Brazília – Japonsko 1:2 (kon.) | N. Zéland – Kolumbia 0:2 (kon.) | Austrália – Zambia 6:5 (kon.)
Španielsko – Nigéria 1:0 (kon.) | Francúzsko – Kanada 1:2 (kon.) | USA – Nemecko 4:1 (kon.)
koniec
USA
4:1 (3:1)
Nemecko
cz Nedeľa 28.07.2024, 21:00 • Stade de Marseille • Olympijské hry - ženy • 2 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Statistiky zápasu:
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9. (23:06:14)
     
    Rozhodčí už to neprodlužoval a ukončil utkání. Marinu Hegeringovou si tak mohou převzít němečtí zdravotníci.

    Američanky dnešní duel nakonec jasně ovládly výsledkem 4:1 a jistě se už mohou těšit na čtvrtfinále. Německo zůstává na třech bodech a ještě bude muset zabrat v závěrečném souboji proti Zambii.

    Hodně dnes napověděl už první poločas. Němky začaly aktivně, ale nestíhaly v obraně. V 10. minutě je tak potrestala úvodním gólem Sophia Smithová. Naše západní sousedky přesto dokázaly srovnat, když se ve 22. minutě trefila přízemní střelou z dálky Giulia Gwinnová. Pak však neměla štěstí brankářka Bergerová. Ta nejprve neudržela střelu Smithové zpoza šestnáctky a Mallory Swansovová zblízka dorazila míč za její záda. Ve 44. minutě pak Sophia Smithová skórovala podruhé v utkání a to s pomocí teče bránící hráčky. Ta balón přizvedla mimo dosah německé brankářky, následně hrací předmět zasáhl tyč a od ní se odrazil za brankovou čáru. Po změně stran ještě svěřenkyně kouče Hrubesche měly šanci zápas zdramatizovat. Brandová však trefila tyč a o pár minut později nedokázala z malého vápna dorazit míč do odkryté brány Schüllerová. Pak už si to hráčky USA pohlídaly a v závěru ještě jednou udeřily zásluhou střídající Lynn Williamsové.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Marina Hegeringová ve skluzu tečovala přihrávku, která směřovala na volnou americkou hráčku na levém křídle. U toho se ale zranila, nebo ji kousla křeč. Každopádně zůstává ležet na trávníku.
     
    90+4
    Giulia Gwinnová to zkusila propálit silou, ale míč neprošel americkou zdí.
     
    90+3
    Po faulu na Marinu Hegeringovou bude Německo zahrávat přímý kop z poměrně zajímavé pozice. Že by parketa pro Giulii Gwinnovou, případě Klaru Bühlovou?
     
    90+2
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Trinity Rodmanová, přichází Jenna Nighswongerová,
    ze hřiště odchází Emily Foxová, přichází Casey Kruegerová.
    90. Střela Lohmanové.
     
    90
    Sydney Lohmanová mohla alespoň korigovat. Německá ofenzivní záložnice doběhla s míčem na hranici šestnáctky a střelou k pravé tyči protáhla Naeherovou. Ta balón vyrazila do strany.
    89. Lynn WILLIAMSOVÁ - 4:1
     
    89
    Američanky právě vstřelily branku!
    Z následného kontru přichází pojistka na americké vítězství! V akci, kterou rozjela ziskem míče Rodmanová, pokračovala Mallory Swansonová, jenž ji dotáhla až k pokutovému území. Tam nahrála doleva volné LYNN WILLIAMSOVÉ a střídající hráčka zakončila po zemi na zadní tyč.
     
    88
    Bühlová si udělala kličku přímo do Rodmanové, která ji míč snadno vzala.
     
    88
    Němky si nedokáží vytvořit nějaký soustavný nápor. Naopak, nyní drží míč hráčky USA.
     
    86
    Girmaová odehrála míč do zámezí o nohy Gwinnové. Kope se od brány USA.
     
    85
    Po rohovém kopu Lavelleové se míč dostal až do rukavic německé brankářky Bergerové.
     
    85
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Sophia Smithová, přichází Lynn Williamsová.
    84. Rodmanová dala vyniknout německé brankářce.
     
    84
    Bühlová nahrála Gwinnové na paty, což znamenalo ztrátu míče. Následoval rychlý kontr a Trinity Rodmanová postupovala na pravém křídle jedna na jednu proti Hegeringové. Dostala se do pokutového území a obstřel levačkou na zadní tyč vytáhla na roh Bergerová!
     
    82
    Hegeringová zbytečně zbrkle cpala míč nahoru a ten zachytily Američanky. Přišlo rychlé otočení doleva a nástřel Foxové do pokutového území. Tam balón prošel až k Rose Lavelleové, která si na pravé straně však neudělala prostor ke střele.
     
    81
    Na levém křídle už startovala dopředu Emily Foxová, ale míč nakonec nedokázala udržet na hřišti. Vhazují Němky.
     
    80
    Brandová s Bühlovou získaly na pravé straně míč a zkusily to rychle vyťukat. Poslední přihrávka na Brandovou však byla příliš dlouhá.
     
    79
    Roh Gwinnové odvrátila Girmaová a Američanky startují rychlý brejk.
     
    78
    A Senßová hned vybojovala pro Němky rohový kop...
     
    77
    Alexandra Poppová utkání nedohraje. Nahrazuje ji Elise Senßová.
     
    75
    Na hrací ploše zůstala ležet Alexandra Poppová, která si vyžádala ošetření. Vypadá to na problém s pravým kolenem. Oba celky využívají přerušení k poradám u střídaček.
     
    73
    Přihrávka za obranu hledala Sophii Smithovou. S tím ale počítala brankářka Bergerová, která už číhala na hranici šestnáctky a míč odkopla.
     
    72
    Trinity Rodmanovou zastavila Brandová faulem. Američanka se dívala po rozhodčím, zda z toho nebude karta, ale obešlo se to bez dalšího trestu.
     
    70
    Zajímavé je, že Alexandra Poppová stále zůstává na pozici středního záložníka. Jedná se asi o nejlepší hlavičkářku na hřišti a v šestnáctce soupeřek by tak byla za tohoto stavu dost možná platnější.
     
    68
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Sjoeke Nüskenová, přichází Sydney Lohmannová.
     
    67
    Zpoza šestnáctky to nyní zkoušela Giulia Gwinnová. Mířila do středu brány a Naeherová si tak poradila.
     
    67
    Trinity Rodmanová si u pokutového území naváděla míč na pravačku. Trefila ale jen nejbližší protihráčku.
     
    66
    Němky se snaží s výsledkem něco udělat. Američanky ale hodlají využívat otevřených krajů obrany pro své rychlé kontry.
     
    64
    Po faulu Hendrichové na Smithovou budou rozehrávat Spojené státy.
    62. Schüllerová nedokázala z malého vápna dopravit míč do odkryté brány. Před tím neuspěla pohotovým zakončením Nüskenová.
     
    62
    Obrovské zmatky před americkou bránou! Nejprve zakončovala patičkou Sjoeke Nüskenová, která trefila brankářku Naeherovou. Dorážející Lea Schüllerová pak nějakým způsobem z malého vápna nedostala míč za brankovou čáru!
     
    61
    Centr Poppové sklepávala Sjoeke Nüskenová k nohám Ley Schüllerové. Útočnice Bayernu se neodpoutala od Foxové a navíc byl odmávnut ofsajd Nüskenové.
     
    59
    Naopak šance Američanek! Trinity Rodmanová posílala z pravé strany míč na zadní tyč. Tam šla do skluzu Mallory Swansonová, která srazila balón vedle odkryté poloviny německé brány!
    58. Střela Brandové skončila na tyči.
     
    58
    Klara Bühlová obehrála na levé straně Foxovou. Pak balón poslala do pokutového území a Lea Schüllerová ho v pádu sklepávala pro Jule Brandovou. Ta to měla trošku pod nohama a musela si míč rovnat na levačku. Přesto její přízemní střela skončila na levé tyči z pohledu Naeherové! Němky teď nebyly daleko.
     
    56
    Gwinnová z první šikovně sklepla patou míč doleva pro Jule Brandovou. Ta se snažila navést balón na střed a střelu levačkou, ale včas ji zdvojily dvě protihráčky.
     
    54
    Crystal Dunnová táhla akci USA na levém křídle. Obranné povinnosti si splnila Brandová, která míč vypíchla do autu.
     
    52
    Rohové kopy – 5:0
     
    51
    Kathrin Hendrichová úplně vypadla ze souboje se Sophií Smithovou, když vykročila proti míči, ale ten nechala za sebou. Smithová pak vběhla do šestnáctky, kde ji stačily zdvojit další dvě Němky. Je z toho roh.
     
    49
    Jule Brandová si posadila na trávník Dunnovou. Následný centr německé hráčky však odklidila Emily Sonnettová.
     
    48
    Dobrý centr Lavelleové od rohového praporku, který zvládla Bergerová vyboxovat.
     
    47
    Dobře zapracovala Lindsey Horanová, která získala pro USA čtvrtý roh v zápase.
     
    46
    Ani jeden z týmů nesáhl o přestávce ke změně. Američanky musely nuceně střídat ještě před pauzou, když zraněnou Davidsonovou nahradila Sonnettová.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Statistiky po 1. poločase:
    Držení míče – 64 % : 36 %
    Střely na bránu – 5:3
    Střely mimo – 2:2
    Rohy – 3:0
     
    První poločas souboje USA s Německem nabídl hned čtyři góly. Z toho tři daly Američanky, které tak mohou jít do kabin výrazně spokojenější. Němky začaly aktivně, ale v 10. minutě srazily jejich nadšení gólem Sophia Smithová, která využila přízemní centr Rodmanové. Naše západní sousedky přesto dokázaly srovnat, když se ve 22. minutě trefila přízemní střelou z dálky Giulia Gwinnová. Pak však neměla štěstí brankářka Bergerová. Ta nejprve neudržela střelu Smithové zpoza šestnáctky a Mallory Swansovová zblízka dorazila míč za její záda. Ve 44. minutě pak Sophia Smithová skórovala podruhé v utkání a to s pomocí teče bránící hráčky. Ta balón přizvedla mimo dosah německé brankářky, následně hrací předmět zasáhl tyč a od ní se odrazil za brankovou čáru. V dlouhém nastavení pak měla solidní možnost snížit Nüskenová, ovšem její hlavička se mezi tyče nevešla. Němky mají zatím velké problémy především v obraně, kde těžko stíhají rychlonohé útočnice soupeřek.
     
    45+7
    První poločas skončil.
    45+6. Nüskenová hlavičkovala mimo.
     
    45+6
    Němky ještě mohly snížit! Míč putoval na pravou stranu, kam si naběhla Giulia Gwinnová. Ta poslala do pokutového území přesný centr, který našel Sjoeke Nüskenovou. Ta hlavičkovala vedle pravé tyče!
     
    45+4
    Po dalším váhání německé obrany se dostala na pravé straně šestnáctky k míči Emily Sonnettová. Chtěla ještě centrovat na zadní, její bochánek však sbírá Bergerová. Ta se pak snažila okamžitě vysunout Jule Brandovou, která měla dobrý první dotek, kterým si sklepla míč do běhu. Obránkyni ale neunikla.
     
    45+3
    Němky by už potřebovaly přestávku, aby se mohly zklidnit a poradit. Případně změnit taktiku. Gwinnová zase jen faulovala Smithovou.
     
    45+1
    První dějství bude nastaveno o sedm minut. Bylo tam několik ošetřování, které rozhodčí sečetl.
    44. Sophia SMITHOVÁ - 3:1
     
    44
    Američanky právě vstřelily branku!
    A je to už 3:1! Němky odvrátily po standardní situaci míč na hranu šestnáctky k SOPHII SMITHOVÉ. Ta se vyhnula bránící Nüskenové a dostala se ke střele. Do té ji skočila jedna z bránících Němek, která balón přizvedla tak nešťastně, že na něj plachtící Bergerová nedosáhla a hrací předmět se odrazil od levé tyče za brankovou čáru – 3:1.
     
    44
    Střídání v týmu USA:
    ze hřiště odchází Tierna Davidsonová, přichází Emily Sonnettová.
     
    42
    Tentokrát se dopustila nedovoleného zákroku Poppová. Ta faulovala Rodmanovou. Zdá se, že Davidsonová nebude pokračovat a lavička USA sáhne ke střídání.
     
    40
    Sjoeke Nüskenová skočila Tierně Davidsonovou na Zidanovku. Svou spoluhráčku pak „pomstila“ Jule Brandová, která Američanku přišlápla a poslala na zem. K faulu došlo na půlce a obešel se bez karetního trestu, byť Davidsonová potřebuje ošetřit.
     
    39
    Teď je to takové neurovnané s nepřesnostmi na obou stranách. Američanky ztratily míč a Němky následně zahodily možnost rychle zaútočit.
     
    37
    Určitě to bylo nepříjemné, ale Gwinnová již popadla dech a pospíchá za postranní čáru, aby se mohla přihlásit o návrat do hry.
     
    37
    Na hrací ploše zůstává ležet Giulia Gwinnová. Vypadá to, že německá pravá obránkyně má vyražený dech po zásahu do žeber či břicha.
     
    36
    Protiútok Američanek. Míč dostihla na levé straně Sophia Smithová. Ta se přes Hendrichovou dostala k centru, který odhlavičkovala Marina Hegeringová.
     
    34
    Jule Brandová se snažila vysunout Leu Schüllerovou. Pokud by v poslední chvíli nezasáhla Girmaová, byla by Schüllerová sama před brankářkou.
     
    34
    Na hranici šestnáctky měla napřaženo Janina Mingeová, která trefila jen protihráčku.
     
    34
    Tohle utkání zatím probíhá v dobrém tempu a fanoušky v Marseille to viditelně baví.
     
    33
    Giulia Gwinnová si po vstřeleném gólu věří a nyní to opět zkoušela. Z hranice šestnáctky mířila tak půl metru nad bránu USA.
     
    32
    Bühlová odcentrovala z levé strany na vzdálenější tyč a našla Leu Schüllerovou. Ta ale hlavičkovala do brankářky Naeherové, která balón vyrazila před sebe. Tam se ale další Němka nenacházela a zkušená gólmanka tak mohla skočit na míč.
     
    31
    Klara Bühlová se snažila zatlačit na Girmaovou a byla docela úspěšná. Američanka odehrála míč do autu.
     
    30
    Němky teď zmatkovaly ve snaze odehrát míč ze své šestnáctky. Toho mohla využít Sophia Smithová, její slabou střelu však v poklidu kryje Bergerová.
     
    29
    Klara Bühlová se na levé straně zbavila Emily Foxové. Pak posílala před bránu zajímavý přízemní centr, ale místo spoluhráčky Schüllerové přeci jen našla protihráčku.
     
    28
    Bergerová měla problém s rukou, na kterou ji Swansonová zřejmě šlápla. Po ošetření však zatím bude pokračovat.
    26. Mallory SWANSONOVÁ - 2:1
     
    26
    Američanky právě vstřelily branku!
    Američanky si berou vedení zpět! Zaváhání Kathrin Hendrichové využila Sophia Smithová, která se dostala k míči. Z hranice šestnáctky střílela k pravé tyči, kam sice skočila brankářka Bergerová. Ta však míč neudržela v rukavicích, vyrazila ho jen před sebe a dobíhající MALLORY SWANSONOVÁ ho zblízka dorazila do sítě. Bergerová se navíc ve snaze zakročit zřejmě zranila – 2:1.
     
    25
    Po centru z hloubi pole dokázala Lindsey Horanová sklepnout míč pro Rose Lavelleovou. Ta střílela z hranice šestnáctky z první poměrně o dost nad. Nesedlo to tak, jak by chtěla.
     
    25
    Utkání tedy začíná zase od začátku. Němky se dokázaly oklepat a vyrovnat.
     
    24
    Následovalo ošetřování Alexandry Poppové. Ta se už zvedla na nohy a zamířila za postranní čáru, odkud by se měla vrátit do utkání.
    22. Giulia GWINNOVÁ - 1:1
     
    22
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól přišel jako blesk z čistého nebe! Zatímco na zemi zůstala ležet Alexandra Poppová, dostala se k míči pravá obránkyně GIULIA GWINNOVÁ. Ta vystřelila z nějakých 22 metrů a její přízemní rána zapadla k pravé tyči, kam se Naeherová natahovala marně – 1:1.
     
    21
    Nyní ale dobrý německý presink, který donutil Američanky k odehrání míče do autu.
     
    20
    Němky se po inkasovaném gólu v podstatě nepodívaly s míčem za půlku. A začátek přitom neměly vůbec špatný.
     
    18
    Německá střední obránkyně Kathrine Hendrichová stíhala Sophii Smithovou a nakonec ji musela faulovat. Je z toho žlutá karta. Obě německé stoperky už mají přes třicet a nahánět mladé americké útočnice pro ně nebude úplně snadné.
     
    16
    Němky vpředu ztratily míč a hráčky USA to okamžitě zkoušely dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Mallory Swansonová byla sice prohnána, ale balón nakonec dostihla a z ostrého úhlu dokonce prověřila Bergerovou. Ta vyrazila kousek před sebe a měla pak dost času míč chytit.
     
    16
    Zpoza pokutového území to zkusila Sophia Smithová. Míč minul levou tyč německé brány.
     
    15
    Hráčky z USA převzaly po vstřeleném gólu iniciativu. Němky zase potřebují najít půdu pod nohama.
     
    14
    Po dalším rohu Swansonové se Němky ubránily.
    13. Bergerová zasahovala obličejem.
     
    13
    Roh rozehraný nakrátko. Pak přišel centr Lavelleové na bližší tyč, který tečovala těsně před Bergerovou jedna z amerických hráček. Německá brankářka zasáhla snad bradou a rozhodčí čeká, až se postaví na nohy. Nebylo to asi nic příjemného...
     
    12
    Povzbuzené Američanky v další ofenzivní akci. Sophia Smithová nyní získala rohový kop.
    10. Sophia SMITHOVÁ - 1:0
     
    10
    Američanky právě vstřelily branku!
    Američanky se ujímají vedení! Trinity Rodmanová se dostala k míči na pravém křídle. Přesným přízemním centrem našla před bránu nabíhající SOPHII SMITHOVOU a ta už to měla snadné.
     
    9
    Jule Brandová nyní působí na levé straně, byť je psána jako pravé křídlo. Nyní zkoušela utéci Rose Lavelleové, která ale také byla velmi rychlá a nechala se nakonec od 21leté Němky faulovat.
     
    7
    Kolmá přihrávka hledala Leu Schüllerovou, která balón nakonec nezachytila. Němky začaly sebevědomě a aktivně.
     
    6
    Nyní Brandová faulovala při napadání Lindsey Horanovou. Na tuto Němku si musejí dávat Američanky velký pozor. Rychlonohá a šikovná křídelnice či útočnice dělala velké problémy už ve čtvrtek Austrálii.
     
    4
    Obrovská šance Německa! V situaci 2 na 2 vedla na pravém křídle míč Jule Brandová. Ta si ho naváděla do šestnáctky na levačku a vypadalo to, že bude střílet. Pak ale ještě nahrála úplně volné Lee Schüllerové, která ve stoprocentní šanci trefila ranou po zemi brankářku Alyssu Naeherovou!
     
    2
    Z pravé strany odcentrovala Alexandra Poppová. Zadní tyč zavírala Lea Schüllerová, ale nedostala se tam včas.
     
    2
    Německá obrana si pohlídala Sophii Smithovou. Bude se kopat od brány Ann-Katrin Bergerové. Německou brankářku zná velmi dobře americká trenérka Emma Hayesová, která ji vedla v Chelsea.
     
    1
    Oba týmy nemusejí hrát pod nějakým velkým tlakem. Své první zápasy zvládly a případný dnešní nezdar by ještě nemusel být fatální.
     
    1
    Úvodní výkop provedly Američanky. S dlouhým nákopem se ale daleko nedostaly.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    U rozhodčích se pozdravily obě kapitánky. Zkušená německá útočnice Wolfsburgu Alexandra Poppová, která by ale měla alternovat spíše ve středu zálohy. S ní je tam Lindsey Horanová z Olympique Lyon.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Naeherová – Foxová, Girmaová, Davidsonová, Dunnová – Coffeyová – Horanová (C), Lavelleová – Rodmanová, Swansonová, Smithová.
    Náhradníci: Murphyová – Albertová, Kruegerová, Lyn. Williamsová, Nighswongerová, Sonnettová, Bethuneová.
    Trenér: Emma Hayesová

    Německo: Bergerová – Gwinnová, Hendrichová, Hegeringová, Rauchová – Brandová, Mingeová, Poppová (C), Bühlová – Nüskenová, Schüllerová.
    Náhradníci: Frohmsová – Schulzeová Solanová, Lohmannová, Freigangová, Doorsounová, Senßová, Endemannová.
    Trenér: Horst Hrubesch

    Rozhodčí: Falcón – del Yesso (ARG), Fernández (URU).
     
    Němkám schází nemocná levá obránkyně Sarai Linderová. Místo ní byla dopsána na soupisku Felicitas Rauchová, která ji nahradila také v základní sestavě.
     
    Oba týmy se naposledy utkaly ve dvou přípravných zápasech v listopadu roku 2022. Němky nejprve zvítězily 2:1, Američanky pak oplácely stejným výsledkem.
    Z přípravy USA na zápas s Němkami.
     
    USA:
    Ve Spojených státech je ženský fotbal nesmírně populární. Některé bývalé hráčky jsou v zemi celebritami. USA jsou také se čtyřmi tituly mistryň světa a stejným počtem olympijských triumfů nejúspěšnějším týmem mezi ženami. OH naposledy vyhrály v Londýně 2012, MS pak v roce 2019. Na loňském šampionátu vypadly už v osmifinále se Švédskem. Následně se dlouho hledal nový trenér a nakonec padla volba na Angličanku Emmu Hayesovou, která opustila po 12 letech Chelsea, ze které pomohla vytvořit nejlepší anglický tým.

    Nová trenérka stihla před olympiádou s týmem čtyři přípravné zápasy s bilancí tří výher a jedné remízy. Ve čtvrtek pak Američanky vstoupily do turnaje naostro přesvědčivou výhrou 3:0 nad Zambií. Hotovo bylo po 25 minutách a gólech Trinity Rodmanové a dvou Mallory Swansonové.

    Mimochodem, trenérka Hayesová se postarala při zveřejnění olympijské nominace o rozruch. Do výběru se jí nevešla jedna z nejslavnějších fotbalistek historie Alex Morganová, která patří k nejpopulárnějším sportovkyním v zemi. Přednost dostaly mladší koně, z nichž větší část nastupuje v domácí profesionální soutěži NWSL. V Evropě působí obránkyně Arsenalu Emily Foxová a dvojice záložnic hrajících ve Francii. Lindsey Horanová je oporou Lyonu, Korbin Albertová je členkou kádru PSG. Mimochodem, už zmíněná Trinity Rodmanová je dcerou slavného basketbalisty Denise Rodmana. Také známého bouřliváka. Zdá se ale, že Trinity to má zatím v hlavě v pořádku a po otci zdědila především sportovní nadání.
    Takto se nechaly některé německé hráčky zvěčnit po vítězné premiéře proti Austrálii s fanoušky. Útočnice Schüllerová má na sobě dres s číslem 6 kamarádky Leny Oberdorferové, která si vážně poranila koleno jen dva týdny před startem her.
     
    Německo:
    Německo má ve sbírce dva po sobě jdoucí tituly mistryň světa z let 2003 a 2007. Hned osmkrát pak ovládly ME, naposledy v roce 2013. V roce 2016 se v Riu dočkaly i olympijského zlata. Od té doby to už ale není ze strany německého ženského fotbalu tak slavné. Na poslední hry v Tokiu se Němky vůbec nedostaly, na loňském MS zase překvapivě skončily hned v základní skupině. Lepší výkon předvedly na EURU 2022 v Anglii, kde prošly až do finále, v němž v prodloužení podlehly domácím hráčkám. Do Paříže se svěřenkyně kouče Horsta Hrubesche kvalifikovaly jako třetí tým z nově založené Ligy národů. Za sebou mají také zvládnutou kvalifikaci o ME v příštím roce.

    Vstup do OH zvládly německé hráčky velmi dobře. Austrálii přehrály až překvapivě jasně 3:0. V zápase byly lepším týmem. První dva góly padly z hlaviček po rohových kopech. Takto se prosadily Marina Hegeringová a Lea Schüllerová. Třetí trefu pak zaznamenala po skvěle sehraném protiútoku Jule Brandová.

    Kádr je složen většinově z hráček, které působí v německé Bundeslize. Pouze brankářka Ann-Katrin Bergerová chytá v USA za Gotham FC, záložnice Sjoeke Nüskenová má angažmá v anglické Chelsea a stoperka Bibiane Schulzeová Solanová hraje za španělské Bilbao. Nejzkušenější členkou týmu je se 140 starty útočnice Alexandra Poppová z Wolfsburgu.
     
    Vítám tu všechny milovníky kvalitního fotbalu a především toho v podání žen! Olympijský turnaj pokračuje v neděli druhým kolem skupinové fáze. Skupina B nabídne šlágr, kterým bude souboj USA s Německem. Obě země jsou v ženském fotbale giganty, byť si v posledních letech prošly určitými výkyvy. Do her však vstoupily přesvědčivě, když své první duely shodně vyhrály výsledkem 3:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Martin Augustin

    Góly: 10. Smithová (Rodmanová), 26. Swansonová, 44. Smithová, 89. Lyn. Williamsová (Swansonová) – 22. Gwinnová (Nüskenová)

    Karty:   18. Hendrichová (GER)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 3:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.
    USA: Naeherová – Foxová (90+2. Kruegerová), Girmaová, Davidsonová (44. Sonnettová), Dunnová – Coffeyová – Horanová (C), Lavelleová – Rodmanová (90+2. Nighswongerová), Swansonová, Smithová (85. Lyn. Williamsová).
    Náhradníci: Murphyová – Albertová, Bethuneová.

    Tréner: Emma Hayesová

    Nemecko: Bergerová – Gwinnová, Hendrichová, Hegeringová, Rauchová – Brandová, Mingeová, Poppová (C) (77. Senßová), Bühlová – Nüskenová (68. Lohmannová), Schüllerová.
    Náhradníci: Frohmsová – Schulzeová Solanová, Freigangová, Doorsounová, Endemannová.

    Tréner: Horst Hrubesch

    Rozhodca: Falcón – del Yesso (ARG), Fernández (URU)