3m doska synchro – ženy Vítězky: Ja-ni Čchang/I-wen Čchen (CHN) (kon.)
koniec udalosti
3m doska synchro – ženy

Vítězky: Ja-ni Čchang/I-wen Čchen (CHN)

cz Sobota 27.07.2024, 11:00 • Aquatics Centre, Paříž (Francie) • Olympijské hry - skoky do vody • Finále
     
    Konečné pořadí

    1. Ja-ni Čchang/I-wen Čchen (CHN) 337,68 bodů
    2. Sarah Baconová/ Kassidy Cooková (USA) 314,64 b.
    3. Yasmin Harperová/Scarlett Mew Jensenová (GBR) 302,28 b.
    4. Elena Bertocchiová/Chiara Pellacaniová (ITA) 293,52 b.
    5. Maddinson Keeneyová/Anabelle Smithová (AUS) 292,20 b.
    6. Lena Hentschelová/Jette Mullerová (GER) 288,69 b.
    7. Viktorija Kesarová/Anna Pysmenska (UKR) 251,37 b.
    8. Nais Gilletová/Juliette Landiová (FRA) 240,03 b. (11:58:25)
     
    Máme za sebou první závod ve skocích do vody na letošní olympiádě, a to konkrétně 3m prkno synchro ženy. Podle předpokladů soutěž ovládly Číňanky, které pronásledovalo USA. Britové mají nakonec bronz, protože jedna z Australanek udělala v posledním skoku fatální chybu. Jinak by bronz sebraly ony. Domácí Francie skončila poslední.
     
    Dnešní závod ve skocích do vody je u konce.
     
    8
    A odskákáno má i Ukrajina. Dva a půl překotu vzad schýleně s obtížností 3,0. Vypadalo to jako pěkný skok, ale nebylo to dotočené. 51,10 bodů na závěr a Ukrajina tak končí sedmá.
     
    7
    Italky mají za sebou také poslední skok. Dva a půl překotu vzad, ovšem ne úplně dobrá synchronizace, totéž provedení. 62,10 bodů a je z toho tedy čtvrté místo.
     
    6
    Obrovská chyba Australanky! Britky už plakaly, že na medaili nedosáhnou, jenže závodnice na pravém můstku úplně pokazila svůj finální skok. Bylo z toho 48,60 bodů, a to byli sudí ještě docela mírní. Veliké překvapení na konec, Australanky totiž mířily pro bronz.
     
    5
    Francie neskáče nejlépe. Respektive chybuje a volí skoky s menší obtížností, ani tentokrát nepředvedly skok s obtížností 3 a více. A moc se jim to taky nepovedlo. 54,27 bodů.
     
    4
    Jiný skok si zvolily Němky. Obtížnost 3,0, obě dvě ale trochu nedotočily. Pouze 59,40 bodů, to může být propad pořadím. Zatím je to čtvrté místo.
     
    3
    Tři a půl překotu napřed schýleně si vybraly Britky. Byl to dobře provedený skok, velice dobrých 70,68 bodů. Na Američanky to ale stačit nebude, celkově je to tedy 302,28 bodů.
     
    2
    I v posledním skoku předvedly Američanky to stejné, co Číňanky. Shrábly za to 70,20 bodů, a vypadá to se stříbrnou medailí v jejich prospěch opravdu dobře.
     
    1
    Dva a půl překotu napřed s jedním vrutem v pozici schýleně. To si vybraly Číňanky pro svůj závěrečný skok. No a znovu to bylo v pořádku, povedená synchronizace, provedení i dopad. Ja-ni Čchang a I-wen Čchen si s největší pravděpodobností nyní zařídily zlatou medaili. Připsaly 76,50 bodů, celkem jich mají 337,68.
     
    Začíná páté a poslední kolo.
     
    8
    Ukrajinkám se poslední skok moc nepovedl, tři a půl napřed schýleně jim dělal problém. Pysmenská hodně přetočila a svůj skok a přepadla. Pouze 54,87 bodů.
     
    7
    Italky Bertocchiová s Pellacaniovou předvedly to stejné, ale trošku hůře. I tak si ale připsaly solidní body, a to konkrétně 68,82.
     
    6
    Keeneyová a Smithová zvolily tři a půl překotu napřed a schýleně. Taky moc pěkně provedený skok, jako tomu bylo při jejich předchozím pokusu. Je z toho tedy 74,40 bodů, parádní výkon, který je zatím posouvá na bronzovou pozici.
     
    5
    Dva a půl překotu nazad skrčeně si vzaly Francouzky. Opět tedy skok s nižší obtížností, a to konkrétně 2,8. Vyneslo to 51,24.
     
    4
    Tři a půl překotu napřed schýleně předvedly Němky. Závodnice vlevo trochu nedotočila svůj skok. Nakonec ale 67,89 bodů připisuje německá dvojice.
     
    3
    Britky zvolily dva a půl překotu zpětného schýleně s obtížností 3,0. Byl to moc povedený skok, krásná synchronizace a dobré provedení. Harperová a Jensenová si připraly 71,10 bodů.
     
    2
    Američanky zase zvolily to stejné, jejich list skoků je úplně stejný, jako ten čínský. Nezvládly to tak dobře, obě trochu přepadly, vyneslo to nakonec 72,54 bodů.
     
    1
    Číňanky zvolily na svůj čtvrtý skok tři a půl překotu schýleně s koeficientem obtížnosti 3,1. Provedly to opravdu nádherně, vyneslo to dalších 79,98 bodů a Číňanky tak opět navyšují vedení.
     
    Začíná čtvrté kolo.
     
    8
    Jako poslední šly na řadu opět Ukrajinky. Ty zvolily dva a půl překotu napřed s jedním vrutem schýleně. Jenže se jim to nepovedlo, už na odskoku od prkna bylo jasné, že tohle úplně nevyjde. Pouhých 45,60 bodů.
     
    7
    Dva a půl překotu s jedním vrutem zvolily Italky. A taky se to docela povedlo. Vyneslo jim to pěkných 68,40 bodů.
     
    6
    Dva a půl zpětného schýleně zvolily Australanky. A tohle se rozhodně povedlo, krásný skok, dobrá synchronizace. Parádních 73,80 bodů pro dvojici Keeneyová/Smithová.
     
    5
    Tři a půl napřed skrčeně zvolily Francouzky. Ty ale opět hodně chybovaly, a to ještě při nižším koeficientu obtížnosti, takže mají za tento skok pouze 48,72, a propadají se pořadím níž a níž.
     
    4
    Němky si zvolily stejný skok, dva a půl překotu napřed s jedním vrutem schýleně. Bylo to trošku povedenější, než u Britek, ale i tak pouze 64,80 bodů.
     
    3
    Britky vzaly dva a půl překotu napřed schýleně. Ve finální fázi se jim to ale moc nepovedlo, rozdělily se, a tak inkasují pouze 63,90 bodů. To je docela málo.
     
    2
    Americká dvojička zase předvedla stejný skok, jako ta čínská. Tohle se ale úplně nepovedlo, známky jsou horší, protože synchronizace se tolik nepovedla. Je z toho ale i tak pěkných 71,10 bodů.
     
    1
    Začíná se soutěžit trochu jinak. Číňanky si vybraly dva a půl překotu schýleně. A vypadalo to opět nádherně, Sice pravá skokanka dopadla o malinko později, ale moc to nevadilo. 77,40 bodů jenom za tento skok. Skvělý výkon.
     
    Začíná třetí kolo.
     
    8
    A svůj druhý skok za sebou mají i Ukrajinky. Pysmenská a Kesarová trochu zazmatkovaly, nakonec to ale zachránily a vyinkasovaly alespoň 42 bodů.
     
    7
    Střemhlav zvratný schýleně předvedly také Italky. Trošku jiný styl provedení, moc se nepovedla synchronizace. Je z toho 45 bodů.
     
    6
    Australanky získaly za svůj druhý skok 48 bodů a zatím jsou tedy na průběžně pátém místě.
     
    5
    Stejný skok i pro francouzskou dvojičku, ovšem s ne úplně dobrým provedením. Domácí skokanky inkasovaly jen 43,80 bodů a už tak výrazně zaostávají.
     
    4
    Němky skočili střemhlav na zad. Pravá skokanka ale vyšplouchla o dost více vody. Nakonec tedy těsně přes 48 bodů.
     
    3
    A znovu i Britky napodobily Čínu a USA. Harperová ale nešla na úplný okraj prkna, a už ve vzduchu bylo jasné, že synchronizace nebude nejlepší. Nakonec tedy 46,20 bodů.
     
    2
    USA má za sebou taky druhý skok. Zvolily úplně to samé, jako předchozí dvojice. Provedly ho možná trochu líp, ale inkasovaly na desetinu stejný bodový zisk, tedy 51 bodů.
     
    1
    Číňanky skočily skok střemhlav zvratný, tentokrát se jim to ale úplně nepovedlo. Synchronizace nebyla zdařilá, jedna ze skokanek skočila mnohem dříve. Nakonec je z toho 51 boů.
     
    Začíná druhé kolo.
     
    8
    A jako poslední se na řadu dostala ukrajinská dvojice. Obě dvě skokanky skočily trochu jinak, Pysmenská šla hodně do strany už při skoku, div že vůbec správně odskočila. Je z toho jen 45,60 bodů.
     
    7
    Italská dvojice má taky za sebou první skok. Střemhlav zpětný vynesl pěkných 49,20 bodů, a tak se zatím Italky zařazují na čtvrtou pozici.
     
    6
    Australanky se vrátily k skoku střemhlav vzad schýleně, tedy ke skoku, který jsme dnes už viděli u Číňanek, USA i Britek. Levý skok nebyl nejlepší, vystříklo tam hodně vody. Nakonec tedy 47,40.
     
    5
    I Francouzky zvolily úplně jiný skok, který jsme dnes ještě neviděly. Domácí skokanky si vybraly salto vpřed s překotem, jenže se jim to moc nepovedlo. Synchronizace nebyla nejlepší, a je z toho tedy jenom 42 bodů.
     
    4
    Německá dvojice zvolila jako první úplně jiný skok, a to konkrétně zpětný skok střemhlav. Nebylo to špatné, ale zatím je to za nejméně bodů, konkrétně za 48,60.
     
    3
    První skok za sebou mají už i Britky. Opět si zvolily stejný skok, provedly ho o malinko lépe, než americká dvojice. Je z toho solidních 50,40 bodů.
     
    2
    Tým USA zvolil úplně stejný skok, tedy střemhlav vzad a schýleně. Nebylo to úplně špatné, jedna ze závodnic ale trochu přepadla. Američanky tak už nyní zaostaly o více než 11 bodů. Celkově to tedy bylo 49,80 bodů.
     
    1
    Na první skok se dostavily Číňanky Ja-ni Čcheng a I-wen Čchen. Ty zvolily skok střemhlav vzad schýleně. No a provedly ho velice dobře, inkasovaly 52,80 bodů. Moc pěkný výkon na první skok.
     
    Začíná první kolo dnešních skoků.
     
    Startovní listina

    1. Ja-ni Čchang/I-wen Čchen (CHN)
    2. Sarah Baconová/ Kassidy Cooková (USA)
    3. Yasmin Harperová/Scarlett Mew Jensenová (GBR)
    4. Lena Hentschelová/Jette Mullerová (GER)
    5. Nais Gilletová/Juliette Landiová (FRA)
    6. Maddinson Keeneyová/Anabelle Smithová (AUS)
    7. Elena Bertocchiová/Chiara Pellacaniová (ITA)
    8. Viktorija Kesarová/Anna Pysmenska (UKR)
     
    Zdravím všechny fanoušky Olympijských her. Včera proběhlo oficiální zahájení, dnes už tady máme jednotlivé přenosy z jednotlivých sportů. V tomto konkrétně se zaměříme na velice zajímavý sport, skoky do vody. Dnes je na programu ženská kategorie synchro na třímetrovém prkně. Skokanky během závodu budou muset předvést pět skoků s různými obtížnostmi. Vyhrává dvojice s nejvyšší dosaženou bodovou hodnotou. Doufám, že se budete u sledování onlajnu příjemně bavit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Jiří Polášek

    Konečné pořadí
    1. Ja-ni Čchang/I-wen Čchen (CHN) 337,68 bodů
    2. Sarah Baconová/ Kassidy Cooková (USA) 314,64 b.
    3. Yasmin Harperová/Scarlett Mew Jensenová (GBR) 302,28 b.
    4. Elena Bertocchiová/Chiara Pellacaniová (ITA) 293,52 b.
    5. Maddinson Keeneyová/Anabelle Smithová (AUS) 292,20 b.
    6. Lena Hentschelová/Jette Mullerová (GER) 288,69 b.
    7. Viktorija Kesarová/Anna Pysmenska (UKR) 251,37 b.
    8. Nais Gilletová/Juliette Landiová (FRA) 240,03 b.