Slovinsko – Dánsko 19:27 (kon.) | Holandsko – Angola 34:31 (kon.) | Španielsko – Brazília 18:29 (kon.)
Nemecko – J. Kórea 22:23 (kon.) | Maďarsko – Francúzsko 28:31 (kon.) | Nórsko – Švédsko 28:32 (kon.)
koniec
Nemecko
22:23 (10:11)
Južná Kórea
cz Štvrtok 25.07.2024, 16:00Olympijské hry - ženy • 1 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Německo – Jižní Korea 22:23 (10:11)
    Nejvíce branek: Döllová 6, Grijseelsová 4/2, Smitsová 3 – Rju Un-hui 6/1, Kang Kjong-min 6, Kang Un-hje 4. Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/3. Vyloučení: 2:2. ČK: Gim Bo-eun (KOR). (17:32:23)
     
    Zápas je u konce. Korea dokázala nečekaně zvítězit nad Německem. Vyhrávala už v poločase, do toho druhého šla ale jen o jeden gól napřed a v průběhu druhého poločasu se pak dostala i do čtyřgólového manka. I tak ale utkání dokázala ještě otočit a sehrát skvěle poslední minuty. Nakonec tak bere po vítězství o jednu branku dva body, zatímco Němky vyjdou naprázdno.
     
    Konec zápasu. (22:23)
    60
    Alina Grijseelsová proměnila sedmimetrový hod střelou k levé tyči do střední výšky. Už to ale na výsledku nic nezmění, Korea dnešní zápas vyhraje. (22:23)
     
    60
    Gim Bo-eun za úder do krku v zápalu boje ještě dostala přímou červenou kartu. Následovat bude navíc sedmička. (21:23)
    60
    Kang Kjong-min teď posunula svůj tým velice blízko výhře! Nejmenší hráčka na hřišti propálila obranu a Korea vede necelou minutu před koncem o dva góly. (21:23)
     
    60
    Nyní si bere oddechový čas Jižní Korea, která je dost blízko překvapivému vítězství. (21:22)
     
    59
    Oba týmy nyní neproměnily svůj útok. Střely Šin Un-čo i Aliny Grijseelsové vyrazily brankářky. (21:22)
     
    58
    Německo si bere poslední oddechový čas. Pokud chce dnes ještě vyhrát, bude muset opravdu zabrat. (21:22)
    56
    Další sedmička pro Koreu a opět úspěšná. Woo Bit-na se znovu postavila na trestný hod, aby ho tentokrát zahrála úplně stejně, jako ty předchozí. (21:22)
    56
    Alina Grijseelsová se na pravé straně nádherně obtočila kolem soupeřky, aby následně vyslala brutální dělovku ke vzdálenější tyči. (21:21)
    54
    Sedmička pro Koreu dopadla úspěšně. Woo Bit-na se prosadila z druhého nápřahu parádní ránou o zem. (20:21)
     
    54
    Vyloučení pro tým Německo (Meike Schmelzerová). (20:20)
    54
    Na druhé straně konečně i odpověď Němek. Meike Schmelzerová pálila ze středu do střední výšky na pravé tyči. (20:20)
    53
    A je otočeno! Kim Ta-jong se prosadila z levé strany z křídla do protilehlého vinglu. (19:20)
    52
    Kang Un-hje si připsala čtvrtou branku v zápase a Korea se dotáhla a vyrovnala. Tentokrát to bylo po parádní přihrávce do pivotky a následné ráně do levé spodní části branky. (19:19)
     
    51
    Německo si také vyžádalo oddechový čas. (19:18)
    51
    Jižní Korea jde znovu jen do jednobrankového manka. Rju Un-hui předvedla krásnou akci, kdy si na devíti metrech vyskočila, ale místo střely si klepla o zem, čímž se zbavila obrany, a pak pálila z hranice brankoviště. (19:18)
    50
    Xenia Smitsová po delší době opět navýšila za Německo. Nejdříve se krásně obtočila kolem soupeřky, následně balon vmetla nechytatelně do branky. (19:17)
    49
    Gól vstřelil tým Jižní Korea (Kang Un-hje). (18:17)
    48
    Čon Či-jon dokázala opět snížit, navíc na druhé straně brankářka vychytala útok soupeřek, a tak jde Korea znovu do útoku. (18:16)
    46
    Rju Un-hui snižuje na rozdíl tří gólů, když se jí podařilo vmést míč z devíti metrů přímo na střed pod břevno. (18:15)
    46
    Antje Döllová se tentokrát prosadila při trochu zvláštní hře Koreje v sedmi hráčkách. Mířila do volné brnaky. (18:14)
    45
    Gól vstřelil tým Německo (Xenia Smitsová). (17:14)
     
    44
    Korea si vyžádala další oddechový čas. (16:14)
    42
    Meike Schmelzerová se prodrala přes obránkyně na pivotu a přehoupla se do brankoviště. Míč přitom poslala do levé spodní části svatyně Jižní Koreje. (16:14)
    41
    Emily Charlot Bölková na druhé straně odpověděla téměř okamžitě. Góly dělilo pouze jedenáct sekund. Kapitánka Německa pálila ze spojky do spodku branky. (15:14)
    41
    Rju Un-hui si seběhla na pravé straně, otevřela si prostor a technickou střelou překonala brankářku soupeře. (14:14)
    40
    Viola Charlotte Leuchterová si vyskočila nad obranu, zavěsila se ve vzduchu a vymetla dělovkou prostor u levé tyčky. (14:13)
    40
    Kang Un-hje dostala parádní přihrávku za zády do pivota. Následně si vyskočila a jednoduše překonala brankářku. (13:13)
    39
    Antje Döllová se se štěstím dostala k míči na levém křídle. Sebrala ho ze země, vyskočila si a poslala ho do branky. (13:12)
     
    36
    Vyloučení pro tým Jižní Korea (Gim Bo-eun). (12:12)
    36
    Xenia Smitsová ale po pouhých sedmi sekundách od předchozího gólu opět srovnala, když proměnila rychlý útok střelou do pravého dolního růžku. (12:12)
    36
    Konečně jsme viděli další branku. Tu zapsala Rju Un-hui po střele do levé šibenice, čímž opět dostala Koreu do vedení. (11:12)
    31
    Antje Döllová otevřela skóre druhého poločasu, když se trefila do levé šibenice, čímž tak také srovnala stav utkání na 11:11. (11:11)
     
    31
    Začal druhý poločas. (10:11)
     
    První poločas je minulostí. Korea se zatím stará o překvapení, když se jí daří Německo přehrávat. Jihokorejky si vypracovaly dokonce i tříbrankový náskok, který se sice soupeři povedlo snížit na jediný gól ještě před odchodem do kabin, i tak ale jsou o krok napřed.
     
    30
    První poločas skončil. (10:11)
    30
    Alina Grijseelsová proměnila samostatný brejk, do kterého se dostala po ztrátě Korejek v útoku. Pak už přišla parádní střela pod víko mimo dosah brankářky. (10:11)
     
    27
    Korejky si nyní vyžádaly timeout. (9:11)
    27
    Emily Charlot Bölková skóruje, Německo se tak trefuje po dlouhých osmi minutách. Byla to parádní střela ze spojky po výskoku nad obranu. Rána zamířila k levé tyči. (9:11)
    25
    Kang Kjong-min s další skvělou střelou ze země přes obranu. Korea vede o tři góly, s tímhle Němky rozhodně nepočítaly. (8:11)
     
    23
    Německo si bere timeout. Utkání se zatím nevyvíjí směrem, kterým by si tato reprezentace představovala. (8:10)
    23
    Kim Ta-jong posílá Koreu do dvoubrankového vedení! Z centru se prosadila střelou do levého dolního růžku. (8:10)
    20
    Čon Či-jon ale opět posílá Koreu do vedení. Dostala dlouhý pas na pravé křídlo, seběhla si, dlouho váhala a nakonec vypálila k bližší tyčce. (8:9)
    19
    Alina Grijseelsová se postavila na sedmimetrový hod. Byla to nádherná rána z prvního nápřahu. Alina se převážila na přední nohu a dělovkou míč usměrnila k levé tyčce. (8:8)
    18
    Kang Un-hje dostala nádhernou přihrávku do pivota. Ta ji úplně uvolnila, nezbyla u ní už žádná soupeřka. A tak zakončení už nebylo problémem. (7:8)
    17
    Kang Kjong-min se štěstím dostala míč do branky. Balon jí totiž vypadl pozdě z ruky, ale po šťastném odrazu se dostal do protipohybu gólmanky. (7:7)
    16
    Julia Maidhofová nyní dostala přihrávku do úplně volného prostoru, protože další obránkyně na sebe stáhla její spoluhráčka. Objevila se tak před brankou sama a poslala míč doprava dolů. (7:6)
    16
    Rju Un-hui srovnává na 6:6! Vyskočila si nad obranu a poslala míč přímo k levé tyči do střední výšky. (6:6)
    14
    Kang Kjong-min se prodrala obranou až k brankovišti, aby následně udělala krok zpět, čímž opět zmátla všechny Němky, a pak už to měla jednoduché. (6:5)
    13
    Antje Döllová se postarala o další trefu Německa. Míč dostala dobrou přihrávkou přes půl hřiště do samostatného brejku, který proměnila dost jednoduše. (6:4)
    12
    Další sedmička pro Koreu. Rju Un-hui si ji vzala na starost, a byla úspěšná. Tentokrát sice na stejné místo, ale míč poslala už z prvního nápřahu. (5:4)
    11
    Julia Behnkeová dostala míč po parádní spolupráci do pivota, a jen se lehce nadzdvihla na špičky a přehodila brankáčku. (5:3)
    10
    Annika Lottová si udělala prostor mezi obránkyněmi soupeřek a vytáhla se do vzduchu. Pak vypálila a opět dostala Němky do vedení. (4:3)
    9
    Sedmičku si vyzkoušely také Jihokorejky. Woo Bit-na to vzala na sebe. Napřahovala se asi třikrát, pak míč poslala kolem stojné nohy brankářky Německa. (3:3)
     
    8
    Vyloučení pro tým Německo (Emily Charlot Bölková). (3:2)
    8
    Julia Behnkeová otočila poprvé v zápase stav ve prospěch Německa. Střela z hranice brankoviště šla do spodního levého růžku. (3:2)
    7
    Antje Döllová se dostala do samostatného úniku. Ten proměnila parádním obloučkem přes gólmanku. (2:2)
    5
    Korejky tak jdou znovu do vedení. Kang Kjong-min vypálila neuvěřitelnou dělovku ze spojky, a to ze země, bez výskoku přes obranu. (1:2)
     
    4
    Viděli jsme první sedmičku dnešního zápasu. Julia Maidhofová ji ale neproměnila. Vůbec totiž netrefila branku, míč poslala asi metr mimo. (1:1)
     
    4
    Vyloučení pro tým Jižní Korea (Han Mi-seul). (1:1)
    2
    A už je srovnáno. Antje Döllová dostala parádní křižný pas na levé křídlo, Döllové už pak stačilo si dojít do ideální pozice a překonat brankářku. (1:1)
    1
    Kang Kjong-min otevírá skóre dnešního zápasu! Prosadila se střelou z dálky. Pálil o zem, její míč skončil v pravém dolním růžku. (0:1)
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    Úvodní sestavy:

    Německo: Wachterová, Filterová – Grijseelsová, Schmelzerová, Antlová, Smitsová, Bölková (C), Lottová, Maidhofová, Döllová, Behrendová, Leuchterová, Behnkeová, Stockschläderová.

    Jižní Korea: Čong Čin-Hui, Park Sae-young – Song Či-jong, Šin Un-čo (C), Rju Un-hui, Han Mi-seul, Kang Un-hje, Woo Bit-na, Kang Kjong-min, Kang Eun-seo, Čon Či-jon, Kim Ta-jong, Gim Bo-eun, Šin.
     
    Vítám všechny fanoušky házené u dalšího duelu ženského házenkářského turnaje na OH 2024. V něm poměří síly Německo a Jižní Korea. Němky budou velkým favoritem. Přesto ale ve své historii medaili nezískaly, pokud tedy nepočítáme stříbro a bronz ještě za doby NDR. Korejky taktéž zatím medaili z ženské házené na olympiádě nemají. Co se týče přípravy, Německo se utkalo dvakrát s Brazílií, s konečnou bilancí jedné prohry a jedné výhry. Porazilo také jednou Maďarsko. V kvalifikaci Němky skončily první ve skupině 3, když porazily Slovinsko, Černou Horu i Paraguay. Korejky se utkaly dvakrát se Španělskem, oba duely ale docela výrazně prohrály. Na OH se dostaly přes asijskou část kvalifikace, ze které postupoval jen jeden tým. Jižní Korea zvládla porazit postupně Indii, Čínu, Kazachstán i Japonsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Jiří Polášek

    Nemecko
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    42 B K. Filter 0/0 0 0
    24 B S. Wachterová 0/0 0 0
    9 P L. Antl 0/0 0 0
    93 P J. Behnke 2/0 0 0
    30 PK J. Behrend 0/0 0 0
    20 LS E. Bolk 2/0 0 1
    29 LS A. Döllová 6/0 0 0
    4 SS A. Grijseels 4/2 0 0
    77 PS V. Leuchterová 1/0 0 0
    23 LS A. Lott 1/0 0 0
    27 PS J. Maidhof 1/0 1 0
    7 P M. Schmelzer 2/0 0 1
    11 LS X. Smits 3/0 0 0
    95 LS J. Stockschlader 0/0 0 0
    Celkom 22/2 1 0 2 0
    Južná Kórea
    # P meno G/7m 7m ŽK vy ČK
    12 B J. Jeong 0/0 0 0
    16 B S. Park 0/0 0 0
    31 P B. Gim 0/0 0 1  
    18 LS M. Han 0/0 0 1
    27 PK J. Jeon 2/0 0 0
    19 P E. Kang 4/0 0 0
    26 PS E. Kang 0/0 0 0
    24 SS K. Kang 6/0 0 0
    29 LS D. Kim 2/0 0 0
    11 PS E. Ryu 6/1 0 0
    7 LS E. Shin 0/0 0 0
    33 SS J. Shin 0/0 0 0
    2 PK J. Song 0/0 0 0
    23 SS B. Woo 3/2 0 0
    Celkom 23/3 0 0 2 1