Jednotlivci – ženy sk Víťazka: Sihyeon Lim (KOR), svetový rekord (kon.) | Jednotlivci – muži (kon.)
koniec udalosti
Jednotlivci – ženy

Víťazka: Sihyeon Lim (KOR), svetový rekord

Štvrtok 25.07.2024, 09:30Olympijské hry - Lukostreľba
     
    12
    Denisa Baránková v poslednej sérii zaznamenala 53 bodov, takže dnešnú kvalifikáciu končí so 636 bodmi na konečnom 48. mieste. Jediná česká reprezentantka Márie Horáčková dnes predviedla lepší výkon, keď dokopy nazbierala 651 bodov a končí na 31. mieste.
     
    12
    Sihyeon Lim v poslednej sérii nenechala nič na náhodou a vďaka skvelým 59 bodom vyhráva dnešnú kvalifikáciu s celkovým počtom 694 bodov, čím sa stáva novou držiteľkou svetového rekordu, keď o dva body prekonala výkon 692 bodov krajanky Chaeyoung Kang z roku 2019! Druhé miesto patrí Suhyeon Nam, ktorá končí dnešnú kvalifikáciu s 688 bodmi a tretie miesto si napokon v dramatickom závere uchmatla čínska reprezentantka Xiaolei Yang so 673 bodmi, keď napokon mala o bod viac ako Kaufholdová na štvrtom mieste.
     
    11
    Baránkovej sa vôbec nedarí, v predposlednej sérii trafila iba 48 bodov a s celkovým počtom 583 bodov sa prepadla už na 49. miesto. Horáčková si po predposlednej sérii s 595 bodmi udržala 33. miesto.
     
    10
    Baránková v desiatej sérii zaznamenala zatiaľ dnes najhorší výkon iba 49 bodov a celkovo má 535 bodov, čo jej stačí na 44. miesto. Naopak Horáčková sa začína opäť zlepšovať, celkovo má 542 bodov a polepšila si na 33. miesto.
     
    9
    Baránková aj v tretej sérii po sebe trafila 53 bodov, takže s celkovým počtom 486 bodov je na 40. mieste a Horáčková má stále o tri body viac, preto je s celkovým počtom 487 bodov na 36. mieste.
     
    8
    Baránková zopakovala výkon zo siedmej série a zaznamenala rovnako 53 bodov, takže celkovo má na konte 433 bodov a zostala na rovnakom 39. mieste. Horáčková má celkovo 434 bodov a opäť si mierne pohoršila na 37. miesto, takže českej reprezentantke sa v druhej polovici kvalifikácie zatiaľ vôbec nedarí.
     
    7
    Baránková v siedmej sérii zaznamenala 53 bodov a s celkovým počtom 380 bodov si opäť mierne pohoršila na 39. miesto. Takisto však zaznamenala výrazný prepad aj Horáčková, ktorá trafila len 50 bodov a má celkovo už len o dva body viac ako Baránková, takže sa prepadla na 31. miesto.
     
    Nič však nie je pre Baránkovú stratené, keďže stále si ešte môže v dnešnej kvalifikácii vylepšiť umiestnenie, pretože sme iba v jej polovici a čaká nás ešte ďalších šesť sérii.
     
    6
    Baránková si opäť trochu pohoršila po dvoch skvelých sériách, keď zaznamenala iba 54 bodov a s celkovým počtom 327 bodov je na 34. mieste. Naopak Horáčková stále stúpa poradím, keď je už na 17. mieste s celkovým počtom 332 bodov.
     
    5
    Opäť pochváliť musíme Baránkovú, ktorá v piatej sérii stratila iba dva body a celkovo má na konte 273 bodov, vďaka čomu si polepšila už na 30. miesto. Horáčkovej sa tiež darí a v porovnaní s Baránkovou má stále ešte o tri body viac, takže je na priebežnom 20. mieste.
     
    4
    O čosi lepšie je však stále na tom česká reprezentantka Horáčková, ktorá síce v štvrtej sérii trafila iba 56 bodov, ale celkovo má 219 bodov a nachádza sa na 25. mieste.
     
    4
    Konečne sme videli fantastický výkon v podaní Baránkovej, ktorá v štvrtej sérii trafila päť desiatok a k tomu devinu, takže zaznamenala vynikajúcich 59 bodov a celkovo má 215 bodov, takže si polepšila na 42. miesto.
     
    3
    Baránková sa opäť zhoršila, keď v tretej sérii zaznamenala iba 50 bodov a s celkovým počtom 156 bodov sa prepadla až do šiestej desiatky poradia. Takisto aj Horáčková si trochu pohoršila, keď si pripísala 54 bodov a s celkovým počtom 163 bodov je na 30. mieste.
     
    2
    Naopak výrazne si polepšila česká reprezentantka Márie Horáčková, ktorá nastrieľala v druhej sérii až 57 bodov a s celkovým počtom 109 bodov už poskočila do tretej desiatky poradia.
     
    2
    Príliš dobrú správu nemáme o Denise Baránkovej, ktorá v druhej sérii netrafila ani jednu desiatku, ale hneď až päť deviatok a k tomu jednu sedmičku, čo dáva dokopy iba 52 bodov, čo je o dva body menej ako v prvej sérii. Baránková má celkovo 106 bodov a prepadla sa až do piatej desiatky poradia.
     
    Kvalifikácia začne zrejme s oneskorením, keďže strieľať sa stále nezačalo napriek tomu, že súťaž mala odštartovať už o 9:30.
     
    Celkovo sa v dnešnej kvalifikácii predstaví až 64 lukostrelkýň, pričom Denisu Baránkovú uvidíme až v záverečnej 32. dvojici v súboji s talianskou súperkou Chiarou Rebagliatiovou.

    Filip Kosnáč