Jazdecká všestrannosť (tímy a jednotlivci) (kon.)
koniec udalosti
Jazdecká všestrannosť (tímy a jednotlivci)

cz Pondelok 29.07.2024, 11:00 • Château de Versailles • Olympijské hry - jazdectvo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.
     
    V nádherném prostředí okolí Château de Versailles se uskuteční olympijské závody v jezdecké všestrannosti. Jako první z celkových osmapadesáti jezdců se objeví český reprezentant Miroslav Trunda s koněm Shutterflyke. Do finále postoupí pětadvacet nejlepších. V týmovém závodu startuje šestnáct zemí, bez české účasti.
     
    Miroslav Trunda na koni Shutterflyke zahájil dnešní program a nasbíral 30 trestných bodů, které přičetl ke včerejším 125. Trunda a Shutterflyke zvládli úspěšně absolvovat celý okruh třinácti překážek. V součtu ale Trunda nasbíral 155 trestných bodů, ve skocích z toho 30.
     
    Jako další se představil Nicolas Wettstein z Ekvádoru s
    Altier D'Aurois, kterým se ale nevedlo tak dobře jako Trundovi a řadí se v pořadí za české reprezentanty.
     
    Brilantní jízdu převedl Alexander Peternell. Figaro Des Premices zvládla okruh takřka bez chybičky a pro jihoafrické duo to bude posun vzhůru v celkovém pořadí s celkovým počtem chyb 77,80.
     
    Esteban Valle Benitez ze Španělska s koněm Utrera AA 35 1 si nevedl tak dobře jako Peternell a půjde v pořadí až za něj. Celkový počet penalizací se vyšplhal na 98,10.
     
    Peter Flaurup z Dánska s Fascination půjdou před Peternella, protože rovněž převedli takřka čistou jízdu. Flaurup ve skocích nasbíral 9,6 trestných bodů a v součtu je na čísle 75,60.
     
    Balasz Kaizinger s Herr Cooles Classico zapsali 10 trestných bodů, což stačilo, aby se v celkovém pořadí dostali před všechny své konkurenty, kteří trať již absolvovali. Celkem nasbírali 71,80 trestných bodů a aktuálně se Maďar vyhoupl na první příčku.
     
    Marocký reprezentant Noor Mar Slaoui na Cash In Hand nepřevedli ideální výkon a řadí se až na čtvrtou pozici s 20,80 trestnými body ze skoků. Celkově 81,20.
     
    Finka Veera Manninenová se Sirem Gregem si polepší! Tratí doslova proletěli a přičítají pouze 1,20 trestných bodů. Parádní výkon pro Finsko! Celkově nyní Manninenová a Sir Greg mají 56,50 trestných bodů.
     
    Harald Ambros z Rakouska sice nebyl tak precizní v této disciplíně, ale i tak se dostane s Vitorio Du Montent před finskou jezdkyni Manninenovou, protože celkově Ambros zapsal 53,30 trestných chyb.
     
    Alex Hua Tian a Jilsonne Van Barelhoof vyjeli jako desátá dvojice a uhájili své skóre před konkurenty, když Číňan Alex Hua Tian byl jen o malinko horší jak Manninenová s 1,60 trestnými body. V součtu Hua Tian nasbíral 44,20.
     
    Polská reprezentantka Wiktoria Knapová s koněm Quintus 134 se účastní také soutěže družstev a Polsku přibude 22,80 trestných bodů.
     
    Shenae Lowingsová z Austrálie převedla solidní vystoupení a vedla si taky lépe než Polka, když zapsala na australské konto 9,20 trestných bodů.
     
    Christoph Wahler reprezentující Německo na Cartajan S se s přehledem dostal před Polsko i Austrálii, protože jízdu absolvovali bez trestného bodu! Parádní výkon.
     
    Pietro Sandei z Itálie poplácal v cíli svého koně Rubise de Prere, protože se jim také zadařilo, když připsali jen 8,40 trestných bodů a v součtu jsou na 237,50, takže půjdou Německo.
     
    Brazilec Ruy Fonseca na koni Ballypatrick SRS zaváhali na poslední překážce, ale i tak převedli slušný výkon s 8 trestnými body, které je řadí před Itálii.
     
    Jessica Phoenixová z Kanady s Freedom GS projeli tratí v časovém limitu 80 vteřin s rezervou a především bez chyby! Parádní jízda. Kanada tak směřuje v pořadí před Brazílii a mohla by se posunout také před Nizozemsko.
     
    Sanne de Jongová z Nizozemí s koněm Enjoy s jednou chybičkou a časovou penalizací, což ale nakonec stačí v pořadí na umístění před Kanadou s celkovým součtem 152,70 trestných bodů.
     
    Aoife Clarková z Irska a Freelance projeli tratí v čase a s jednou chybou, takže připisují 4 trestné body. Se skóre 145,10 nyní Irové vedou.
     
    Američanka Caroline Pamukcuová s koněm HSH Blake těsně po limitu proběhli cílem a ztratili pouze na jedné překážce. Celkově americký tým nasbíral 132,90 trestných bodů.
     
    Sofia Sjoborgová ze Švédska cílem projela sice po limitu, ale také jen s jednou chybou. Bryjamolga VH Marienshof ve švédských barvách tým drží před USA se skóre 124,90 trestných bodů.
     
    Zkušená Jonelle Price z Nového Zélandu na koni Hiarado ztratili na třech překážkách, ale povedlo se jim alespoň projet cílem v časovém limitu, takže zapsali 12 trestných bodů. Nový Zéland půjde v pořadí za Švédsko po této jízdě.
     
    Japonec Toshiyuki Tanaka s Jeffersonem byli sice pomalejší, ale precizní. Trestné body tak zapíšou jen za čas (1,60) a v pořadí zůstanou před aktuálně vedoucím Švédskem.
     
    Tine Magnusová z Belgie se svým koněm ztratila pouze na jedné překážce a těsně se ještě dokázala vecpat před Japonsko s rozdílem pouze 0,4 trestných bodů.
     
    Melody Johnerová ztratila na dvou překážkách a těsně protla cíl po časovém limitu. Švýcarsko ale bude před dosud vedoucí Belgií a v soutěži jednotlivců se Johnerová řadí na třetí příčku.
     
    Domácí jezdec Nicolas Touzaint s Diabolo Menthe byl rychlý, ale ne tak precizní a připisuje 8 trestných bodů. V soutěži týmů to ale má Francie slušně rozjeté a bude před Švýcarskem. Touzaint zároveň půjde na první místo v jednotlivcích!
     
    Rosalind Canterová z Velké Británie s Lordships Graffalo s jedním zaváháním, ovšem na první příčce v týmové soutěži před domácí Francií! V individuální soutěží se Canterová řadí na druhou pozici.
     
    Polák Robert Powala a Tosca Del Castegno převedli čistou jízdu! Precizní výkon ale pomalejší čas, a tak Polsko a Powala zapíšou 1,60 trestných bodů.
     
    Australan Shane Rose se v individuálním pořadí zařadil za vedoucího Francouze, když jednou ztratil a do cíle s Virgilem dorazil těsně po časovém limitu.
     
    Německá závodnice Julia Krajewskiová a Nickel 21 převedli čistou jízdu a jen o 0,21 vteřiny nestihli do cíle dorazit v limitu. Parádní výkon! Krajewskiová je nyní lídrem v závodu jednotlivců.
     
    Giovanni Ugolotti a Swirly Tempress v barvách Itálie nezajeli ideální jízdu a nasbírali celkem 22 trestných bodů.
     
    Lépe si vedl Brazilec Marcio Jorge Carvalho, který byl rychlý, ale inkasoval čtyři trestné body, což ho v jednotlivcích nyní řadí na 17. pozici. Na Itálii v týmové soutěži má ale Brazílie vysoký náskok.
     
    Michael Winter z Kanady chválí svého koně El Mundo za dobrý výkon, který kalí jen čtyři trestné body. El Mundo byl ale rychlý a tratí projel v časovém limitu. Kanada jde samozřejmě před Brazílii v týmech.
     
    Raf Kooremans a Radar Love v nizozemských barvách ve Versailles v této disciplíně posbírali 12 trestných bodů za chyby a 0,80 za čas, což je v pořadí týmů posouvá až za Kanadu.
     
    Irka Susannah Berryová a Wellfield Lincoln zvládli projet okruhem překážek v časovém limitu a dvakrát chybovali, takže zapisují čtyři trestné body. Irsko jde před Kanadu a Berryová je nyní devátá mezi jednotlivci.
     
    Elisabeth Hallidayová z USA s Nutcrackerem projeli tratí bez chybičky a jen o necelou vteřinu nestihli časový limit. Skvělý výkon pro tým USA a i pro aktuálně druhou Hallidayovou.
     
    Caspian 15 se švédskou jezdkyní Louise Romeikeovou ve druhé polovině napravil chyby z úvodu a nakonec Švédsko zapíše 5,60 trestných bodů. Romeikeová je šestá v pořadí a Švédsko vede v týmech.
     
    Za Nový Zéland tratí projel Clarke Johnstone a Menlo Park, kterým se přičte penalizace 4,40 trestných bodů. Johnstone i Nový Zéland se řadí na třetí pozice.
     
    Japonec Kazuma Tomoto je bezchybný a zároveň také tratí s Vinci De La Vigne prosvištěli v časovém limitu osmdesáti vteřin!
     
    Karin Donckersová byla rychlá, ale zapsala 4 trestné body. Kvalitní jízda řadí Belgii na 2. pozici.
     
    Němec Michael Jung sice chyboval, ale s Chipmunkem FRH byli rychlí, a tak jdou do čela soutěže jednotlivců i týmů.
     
    Italka Evelina Bertoliová se na Fidjy des Melezes dopustila dvou chyb a časově se také nedostala do limitu, což ji řadí na 10. pozici.
     
    Rafael Losano Mamprin a Withington proskočili poslední překážkou s 5,20 trestnými body. Mamprin je tak celkově sedmnáctý.
     
    Karl Slezak z Kanady a Hot Bobo chybovali třikrát, ale stihli protnout cílovou překážku v časovém limitu, z čehož je celkově 22. příčka v pořadí jednotlivců.
     
    Skvělé! Janekke Boonzaaijerová převedla čistou a rychlou jízdu, která ji a Champ De Tailleura posouvá na 5. pozici! Parádní výkon je to také pro tým Nizozemí.
     
    Austin O'Connor z Irska a Colorado Blue chybovali ještě na poslední překážce, a tak jim na účet přistálo 8 trestných bodů.
     
    Boyd Martin z USA s Fedarmanem B napodobili Boonzaaijerovou a také tratí projeli bez jediné chybičky bez trestných bodů. Boyd je šestý a USA vedou týmovou soutěž aktuálně.
     
    Na trati se objevila Frida Andersenová ze Švédska, aby Box Leo zazářil s čistým štítem! Parádní jízda pro Švédsko a posun pro Andersenovou na 8. pozici.
     
    Konečné pořadí týmové soutěže:
    1. Velká Británie 91,30
    2. Francie 103, 60
    3. Japonsko 115, 80
    4. Belgie 123, 40
    5. Švýcarsko 128,40
    6. Švédsko 130,50
    7. USA 133, 70
    8. Nový Zéland 134,60
    9. Irsko 157,10
    10. Nizozemsko 165,50
    11. Kanada 174
    12. Brazílie 214,60
    13. Itálie 264,70
    14. Německo 283,30
    15. Austrálie 328,30
    16. Polsko 445,50
     
    Konečné pořadí postupujících jednotlivců:
    1. M. Jung (Německo) 21,80
    2. C. Burton (Austrálie) 22,40
    3. Collettová L. (V. Británie) 23,10
    4. McEwen T. (V. Británie) 25,80
    5. Oiwa Y. (Japonsko) 25,90
    6. Vogg F. (Švýcarsko) 26,10
    7. Tomoto K. (Japonsko) 27,40
    8. Price T. (Nový Zéland) 28,50
    9. Landois S. (Francie) 31,60
    10. Boonzaijerová J. (Nizozemsko) 31,90
    11. Krajewskiová J. (Německo) 32,10
    11. Martin B. (USA) 32,10
    13. Andersenová F. (Švédsko) 33,30
    14. Laghouag K.F. (Francie) 33,60
    15. Hallidayová E. (USA) 34,80
    16. Johnstone C. (Nový Zéland) 34,90
    17. de Liedekerkeová M. (Belgie) 35.60
    18. Donckersová K. (Belgie) 37,80
    19. Bertoliová E. (Itálie) 38,20
    20. Touzaint N. (Francie) 38,40
    21. O'Connor A. (Irsko) 39,70
    22. Rose S. (Austrálie) 41,80
    23. Canterová R. (V. Británie) 42,40
    24. Romeikeová L. (Švédsko) 44,10
    25. Hua Tian A. (Čína) 44,20
    ______________________________
    50. Trunda M. (Česko) 155,0
     
    Zlato z týmové soutěže získala Velká Británie před domácí Francií, bronz vybojovalo Japonsko. Program pokračuje od 15:00 finále jednotlivců, kterého se zúčastní nejlepších 25.
     
    Alex Hua Tian z Číny zajel finálovou jízdu bez chyby, která by mohla posunout výš v celkovém pořadí.
     
    Louise Romeikeová s Caspianem 15 nestihla pouze časový limit, který ji přidá k součtu 0,40 trestných bodů, čímž se řadí až za Číňana Hra Tiana.
     
    Rosalind Canterová napodobila jízdu čínského jezdce a rovněž je bez trestného bodu! Britka půjde ale před Huan Tiana.
     
    Shane Rose z Austrálie s Virgilem je dalším jezdcem s čistým štítem z finále! V pořadí se vměstná před Rosalind Canterovou.
     
    Austin O'Connor na Colorado Blue bez chyby a v časovém limitu šedesáti vteřin. Finálové výkony jsou doslova třešničkou na dortu celého zápolení jezdecké všestrannosti!
     
    Na trati se objevil Nicolas Touzaint, jenže domácí jezdec s Diabolo Menthem zklamal francouzské příznivce ve Versailles. Dvě chyby jej stály osm trestný bodů a v pořadí si určitě pohorší.
     
    Italka Evelina Bertoliová s koněm Fidjy Des Melezes taktéž jednou chybuje a těsně navíc nestihla časový limit. Bertoliová se řadí za Britku Canterovou.
     
    Karin Donckersová z Belgie postoupila z 18. příčky a ve finálové jízdě se zaskvěla po technické stránce! Nestačil jí ale časový limit o čtyři desetiny, což Belgičance ale momentálně i tak stačí na 1. příčku a předpokládaný posun v celkovém pořadí.
     
    Další belgickou jezdkyní je Lara de Liedekerkeová na koni Origi, která napodobila Donckersovou a dokonce měla ještě rezervu dvou vteřin v cíli. To byla krásná jízda a Liedekerkeová je v čele!
     
    Clarke Johnstone z Nového Zélandu jednou chyboval a k tomu ještě potřeboval téměř vteřinu navíc. Menlo Park se s Johnstonem zařazuje za skvělé Belgičanky i Ira O'Connora.
     
    Američanka Elisabeth Hallidayová je jedenáctou finalistkou, ale už na začátku jízdy poprvé chybovala. Zbytek jízdy ale už byl bez obtíží a ke 4 trestným bodům se přičetlo už jen 1,20 za za čas. Hallidayová a Nutcracker jsou za Johnstonem na 5. místě nyní.
     
    Vzrušení na tribunách, protože se mezi překážkami ve Versailles objevil Laghouag se svým koněm Titon Fontainem. Francouz jednou chyboval a řadí se za de Liedekerkeovou na druhou pozici.
     
    Box Leo se švédskou závodnicí Firmou Andersenovou jsou doslova bezchybní! Navíc se jim povedlo splnit s velkou rezervou i časový limit. Parádní jízda pro Švédku a zasloužené 1. místo aktuálního pořadí.
     
    Po Andersenové se mezi překážkami objevila Julia Krajewská z Německa a Nickel 21. A taky Němka převedla čistou jízdu, po níž je právě ona novým lídrem ve Versailles.
     
    Boyd Martin z USA se jako patnáctý jezdec objevil mezi finalisty a Fedarman B s ním dojel bez ztráty kytičky do cíle. Martin je tak před Krajewskou na vedoucí příčce.
     
    Janekke Boonzaijerová z Nizozemska je ale také další ze závodníků, který do cíle dojíždí s nulou na kontě trestných bodů! Finále je doslova oslavou tohoto sportu.
     
    Domácí Stephane Landois stejně jako jeho francouzský kolega Laghouag jednou chybuje a v pořadí si zřejmě nepolepší. Kůň Chaman Dumontceau byl ale dostatečně rychlý a další trestné body nepřidali. Landois se řadí právě před Laghouag.
     
    Falco a Tim Price z Nového Zélandu za nula! A ten už určitě zůstane v elitní desítce.
     
    Kazuma Tomoto a Vinci De La Vigne se jako v předchozí své jízdě chyby nedopustil a sedmé místo mu už minimálně zůstane. Japonec s touto jízdou je spokojený a chválí svého koně.
     
    Švýcarský jezdec Felix Vogg s Dao De L'Oceanem ovšem chybuje! Vogg padá na aktuálně 3. příčku, která by mu mohla stačit ale na desítku nejlepších.
     
    Yoshiaki Oiwa z Japonska s MGH Grafton Street také jednou chybuje a střídá Vogga na 3. pozici.
     
    Tom McEwen by rád ještě bojoval o medaili a s JL Dublinem nesměli chybovat, aby měli naději. A to se povedlo! Brit ale bude muset spoléhat na zaváhání jednoho ze tří posledních závodníků.
     
    Laura Collettová z Velké Británie s koněm London 52 ale zaváhání nedopustila a má jistou medaili! McEwen teď bude čekat na poslední dva jezdce.
     
    Christopher Burton z Austrálie a jeho kůň Shadow Man také nezaváhal a i on už má jistou medaili, a to minimálně stříbrnou! Co předvede poslední Michael Jung z Německa?
     
    Jako poslední se ve Versailles představil Michael Jung a jeho Chipmunk FRH. Německý jezdec si chybu nemohl dovolit a jízdu zvládl na jedničku s hvězdičkou! Jung a Chipmung FRH jsou zlatí! Pro Junga je to navíc třetí olympijské zlato.
     
    Konečné pořadí jednotlivců po finále:
    1. M. Jung (Německo) 21,80
    2. C. Burton (Austrálie) 22,40
    3. Collettová L. (V. Británie) 23,10
    4. McEwen T. (V. Británie) 25,80
    5. Tomoto K. (Japonsko) 27,40
    6. Price T. (Nový Zéland) 28,50
    7. Oiwa Y. (Japonsko) 30,30
    8. Vogg F. (Švýcarsko) 30,50
    9. Boonzaijerová J. (Nizozemsko) 31,90
    10. Martin B. (USA) 32,10
    11. Krajewská J. (Německo) 32,10
    12. Andersenová F. (Švédsko) 33,30
    13. de Liedekerkeová M. (Belgie) 35.60
    14. Landois S. (Francie) 35,60
    15. Laghouag K.F. (Francie) 37,60
    16. Donckersová K. (Belgie) 38,20
    17. O'Connor A. (Irsko) 39,70
    18. Johnstone C. (Nový Zéland) 39,70
    19. Hallidayová E. (USA) 40,00
    20. Rose S. (Austrálie) 41,80
    21. Canterová R. (V. Británie) 42,40
    22. Bertoliová E. (Itálie) 42,60
    23. Hua Tian A. (Čína) 44,20
    24. Romeikeová L. (Švédsko) 44,50
    25. Touzaint N. (Francie) 46,40 (16:02:07)

    David Šimon