Odpolední program (kon.)
koniec udalosti
Odpolední program

cz Streda 31.07.2024, 17:30OH - 3×3 Basketbal
     
    Kompletní výsledky druhého hracího dne:

    Ženy:
    17:30 Německo – Austrálie 19:21
    18:00 Kanada – Čína 21:11
    21:00 Francie – Španělsko 12:17
    21:30 USA – Ázerbájdžán 17:20

    Muži:
    18:35 Lotyšsko – Nizozemsko 21:12
    19:05 Srbsko – Čína 15:21
    22:05 Litva – Francie 20:21
    22:35 USA – Polsko 17:19 (23:10:42)
     
    Druhý den turnaje v basketbalu 3x3 máme za sebou. První část hracího dne přinesla jedno překvapení, a to v mužské části. Srbsko vstupovalo do zápasu s Čínou jako velký favorit, prohrálo ale 15:21 a musí v dalších bojích přidat. Druhá část už přinesla překvapení několik, mezi ty největší patří určitě u žen prohra USA s výběrem Ázerbájdžánu. Na konec dne se o překvapení postaral i mužský výběr USA, který nestačil na Polsko.
     
    Konec: USA – Polsko 17:19

    Máme tady další překvapení na závěr hracího dne! USA nevyužila poslední útok, Polsko to zahrálo na poslední vteřiny velmi zkušeně a získává první výhru na šampionátu! USA podruhé prohrává, Polsko si připisuje první výhru, a velmi cennou.
     
    USA – Polsko 17:19
    Viděli jsme na obou stranách dvoubodové pokusy, nikdo ale nebyl úspěšný. Zbývá 27 vteřin do konce, time-out si bere USA, které půjde do útoku.
     
    USA – Polsko 17:19
    Minuta do konce utkání, USA se dopustila faulu a Polsko proměnilo pouze jeden trestný hod. Tohle je šance pro favorita utkání.
     
    USA – Polsko 15:17
    Barry proměnil další šestku a snižuje skóre utkání. Velmi zajímavý způsob hodu má tento hráč USA, trestné hody totiž hází spodem.
     
    USA – Polsko 14:17
    Dvě a půl minuty do konce utkání, Polsko je blízko překvapení. Na kontě ale má sedm faulů a musí si dávat pozor. Nyní Barry proměnil za USA oba trestné hody.
     
    USA – Polsko 9:15
    Matczak se přidal ke svému spoluhráči a dává za dva body! Polsko už vede o šest bodů a je tady time-out. USA musí zabrat, jestli nechce připustit další překvapení. Do konce utkání zbývá 3:50.
     
    USA – Polsko 9:13
    Polovina utkání je za námi, Sokolowski se trefil dvakrát po sobě, jednou dokonce za dva body a díky němu tak Polsko stále vede. Na fauly je stav aktuálně 5:6.
     
    USA – Polsko 7:8
    Papírový favorit tohoto utkání se osměluje a zlepšuje obranu, Maddox sice netrefil střelu za dva body, jeho spoluhráči ale vybojovali míč a skórovat dokázali. Po čtyřech minutách je stav faulů 3:4.
     
    USA – Polsko 4:8
    Po třech minutách hry stále vede Polsko, zásluhu na tom má hlavně Zamojski, který pod košem dělá pořádný vítr obraně USA. Na fauly je to aktuálně 1:2.
     
    USA – Polsko 1:3
    První minuta a půl hry za námi, oba týmy do ní vstoupily aktivně. Polsko velmi dobře brání a nedovolilo soupeři zakončit přesně víc jak jednou.
     
    USA – Polsko
    Utkání právě začalo, favorit z USA začíná útokem. Náš východní soused v červených dresech bude usilovat o další překvapení turnaje.
     
    Máme před sebou poslední zápas dnešního programu. USA bude usilovat o první výhru na OH v historii. Polsko má více zkušeností s OH, neboť v Tokiu obsadilo sedmé místo. Souboj dvou poražených týmů z prvního kola co nevidět začne.
     
    Konec: Litva – Francie 20:21

    Francie vedla o čtyři body, nicméně Litva dokázala srovnat na 20:20 a bylo zaděláno na drama! Oba týmy mohly rozhodnout, ale velká nervozita jim nedovolila skórovat. Viděli jsme zbytečné kroky na straně Litvy, nepřesné přihrávky na straně Francie, nakonec však tribuny v Paříži bouří, neboť Vergiat mířil přesně a rozhodl tak o výhře svého týmu.
     
    Litva – Francie 19:20
    No tak pozor pozor, Litva si v obraně počínala velmi dobře a je zaděláno na drama! Francie několikrát mohla rozhodnout, střely ale nebyly úspěšné.
     
    Litva – Francie 15:18
    Vypadá to pro výběr Francie dobře i dnes. Rambaut v obraně pracuje velmi dobře, díky tomu se jeho tým dostává do šancí a ty hlavně Vergiat využívá. Navíc bude Francie házet dva trestné hody.
     
    Litva – Francie 12:15
    Vidíme zatím nejlepší utkání dnešního programu, sledujeme svižný basket za výborné atmosféry a Francie je blíže k výhře. Do konce utkání zbývá 3:42 a na fauly je to 7:7.
     
    Litva – Francie 9:12
    Připomíná se i Seguela, který skvělou individuální prací dává svému týmu dva body navíc. Litva se ale nevzdává a také dává dvojku, Pukelis se v podobných situacích nemýlí. Do konce utkání zbývá čtyři minuty a čtyřiačtyřicet vteřin. Na fauly je to 7:6.

    David Bochňák

    Výsledky odpoledního programu:
    Německo - Austrálie 19:21 (ženy)
    Kanada - Čína 21:11 (ženy)
    Lotyšsko - Nizozemsko 21:12 (muži)
    Srbsko - Čína 15:21 (muži)
    -----------------------------------------------------
    Francie - Španělsko 12:17 (ženy)
    USA - Ázerbájdžán 17:20 (ženy)
    Litva - Francie 20:21 (muži)
    USA - Polsko 17:19 (muži)