Vzduchová pištoľ 10 m - zmiešané tímy (kon.) | Vzduchová puška 10 m – ženy Vítězka: Pan Hjo-čin (KOR) (kon.)
Trap – muži sk (kon.) | Vzduchová puška 10 m – muži Vítěz: Li-chao Šeng (CHN) (kon.)
koniec udalosti
Trap – muži

Pondelok 29.07.2024, 09:30 • Chateauroux Shooting Center • Olympijské hry - streľba
     
    14:12
    Kvalifikácia v trape mužov bude pokračovať opäť zajtra poslednými dvomi kolami, z ktorých Vám opäť prinesieme prenos. Na dnes vám ďakujeme za sledovanie. (14:12:07)
     
    14:10
    Marián Kovačócy je na priebežnej 20. pozícii s výkonom 70 bodov, obhajca zlata z Tokia, Čech Jiří Lipták o jeden bod zaostáva a s výkonom 69 bodov je momentálne na 27. pozícii. Asi treba skonštatovať, že pre slovenského aj českého borca finále vyzerá byť stratené.
     
    14:06
    Tretie kvalifikačné kolo je na konci. Zatiaľ najlepšie si počínajú Švéd Levin-Andresson a Austrálčan Willett, ktorí zo 75 výstrelov mali iba jednu chybu. Tá u oboch prišla v druhom kole. V tesnom závese za nimi je osmička strelcov, ktorí majú v doterajšom priebehu zatiaľ dve chyby. Pripomíname, že do finále postupuje iba najlepších šesť po piatich kolách kvalifikácie. Strelci tak majú pred sebou ešte 2 kvalifikačné kolá, spolu 50 výstrelov.
     
    13:51
    Marián Kovačócy má odstrieľané aj tretie kolo, v ktorom napokon robí jednu chybu. jeho celková bilancia je momentálne 70/75. Ak sa nič nepredvídané nestane, ani stopercentný výkon v dvoch zvyšných kolách mu na finále stačiť nebude.
     
    13:42
    Doteraz suverénny Turek Tuzun minul v treťom kole dva terče a prepadol sa v priebežnom poradí.
     
    13:36
    Marián Kovačócy je zatiaľ po 10 terčoch tretieho kvalifikačného kola stopercentný.
     
    13:31
    Tretie kolo výborne odstrieľali Švéd Levin-Andersson a Austrálčan Willett, ktorí zaznamenali plný počet a zatiaľ sú na čele kvalifikácie s jedinou chybou po troch kolách.
     
    13:20
    Jiří Lipták v treťom kole stratil jediný bod a s bilanciou 24/25 sa posunul mierne dopredu.
     
    13:19
    Na treťom stanovisku po prvý krát netrafil doposiaľ suverénny Turek Tuzun. Všetci strelci tak už aspoň raz chybovali.
     
    13:16
    Rozbehlo sa nám tretie kolo kvalifikácie trapu, opäť strieľajú skupiny 1 – 3.
     
    11:59
    Nasleduje opäť prestávka medzi jednotlivými kolami. Na čele priebežného poradia je stále Turek Oguzhan Tuzun, ktorý ako jediný zatiaľ strieľa bezchybne. S jednou chybou je zatiaľ ďalších 6 pretekárov. Marián Kovačócy je zatiaľ 23., Čech Jiří Lipták je na priebežnej 30. pozícii.
     
    11:52
    Slovenský reprezentant mal veľmi solídne druhé kolo, keď minul iba jeden terč a pripísal si 24 bodov. Po dvoch kolách kvalifikácie je na 23. mieste.
     
    11:45
    Marián Kovačócy má zatiaľ v druhom kvalifikačnom kole na svojom konte jednu chybu po 20 terčoch.
     
    11:44
    Už teraz je jasné, že Turek Tuzun sa na čele priebežného poradia osamostatní, ako jediný je zatiaľ bez chyby, ostatní strelci už si pripísali nepresný výstrel.
     
    11:35
    Marián Kovačócy má zatiaľ po dvoch stanoviskách v druhom kvalifikačnom kole plný počet 10 presných zásahov.
     
    11:27
    Na čele priebežného poradia kvalifikácie sa osamostatnil Turek Tuzun, ktorý ako jediný zostal po dvoch kolách bez chyby s plným počtom 50 zasiahnutých cieľov.
     
    11:26
    Jiří Lipták si žiaľ na štvrtom stanovisku pripísal ďalšie dve chyby, druhé kolo tak končí s bilanciou 21/25 a jeho cesta za obhajobou olympijského zlata sa zdá byť značne ohrozená.
     
    Vedúca štvorica Hales, Tuzun, Willett a Levin-Andersson je stále bez chyby.
     
    11:23
    Obhajca zlata Čech Jiří Lipták si značne skomplikoval cestu do finále, keď mu absolútne nevyšiel úvod druhého kola, hneď na prvom stanovisku minul dva z piatich holubov.
     
    Druhé kolo sa nám už rozbehlo, opäť sú na strelnici skupiny 1 – 3. Pripomíname, že náš Marián Kovačócy strieľa v skupine 4.
     
    Čakáme na štart druhého kola kvalifikácie, Marián Kovačócy je zatiaľ na priebežnom 26. – 30. mieste.
     
    Skupinu bezchybných strelcov po prvom kole rozšíril Talian Mauro de Filippis a dvojica Číňanov Čchi Jing a Jü Chaj-čcheng. Zatiaľ je tak brokárov, ktorí sa nepomýlili 7, do finále postupuje najlepšia šestica po 5 kvalifikačných kolách.
     
    Marián Kovačócy si žiaľ pripísal v poslednom výstrele úvodného kola kvalifikácie ďalšiu chybu a zatiaľ má bilanciu 22/25.
     
    Marián Kovačócy po slabšom úvode zatiaľ strieľa dobre, po 17 výstreloch má na svojom konte dve chyby.
     
    Strieľať už začal aj náš Marián Kovačócy, po deviatich výstreloch má zatiaľ na svojom konte dve chyby.
     
    V prvom kole sme videli zatiaľ štyroch bezchybných strelcov, okrem Švéda Levina-Anderssona sa nepomýlili ani Brit Nathan Hales, Turek Oguzhan Tuzun a Austrálčan James Willett.
     
    Jiří Lipták ukončil svoje prvé kolo s jedinou chybou.
     
    Ako prvý odstrieľal kompletné prvé kolo Švéd Rickard Levin-Andersson, ktorý sa ani raz nepomýlil.
     
    V polovici prvého kvalifikačného kola máme v štartovom poli stále dosť strelcov, ktorí sa ešte nepomýlili. Čech David Lipták si, žiaľ, pripísal jeden netrafený terč.
     
    Zatiaľ strieľajú skupiny 1 – 3, Marián Kovačócy je v skupine 4. V tretej skupine strieľa obhajca zlata z Tokia, Čech David Lipták. Ten je zatiaľ po prvých šiestich terčoch stopercentný.
     
    09:32
    Trapisti už odštartovali svoju kvalifikáciu.
     
    Strelci sú rozdelení do 5 skupín po 6 strelcov, kvalifikácia je iná ako pri "vzduchovkároch", ktorí strieľajú všetci naraz. "Brokári" však v rámci kvalifikácie nesúperia proti sebe v rámci svojej skupiny, ale ich výsledky sa na konci druhého kvalifikačného dňa spočítajú a najlepšia šestica postúpi do finále. Kvalifikačný systém je tak neúprosný, ale spravodlivý.
     
    21:06
    Kvalifikácia v trape mužov pozostáva z piatich kôl, pričom v každom kole budú mať strelci k dispozícii 25 hlinených terčov. Kvalifikačné kolo bude rozložené do dvoch dní. Najlepších šesť strelcov po kvalifikácii postúpi do finále. Súčasťou kvalifikácie je aj náš Marián Kovačócy, ktorý nastúpi vo štvrtej skupine.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 09:00.

    Ján Polák

    Kvalifikácia aj s Kovačócym
    Kvalifikácia prvej brokovej disciplíny na LOH v Paríži - trape mužov. V kvalifikačnom kole sa predstaví 30 trapistov, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovák Marián Kovačócy.