Argentína – USA 4:1 (kon.) | Holandsko - Francúzsko 6:2 (kon.)
koniec udalosti
Holandsko - Francúzsko

6:2

(0:0, 1:0, 3:1, 2:1)

cz Sobota 27.07.2024, 20:15 • Stade Yves-du-Manoir 2, Paříž • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Oba týmy půjdou znovu do akce v pondělí. Nizozemsko narazí na Německo, zatímco Francie vyzve Belgii. (21:52:15)
     
    Je dobojováno! Favorizované Nizozemsko zvládlo vstup do olympijského turnaje na výbornou a poráží Francii 6:2. Po první půli přitom Nizozemsko vedlo nad domácím výběrem jen 1:0, když se ve 29. minutě trefila Matlaová. Od té doby už ale Nizozemky kralovaly a dostávaly Francii pod tlak, což vyústilo v řadu trestných rohů. Hned čtyři z nich přetavila v branku Jansenová. Za domácí celek se sice prosadila Lhopitalová a le Nindreová, nicméně poslední slovo měla Veenová.
     
    60
    Konec utkání.
     
    59
    Francie se tlačila vpřed po pravé straně, nicméně u půlící čáry zasáhla důrazná defenziva Nizozemska.
     
    58
    Ve skvělé pozici se před brankou Francie zjevila Albersová, ke které se míček odrazil, nicméně Nizozemka promáchla.
     
    57
    Domácí reprezentace se znovu podívala do blízkosti nizozemské branky. Pokus Garotové z nouze ale zablokovala hned první hráčka v oranžovém.
     
    56
    Lardeurová táhla útok Francie po levé straně, jenže v klíčovou chvíli si míček posunula daleko před sebe a už jej nedohnala ve hře.
     
    55
    Autorka čtyř branek Jansenová se z pravé strany dostala před francouzskou branku, jenže už neměla dostatek prostoru pro zakončení.
     
    54
    Nizozemky se usadily poblíž francouzské branky, jenže jejich kombinace vyústila jen ve sraženou přihrávku.
     
    53
    Lhopitalová chtěla uvolnit spoluhráčku na polovině hrací plochy, ale Matlaová proti míčku vystoupila a dokázala si jej zpracovat.
     
    52
    Po hodně dlouhé době se Francie podívala na polovinu Nizozemska, jenže nikdo v modrém už se neprobil do nebezpečného prostoru.
     
    51
    Defenziva Francie už se soupeřem absolutně nestíhá. Hned tři Nizozemky šly proti dvojici Francouzek, jenže se samy nepřesností obraly o možnost zakončit.
     
    50
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Gólostroj favorizovaného celku pokračuje! Je to však teprve druhý zásah Nizozemek ze hry. V prostoru před brankou se zdárně otočila MARIJN VEENOVÁ, která i v pádu překonala francouzskou brankářku.
     
    50
    Nizozemky si vstup do olympijského turnaje skutečně užívají. Další kombinace favorizovaného celku ale skončila nepřesnou přihrávkou na pravou stranu.
     
    49
    Yibbi Jansenová opět zakončovala rozehrávku trestného rohu. Tentokrát jí do rány vpadla soupeřka, od níž se míček odrazil mimo.
     
    49
    Až nyní se Francii po delší době podařilo ubránit trestný roh soupeřek. Jansenová tvrdou ránou trefila soupeřku.
     
    48
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Favorizovaný celek přidává čtvrtý zásah z trestného rohu! Opět přišla tradiční rozehrávka na YIBBI JANSENOVOU, která tentokrát udeřila zakončením na vzdálenější tyč.
     
    47
    Trestný roh pro Nizozemsko.
     
    47
    Francie proti favorizovanému soupeři po bojovném výkonu cítí šanci na solidní výsledek. Domácí hráčky se snaží vyrážet do rychlých protiútoků.
     
    46
    Francie právě vstřelila branku!

    Domácí výběr ukazuje Nizozemkám, že i Francie dokáže udeřit z trestného rohu! Tvrdou ránu PAOLY LE NINDREOVÉ si za záda vlastní brankářky nešťastně tečovala jedna z Nizozemek!
     
    46
    Domácí Francie dostává možnost trestného rohu!
     
    46
    Do závěrečné části dnešního utkání opět vstoupily aktivněji favorizované Nizozemky. Pobídku Jansenová odehrála na poslední chvíli Gaspariová.
     
    Začala čtvrtá čtvrtina!
     
    Třetí čtvrtina skončila!
     
    45
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Favorizovaný celek potvrzuje nadvládu! Nizozemsko opět dokázalo udeřit po trestném rohu. Po prakticky totožné rozehrávce opět zakončovala YIBBI JANSENOVÁ, která během třetí části nastřílela Francii hattrick!
     
    45
    Pět sekund před koncem třetí čtvrtiny vybojovalo Nizozemsko další trestný roh.
     
    45
    Třicet sekund před sirénou Jansenová z pravé strany nahodila míček před branku, kde proti dvojici Nizozemek hlídkovalo hned pět domácích hráček.
     
    45
    V samotném závěru třetí čtvrtiny Nizozemsko kontroluje dvoubrankové vedení. Jansenová chtěla vzduchem přihrát před branku, jenže přišel skvělý blok Francie.
     
    44
    Po další rychlé akci Nizozemska prosvištěla přihrávka z pravé strany předbrankovým prostorem bez jakékoliv teče.
     
    42
    Autorka úvodní branky Matlaová si vzala míček na levé straně, obešla dvě soupeřky, jenže třetí hráčka v dresu Francie ji už nenechala zakončit.
     
    41
    Verschoorová spěchala za přihrávkou na levou stranu, jenže pobídka byla o něco rychlejší než bylo potřeba.
     
    40
    Jansenová dohnala odražený míček, skvěle jej posunula na hranici brankoviště, nicméně pokus Albersové skončil nad brankou.
     
    39
    Na stadionu panuje fantastická atmosféra. Během úvodního duelu domácí reprezentace na tribunách i za nepříznivého stavu obíhá mexická vlna.
     
    38
    Hodně pasivní byla při rozehrávce Nindreová, kterou se vydaly napadat hned dvě Nizozemky. Akce nakonec skončila míčkem v zámezí.
     
    37
    Domácí brankářka na chvíli musela opustit domácí branku, aby mohlo dojít k úpravě její masky.
     
    36
    Aktivní Nizozemsko se ihned po obdržené brance snaží dostat vpřed. Defenziva Francie nyní brání v pevném bloku.
     
    35
    Francie právě vstřelila branku!

    Domácí outsider se dočkal gólové radosti! Krátce po rozehrávce dostala přihrávku za obranu osamocená YOHANNA LHOPITALOVÁ, která bekhendem rozjásala solidně zaplněný stadion.
     
    35
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Favorizované Nizozemky opět udeřily po trestném rohu! De Waardová přiklepla míček YIBBI JANSENOVÉ, která střelou k tyči vstřelila svou druhou branku v utkání.
     
    34
    Z trestného rohu byla zajímavá příležitost Nizozemska! První ránu francouzská brankářka vyrazila jen k Moesové, která z dorážky trefila nohu domácí gólmanky!
     
    34
    Jedna z domácích hráček před vlastní brankou zašlápla míček, což znamená další trestný roh pro Nizozemsko.
     
    34
    Nizozemsko pokračuje v aktivitě na polovině Francie. Matlaová si našla odražený míček, šikovně si jej stáhla, jenže střelou trefila jen první soupeřku.
     
    32
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Hned v úvodu třetí čtvrtiny přidává Nizozemsko i druhou branku! Po dobře sehraném trestném rohu dostala prostor pro zakončení YIBBI JANSENOVÁ, která zamířila k levé tyči.
     
    32
    Nizozemsko vstoupilo do třetí části dnešního souboje velmi aktivně. Autorka dosud jediné branky vybojovala pro svou zemi trestný roh.
     
    31
    Nizozemky vstoupily do třetí části aktivně a ihned se vydaly vpřed. Přihrávka z levého křídla skončila na holi domácí hráčky.
     
    Začala třetí čtvrtina!
     
    Po první půli může být nakonec spokojenější favorizované Nizozemsko, které nad houževnatou Francií drží těsné vedení 1:0. Francie vstoupila do utkání velmi sympaticky a několikrát se dostala vpřed. Nizozemky však postupně převzaly aktivitu a dostaly se do tlaku. Odměny se Nizozemsko dočkalo až v závěru druhé čtvrtiny, kdy udeřila Matlaová.
     
    Druhá čtvrtina skončila!
     
    30
    Závěr první půle po vstřelení úvodní branky patří favorizovanému Nizozemsku, které se ještě dostalo k ohrožení branky, ale Albersová z dobré pozice těsně minula.
     
    29
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!

    Favorizovaný celek se na konci druhé čtvrtiny dostává do vedení! Po průniku z levé strany dostala prostor FREDERIQUE MATLAOVÁ, která tvrdou ránou poslala míček mezi nohy francouzské brankářky!
     
    28
    Albersová se individuálně prodrala na hranici brankoviště, odkud střílela bekhendem, ale míček prolétl kolem horního rohu.
     
    27
    Největšího favorita celého turnaje zatím brzdí nepřesnost v kombinaci. V předbrankovém prostoru nenašly společnou řeč Albersová a Waardová.
     
    26
    Po pravé straně prošla prakticky přes polovinu hrací plochy domácí Nindreová. Následně před nizozemskou branku přiletěl nástřel, který nikdo v modrém netečoval.
     
    25
    Lhopitalová skvěle zaklekla proti střele z pravé strany a vypomohla francouzské brankářce.
     
    24
    Nizozemky se pokusily prolomit marnou ofenzivní snahu zakončením z velké vzdálenosti. Nepovedený pokus ale minul domácí branku snad o tři metry.
     
    23
    Nizozemky přestály silnější pasáž domácího výběru a opět se vydávají kupředu. Hra ale musela být přerušena, jelikož na hřišti se zjevily hned tři míčky.
     
    22
    Clotová potáhla míček vpřed po levé straně, jenže kousek za půlící čárou se nechala rozhodit a sama se zahnala mimo hrací plochu.
     
    21
    Skvělou práci odvedla Lhopitalová, která sebrala míček Moesové a sama jej vyvezla na polovinu hřiště. Francouzky si alespoň mohou oddechnout.
     
    20
    Nizozemky se rychlou kombinací pokusily obehrát hřiště na pravou stranu. Poslední přihrávku si však nedokázala zpracovat Albersová.
     
    19
    Obrovskou obětavost předvedla Lardeurová, která skočila do nástřelu z levé strany a schytala jej do kolene.
     
    18
    Další prudký nástřel z pravé strany dokázala defenziva Francie odehrát mimo nebezpečné území. Tlak favorizovaného celku postupně sílí.
     
    17
    Nizozemsko pokračuje v aktivitě. Zajímavou přihrávku dostala Koolenová, které míček po špatném zpracování utekl mimo hřiště.
     
    16
    Gól nakonec skutečně neplatí! Video v závaru před francouzskou brankou našlo přestupek proti pravidlům.
     
    16
    Nizozemky sice dokázaly poprvé v utkání překonat francouzskou brankářku, jenže celá situace se ještě zkoumá na videu!
     
    16
    Francie se hned v úvodu druhé části vydala vpřed. Lhopitalová se snažila otočit kolem soupeřky, jenže přišla o balanc.
     
    Začala druhá čtvrtina!
     
    První čtvrtina skončila!
     
    15
    V závěru úvodní části předvedla další obětavý zákrok Nindreová, která se tělem dostala před soupeřku a odehrála míček do bezpečí.
     
    14
    Francie v úvodní čtvrtině utkání s obrovským favoritem zvládá kouskovat hru. Po ojedinělé chybě domácího celku střílela Laarhovenová, která branku minula.
     
    12
    Koolenová táhla útok Nizozemska po levé straně, jenže pokus o přihrávku na střed se zastavil na holi francouzské hráčky.
     
    10
    Nizozemsko je sice aktivnější a snaží se útočit, jenže defenziva Francie zatím obětavě vystupuju a nenechává favoritkám prostor k zakončení.
     
    9
    Po dalším šikovném průniku z pravé strany mohla z dobré pozice zakončovat Jansenová, ale rozhodčí viděla prohřešek proti pravidlům. Rozehrávat bude Francie.
     
    8
    Moesová potáhla míček vpřed po pravé straně, jenže přihrávkou na střed trefil jen hůl připravené Clotové. Francie ale protiútok nesehrála dobře.
     
    6
    Ehrmannová tentokrát vytáhla skvělý reflexivní zákrok pravou nohou. Nutno říci, že schovanou střelu viděla na poslední chvíli.
     
    5
    Nizozemky po svižném nástupu Francie do utkání převzaly taktovku nad děním na hřišti. Další akce po pravé straně skončila nepřesností Waardové.
     
    4
    Ehrmannová je v úvodu hrdinkou domácího celku! Po zákroku proti ráně do středu branky si poradila i s dorážkou Albersové směřující k pravé tyči!
     
    3
    Ehrmannová si musela připsat první úspěšný zákrok. Domácí brankářka obětavým skokem zastavila zakončení z ostrého úhlu.
     
    2
    Další nebezpečný výpad domácí Francie měla na svědomí Lhopitalová, která se z pravé strany dostala před branku, jenže na poslední chvíli ji o zakončení obrala soupeřka.
     
    1
    Domácí Francie vstoupila do zápasu za vydatné podpory domácích příznivců. Na pravé straně zajímavě postupovala vpřed Arnaudová, ale nakonec se nedostala ke střele.
     
    První čtvrtina odstartovala.
     
    Ještě před startem duelu zazní hymny obou zemí.
     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Favorizované Nizozemsko bude hrát v tradičních oranžových dresech, zatímco Francie zvolila tmavě modrou sadu.
     
    Sestavy:

    Nizozemsko: Veenendaalová – Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
    Náhradníce: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.

    Francie: Ehrmannová – Clotová, Ponthieuová (C), le Nindreová, Lhopitalová, Delemazureová, Arnaudová, van Bolhuisová, Lardeurová, , Garotová, Gaspariová.
    Náhradníce: Lahlahová, Verrierová, Duffreneová, Verzuraová, Schubertová.
     
    Favoritem celého turnaje i dnešního utkání je Nizozemsko. O medaile by dále měly zápolit Čína, Německo a Austrálie. Naopak domácí Francie je společně s Jihoafrickou republikou outsiderem turnaje.
     
    Společně se dnes podíváme na úvodní duel skupiny A mezi Nizozemskem a domácí Francií. Kromě těchto dvou týmů bude ve skupině A zápolit ještě Belgie, Čína, Německo a Japonsko. Duely v základních skupinách budou probíhat až do 3. srpna. Poté následující čtvrtfinálové duely. Medaile se pak budou rozdávat až 9. srpna.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům sportu! Vítejte u sledování z textového přenosu olympijského turnaje v pozemním hokeji žen. Dnes se společně podíváme na duel skupiny A mezi Nizozemskem a Francií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:15.

    Tomáš Kubečka

    McCleanová (TTO), Tanová (SGP)
    Branky a úvodní sestavy
    Branky:
    29. Matlaová, 32. Jansenová, 35. Jansenová, 45. Jansenová, 48. Jansenová, 50. Veenová - 35. Lhopitalová, 46. le Nindreová

    Nizozemsko: Veenendaalová - Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
    Náhradníce: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.

    Francie: Ehrmannová - Clotová, Ponthieuová (C), le Nindreová, Lhopitalová, Delemazureová, Arnaudová, van Bolhuisová, Lardeurová, , Garotová, Gaspariová.
    Náhradníce: Lahlahová, Verrierová, Duffreneová, Verzuraová, Schubertová.