviedo 0:2 (kon.)
koniec
SD Eibar
0:2 (0:0)
Real Oviedo
cz Streda 12.06.2024, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • LaLiga2
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle u sledování textového přenosu z odvetného zápasu semifinále play-off o postup do LaLigy. Od jednadvaceti hodin se můžeme těšit na konfrontaci mezi Eibarem a Realem Oviedo!
     
    Real Oviedo

    Klub ze severošpanělské provincie Asturie se snaží oprášit slavnou minulost. Do přelomu milénia patřil mezi stálé účastníky nejvyšší soutěže, ale pak se během několika let sesunul až do čtvrté divize. V roce 2015 se Real vrátil do druhé ligy a od té doby se letos poprvé umístil na šestém místě, ze kterého vede cesta do play-off o postup do LaLigy. Ačkoliv Oviedo odehrálo 42 zápasů, tak na post nejlepšího střelce týmu stačilo dát průměrných deset branek. Jako jediný na tuto metu dosáhl jednatřicetiletý útočník Borja Baston. Na soupisce nalezneme i hvězdného záložníka Santiho Cazorlu, který je od zápasu předposledního kola se sestupující Andorou na listině zraněných.
     
    SD Eibar

    Skromně vedený baskický klub si mezi lety 2014 až 2021 užíval působení mezi španělskou elitou. V předešlých dvou sezónách 2. ligy vždy skončil do nejlepší pětky, ale v play-off o postup si návrat do LaLigy nevybojoval. V aktuální sezóně měl Eibar nakročeno k přímému postupu, ale kvůli prohře v předposledním kole na hřišti Gijónu spadl za Leganés a Valladolid na třetí příčku. Na lepší umístění nestačilo ani 72 nastřílených gólů, což je suverénně největší číslo ze všech druholigistů. Hned sedmnáctkrát rozvlnil soupeřovy sítě Bautista Jon, jenž se současně stal třetím nejlepším kanonýrem celé soutěže. Na konec sezóny se určitě těší Stefan Simič. Český obránce nedostal v Eibaru prakticky žádnou šanci. Na kontě má jeden start a 24 odehraných minut.
     
    1. zápas

    Páteční utkání na hřišti Ovieda o postupujícím do další fáze play-off nenapovědělo. Oba týmy zaevidovaly po dvou střelách na branku. Ty brankáři Román a Zidane zlikvidovali a dnešní odveta tak bude začínat za stavu 0:0.
    V Eibaru bylo rušno dlouho před zápasem
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Zidane – Tejero, Berrocal, Arbilla (C), Gutiérrez – Nolaskoain, Pereira – Aketxe, Soriano, Corpas – Stoichkov.
    Náhradníci: Rodríguez – Álvarez, Correa, de la Fuente, Madariaga, Pérez, Qasmi, Q. González, Ríos Reina, Venâncio, Vencedor, León.
    Trenér: Joseba Etxeberria

    Real Oviedo: Román – Rozada, Luengo, Calvo (C), Pomares – Luismi, Colombatto – Moyano, Seoane, B. Sánchez – Alemão.
    Náhradníci: Braat – Ahijado, Bastón, Bretones, Camarasa, Paulino, Dubasin, Gonzalez, Homenchenko, Suárez, Mascarenhas, Millan.
    Trenér: Luis Carrión

    Rozhodčí: Apezteguía – Galán, Gómez.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovací výkop měli domácí, kteří hrají v modročervených dresech. Oviedo nastupuje v růžovém.
     
    3
    Ani od dnešní odvety se nedá očekávat bláznivé přelévání hry z jedné strany na druhou. Eibar hraje na jistotu a praktikuje pozvolnou přípravnou fázi na vlastní polovině.
     
    4
    Moyano byl vyprovozen ze hřiště i s hracím nástrojem. Následující nákop prodlužoval Borja Sánchez jen na stopera Berrocala.
     
    5
    Matheus Pereira konstruktivně předal balon Sorianovi, ačkoliv byl pod tlakem napadajících fotbalistů Realu.
     
    6
    První faul vedle středového kruhu. Od Pereiry dostal trochu naloženo Moyano, což je autor osmi letošních branek a čtyř asistencí.
     
    7
    Berrocal udělal chybu v rozehrávce. Hosté se s uloupeným míčem rovněž nikam neženou a zdlouhavě obehrávají střed hřiště.
     
    8
    Navzdory nepřesné patičce Alemãa se balonu zmocnil Pomares, jenže nepovedený centr z levé strany snadno sebral Zidane.
     
    9
    Ager Aketxe rozdal míč na levou stranu, ale Gutiérrezův centr byl hostujícími obránci odhlavičkován zpátky do klidnějších vod.
     
    10
    José Corpas znegoval zisk míče na útočné polovině nepřesnou přihrávkou. Eibar začíná nanovo až od gólmana.
     
    11
    Carlos Pomares ošklivě spadl z velké výšky v důsledku kolize s předkloněným Nolaskoainem. Rozhodčí Apezteguía dává prostor na ošetření hostujícího levého beka.
     
    12
    Luengovo sklepnutí vysokého nákopu nenapáchalo před Zidanem žádné škody. Naopak došlo na rychlý brejk a první zákrok Romána, který uprostřed branky pokryl pokus Stoichkova.
    12. Stoichkov (EIB) zakončil brejk do gólmana
     
    13
    Borja Sánchez u postranní čáry vyvíjel tlak na Tejera, ale výsledkem je aut pro domácí barvy.
     
    14
    Gutiérrez dal míč do křídla Corpasovi, jenž neustál několikero postrčení z produkce Luenga. Podle sudích se o nedovolený zákrok nejednalo a dopředu může Real.
     
    15
    Diagonálou Luenga se Oviedo do vápna nedostalo, a tak to zase zkouší postupnou kombinací u středové čáry.
     
    16
    Moyano se vysmekl Pereirovi. Brazilec si v nouzi pomohl faulem a na programu bude standardní situace svěřenců Luise Carrióna.
     
    17
    Nic nebezpečného pro domácí branku se nekonalo. Chytající syn legendárního francouzského fotbalisty byl u centru Colombatta nejdříve ze všech.
     
    18
    Alemãův náběh za obranu byl využit s drobným zpožděním, takže se brazilský útočník dočkal míče až v ofsajdovém postavení.
     
    19
    Arbilla nenašel společnou řeč s kolegy z ofenzivní fáze. Přihrávka z hloubi pole nebyla kompatibilní s jejich s pohybem a míč vyrotoval do autu.
     
    20
    Podobně laciná ztráta i v podání Realu. Alemão se mohl jen ohlédnout za masivně přetaženým nákopem, který skončil v moci Zidanea.
     
    21
    V případě Moyanova centru z levého křídla vypadal hostující útok podstatně nadějněji, nicméně Alexandre Alemão si u malého vápna míč nepřevzal.
     
    22
    Na základě Románovy rozehrávky po zemi aktivoval Eibar účinný presink, ovšem Gutiérrezův nízký centr se v předbrankovém prostoru dlouho neohřál.
     
    23
    Luca Zidane si zalaškoval s osudem několik metrů před šestnáctkou. Klička presujícímu Sánchezovi se mu ale povedla a diváci na zaplněném stadionu ji nezapomněli ocenit potleskem.
     
    24
    Aketxe otevřel obranu přihrávkou na Soriana. Ten z levé části vápna neprodleně našel Corpase, ale Román střelu do spodního kouta branky excelentně vytáhl na roh.
    24. Román se natáhl pro střelu Corpase
     
    25
    Matheus Pereira si připsal už několikátý faul, když podťal startujícího Moyana. Sudí Apezteguía dává jasně najevo, že to příště bude za kartu.
     
    26
    Viti Rozada dělal co mohl, ale Gutiérreze s křižujícím Pereirem obejít nedokázal. Oviedo se musí spokojit s autem hozeným na stopera Luenga.
     
    27
    Alemão se věnoval přetlačování s protihráčem. Přihrávky Seoaneho si všiml pozdě a míč skončil na domácích kopačkách.
     
    28
    José Corpas nabízel přihrávku před bližší tyč. Stoichkov byl dostatečně pokrytý a míč mu byl uražen na roh, s jehož likvidací pomohl Luismi. Navazující rána z dálky od Pereiry Romána nevylekala.
     
    29
    Corpas už si to zase štrádoval z levé strany do pokutového území. Oier Luengo kolem něj proběhl a podepsal se pod další rohový kop.
     
    30
    Délka tohoto centru od rohového praporku byla ideální pro brankáře Romána. Při chytání míče ze vzduchu jej neobtěžoval nikdo v modročerveném.
     
    31
    Po půlhodině hry se poprvé žlutí. Prsty v tom měl Jaime Seoane, který v souboji šlápl na levý nárt Matheuse Pereiry.
     
    32
    Anaitz Arbilla to přehnal s razancí nákopu z půlky hřiště. Míč přeletěl všechno živé před pokutovým územím a do hry jej bude vracet třiadvacetiletý gólman Realu.
     
    33
    Borja Sánchez byl na půlce pod tlakem bezprostředně při chytání Luismiho přihrávky. Z nepříjemné situace jej vysvobodil zapískaný faul Aketxeho.
     
    35
    A další přerušení v podobném prostoru vede středového kruhu. Ager Aketxe tentokrát strhl k zemi Colombatta.
     
    36
    Santiago Colombatto zařídil pro hosty první rohový kop. Kratší centr byl Sánchezem o kousek prodloužen, ale Alemão si v malém vápně nestihl přichystat dostatečně kvalitní hlavičku.
     
    37
    Ager Aketxe své soupeře rozhodně nešetří. Teď ve skluzu zajel do Luismiho, jehož hlavu zdobí ochranná helma. Sudí přisoudil míč Oviedu.
     
    38
    Luengo v prvotním vzdušném souboji neuspěl. Luismi z jedničky vracel míč před malé vápno, ale Moyano ve společnosti Tejera nehlavičkoval vůbec přesně.
     
    39
    Tentokrát to byl domácí záložník Peru Nolaskoain, jenž byl spatřen jako oběť nedovoleného zákroku ve středovém kruhu. Hra je hodně často kouskována.
     
    40
    Předchozí slova podtrhl Borja Sánchez, který nelítostně poslal na trávník zasekávajícího Tejera. Autor sedmi letošních asistencí se ztěžka vrací na nohy.
     
    41
    Standardka Eibaru nepřinesla nic, co by zavánělo změnou bezgólového skóre. Další domácí akci dvěma hraničními zákroky utnul Luengo.
     
    42
    Ager Aketxe byl příjemcem nechytatelné přihrávky podél levé postranní čáry. Luismi v poklidu doprovodil míč mimo výseč.
     
    43
    Berrocal nezabránil centru z levého křídla, ale vzniklou situaci před číhajícím hroťákem Alemãem hravě vyřešil sedmatřicetiletý stoper Anaitz Arbilla.
     
    44
    Carlos Pomares znovu čepoval balón před Zidanea. Borja Sánchez ho možná záměrně pouštěl za sebe a tam na něj Alemão jen těsně nedosáhl.
     
    45
    Gutiérrez podruhé za sebou ztratil míč v citlivé lokalitě. V tomto případě se nic strašného nestalo, neboť Moyanova akce po křídle byla rychle zastavena.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    Anaitz Arbilla se vydal na ofenzivní dobrodružství. Na levé straně mu míč ukopl Viti Rozada a tím pádem se před pauzou už nic nestane.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Ani ve třetím poločase tohoto dvojzápasu gól nepadl. Z vyrovnaného průběhu vynikly dvě šance Eibaru. Tu první v rychlém protiútoku prohospodařil Stoichkov, kdežto ve 24. minutě Román předvedl brilantní zákrok proti Corpasovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Corpasovi neprošlo podražení Rozady. I druhá půle začíná častými fauly. O ten další se postaral Arbilla, jenž si nemohl dovolit propadnout.
     
    48
    Borja Sánchez překopl všechny hráče do pole a daroval míč Zidaneovi. Postupný útok Eibaru znegovala nepochopená průnikovka Soriana.
     
    49
    Na Estadio Municipal de Ipurúa to možná bude pořádně dlouhý večer. Pakliže nepadne žádní rozdílový gól, tak si po konci druhé půle střihneme půlhodinové prodloužení a případně i penalty.
     
    50
    Tejerova standardní situace z hloubi pole byla moc krátká, takže ji první hlavičkář Ovieda lehce zlikvidoval.
     
    51
    Gutiérrezův centr rovněž minul všechny potenciální hlavičkáře ve službách Eibaru. V přerušené hře se chystá první střídání.
     
    51
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Borja Sánchez, přichází Paulino.
     
    51
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Carlos Pomares, přichází Abel Bretones.
     
    53
    Bretones se uvedl perfektním zpracováním těžkého míče u lajny. Přispěl k tím k ofenzivní akci Realu a střele Seoaneho, jež byla záhy sražena.
     
    54
    José Corpas se zjevil v situaci jeden na jednoho. Přes Luenga vystřelil vedle pravé tyče a dodatečně mu byl odmáván ofsajd odhalený během průnikovky Stoichkova.
     
    55
    Sorianův driblink skončil pádem na hranici pokutového území. Konkrétně neustál zatažení za ruku v podání Colombatta. Eibar bude moci zahrozit z přímého kopu.
     
    56
    Ani třetí možnost Eibaru nebyla gólová! Aketxeho tvrdá rána z přímého kopu možná byla ve zdi drobně tečovaná, ale Román ji v pravé části branky stejně rukama vyrazil.
    56. Aketxeho přímý kop neměl gólové parametry
     
    57
    Tato část zápasu jasně patří domácímu družstvu. Nyní se chtěl přes dvojblok prodrat do vápna José Corpas, avšak Rozada s Luismim byli proti.
     
    58
    Ager Aketxe potvrdil roli nejčastěji faulujícího hráče. Za nedovolený zákrok na Santiaga Colombatta už mu rozhodčí Apezteguía uděluje žlutou kartu.
     
    59
    Oviedo právě vstřelilo branku!
    Abel Bretones se ukazuje být jako správný žolík! Právě jeho dalekonosný centr od levé lajny se snesl k hlavě ALEXANDRA ALEMÃA. Brazilský útočník využil špatného bránění Arbilly a přesným koníčkem přiblížil Oviedo k postupu do finále dvoukolového play-off
    59. Alexandre ALEMÃO - 0:1
     
    61
    Držení míče: 51 % – 49 %.
     
    62
    Mario Soriano to opět vzal nejkratší cestou k pokutovému území a při střele z dvaceti metrů mu nechybělo moc, aby uklidil míč do pravého spodního rohu. Román podle všeho balón netečoval, takže bude odkopávat.
     
    63
    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází José Corpas, přichází Konrad de la Fuente.
     
    64
    Zahučelo to i v sektoru určeném pro příznivce z Ovieda, kteří zblízka sledovali individuální výpad Bretonese a křížnou střelu letící metr za pravou tyč.
     
    65
    Konrad de la Fuente si zleva navedl míč na střed. Nabízející se spoluhráče odignoroval a natáhl k ambiciózní střele, se kterou Román neměl žádnou práci.
     
    67
    Tejerův centr překazila hned první překážka. Tečovaný míč odklidila z vápna ochranná helma defenzivního záložníka Luismiho.
     
    68
    Stoichkov získal roh a vehementně vyburcoval domácí fanoušky k intenzivnější podpoře. Ta sama o sobě efekt neměla, Real se centru zprava ubránil.
     
    69
    Anatz Arbilla dal těžkou přihrávku k levé lajně. Zásluhou Paulina se míč stěhuje na kopačky hostujících fotbalistů.
     
    70
    A hned vzápětí se urodila další laciná ztráta. Fotbalisty Eibaru po inkasovaném gólu viditelně zužuje nervozita.
     
    71
    Colombatto o kousek přeběhl centr zprava, jehož autorem byl Viti Rozada. Luismi poté dobrovolně zahrál malou domů na Romána.
     
    71
    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází Peru Nolaskoain, přichází Sergio Álvarez.
     
    71
    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází Ager Aketxe, přichází Sergio León.
     
    72
    Obranná hlavičky Tejery se zmocnil Paulino, nicméně ambiciózní pokus z dálky nevyžadoval žádnou reakci brankáře Zidanea.
     
    73
    Sergio León byl příjemcem rohového kopu. Na úrovni bližší tyče chtěl míč prodloužit mezi tyče, ale v cestě mu stál růžový dres Ovieda.
     
    74
    Gutiérrez vybojoval standardku. Domácí si s její realizací pospíšili, ale výsledek byl poněkud kontraproduktivní. Centrovaný míč přistál v rukou Romána.
     
    75
    Konrad de la Fuente se přes Bretonese neprodribloval do palebné destinace. Předcházel tomu kvalitně provedený celoplošný presink Eibaru.
     
    76
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Alexandre Alemão, přichází Borja Bastón.
     
    77
    Abel Bretones zezadu držel de la Fuenteho a poskytl Baskům další z velkého množství standardních situací. V tomto případě se o přímé ohrožení branky jednat nebude.
     
    78
    Tejerova pravačka našla jen hostujícího hlavičkáře. Hned vzápětí mohl sjednat reparát, ale Stoichkov na vysoký balón o milimetry nedosáhl.
     
    79
    Oviedo právě vstřelilo branku!
    Čtvrthodinu před koncem je Oviedo skutečně blízko postupu do dalšího dvojzápasu! Stejně jako u gólu na 0:1 se pod inkasovaný gól podepsal Arbilla. Sedmatřicetiletý kapitán pozbyl míč kousek před vápnem. V důsledku toho Bastón vyčkal s přihrávkou z pravého křídla a SEBASTIÁN MOYANO suverénně utáhl střelu mimo dosah Lucy Zidanea.
    79. Sebastián MOYANO - 0:2
     
    80
    Střídání v týmu SD Eibar:
    ze hřiště odchází Álvaro Tejero, přichází Yacine Qasmi.
     
    82
    Yacine Qasmi se naštval kvůli odpískanému útočnému faulu a kvůli nemístným poznámkám vyfasoval krátce po příchodu žlutou kartu.
     
    83
    Santiago Colombatto tvrdě dopadl po vzdušném souboji s Pereirou. Argentinský záložník leží tak dlouho, jak to jen jde.
     
    84
    Stoichkovu přihrávku si Sergio León v klinči s obráncem nepřevzal do palebné pozice. Míč byl odražen právě ke Stoichkovi a ten stejně jako v případě své největší šance zakončil přímo do Romána.
     
    86
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Jaime Seoane, přichází Santiago Homenchenko.
     
    86
    Střídání v týmu Real Oviedo:
    ze hřiště odchází Sebastián Moyano, přichází Jonathan Dubasin.
     
    87
    Jednoznačná žlutá karta pro Abela Bretonese. Autor asistence na rozdílový gól taháním za dres nenechal rozběhnout de la Fuenteho.
     
    88
    Konrad de la Fuente se o milimetry vyhnul skluzu Bretonese. Stačil kousek a byl to faul, za který Bretones klidně mohl vidět druhou žlutou.
     
    89
    Homenchenko z vlastní půlky nastartoval Paulina, který možná zbytečně rychle centroval. Borja Bastón pro tento balón nestihl přiběhnout do vápna.
     
    90
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90+1
    Konrad de la Fuente je hodně ve hře. Nyní byl ale ztrojen a Santiago Homenchenko posunul míč k parťákovi z obrany.
     
    90+2
    Z několika hlavičkových soubojů vzešel Pereirův faul u středového kruhu a rovněž žlutá karta, která padla spíše za řeči.
     
    90+3
    Odrazem o nohu Álvareze získal Paulino pro Oviedo aut a další porci sekund. Domácí už působí odevzdaně.
     
    90+4
    Agilní Mario Soriano svým obloučkem překopl de la Fuenteho. Dvě minuty před koncem nemá Leo Román důvod spěchat s rozehrávkou.
     
    90+5
    Sergio León v zahuštěném prostoru neprostrčil míč do pokutového území. V souvislosti s vysvobozujícím odkopem Berrocal urychleně hází aut na Zidanea.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Eibaru těsně unikl přímý postup do LaLigy a dnešním dnem pro něj končí i boj o třetí postupovou vstupenku. Baskové byli proti Oviedu drobnými favority. V průběhu dnešní odvety ale neproměnili tři šance a v 59. minutě to naopak byli hostující útočník Alemão, který hlavou udeřil z první dostupné příležitosti. Real se pak zkušeně bránil domácí převaze a Moyano mu v 79. minutě zajistil uklidňující trefu na konečných 2:0.
     
    Soupeře pro finále play-off o postup do nejvyšší soutěže pozná Oviedo v průběhu zítřejšího večera. Zatím to vypadá na Espanyol, který naskočí do domácí odvety s Gijónem za stavu 1:0.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:06:56)

    Michal Břuchanský

    Góly: 59. Alemão, 79. Moyano

    Karty:   58. Aketxe (EIB), 82. Qasmi (EIB), 90+2. Pereira (EIB) – 31. Seoane (ROV), 87. Bretones (ROV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:14.
    SD Eibar: Zidane – Tejero (80. Qasmi), Berrocal, Arbilla (C), Gutiérrez – Nolaskoain (71. Álvarez), Pereira – Aketxe (71. León), Soriano, Corpas (63. de la Fuente) – Stoichkov.
    Náhradníci: Rodríguez – Correa, Madariaga, Pérez, Q. González, Ríos Reina, Venâncio, Vencedor.

    Tréner: Joseba Etxeberria

    Real Oviedo: Román – Rozada, Luengo, Calvo (C), Pomares (51. Bretones) – Luismi, Colombatto – Moyano (86. Dubasin), Seoane (86. Homenchenko), B. Sánchez (51. Paulino) – Alemão (76. Bastón).
    Náhradníci: Braat – Ahijado, Camarasa, Gonzalez, Suárez, Mascarenhas, Millan.

    Tréner: Luis Carrión

    Rozhodca: Apezteguía – Galán, Gómez

    Diváci: 7 732
    08.06.2024
    Oviedo - Eibar 0:0

    Karty:   61. B. Sánchez (ROV), 72. Rozada (ROV), 89. Dubasin (ROV) – 6. Stoichkov (EIB)

    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 23:14.