10m veža synchro – muži Vítěz: Čína (kon.)
koniec udalosti
10m veža synchro – muži

Vítěz: Čína

cz Pondelok 29.07.2024, 11:00 • Aquatics Centre, Paříž (Francie) • Olympijské hry - skoky do vody • Finále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    Vítám vás u dnešního přenosu. V tom se zaměříme na skoky do vody, a to konkrétně na muže z desetimetrové věže. A k tomu v kategorii synchro, to znamená, že skáčou vždy dva skokané najednou a musí se snažit provést skok téměř stejně. Celkem nastoupí osm týmů, a to Austrálie, Kanada, Ukrajina, Mexiko, Německo, Británie, Čína a Francie.
     
    Startovní listina

    1. Domonic Bedggood/Cassiel Rousseau (AUS)
    2. Rylan Wiens/Nathan Zsombor-Murray (CAN)
    3. Kirill Boliukh/Oleksij Sereda (UKR)
    4. Kevin Berlin Reyes/Randal Willard Valdes (MEX)
    5. Timo Barthel/Jaden Shiloh Eikermann Gregorchuk (GER)
    6. Thomas Daley/Noah Williams (GBR)
    7. Ťün-ťie Lien/Chao Jang (CHN)
    8. Gary Hunt/Lois Szymczak (FRA)
     
    První kolo dnešních skoků je tady.
     
    Jako první se na start postavili Australané. Ti předvedli docela zdařilý skok ohodnocený 51 body.
     
    Lépe se zadařilo Kanaďanům, kteří si zvolili zpětný skok, ale se stejnou obtížností, a vyinkasovali za to 53,40 bodů.
     
    Ukrajinci skákali stejně, jako Australané. Jenže jejich skok rozhodně nebyl tak zdařilý. Je z toho jen 48,60 bodů.
     
    Mexičané si zvolili skok směrem k bazénu. Provedli ho docela dobře, ani jim nevystříklo moc vody. Hezkých 50,40 bodů na začátek.
     
    První skok s překoty jsme viděli v provedení německých skokanů. Ti za něj vyinkasovalo 49,80 bodů. Jejich synchronizace nebyla úplně nejlepší, levý skokan spadl do vody dříve.
     
    Britové taky zvolili skok s polovinou překotu, ale z pozice zpětné, tedy kdy se dívali na prkno. Provedení bylo velice dobré, známky většinou 8,5 až 9,0. 53,40 bodů je řadí na průběžné první místo.
     
    Překoty naopak nezvolili Číňané, ti si vybrali asi ten nejlehčí možný skok, tedy šipku rovnou do vody, směrem v před. Jejich provedení tohoto skoku ale bylo naprosto precizní. Známky 9,0 až 9,5, a výsledných 56,40 bodů zase jednou ukazují, proč jsou Číňané v tomto sportu tak dominantní.
     
    Domácí reprezentace zvolila stejný skok, ale zpětný, tedy směrem k prknu. Provedení a synchronizace ale nebyly nejlepší, navíc se jeden ze skokanů trochu převrátil. 48 bodů je zatím v prvním kole nejméně.
     
    Začíná druhé kolo.
     
    Australané mají za sebou další skok. Tentokrát ho ale neprovedli moc dobře a vyinkasovali pouze 48,60 bodů.
     
    Kanaďané skočili klasický skok dozadu. Známky měli docela hezké, osmičky až devítky, synchronizace se povedla. 51,60 bodů znamená, že jdou zase před Australany.
     
    Ukrajinci zvolili stejný skok, jako předtím Australané. Provedli ho taky úplně stejně. Mají z něj pouze 48,60 bodů. Ve známkování se vyskytlo i pár známek 7,5.
     
    Inward dive zvolili Mexičané. Provedení ale taky nebylo nejlepší a dokonce jsme viděli pár známek 7,0. Pouze 48 bodů ve výsledk.
     
    Vnitřní skok si vybrali Němci. Měli tam ale hodně sedmiček a 7,5, ve výsledku tak získali pouze 47,40 bodů.
     
    Po pár skocích konečně něco zajímavějšího. Polovina překotu nazad s vrutem, to byl skok Britů, kteří získali 51,60 bodů a zatím tak míří na první místo.
     
    Číňané si zvolili něco jednoduššího, a to skok napřed. A opět ho provedli fantasticky. Dokonce známkování bylo kolem 9,5 až 10. Skvělých 57,60 je řadí opět na první místo, a už docela do náskoku.
     
    Francouzi si zvolili inward dive, ten se jim ale moc nepovedl, a to hlavně v synchronizaci. 48 bodů pro Hunta se Szymczakem řadí domácí skokany na poslední místo.
     
    Začíná třetí kolo.
     
    Australané otevřeli třetí kolo zpětným skokem s dvěma a půl překoty a jedním a půl vrutem. Obtížnost skoku už byla 3,2, což ve výsledku vyneslo 76,80 bodů.
     
    Kanaďané si zvolili tři a půl překotu zpětně. Koeficient obtížnosti také dosáhl 3,2, a provedení nebylo vůbec špatné. Známky 8 – 9 a celkové ohodnocení dosáhlo 78,72 bodů.
     
    Ukrajinci tentokrát také nepředvedli špatný skok. Vybrali si dva a půl překotu nazad s jedním a půl vrutem. Opět tedy skok o obtížnosti 3,2, což vyneslo 76,80 bodů.
     
    Mexičané zvolili tři a půl překotu zvratných. Zatím nejtěžší skok o obtížnosti 3,4. Známky většinou kolem 8,5, tedy provedení bylo dobré a vyneslo to 81,60 bodů.
     
    Němci si vybrali zpětných tři a půl překotu o obtížnosti 3,2. Nebylo to úplně nejlépe provedené, což ukazovaly i skórkarty rozhodčích, kde se často objevovaly dokonce sedmičky. 74,88 bodů pro Němce.
     
    Britové předvedli zpětných tři a půl překotu, to už jsme tady dnes viděli. Měli to ale velice dobře provedeno, což ukázalo i výsledné skóre a 83,52 bodů pro tyto skokany.
     
    Následně ale přišli na řadu Číňané, kteří zase všem ukázali, jak se má skákat. Dva a půl překotu na zad s jedním a půl vrutem. Známky kolem 8,5 až 9,5 vynesly 85,44 bodů, a Číňané už tak ve třetím kole téměř dosáhli na 200 bodů celkem.
     
    Jako poslední skákali Francouzi, kteří si vybrali lehčí skok, jako jediní o obtížnosti pod 3,0. Zatím tak mají na kontě celkově pouze 155,10 bodů a jsou poslední.
     
    Začíná čtvrté kolo.
     
    Australané předvedli tři a půl překotu zpětných. Provedení se jim úplně moc nepovedlo, to stejné synchronizace. Měli tam většinu známek 7,5. Nakonec skončili se 72,96 body.
     
    Nejtěžší skok doposud si vybrali Kanaďané. S rozběhem předvedli čtyři a půl překotu o obtížnosti 3,7. Provedení nebylo nejlepší, dokonce tam měli jednu pětku, ale skok o této obtížnosti jim vynesl i tak 83,25 bodů.
     
    Zpět k lehčímu skoku a to konkrétně k zpětným tři a půl překotům. To jsme tu dnes u viděli. Ukrajinci za ně zinkasovali známky kolem 8, a končí se 76,80 body.
     
    Mexičané si vybrali tři a půl překotu nazad. Dlouho na věži čekali, vypadalo to, jako by se nějak nemohli dohodnout. Za těžký skok o obtížnosti 3,6 dostali pouze 74,52 bodů, a to značí, že něco udělali špatně. To se promítlo i v jednotlivých hodnoceních, kde bylo několikrát číslo 5,5.
     
    Němci stejný skok, ale z jiné pozice, provedli taky dost špatně. Několik pětek ve výsledkové kartě, toto nemohlo dopadnout jinak než malým počtem bodů, konkrétně pouze 66,33 body.
     
    Tak tohle byl po delší době zase parádní skok! Britové předvedli tři a půl překotu nazad. Krásná synchronizace, téměř dokonalé provedení. Většina známek byla kolem devíti. 93,26 bodů a jednoznačně nejlepší skok čtvrtého kola.
     
    Skok, který jsme tady v tomto kole ještě neviděli, byl tři a půl překotu zvratných. Zvolili si ho Číňané, aby nám přesně ukázali, jak se to má dělat. Většina známek dosáhla 9,5. 95,88 bodů za skok o obtížnosti 3,4. Tito skokané jsou prostě světová extratřída.
     
    Francouzi skákali tři a půl překotu zpětných. Skok se jim absolutně nepovedl, známky byly i kolem tří, čtyř. Je to jen něco kolem 30 bodů. Velice špatná bilance domácích skokanů.
     
    Začíná páté kolo.
     
    Australané předvedli v pátém kole jako první čtyři a půl překotu o obtížnosti 3,7. Skok byl ale nezvládnutý, viděli jsme tam čtyřky, dokonce i trojku. 64,38 bodů.
     
    Kanaďané si vybrali zvratných tři a půl překotu o obtížnosti 3,4. Takový průměrný skok, 75,48 bodů pro ně.
     
    Ukrajinci v pátém kole vzali čtyři a půl překotu napřed. Trochu jim to ujelo, ale nakonec vyinkasovali celkem 74,37 bodů, přesto že v hodnocení bylo i pár pětek.
     
    Mexičané si vybrali pro svůj pátý skok čtyři a půl překotu napřed, takže stejný skok, jako Ukrajinci. Provedení skoku bylo docela dobré, trochu jim ujela synchronizace. Bylo to celkově o něco lépe provedení, než u předchozí dvojice. A je z toho 78,81 bodů.
     
    Němci skočili lehčí skok, tři a půl překotu zvratných. Skok se jim ale nepovedl, oba dva ho moc nedotočili, vystříklo hodně vody. V hodnocení byli známky od 4,5. Celkem tedy 61,20 bodů.
     
    Britové taky skákali tři a půl překotu zvratných, ale provedli to mnohem, mnohem lépe. 87,72 bodu pro Daleyho a Noaha. Tady se rýsuje jasný útok na stříbro.
     
    Číňané se postavili zády k bazénu, protože jejich dalším skokem bylo tři a půl překotu na zad. A opět to byla fantasie, za kterou dostali 91,80 bodů. Trošku jim ještě ujela synchronizace, ale i tak téměř perfektní skok.
     
    Francouzi uzavřeli kolo třemi a půl překoty nazad. Synchronizace velmi pěkná, provedení skoku trochu horší. Tentokrát dosáhli téměř na 69 bodů.
     
    Začíná šesté kolo.
     
    Šestý skok Australanů bylo dva a půl překotu nazad s dvěma a půl vruty. Těžší skok, průměrně provedený, se známkami kolem 7,5. 81 bodů pro Australany.
     
    Kanaďané si pro svůj poslední skok zvolili dva a půl překotu nazad s jedním a půl vrutem. Byl to lehčí skok, o obtížnosti 3,2. Proto i přes povedený skok vyinkasovali 79,68 bodů.
     
    Ukrajinci si zvolili dva a půl překotu nazad s dvěma a půl vruty, koeficient obtížnosti 3,6. A byl to opravdu povedený skok se známkami kolem 8,5. Rozhodně jejich nejpovedenější, za který získali 87,48 bodů. To je průběžně řadí na druhé místo, porazí minimálně Australany.
     
    Mexičané nahoře na věži zase dlouho čekali. Pak docela zdařilý skok. Dva a půl překotu nazad s dvěma a půl vruty. 85,32 bodů jim ale nestačí na Kanaďany, kteří teď propukli ve velký jásot.
     
    Němci zvolili také dva a půl překotu nazad s dvěma a půl vruty. Už od začátku šlo ale poznat, že jejich synchronizace nebyla zdařilá. Pouze 64,30 bodů za tento skok. Němci tak skončí i za Ukrajinci a Australany. A Kanaďané už vyhlíží bronz.
     
    Britové se rvali, co jim síly stačily. Čtyři a půl překotu napřed za pěkných 93,24 bodů. Číňané by ale stejně nyní museli výrazně chybovat. Jsou sice pod tlakem, ale přesto jsou mistři tototo sportu.
     
    Čtyři a půl překotu napřed, téměř dokonalý skok. Číňané to zase zvládli a jako první dnes překonali laťku 100 bodů za jediný skok. Toto byla naprosto fantastická podívaná, která navíc přinesla zlatou medaili.
     
    Poslední skok si skočili Francouzi, kteří ještě na můstku zamávali divákům a trochu je nahecovali. Hala začala bouřit. Sice jsou jasně poslední a skok dva a půl překotu zvratných se jim ani moc nepovedl (54,60 bodů), ale rozhodně si to tady užili.
     
    Dnešní skoky do vody, konkrétně muži na desetimetrové věži v kategorii synchro jsou u konce.
     
    Dnešní skoky jsou minulostí. Medaili podle očekávání získala Čína, konkrétně tu zlatou. Britové si na ni sáhli také, třetí skončila Kanada, která sváděla vyrovnaný souboj hlavně s Mexikem. Docela blízko jí byla překvapivě i Ukrajina.
     
    Konečné výsledky

    1. Čína 490,35 bodů
    2. Velká Británie 463,44 b.
    3. Kanada 422,13 b.
    4. Mexiko 417,65 b.
    5. Ukrajina 412,65 b.
    6. Austrálie 394,74 b.
    7. Německo 364,41 b.
    8. Francie 314,58 b. (12:42:34)

    Jiří Polášek

    Konečné výsledky
    1. Čína 490,35 bodů
    2. Velká Británie 463,44 b.
    3. Kanada 422,13 b.
    4. Mexiko 417,65 b.
    5. Ukrajina 412,65 b.
    6. Austrálie 394,74 b.
    7. Německo 364,41 b.
    8. Francie 314,58 b.
    Startovní listina
    1. Domonic Bedggood/Cassiel Rousseau (AUS)
    2. Rylan Wiens/Nathan Zsombor-Murray (CAN)
    3. Kirill Boliukh/Oleksij Sereda (UKR)
    4. Kevin Berlin Reyes/Randal Willard Valdes (MEX)
    5. Timo Barthel/Jaden Shiloh Eikermann Gregorchuk (GER)
    6. Thomas Daley/Noah Williams (GBR)
    7. Ťün-ťie Lien/Chao Jang (CHN)
    8. Gary Hunt/Lois Szymczak (FRA)