Tímová súťaž – ženy (kon.) | Tímová súťaž – ženy Vítěz: Jižní Korea (kon.)
koniec udalosti
Tímová súťaž – ženy
Štvrťfinále, semifinále a o medaile

Vítěz: Jižní Korea

cz Nedeľa 28.07.2024, 14:15Olympijské hry - Lukostreľba
     
    Lukostřelkyně z Jižní Koreje tedy obhajují olympijské zlato v soutěži žen. Finále s Čínou musela až do rozstřelu, který rozhodly dvě hraniční rány Korejek. Z bronzu se radují dámy z Mexika a těsně pod stupni vítězů skončily Nizozemky. Ty tak vyhrály alespoň pomyslné mistrovství Evropy. (17:55:48)
     
    Konečné pořadí:
    1. Jižní Korea (Jeon Hun-young, Lim Sih-yeon, Nam Suh-yeon)
    2. Čína (An Čchi-süan, Li Ťia-man, Jang Siao-lej)
    3. Mexiko (Angela Ruizová, Alejandra Valenciová, Ana Vázquezová)
    4. Nizozemsko (Quinty Roeffenová, Gaby Schloesserová, Laura van der Winkelová)
     
    fin
    Korejkám byly zapsány tři devítky. Z toho ale dvě byly na hraně a nakonec byly změněny na desítky! Z výsledku 27:27 se tedy stal 29:27 a Korejky obhajují zlaté medaile!
     
    fin
    Další desítka Li. Kolegyně tentokrát přidaly osm a devět bodů. Korejky začaly desítkou Jeon a devítkou Nam. Od Lim potřebovaly desítku k remíze v setu a tím i celkovému vítězství. Šíp se ale zapíchl do pole, které znamená jen osm bodů. Za stavu 4:4 se bude o zlatu rozhodovat v rozstřelu!
     
    fin
    Li trefila desítku a zbylé parťačky devítky! Korejky ztrácejí dva body a Čína sahá po vyrovnání a tím i rozstřelu!
     
    fin
    Zápas bude pokračovat! Číňanky nastřílely ve druhé polovině setu 28 bodů za dvě devítky a desítku! Korejky daly dvě devítky a pak jen osmičku. Celkově 54:51 a Číňanky snižují na 2:4.
     
    fin
    Číňanky začaly třetí set 26 body. Korejky zaznamenaly o bod méně. Teď půjde do tuhého. Udrží se ještě Číňanky v zápase?
     
    fin
    Ani tři devítky Číňanek nestačily na nějaký zisk ze druhého setu. Korejky ho vyhrávají 55:54 a v zápase o zlato vedou 4:0. Už jim stačí jen bod.
     
    fin
    Číňanky začaly druhý set slušným počinem 27 bodů. Jang zaznamenala opět desítku. Korejky se ale rozstřílely! Desítky Jeon a Lim a celkově 29 bodů v první části druhé sady.
     
    fin
    Dvě desítky Korejek a devítka! Na to Číňanky nedokázaly odpovědět a první se končí výsledkem 56:53.
     
    fin
    Finále bylo zahájeno prvním setem. Korejky začaly 27 body za desítku Jeon, osmičku a devítku. Číňanky odpověděly stejným počinem. Desítku zaznamenala Jang.
     
    Mexické trio Angela Ruizová, Alejandra Valenciová a Ana Vázquezová tedy slaví bronzové medaile! Před námi je už jen finále mezi Jižní Koreou a Čínou. Korejky obhajují zlato.
     
    bro
    Bronz putuje do Mexika! Všechny tři Mexičanky zaznamenaly ve druhé polovině setu desítky! Celkově 57 bodů oproti 52 na straně Nizozemek. Utkání o 3. místo končí výsledkem 6:2!
     
    bro
    Van der Winkelová začala desítkou, další dvě kolegyně přidaly devítky. Mexičanky zaznamenaly o bod méně. Také Ana Vázquezová si připsala zásah do středu terče.
     
    bro
    Mexiko vyhrálo třetí set výsledkem 56:52. Alejandra Valenciová zaznamenala dvě desítky! Celkově 4:2 pro Mexičanky, které sahají po bronzových medailích.
     
    bro
    Nizozemky začaly třetí set dvěma osmičkami – byť jedna je s hvězdičkou. A také desítkou Roeffenové. Mexičanky zaznamenaly desítku a dvě devítky a mají náskok.
     
    bro
    Nakonec 56 bodů pro Nizozemky. Mexičanky mohly už jen vyrovnat a po devítce Alejandry Valenciové bylo jasné, že se jim to nepovede. Druhý set končí poměrem 54:52 a Nizozemky srovnaly!
     
    bro
    Skvělý začátek druhého setu pro Nizozemsko! Schloesserová a Roeffenová trefily desítky. Celkově 29 bodů. Mexičanky začaly desítkou, pak ale dvě osmičky a tříbodová ztráta v polovině setu.

    Martin Augustin

    Finálový program
    Nizozemsko - Mexiko (o 3. místo) 6:2
    Jižní Korea - Čína (finále) 5:4
    Semifinále:
    Jižní Korea - Nizozemsko 5:4
    Mexiko - Čína 3:5
    Čtvrtfinále:
    Nizozemsko – Indie 6:0
    Jižní Korea – Čínská Tchaj-pej 6:2
    Mexiko – Německo 5:1
    Indonésie – Čína 1:5