Kanada – N. Zéland 2:1 (kon.) | Španielsko – Japonsko 2:1 (kon.) | Nemecko – Austrália 3:0 (kon.)
Nigéria – Brazília 0:1 (kon.) | Francúzsko – Kolumbia 3:2 (kon.) | USA – Zambia 3:0 (kon.)
koniec
Nemecko
3:0 (1:0)
Austrália
cz Štvrtok 25.07.2024, 19:00 • Stade de Marseille, Marseille • Olympijské hry - ženy • 1 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:6. (20:58:51)
     
    Německé fotbalistky zažily povedený vstup do Olympijských her v Paříži, když přehrály Austrálii přesvědčivě 3:0. Ve 24. minutě otevřela skóre duelu po rohovém kopu Marina Hegeringová. Také uklidňující druhou trefu přidaly německé hráčky po centru Gwinnové od rohového praporku. V tomto případě hlavičkovala v 64. minutě přesně Lea Schüllerová. O pár minut později pak přízemní centr Linderové uklidila do odkryté brány jedna z nejlepších hráček na trávníku Jule Brandová. Svěřenkyně kouče Hrubesche měly i další šance a zásah Poppové nebyl uznán kvůli ofsajdu. Naprosto zasloužené vítězství Německa. Naopak čtvrtý tým loňského MS zůstal za očekáváním.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    A ještě německá šance! Vivien Endemannová našla hezkým centrem z pravé strany Leu Schüllerovou. Ta hlavičkovala zády k bráně zátylkem a minula pravou tyč jen o decimetry.
     
    90+5
    Němky si užívají závěr duelu, který teď dohrávají na své útočné polovině.
     
    90+3
    Další roh Australanek. Tentokrát si ho vzala Fowlerová. Jedna z hráček se dostala k hlavičce, ale byl z toho jen snadný pozdrav pro Bergerovou.
     
    90+2
    Rohový kop Cooneyové-Crossové chytá do rukavic Bergerová. Německá brankářka působí při centrovaných míčích jistě.
     
    90+1
    Mexickou rozhodčí zřejmě zápas baví a tak nastavuje ještě šest minut!
     
    88
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Klara Bühlová, přichází Vivien Endemannová.
    88. Senßová a Schüllerová nedosáhly na míč v nadějných pozicích.
     
    88
    Zajímavá akce Němek! Nejprve nedosáhla na přízemní centr Brandové z pravé strany Elisa Senßová. Poté centrovala zleva B§uhlová a na zadní tyči netrefila balón ve skluzu Schüllerová.
     
    87
    Gól by si chtěla dát Klara Bühlová. Ta na levé straně převzala míč od Brandové. Rovnala ho na pravačku, ale trefila jen obránkyni.
     
    86
    Michelle Heymanová si nabíhala na přihrávku za obranu, ovšem Bibiane Schulzeová Solanová ji udržela na svých zádech a pro balón si mohla dojít Bergerová.
     
    84
    Australanky zastavily centr Brandové, ale Kennedyová pak odkopla míč přímo ke Klaře Bühlové. Ta zkoušela obstřel na zadní tyč a moc nescházelo, aby si ho Torpeyová srazila do vlastní sítě.
     
    83
    Michelle Heymanová zkoušela z levé strany pokutového území nahrát před bránu. To si pohlídala Linderová, která si chtěně pustila míč za sebe a následně ho vyvezla.
     
    82
    Sydney Lohmanová se pokusila najít na pravé straně sprintující Leu Schüllerovou. Pořádně svou spoluhráčku z Bayernu prohnala. Schüllerová zabojovala a v pádu balón zastavila před autovou čarou. Pak už ho však v tísni posunula jen k soupeřce.
     
    82
    Tohle nevypadalo špatně! Clare Hutová se na hranici šestnáctky s míčem šikovně otočila a pravačkou střílela na bližší tyč. Bergerová předvedla efektní zákrok, když se proletěla vzduchem a chytila merunu do rukavic.
     
    80
    Nic z toho však hráčky Austrálie nevytěžily.
     
    80
    S na levé straně nabíhající Kaitlyn Torpeyovou se vrátila Jule Brandová. Ta si pomohla přistrčením a tak tu bude standardka Matildas.

    Martin Augustin

    Góly: 24. Hegeringová (Gwinnová), 64. Schüllerová (Gwinnová), 68. Brandová (Linderová)

    Karty:   45+1. Mingeová (GER) – 23. Catleyová (AUS)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:6.
    Nemecko: Bergerová – Gwinnová, Hendrichová, Hegeringová (73. Schulzeová Solanová), Linderová – Brandová, Mingeová (73. Senßová), Nüskenová (46. Lohmannová), Bühlová (88. Endemannová) – Schüllerová, Poppová (C).
    Náhradníci: Frohmsová – Freigangová, Doorsounová.

    Tréner: Horst Hrubesch

    Austrália: Arnoldová – Carpenterová, Kennedyová, Huntová, Catleyová (C) (77. Torpeyová) – Rasová (77. van Egmondová), Gorryová (59. Wheelerová), Cooneyová-Crossová, Foordová (77. Heymanová) – Vineová (59. Freierová), Fowlerová.
    Náhradníci: Micahová – Polkinghorneová.

    Tréner: Tony Gustavsson

    Rozhodca: Garcíaová (MEX) – Ramírezová (MEX), Díazová Medinaová (MEX)