Skupinové zápasy (kon.) | O umiestnenie a štvrťfinále (kon.)
koniec udalosti
Skupinové zápasy

cz Pondelok 29.07.2024, 14:00Olympijské hry - Ragby (ženy)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Hezké pondělní odpoledne. Čeká nás pořádný nášup sedmičkového ragby žen. Od 14:00 do 17:00 se hraje rovnou šest zápasů.
     
    Zápasový program

    Skupina A:
    16:00 Kanada – Čína
    16:30 Nový Zéland – Fidži

    Skupina B:
    14:00 Velká Británie – Jihoafrická republika
    14:30 Austrálie – Irsko

    Skupina C:
    15:00 Japonsko – Brazílie
    15:30 Francie – USA
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 0:0
    Úvodní utkání dnešního programu bylo zahájeno výkopem Jihoafričanek.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 0:7
    Parádní start Jihoafričanek do zápasu, které díky Libbie Janse van Rensburgové pokládají poprvé už po třiceti vteřinách utkání. Následnou konverzi trefuje z těžkého kopu Roosová.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 0:12
    V úvodu zápasu je na hřišti pouze jeden tým. Britky se nedokázaly ani dostat na polovinu soupeřek a Jihoafričanky znovu pokládají. Tentokrát to zařídila Nadine Roosová, která následnou konverzi nevyužila.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 7:12
    Británie z poslední akce první půle snižuje. Grace Cromptonová všem utekla na levé straně hrací plochy a relativně v klidu pokládá první britskou pětku utkání. Následnou konverzi trefuje přesně Isla Normandová-Bellová.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 7:12
    První poločas zápasu je minulostí. Britky byly takřka celou jeho dobu pod tlakem. Jihoafričanky dvakrát položily a jednou potvrdily. Britkám z poslední akce půle zařídila snížení Cromptonová.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 14:12
    Evropankám vyšel parádně přelom poločasu! Po chybě soupeřek se míče zmocnila Normandová-Bellová a po 18 vteřinách druhé půle v klidu položila. Stejná hráčka následně i proměnila konverzi a její tým tak poprvé v utkání putuje do vedení!
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 14:17
    Na pravé straně si poradila s obranou soupeřek Ayanda Malingová a vrací svému týmu vedení. Následná konverze už Jihoafričankám nevyšla. Tři minuty před koncem tak vedou o tři body.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 19:17
    Nádherné ragby nahoru dolů pokračuje. Jasmine Joycová neměla problém položit ve finální části hřiště a vrací svůj tým do vedení. Následná konverze nevyšla Thomsonové.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 19:17
    Začíná poslední minuta zápasu. Na míči jsou Britky, které vedou o dva body.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 26:17
    Velký krok pro Britky k výhře. Jasmine Joycová to na pravé straně vzala na sebe. Odmítla dotírající soupeřky a znovu položila. Normandová-Bellová následně prokopla a o vítězi je jasno.
     
    Velká Británie – Jihoafrická republika 26:17
    První utkání odpoledního programu je u konce. Ač Britky za první poločas takřka nic neměly, tak dokázaly v závěru skórovat a snížit na rozdíl pěti bodů. Ve druhé půli už byly jasně lepší a nakonec dokázaly utkání dotáhnout do vítězného konce 26:17.
     
    Za malou chvilku startuje zápas Austrálie a Irska.
     
    Austrálie – Irsko 7:0
    To bylo hodně rychlé! Faith Nathanová hned v úvodu pokládá a následně potvrzuje konverzí Leviová. Parádní australský úvod.
     
    Austrálie – Irsko 7:7
    Hodně dlouhý útok irského týmu nakonec nese ovoce. Eve Higginsová doskočila s míčem za čáru a pokládá. Irská desítka navíc následně přidává další dva body za konverzi. Minutu před poločasem máme srovnáno.
     
    Austrálie – Irsko 12:7
    Australanky ještě před poločasem pokládají a vrací se do vedení! Teagan Leviová dostala míč do dobré pozice a následně přešla jednu soupeřku a položila. Poté však nedokázala proměnit konverzi.
     
    Austrálie – Irsko 12:7
    První poločas tak nabídl opět atraktivní ragby a Australanky vedou 12:7 nad Irkami.
     
    Austrálie – Irsko 19:7
    Maddison Leviová utekla všem a prakticky přes celou polovinu hřiště běžela sama a položila. Hindsová následně využila nabídnutou konverzi a Australanky odskakují do výraznějšího vedení.
     
    Austrálie – Irsko 19:7
    Irky už nyní byly opravdu blízko, chybělo jim pár centimetrů, ale Australanky je dokázaly vytlačit a i nadále vedou o dvanáct bodů. Do konce zápasu jsou dvě minuty.
     
    Austrálie – Irsko 19:14
    Irsko pokládá a vrací se na dostřel. Eve Higginsová dokázala prorazit neprostupnou australskou obranu. Následně navíc proměnila kop a rozdíl už je tak pouze pětibodový.
     
    Austrálie – Irsko 19:14
    Australanky zakopávají míč do autu a je po zápase. Australský tým vítězí nad tím irským nakonec 19:14, když si pětibodové vedení získané v prnví půli udržel i po změně stran a zapisuje třetí výhru na turnaji. Irsko má ze tří zápasů pouze jednu výhru.
     
    Japonsko – Brazílie 0:0
    Už za necelých deset minut začnou zápasy skupiny C. Jako první půjdou do akce Japonky proti Brazilkám.
     
    Japonsko – Brazílie 0:0
    Třetí utkání odpoledního programu bylo zahájeno výkopem brazilského týmu vpřed.
     
    Japonsko – Brazílie 7:0
    Parádní japonský úvod! Tsutsumiová pokládá hned v první minutě pětku. Následně ji Japonky potvrzují konverzí.
     
    Japonsko – Brazílie 14:0
    Druhé položení japonského týmu. Chiaki Saegusaová dostala parádní míč na pravou stranu hřiště, kde nebyla žádná soupeřka a japonská pětka tak mohla v klidu položit. Následně navíc potvrdila kopem a její tým tak má parádní pozici více než dvě minuty před poločasem.
     
    Japonsko – Brazílie 19:0
    Další obří díra v brazilské obraně. Brazilky se ani nedostaly na polovinu soupeřek a znovu inkasují. Hanako Utsumiová v klidu pokládá, následná konverze však nevyšla.
     
    Japonsko – Brazílie 24:0
    Japonky mění utkání v exhibici. Marin Kajikiová pokládá další pětku, následně sice opět Japonsku nevychází kop, vedení je ale momentálně o 24 bodů.
     
    Japonsko – Brazílie 24:5
    Krátce před koncem prvního poločasu ještě přichází první brazilská odpověď od Da Silva Costové. Větší bodový přínos pak odmítla Kochhannová z konverze.
     
    Japonsko – Brazílie 24:5
    Poločasové skóre je zatím jasnou záležitostí japonského týmu. Uvidíme, co nám přinese druhá půle zápasu.
     
    Japonsko – Brazílie 29:5
    Kajikiová utekla po levé straně soupeřkám a v klidu skórovala. Následně sice netrefila kop, ale i tak její tým vede o 24 bodů pět minut před závěrem.
     
    Japonsko – Brazílie 34:5
    Třicítka je z japonského pohledu překonaná. Tsutsumiová se zbavila soupeřek na pravé straně hřiště a položila úspěšně pětku. Konverze Japonkám i nadále nejde, když ji netrefila Hiranová.
     
    Japonsko – Brazílie 34:12
    Wau! Parádní více než sedmdesátimetrový sprint od Gabriely Limové, která přeběhla celé hřiště a položila. Následně stejná hráčka proměnila i kop.
     
    Japonsko – Brazílie 39:12
    Ještě pár bodů na japonské konto. Rychlá kombinace červenobílého týmu zakončená skokem Tanakaové. Konverze poté opět svůj cíl nenašla.
     
    Japonsko – Brazílie 39:12
    Japonky jasně poráží brazilský tým 39:12 a zapisují první výhru na turnaji. Na tu naopak i nadále bude čekat brazilský tým, který i napotřetí prohrál. Za povšimnutí určitě stojí parádní akce Limové, která dvě minuty před koncem proběhla celé hřiště a položila. Jinak byly Japonky jasně lepší a zaslouženě vítězí.
     
    Francie – USA 0:0
    Za deset minut startuje další zápas skupiny C. Tentokrát domácí Francie vyzve USA.
     
    Francie – USA 0:0
    Utkání bylo rozehráno, jako první jdou dopředu domácí Francouzky.
     
    Francie – USA 0:7
    Ilona Maherová se na středu hřiště nádherně prosmekla skrz trojici soupeřek a namířila si to přímo k položení. Parádní akce byla navíc doplněna přesnou konverzí od Canettové.
     
    Francie – USA 0:7
    Američanka Cannettová tvrdě nalétla do soupeřky na středu hřiště a po přezkumu videa dostává žlutou kartu a míří na dvě minuty mimo hřiště.
     
    Francie – USA 5:7
    Na středu hřiště nebylo místo, tak si to Okembaová namířila doleva a těsně dokázala míč položit. Douinová následně nedokázala proměnit konverzi, a tak Francouzky nadále prohrávají.
     
    Francie – USA 10:7
    Seraphine Okembaová to udělala znovu a naprosto stejně si to namířila do levé strany hřiště a na začátku dokázala položit. Drouinová následně znovu neprokopla. Francie i tak vede v poločase o tři body 10:7.
     
    Francie – USA 10:7
    První poločas nabídl nejprve vedení USA a potvrzenou konverzi. V závěru se ale dvakrát dokázala totožným způsobem prosadit na levé straně Okembaová. Drouinová sice dvakrát neprokopla, domácí hráčka i tak ale vedou o tři.
     
    Francie – USA 17:7
    Další zářez Okembaové, která v dnešním utkání opravdu září, když pokládá třetí pětku v utkání a sama obrací vývoj zápasu. Drouinová navíc napotřetí konečně trefuje konverzi a zapisuje další dva body pro Francii.
     
    Francie – USA 24:7
    Francouzky teď vykombinovaly obranu USA a zapisují další body! Pětku po skvělé týmové práci pokládá Jacquetová. Další dva bodíky navíc zařizuje Drouinová z konverze.
     
    Francie – USA 24:14
    Američanky se ještě rozhodně nevzdávají! Tapperová proběhla skoro půl hřiště a poté úspěšně položila. Olsenová navíc proměnila následnou konverzi a Američanky prohrávají už jen o deset bodů. Do konce však zbývá něco přes minut.
     
    Francie – USA 31:14
    Seraphine Okembaová potvrzuje, že tohle je její utkání! Francouzská jednička to opět vzala na sebe, proběhla polovinu hřiště a položila. Je to pro ni již dvacátý bod v utkání. Yengová následně ještě využila konverzi.
     
    Francie – USA 31:14
    Další utkání dnešního programu je u konce. Francie hlavně díky dvaceti bodům Seraphine Okembaové poráží USA jasně 31:14 a po třetí výhře ve skupině C si v ní zajišťuje první místo. USA skončí na druhém místě.
     
    Kanada – Čína 0:0
    Za pár minut nás čeká utkání skupiny A. Nejprve změří síly v boji o druhé místo Kanada s Čínou.
     
    Kanada – Čína 0:7
    Úvodní pětka zápasu je tu až po třech minutách! Chen se uvolnila po pravé straně hrací plochy a poté s přehledem položila. Čínská sedmička navíc dokázala proměnit i následnou konverzi.
     
    Kanada – Čína 7:7
    Rychlé nohy Williamsové po levé straně hřiště znamenají první body pro Kanadu. Hráčka s šestkou na zádech navíc při položení stihla i kotrmelec. Apppsová následně přidává další dva body z kopu.
     
    Kanada – Čína 14:7
    Kanada při poslední akci poločasu skóruje a jde poprvé v zápase do vedení. Symondsová našla skulinku v čínské obraně středem. Danielsová poté proměňuje kop.
     
    Kanada – Čína 14:7
    O poločase nakonec vede Kanada, která dokázala dvakrát položit během dvou posledních minut.
     
    Kanada – Čína 14:12
    Parádní vstup Číny do druhého poločasu. Liu si zpracovala nakopnutý míč ze vzduchu a poté dokázala položit. Gu následně neproměňuje kop.
     
    Kanada – Čína 21:12
    Willimasová pokládá druhou pětku v utkání. Znovu si našla cestičku středem hrací plochy, zbavila se soupeřek a kotrmelcem zakončila svůj únik. Danielsová navíc potvrzuje konverzí.
     
    Kanada – Čína 26:12
    O vítězi je rozhodnuto. Loganová se vymotala na malém prostoru a dokázala položit. Danielsová konverzi neproměnila.
     
    Kanada – Čína 26:17
    Ještě jedna pětka v tomto utkání. Wang dokázala přetlačit obranu soupeřek a položit. Chen následně neprokopla, zápas tak končí 26:17.
     
    Kanada – Čína 26:17
    Kanada si došla pro druhou výhru v základní skupině a průběžně jde na první příčku skupiny A. Jistojistě ji ale předežene Nový Zéland, který za chvilku bude hrát proti outsiderovi z Fidži.
     
    Nový Zéland – Fidži 0:0
    Je tu poslední zápas odpoledního skupinového programu. Nový Zélend vyzve Fidži a je v utkání naprosto jasným favoritem. Navíc má jistotu prvního místa ve skupině A. Fidži už má jen malou šanci dostat se na třetí místo skupiny.
     
    Nový Zéland – Fidži 7:0
    Zélanďanky jdou hodně rychle do vedení. Po 29 vteřinách pokládá ve skoku Millerová. Další dva body připisuje kopem Pouriová-Laneová.
     
    Nový Zéland – Fidži 14:0
    Úplně volný prostor pro Felixovou-Hothamovou, která ho s přehledem využila a pokládá druhou zélandskou pětku zápasu. Následně znovu prokopává Pouriová-Laneová.
     
    Nový Zéland – Fidži 14:0
    Začíná poslední minuta prvního poločasu, Zélanďanky vedou jasně 14:0.
     
    Nový Zéland – Fidži 21:0
    S úsměvem na rtech donáší míč do zóny k tomu určené Stacey Waakaová. Pouriová-Laneová navíc z poslední akce poločasu přidává další dva body na stranu elitního výběru.
     
    Nový Zéland – Fidži 21:0
    První poločas byl jasnou záležitostí Nového Zélandu, který v klidu přehrává Fidži 21:0. Druhý poločas už asi nebude primárně o tom, kdo vyhraje.
     
    Nový Zéland – Fidži 28:0
    Utkání se mění v jasnou záležitost. Waakaová neměla při pokládání větší soupeřky a lehce z levé strany se odpoutala. Pouriová-Laneová následně proměňuje kop.
     
    Nový Zéland – Fidži 33:0
    Blydeová dostala přesnou nahrávku na levou stranu, kde si pohrála se dvěma soupeřkami a poté skórovala. Kingová konverzi neproměňuje.
     
    Nový Zéland – Fidži 38:0
    Minutu a půl před koncem se znovu mění skóre. Zélanďanky to opět vzaly přes levou stranu hrací plochy, kde příliš prostoru dostala Nukuová a bez problému položila. Kingová následně neproměňuje kop.
     
    Nový Zéland – Fidži 38:7
    Přeci jen Fidži skóruje. Dvě sekundy před vypršením času donesla pětku Bulekiová. Další dva body pak nohou přidala Ulunisaová.
     
    Nový Zéland – Fidži 38:7
    Dnešní utkání je u konce. Nový Zéland poráží Fidži jasně 38:7 a bez ztráty kytičky postupuje do play off. Fidži si zahraje skupiny o 9.-12. místo.
     
    Výsledky

    Skupina A:
    16:00 Kanada – Čína 26:17
    16:30 Nový Zéland – Fidži 38:7

    Skupina B:
    14:00 Velká Británie – Jihoafrická republika 26:17
    14:30 Austrálie – Irsko 19:14

    Skupina C:
    15:00 Japonsko – Brazílie 39:12
    15:30 Francie – USA 31:14
     
    Toto je ode mě v tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a bude se těšit zase někdy příště. (16:51:20)

    Ondřej Černý

    Zápasový program
    Skupina A:
    16:00 Kanada – Čína 26:17
    16:30 Nový Zéland – Fidži 38:7

    Skupina B:
    14:00 Velká Británie – Jihoafrická republika 26:17
    14:30 Austrálie – Irsko 19:14

    Skupina C:
    15:00 Japonsko – Brazílie 39:12
    15:30 Francie – USA 31:14