Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tlačová konferencia MFK Zemplín Michalovce (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia MFK Zemplín Michalovce

Štvrtok 25.07.2024, 17:00 • Mestský futbalový štadión Zemplín Michalovce • Tlačové konferencie
     
    MFK Zemplín Michalovce vstupuje do 10. sezóny v Niké lige s výraznými zmenami vo vedení klubu. Mužstvo ešte potrebuje posily, ktoré by mali pribudnúť v najbližšom období. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (17:19:01)
     
    Generálny manažér Ivan Gondor dokončil svoj záverečný prejav a táto tlačová konferencia je na konci.
     
    Ivan Gondor: "Chceme vychovávať mládežníkov. Pod tlakom vznikajú "diamanty". Ten je citeľný pri hráčoch aj realizačnom tíme. Chceli by sme pracovať s odchovancami, alebo ľuďmi blízkymi klubu. Je to napríklad pán tréner Šoltis, alebo ikona pán Žofčák. Milujem futbal a konkrétne MFK Zemplín Michalovce. Nakoniec som sa rozhodol vstúpiť do klubu a naplno pracovať od prvej minúty. Zhodli sme sa na tom, že prijímame túto výzvu."
     
    Anton Šoltis: "Tím má svoju kvalitu, čo sa ukázalo v prípravných zápasoch. Výsledky ale pre nás neboli veľmi dôležité. Aktuálne už viem, čo môžem očakávať od mojich zverencov."
     
    Anton Šoltis: "Vedel som, do čoho idem. Som pozitívny človek a stále verím, že sa zlé veci na dobre obrátia. Bol som trpezlivý, tréningový proces nebol jednoduchý. Teraz som rád, že sa to vyriešilo a môžeme začať. Káder môže niečo dosiahnuť a myslím si, že sme sčasti pripravení. Prišli mladí hráči, respektíve odchovanci, ktorí sa cez mládež dostali do áčka. Je to cesta, ktorá sa mi páči. Zažil som to aj v minulosti."
     
    Anton Šoltis: "Zatiaľ necítim žiadny tlak. Každá sezóna je však pod určitým tlakom. Musíme byť však pozitívne nastavení. Samozrejme, nečaká nás nič ľahké, ale veríme, že to dopadne oveľa lepšie ako vlani. Akú úlohu som zohral pri príchode Erika Pačindu? Spýtajte sa jeho," zasmial sa kouč Michaloviec.
     
    Igor Žofčák: "Určite nechceme hrať o záchranu. Chceme sa pohybovať v pokojných vodách. Dajme si radšej vyššie ciele. Je jedno, či začíname ročník proti Skalici, alebo Banskej Bystrici. Je to iba na nás, ako to dopadne. Mal som nejaké zdravotné problémy, no teraz sa už cítim veľmi dobre."
     
    Igor Žofčák: "Osobne si myslím, že nie je sa na čo vyhovárať. Mali sme kde trénovať, aj hrávať zápasy. Chcel by som sa poďakovať predošlým funkcionárom za prácu, ktorú odviedli počas deviatich rokov, čo som doma. Čo sa týka novej výzvy, chceme hrať lepšie ako naposledy. Verím, že úspešne vstúpime do sezóny už túto sobotu v Skalici."
     
    Ivan Gondor: "Funkcia prezidenta klubu momentálne nebude. Budem fungovať iba ja ako generálny manažér."
     
    Ivan Gondor: "Chcem sa ešte poďakovať trénerom a hráčom, že sa pripravovali v neistej situácii a verili mestu. Na všetky klubové otázky sa neskôr vyjadríme, ako je rozpočet a ďalšie veci. My v klube vieme, na čom sme. V rámci hlavného trénera, pán Šoltis povedie tím v novej sezóne. Doteraz bol vedený ako dočasný. Podpísali sme s ním dvojročný kontrakt."
     
    Anton Šoltis: "Veľmi vítam túto zmenu. Som tu nejaké tri – štyri týždne. Čo sa týka športových vecí, nevyzerá to až tak zle, ako si niektorí myslia. Vidím to optimisticky. Samozrejme, potrebujeme posilniť káder, ale to sú otázky pre blízku budúcnosť."
     
    Ivan Gondor: "Chcel by som sa poďakovať za prejavenú dôveru a poďakovať všetkým, ktorí predtým viedli michalovský futbal. Je to ich zásluha, že klub pôsobí v najvyššej súťaži. Radi by sme to posunuli na vyššiu úroveň, ako tomu bolo doteraz."
     
    Miroslav Dufinec: "Iste sa vám dostalo do uší, že akcionárske zloženie klubu sa po vyše desiatich rokoch výrazne mení. Jeden z akcionárov avizoval ukončenie pôsobenie v klube. Následne sa rozbehli rokovania, ako sa zmení klub a ako bude riadený. Konečným riešením bolo to, že aj so súhlasom mestského zastupiteľstva bude stopercentným akcionárom klubu mesto Michalovce. Novým generálnym manažérom sa stáva pán Ivan Gondor."
     
    Do PRESS miestnosti prišiel primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec, tréner Anton Šoltis, kapitán mužstva Igor Žofčák a nový generálny manažér klubu Ivan Gondor.
     
    Káder MFK Zemplín Michalovce pre jesennú časť 2024/25:

    Brankári:
    Patrik Lukáč, Ivan Tjurin.

    Obrancovia: Lukáš Šimko, Denis Taraduda, Polydefkis Volanakis, Franck Bahi, Saša Marjanovič, Tornike Dzotsenidze, Christos Makrygiannis.

    Stredopoliari: Abdul Zubairu, Juši Šimamura, Igor Žofčák, Dávid Petrík, Samuel Ramos, Enzo Arevalo, Stanislav Danko, Artur Musák, Martin Bednár.

    Útočníci: Issa Adekunle, Matúš Marcin, Gino van Kessel, Adam Žulevič, Erik Pačinda.

    Tréneri: Anton Šoltis – Ondrej Duda st.
     
    Príchody:

    Patrik Lukáč – Zlaté Moravce
    Denis Taraduda – Piatra Ploesti
    Adam Žulevič – Michalovce U19
    Erik Pačinda – Košice

    Odchody:

    Žiga Frelih – Trnava
    Benjamín Száraz – ?
    Daniel Magda – Košice
    Vladislav Veremieiev – Jelgava
    Filip Vaško – Slovácko
    Lukáš Jánošík – P. Bystrica
    Roman Karasjuk – ?
    Giannis Niarchos – Košice
     
    Výsledky MFK Zemplín Michalovce v príprave 2024:

    Humenné – Michalovce 3:1
    Nyíregyháza – Michalovce 1:1
    L. Mikuláš – Michalovce 0:1
    Michalovce – Košice 0:1
    Michalovce – Kazincbarcika 1:0
    Mezökövésd – Michalovce 1:0
    Diosgyör – Michalovce 3:1
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní tlačovej konferencie klubu Niké ligy MFK Zemplín Michalovce.

    Na tlačovej besede budú hlavný tréner A-mužstva, jeden z hráčov A-tímu a zástupcovia klubu MFK Zemplín Michalovce a.s.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 17:00.

    Ivan Harčár