Dvojhra – muži a ženy (kon.) | Zmiešaná štvorhra (kon.)
koniec udalosti
Zmiešaná štvorhra

cz Utorok 30.07.2024, 13:30 • South Paris Arena 4 • Olympijské hry - stolný tenis
     
    Finálový zápas přinesl daleko lepší podívanou, než s jakou se počítalo. Proto věřím, že jste si medailové zápasy užili a těším se na vás u dalších přenosů, ať už z OH nebo jiné události. (15:43:42)
     
    O 3. místo
    LIM, SHIN (KOR) – WONG, DOO (HKG) 4:0

    FINÁLE
    WANG, SUN (CHN) – RI, KIM (PRK) 4:2

    CELKOVÉ UMÍSTĚNÍ
    1. WANG, SUN (CHN)
    2. RI, KIM (PRK)
    3. LIM, SHIN (KOR)
     
    A je hotovo. Možná jsou teď Ri a Kim po prohraném finále zklamaní, ale svůj počin snad časem docení, protože se dneska stali historicky největším úspěchem ve stolním tenise v historii KLDR na Olympijských hrách. Ještě nikomu z této země se nikdy nepovedlo získat stříbrnou medaili ve stolním tenise na Olympijských hrách. Navíc celému světu předvedli, čeho mohou být naprostí outsideři schopni. Sláva vítězům, čest poraženým. Vítězem je v tomto případě čínská dvojice Wang, Sun, která si tak odnáší první zlaté medaile. První z důvodu, že se předpokládá jejich navýšení sbírky v dalším průběhu OH. Wang a Sun vyhráli toto finále výsledkem 4:2 (6,-7,8,5,-7,8).
     
    A jsou tady 2 mečboly pro tým Číny.
     
    Drama uvidíme i na závěr šestého setu, protože máme vyrovnáno na 7:7.
     
    Pojď sem, kam jdeš. Wang si nakročil k tomu, aby z úderu Kim vyslal nechytatelným forehandem Riho. Kim jej však dokonale překvapila a poslala mu míček přesně po lajně. Wang nemohl nic jiného, než se ohlédnout, kam míček letí.
     
    Je až neuvěřitelné, kam až se dostává Kim svým backhandem, kterým dokonale sráží míčky na polovinu soupeře.
     
    Prásatko dopomohlo KLDR ke snížení na rozdíl 1 bodu.
     
    Čína už si nemůže příliš zahrávat s osudem, a proto získává úvodní 2 míčky v 6.sadě.
     
    A to se jí také daří. Skóre 11:7 pro Riho s Kim znamená snížení na 2:3.
     
    3 setboly pro dvojici Ri, Kim, která se pokusí snížit.
     
    Korejská dvojice ukazuje, že ještě nehodlá balit kufry a v 5.setu vede 8:5.
     
    Severokorejcům teď síťka opravdu nepřeje. Na jedné straně dovolila prase Sun a na straně druhé se od pásky odrazil míček zpět k Rimu. I to pomohlo čínské dvojici k zisku 4.setu poměrem 11:5.
     
    Více než polovinu práce má pár z Činy ve čtvrtém setu za sebou a vede 7:2.
     
    Po timeoutu sáhl také trenér Severní Koreje, protože se jeho svěřenci dostali na úvod 4.sady do ztráty 0:3.
     
    Timeout výběru Činy pomohl a ten tak dává 2 míčky po sobě, které se přetavily ve třetí set. Wang, Sun – Ri, Kim 2:1
     
    KLDR se dotahuje na rozdíl 1 bodu a dvojice Wang, Sun raději sahá po timeoutu.
     
    Prasátko teď pomohlo Rimu ke snížení na 7:9.
     
    Čínský pár sice ve třetím setu vede, ale nedaří se mu zatím utéct na rozdíl více než 3 míčků.
     
    Ačkoliv se to může zdát zvláštní, tak severokorejský pár může být pro fanoušky z České republiky povědomý. Dvojice Ri, Kim se totiž dostala na OH přes kvalifikaci hranou v Havířově.
     
    Wang a Sun protekl druhý set mezi prsty, když nedokázali získat ani jeden míček od stavu 7:7. Na sety je tedy vyrovnáno 1:1.
     
    3 setboly na straně KLDR.
     
    I proti světovým jedničkám ve dvouhře i čtyřhře se severokorejský pár neskutečně drží a ve druhém setu dokonce vede 8:7.
     
    Vzhledem k omezeným možnostem cestování fanoušků z KLDR tady nemají Ri s Kim příliš velkou podporu. Prakticky celá hala je na straně Wanga se Sun. Pár ze severu Korejského poloostrova však ukázal v předchozích třech duelech, že mu to žádný problém nedělá.
     
    1.set už je minulostí a výsledkem 11:6 míří na stranu čínské dvojice.
     
    Dvojice Wang a Sun asi ve finále nikoho nepřekvapí, ale pár ze Severní Koreje bude možná patřit mezi největší senzace celé olympiády, a to nejen v oblasti stolního tenisu. Severokorejský pár vznikl ze dvou jiných párů, které byly až ve druhé stovce světového žebříčku smíšené čtyřhry. Ani jeden z této dvojice navíc nepatří v rámci dvouhry do TOP 650 hráčů světa. Tato dvojice tak byla považována za celkově nejslabší na celých letošních OH v rámci smíšené čtyřhry. Ani tp jim však nezabránilo v cestě do finále.
     
    Právě odstartovalo finálové utkání mezi Wangem a Sun proti Rimu a Kim.
     
    Nikam neodcházejte, protože k následujících zhruba 10 minutách nás čeká finálová bitva mezi Wangem a Sun proti Riovi s Kim.
     
    A je dobojováno! Z bronzové medaile se raduje jihokorejská dvojice Lim, Shin po výhře 4:0 (5,7,7,12). Wong a Doo si musejí nechat zajít chuť a počkat si ještě minimálně 4 roky.
     
    Šanci v podobě mečbolu tak dostali jejich soupeři, ale také si s ní nedokázali poradit. Před druhým pokusem, který se jim právě nabídl ,raději volí poradu s trenérem při timeoutu.
     
    První 2 setbaly pár z Hong Kongu nezužitkoval, ale po srovnání vybojoval ještě 1. Bohužel pro ně i ten zůstal neproměněn.
     
    Tomu se říká dobře využitý timeout. Wong s Doo mají před sebou dokonce 2 setbally.
     
    Záchranným lanem by ještě mohl být oddechový čas, po kterém hráči Hong Kongu sáhli, při ztrátě prvních 3 míčků na úvodu setu. Nyní je stav dokonce vyrovnaný 7:7.
     
    Tam, kde Lim a Shin skončili, opět začínají. Krádež obou servisů dospěla k vedení 2:0 ve čtvrté sadě.
     
    I třetí set míří za párem z Jižní Koreje poměrem 11:7. Vedení 3:0 je tak staví do velmi nadějné pozice. Možná se mýlím, ale na dvojici Wong, Doo možná dolehla důležitost duelu a nezdá se, že by se dokázali nastartovat k případnému obratu.
     
    Cesta turnajem jejich soupeřů byla daleko kostrbatější. Na druhou stranu měli Wong s Doo blíže finále, než právě Jihokorejci. V prvním kole porazili dvojici Ecseki, Madaraszová 4:1. Následující duel byl proti Roblesovi a Xiao, přes které přešli výhrou 4:2. Nedokázali si ale poradit s největším překvapením smíšené čtyřhry se Severní Koreje, Kimovi a Ri. Důležité je však poznamenat, že utkání rozhodoval až 7.set, který lépe vyšel Kimovi s Ri, ti tak čekají na finále.
     
    Nyní se na sebe mohou opět lehce usmát, protože se jim povedlo vyhrát i druhý set 11:7.
     
    Až do semifinále byla pro jihokorejskou dvojici cesta turnajem jako procházka růžovou zahradou. Včera jim však stopku vystavila čínská dvojice, která je složená ze světové jedničky, jak v ženské, tak i v mužské dvouhře. Přesto dvojice Lim, Shin předvedla velmi kvalitní výkon a při pozápasovém podávání rukou odcházela s úsměvem na rtech.
     
    Lim se Shin mají skvělý vstup i do druhého setu, ve kterém uhájili oba servisy a navíc okradli své soupeře o jeden jejich.
     
    Musíme věřit, že se Wong s Doo rychle oklepou z prvního setu, který prohráli 5:11, abychom mohli být svědky dramatického souboje, jež je pro nestranné fanoušky vždy nejatraktivnější.
     
    Favoritem utkání je jihokorejský pár, který se již dostal do rychlého vedení 6:2.
     
    Barvy Jižní Koreje hájí dvojice Lim, Shin. Jejich vyzyvateli je pár z Hong Kongu Wong a jeho parťačka Doo.
     
    Právě začalo celkově 15.utkání smíšené čtyřhry na Olympijských hrách, které je velmi důležité hlavně tím, že se jedná o zápas, ze kterého odejde jedna z dvojic s bronzovými medailemi.
     
    Dobrý den, vítám vás u 4.hracího dne stolního tenisu na Olympijských hrách. V odpoledním programu budeme svědky soubojů o medaile ve smíšené čtyřhře stolního tenisu. Utkání o bronzovou medaili svede jihokorejský pár Lim, Shin proti soupeřům z Hong Kongu Wongovi a Doo ve 13:30 hodin. O hodinu později ve 14:30 nás čeká střet, ze kterého odejdou obě dvojice s medailemi na krku. V souboji o zlato se již tradičně utkají zástupci Číny Wang a Sun, kteří jsou velkými favority, jak ve čtyřhře, tak i ve dvouhře. Proti nim nastoupí překvapení čtyřhrového mixu ze Severní Koreje ve složení Ri, Kim.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Adam Kročil