Tímové preteky – muži (kon.) | Tímové preteky – muži Vítěz: Jižní Korea (kon.)
koniec udalosti
Tímové preteky – muži

cz Pondelok 29.07.2024, 09:30Olympijské hry - Lukostreľba
     
    V lukostřeleckém kolbišti před pařížskou Invalidovnou vidělo šest tisíc diváků hladké postupy Japonců a Tchaj-wanu. Další dva zápasy nabídly mnohem větší drama. Italové zdolali Kazachstán až v rozstřelu, což v platilo i v případě tureckého postupu přes Kolumbii. Teď si lukostřelci dají malou pauzu a ve 14:15 se zbývajících osm mužstev pustí do čtvrtfinálové fáze.

    Program čtvrtfinále:
    Japonsko – Jižní Korea
    Tchaj-wan – Čína
    Itálie – Francie
    Turecko – Indie. (11:20:28)
     
    Konec osmifinálového programu.
     
    OF4
    První šípy v rozstřelu stanovily jednobodový náskok Turků za desítku Tumera. Yildirmis s Hernandezem Verou navázali devítkami, kdežto Gazozova desítka vyřadila Kolumbice ještě před závěrečným šípem Arcily. Po dramatickém průběhu zápasu tak sedmičku známých čtvrtfinalistů doplňují lukostřelci Turecka.
     
    OF4
    Stejně jako v předchozí sérii Kolumbijci nastříleli skoro dokonalých 29 bodů. Opět to byl Arcila, který jako jediný netrefil desítku. Poté stačil jediný turecký šíp, aby bylo jasné, že opět uvidíme rozstřel, neboť po čtyřech setech je skóre vyrovnané 4:4.
     
    OF4
    Jorge Enriquez a Andreas Hernandez Vera zahájili čtvrtý set desítkami. Arcila přidal solidní devítku a vyvinul tlak na Turky, kteří mají po třech šípech jednobodový deficit.
     
    OF4
    Yildirmis a Tumer podpořili turecké vedení dvěma desítkami v řadě. Gazoz přidal devítku a ještě před zbývajícími třemi šípy Kolumbie zajistil Turkům vítězství ve třetím setu. Čtvrtý set potřebují Jihoameričané vyhrát, jinak pro ně olympijská týmová soutěž skončí.
     
    OF4
    Třetí set o postupujícím ještě nerozhodne. I kvůli osmičce Tumera Turci v jeho první polovině zaznamenali slabší nástřel 26 bodů. Jorge Enriquez začal za Kolumbii desítkou, jenže ve třetím šípu přišla šestibodová minela Arcily a průběžné vedení Turků 26:24.
     
    OF4
    V poslední sekundě časového limitu dal Mete Gazoz desítku a přispěl k součtu 56 bodů. Andreas Hernandez Vera v pátém šípu Kolumbie minul desítku a to samé v platilo v případě Arcily, který mohl maximálně vyrovnat. Turci jsou po prohrané první sadě zpátky ve hře.
     
    OF4
    V úvodu druhého setu se Turkům zadařilo podstatně lépe. Gazoz začal devítkou, Yildirmis zapsal desítku a Tumer další devítku. Kolumbijci budou v další sérii dotahovat dvoubodovou ztrátu, kterou má na svědomí osmička Hernandeze Very.
     
    OF4
    Při druhých pokusech trefil Andreas Hernandez Vera jen osmičku, ale Kolumbijci to díky závěrečné desítce Santiaga Arcily stejně zvládli v poměru 53:51. Takhle nízký nástřel tu dnes ještě nebyl.
     
    OF4
    Mete Gazoz podlehl nervozitě a prvním šípem trefil šestku. V součtu tří pokusů to Turci měli za pouhých 23 a to byla hozená rukavice pro Kolumbijce. Ti díky desítce šestnáctiletého Andrease Hernandeze Very vedou v polovině prvního setu o tři body.
     
    OF4
    A máme tu poslední utkání tohoto dopoledního programu. K teči se staví týmy Kolumbie a Turecka!
     
    OF3
    Třetím postupujícím týmem z osmifinálového programu je Itálie, která v rozstřelu porazila trojici z Kazachstánu poměrem 28:26. Odpoledne je bude ve čtvrtfinále čekat domácí Francie.
     
    OF3
    Jde se do rozstřelu. Italům sice zavařila Musolesiho osmička, ale Kazaši dokázali v poslední sérii pouze vyrovnat. O stavu 56:56 rozhodla až zpětná kontrola italského třetího šípu, při které byla Paolimu uznána desítka.
     
    OF3
    S bilancí jedné desítky a dvou devítek jsou na tom oba týmy v půlce čtvrtého setu úplně stejně. Za plný počet pálili Musolesi a Jeremenko.
     
    OF3
    Nespoli a Paoli úspěšně hledali desítky a Italové měli po šesti šípech 55 bodů, které jim k vítězství v setu nestačily. Abdullin a Jeremenko svými desítkami na poslední chvíli vyrovnali. Po třech setech platí stav 3:3 a nás čeká napínavý závěr!
     
    OF3
    Italové z dalších tří šípů trefili dvě devítky a jednu osmičku. Kazaši si mohli v půlce třetího setu vytvořit náskok, ale Jeremenkova sedmička znamená nerozhodný stav 26:26.
     
    OF3
    Desítky Abdullina a Jeremenka Italům dost zavařily, protože k vyrovnání potřebovali třikrát za sebou trefit střed terče. To se jim nepovedlo ani jednou, takže Kazaši ve druhém setu vítězí 56:53. Celkově je vyrovnáno na 2:2 a je jisté, že poprvé uvidíme čtyřsetový zápas.
     
    OF3
    Vysloveně průměrný start do druhého setu od Kazachů. Žangbyrbaj, Abdullin i Jeremenko si připsali po devíti bodech. Vzhledem k sedmičce Musolesiho jim to stačí k průběžnému vedení 27:26. Za Italy trefil plný počet jen Nespoli.

    Michal Břuchanský

    Výsledky osmifinále
    Mexiko - Japonsko 1:5
    Tchaj-wan - Velká Británie 6:0
    Itálie - Kazachstán 5:4
    Kolumbie - Turecko 4:5