Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tlačová konferencia MFK Zemplín Michalovce (kon.)
koniec udalosti
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová

Štvrtok 25.07.2024, 14:00Tlačové konferencie
     
    Káder FK Železiarne Podbrezová na jesennú časť Niké ligy 2024/2025:

    Brankári: Adam Danko, Lukáš Domaniský, Pavol Bajza.

    Obrancovia: Filip Mielke, Matej Oravec, Mário Mrva, Matej Grešák, Alex Markovič, Kristián Koštrna.

    Stredopoliari: Vincent Chyla, René Paraj, Martin Talakov, Šimon Faško, Samuel Štefánik, Ridwan Sanusi, Kayode Saliman.

    Útočníci: Roland Galčík, Daniel Smékal, Alasana Yirajang, Andy Masaryk, Petre Juritka, Frank Appiah, David Depetris. (14:39:54)
     
    Tlačová konferencia je na konci. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný deň.
     
    Každá výmena trénera niečo znamená. Nový tréner ale vedel, aký systém hráme. Odchod predošlého kormidelníka bol pre všetkých šok, ale sme profesionáli, museli sme sa s tým vysporiadať. Zo strany vedenia je Vladimír Cifranič výborná voľba.
     
    Keď mám byť úprimný, pred štartom prípravy som nevedel, ako na tom budem zdravotne. Išiel som s malou dušičkou, ale dal som sa dokopy a trénujem od začiatku bez bolesti.
     
    Dôveru som získal možno preto, že som tu dlhšie. Poznám prostredie aj systém. Som skôr pokojnejší typ. Kabína je teraz najvyváženejšia za posledné roky, každý má svoju úlohu a vládne výborná atmosféra.
     
    Kapitánom som sa stal tak, že si ma zvolili chalani, čo je pre mňa obrovská česť. Verím, že budeme ťahať za jeden povraz počas celej sezóny. A kto bol môj najväčší konkurent? Starší hráči – Koštrna, Paraj či Depetris.
     
    Matej Oravec: Myslím si, že kabína je veľmi dobre nastavená a stále sme lepšia partia, čo bolo aj vidieť v príprave. Veľmi sa tešíme na prvý duel. Liga je iná ako príprava. Verím, že vstúpime do sezóny správnou nohou.
     
    Kto bude brankárska jednotka? V pozícii jednotky začne Adam Danko. Prišiel skúsený Bajza, ale od úvodu začne Adam. Všetci ostatní hráči sú zdravotne v poriadku.
     
    Čo sa týka nových skúsených hráčov, dnes sme mali sedenie. Apelovali sme, aby boli tí, ktorí odovzdajú skúsenosti a budú pozitívne vplývať na kolektív. Niektorí sa toho už chopili a majú správne vodcovské schopnosti a prirodzenú autoritu. Verím, že kabína bude fungovať.
     
    Máme ostrý štart, ale myslím si, že je jedno, či máme Žilinu a Slovan na začiatku súťaže alebo v jej priebehu. Chceme sa prezentovať vlastným štýlom hry, ktorý bude baviť hráčov i ľudí. Či to bude stačiť na Žilinu či Slovan, nevedno. Neviem, či sú títo dvaja súperi radi, že hrajú práve s nami. Budeme sa snažiť byť konkurencieschopní.
     
    Systém meniť nechceme, hráči sú naň zvyknutí. V priebehu zápasu sa možno budeme snažiť niečo zmeniť, ale základný systém ani filozofiu nezmeníme.
     
    Vladimír Cifranič: Za tie tri týždne sa nám podarilo veľa. Prišiel som do rozbehnutej prípravy a krátko pred súťažou, ale realizačný tím a filozofia klubu zostali nezmenené. Progres u hráčov bolo vidieť. Snažili sme sa vylepšovať detaily, ale mužstvo má už teraz svoju kvalitu. Ale musíme byť trpezliví. Na ligu sme ale pripravení.
     
    Rozpočet na novú sezónu je nezmenený. Čo sa týka transferov, tvoria okolo jednej tretiny rozpočtu.
     
    Zmien je veľa, čiže bude trvať istý čas, kým všetko klapne. Myslíte si, že sa to podarí už do prvej reprezentačnej prestávky?

    - Vždy sme chceli hrať aktívne a ofenzívne a túžili sme diktovať tempo hry. Hráči si ale musia na seba zvyknúť. Som presvedčený, že charakteristika, ktorú sme mali, bude od prvého kola aj v novej sezóne. Sám som zvedavý na výsledky. V jarnej časti sme dostávali veľa gólov, to sme chceli zmeniť a vyžadujeme to aj od hráčov. Pre Podbrezovú to môže byť zaujímavá sezóna.
     
    Čo sa týka cieľov, každý chce ísť do prvej šestky. Dôležitejšie je, aby si hráči na seba zvykli, rovnako tréner, aby si všetko sadlo. Myslím si, že máme zbrane, ktoré vieme vytasiť od prvého kola.
     
    Miroslav Poliaček: Všetci sme plní očakávania a tešíme sa. Nová sezóna je výzva. Zmien bolo požehnane, či už v kádri alebo v realizačnom tíme. Sami sme zvedaví, ako si to sadne. Absolvovali sme aj sústredenie v Rakúsku, kde sme odohrali dva ťažké zápasy. Verím, že nám pomohli.
     
    Tlačová konferencia sa začne s miernym oneskorením.
     
    Dnešnej tlačovej konferencie sa zúčastnia:

    Miroslav Poliaček – generálny manažér FK Železiarne Podbrezová,
    Vladimír Cifranič – tréner mužstva
    Matej Oravec - kapitán
     
    Pekné športové popoludnie, vážení futbaloví fanúšikovia.

    Už počas najbližšieho víkendu sa otvoria brány ligových štadiónov a odštartuje nový ročník futbalovej Niké ligy. Medzi tuctom účastníkov bude aj FK Železiarne Podbrezová. Nachádzame sa v útrobách Zelpo arény, kde sa už o malú chvíľu začne tlačová konferencia. Zostaňte s nami, o pár minút začíname.

    Milan Gončár