Argentína – USA 4:1 (kon.) | Holandsko - Francúzsko 6:2 (kon.)
koniec udalosti
Holandsko - Francúzsko

6:2

(0:0, 1:0, 3:1, 2:1)

cz Sobota 27.07.2024, 20:15 • Stade Yves-du-Manoir 2, Paříž • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Oba týmy půjdou znovu do akce v pondělí. Nizozemsko narazí na Německo, zatímco Francie vyzve Belgii. (21:52:15)
     
    Je dobojováno! Favorizované Nizozemsko zvládlo vstup do olympijského turnaje na výbornou a poráží Francii 6:2. Po první půli přitom Nizozemsko vedlo nad domácím výběrem jen 1:0, když se ve 29. minutě trefila Matlaová. Od té doby už ale Nizozemky kralovaly a dostávaly Francii pod tlak, což vyústilo v řadu trestných rohů. Hned čtyři z nich přetavila v branku Jansenová. Za domácí celek se sice prosadila Lhopitalová a le Nindreová, nicméně poslední slovo měla Veenová.
     
    60
    Konec utkání.
     
    59
    Francie se tlačila vpřed po pravé straně, nicméně u půlící čáry zasáhla důrazná defenziva Nizozemska.
     
    58
    Ve skvělé pozici se před brankou Francie zjevila Albersová, ke které se míček odrazil, nicméně Nizozemka promáchla.
     
    57
    Domácí reprezentace se znovu podívala do blízkosti nizozemské branky. Pokus Garotové z nouze ale zablokovala hned první hráčka v oranžovém.
     
    56
    Lardeurová táhla útok Francie po levé straně, jenže v klíčovou chvíli si míček posunula daleko před sebe a už jej nedohnala ve hře.
     
    55
    Autorka čtyř branek Jansenová se z pravé strany dostala před francouzskou branku, jenže už neměla dostatek prostoru pro zakončení.
     
    54
    Nizozemky se usadily poblíž francouzské branky, jenže jejich kombinace vyústila jen ve sraženou přihrávku.
     
    53
    Lhopitalová chtěla uvolnit spoluhráčku na polovině hrací plochy, ale Matlaová proti míčku vystoupila a dokázala si jej zpracovat.
     
    52
    Po hodně dlouhé době se Francie podívala na polovinu Nizozemska, jenže nikdo v modrém už se neprobil do nebezpečného prostoru.
     
    51
    Defenziva Francie už se soupeřem absolutně nestíhá. Hned tři Nizozemky šly proti dvojici Francouzek, jenže se samy nepřesností obraly o možnost zakončit.
     
    50
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Gólostroj favorizovaného celku pokračuje! Je to však teprve druhý zásah Nizozemek ze hry. V prostoru před brankou se zdárně otočila MARIJN VEENOVÁ, která i v pádu překonala francouzskou brankářku.
     
    50
    Nizozemky si vstup do olympijského turnaje skutečně užívají. Další kombinace favorizovaného celku ale skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu.
     
    49
    Yibbi Jansenová opět zakončovala rozehrávku trestného rohu. Tentokrát jí do rány vpadla soupeřka, od níž se míček odrazil mimo.
     
    49
    Až nyní se Francii po delší době podařilo ubránit trestný roh soupeřek. Jansenová tvrdou ránou trefila soupeřku.
     
    48
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Favorizovaný celek přidává čtvrtý zásah z trestného rohu! Opět přišla tradiční rozehrávka na YIBBI JANSENOVOU, která tentokrát udeřila zakončením na vzdálenější tyč.
     
    47
    Trestný roh pro Nizozemsko.
     
    47
    Francie proti favorizovanému soupeři po bojovném výkonu cítí šanci na solidní výsledek. Domácí hráčky se snaží vyrážet do rychlých protiútoků.

    Tomáš Kubečka

    McCleanová (TTO), Tanová (SGP)
    Branky a úvodní sestavy
    Branky:
    29. Matlaová, 32. Jansenová, 35. Jansenová, 45. Jansenová, 48. Jansenová, 50. Veenová - 35. Lhopitalová, 46. le Nindreová

    Nizozemsko: Veenendaalová - Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
    Náhradníce: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.

    Francie: Ehrmannová - Clotová, Ponthieuová (C), le Nindreová, Lhopitalová, Delemazureová, Arnaudová, van Bolhuisová, Lardeurová, , Garotová, Gaspariová.
    Náhradníce: Lahlahová, Verrierová, Duffreneová, Verzuraová, Schubertová.