Odpolední program (kon.)
koniec udalosti
Odpolední program

cz Streda 31.07.2024, 17:30OH - 3×3 Basketbal
     
    Kompletní výsledky druhého hracího dne:

    Ženy:
    17:30 Německo – Austrálie 19:21
    18:00 Kanada – Čína 21:11
    21:00 Francie – Španělsko 12:17
    21:30 USA – Ázerbájdžán 17:20

    Muži:
    18:35 Lotyšsko – Nizozemsko 21:12
    19:05 Srbsko – Čína 15:21
    22:05 Litva – Francie 20:21
    22:35 USA – Polsko 17:19 (23:10:42)
     
    Druhý den turnaje v basketbalu 3x3 máme za sebou. První část hracího dne přinesla jedno překvapení, a to v mužské části. Srbsko vstupovalo do zápasu s Čínou jako velký favorit, prohrálo ale 15:21 a musí v dalších bojích přidat. Druhá část už přinesla překvapení několik, mezi ty největší patří určitě u žen prohra USA s výběrem Ázerbájdžánu. Na konec dne se o překvapení postaral i mužský výběr USA, který nestačil na Polsko.
     
    Konec: USA – Polsko 17:19

    Máme tady další překvapení na závěr hracího dne! USA nevyužila poslední útok, Polsko to zahrálo na poslední vteřiny velmi zkušeně a získává první výhru na šampionátu! USA podruhé prohrává, Polsko si připisuje první výhru, a velmi cennou.
     
    USA – Polsko 17:19
    Viděli jsme na obou stranách dvoubodové pokusy, nikdo ale nebyl úspěšný. Zbývá 27 vteřin do konce, time-out si bere USA, které půjde do útoku.
     
    USA – Polsko 17:19
    Minuta do konce utkání, USA se dopustila faulu a Polsko proměnilo pouze jeden trestný hod. Tohle je šance pro favorita utkání.
     
    USA – Polsko 15:17
    Barry proměnil další šestku a snižuje skóre utkání. Velmi zajímavý způsob hodu má tento hráč USA, trestné hody totiž hází spodem.
     
    USA – Polsko 14:17
    Dvě a půl minuty do konce utkání, Polsko je blízko překvapení. Na kontě ale má sedm faulů a musí si dávat pozor. Nyní Barry proměnil za USA oba trestné hody.
     
    USA – Polsko 9:15
    Matczak se přidal ke svému spoluhráči a dává za dva body! Polsko už vede o šest bodů a je tady time-out. USA musí zabrat, jestli nechce připustit další překvapení. Do konce utkání zbývá 3:50.
     
    USA – Polsko 9:13
    Polovina utkání je za námi, Sokolowski se trefil dvakrát po sobě, jednou dokonce za dva body a díky němu tak Polsko stále vede. Na fauly je stav aktuálně 5:6.
     
    USA – Polsko 7:8
    Papírový favorit tohoto utkání se osměluje a zlepšuje obranu, Maddox sice netrefil střelu za dva body, jeho spoluhráči ale vybojovali míč a skórovat dokázali. Po čtyřech minutách je stav faulů 3:4.
     
    USA – Polsko 4:8
    Po třech minutách hry stále vede Polsko, zásluhu na tom má hlavně Zamojski, který pod košem dělá pořádný vítr obraně USA. Na fauly je to aktuálně 1:2.
     
    USA – Polsko 1:3
    První minuta a půl hry za námi, oba týmy do ní vstoupily aktivně. Polsko velmi dobře brání a nedovolilo soupeři zakončit přesně víc jak jednou.
     
    USA – Polsko
    Utkání právě začalo, favorit z USA začíná útokem. Náš východní soused v červených dresech bude usilovat o další překvapení turnaje.
     
    Máme před sebou poslední zápas dnešního programu. USA bude usilovat o první výhru na OH v historii. Polsko má více zkušeností s OH, neboť v Tokiu obsadilo sedmé místo. Souboj dvou poražených týmů z prvního kola co nevidět začne.
     
    Konec: Litva – Francie 20:21

    Francie vedla o čtyři body, nicméně Litva dokázala srovnat na 20:20 a bylo zaděláno na drama! Oba týmy mohly rozhodnout, ale velká nervozita jim nedovolila skórovat. Viděli jsme zbytečné kroky na straně Litvy, nepřesné přihrávky na straně Francie, nakonec však tribuny v Paříži bouří, neboť Vergiat mířil přesně a rozhodl tak o výhře svého týmu.
     
    Litva – Francie 19:20
    No tak pozor pozor, Litva si v obraně počínala velmi dobře a je zaděláno na drama! Francie několikrát mohla rozhodnout, střely ale nebyly úspěšné.
     
    Litva – Francie 15:18
    Vypadá to pro výběr Francie dobře i dnes. Rambaut v obraně pracuje velmi dobře, díky tomu se jeho tým dostává do šancí a ty hlavně Vergiat využívá. Navíc bude Francie házet dva trestné hody.
     
    Litva – Francie 12:15
    Vidíme zatím nejlepší utkání dnešního programu, sledujeme svižný basket za výborné atmosféry a Francie je blíže k výhře. Do konce utkání zbývá 3:42 a na fauly je to 7:7.
     
    Litva – Francie 9:12
    Připomíná se i Seguela, který skvělou individuální prací dává svému týmu dva body navíc. Litva se ale nevzdává a také dává dvojku, Pukelis se v podobných situacích nemýlí. Do konce utkání zbývá čtyři minuty a čtyřiačtyřicet vteřin. Na fauly je to 7:6.
     
    Litva – Francie 5:9
    Výběr Francie se drží ve vedení, Vergiat je velmi aktivní. V areálu v Paříži panuje skvělá atmosféra a dodává tak hráčům povolený doping. Po čtyřech minutách je to na fauly 6:5.
     
    Litva – Francie 3:6
    Na straně Litvy měl velkou smůlu Pukelis, který měl na dvoubodový pokus dostatek času, míč se ale pouze sklouzl po obroučce. Na druhé straně měl Vergiat znovu přesnou mušku za dva body a posílá svůj tým do vedení. Na fauly je to po dvou a půl minutách už 4:4.
     
    Litva – Francie 2:2
    Vergiat zvedl fanoušky Francie ze sedaček, po minutě hry je stav skóre i faulů nerozhodný.
     
    Litva – Francie
    Pobaltský tým vstupuje do dalšího zápasu v premiérové účasti na OH. Výběr Francie v modrých dresech za podpory fanoušků chce potvrdit vítězství nad Polskem.
     
    První mužský zápas po přestávce obstará souboj Litvy a domácí Francie. Litva v prvním zápase nestačila Lotyšsku, kterému podlehla 14:21. Naopak Francie ve večerním zápase porazila Polsko a je dobře naladěna na pokračování v turnaji.
     
    Konec: USA – Ázerbájdžán 17:20

    Další senzační výsledek je na světě! USA v posledních vteřinách zápasu naprosto propadla a bojovný výkon Ázerbájdžánu přinesl ovoce! USA si tak připisuje druhou porážku a bude mít co dělat. Naopak pro tým z Ázerbájdžánu jde o fantastický výsledek a povzbuzení do dalších bojů.
     
    USA – Ázerbájdžán 17:17
    Vypadá to na drama do poslední vteřiny. Na fauly je to aktuálně 8:7 a každý faul znamená dva trestné hody.
     
    USA – Ázerbájdžán 15:14
    Zbývají dvě minuty do konce utkání. Van Lith neúspěšná za dva body, nicméně soupeř lacině daruje míč USA zpět a poprvé jde v tomto utkání díky Hambyové do vedení. Na fauly je stav 6:6.
     
    USA – Ázerbájdžán 11:13
    3:33 do konce utkání, time-out pro USA. Schyluje se k dalšímu překvapení na OH?
     
    USA – Ázerbájdžán 10:13
    Nováček na OH i ve svém druhém vystoupení předvádí sympatický výkon. Velký favorit utkání nedostává nic zadarmo. Ulyanová nyní trefuje střelu za dva body a znovu dává čtyři minuty před koncem svému týmu vedení.
     
    USA – Ázerbájdžán 10:10
    Favorit utkání zlepšil obranu a dostává se na dostřel. Van Lith proměňuje šestku a srovnává. Polovina utkání je za námi a na fauly vede USA 4:3.
     
    USA – Ázerbájdžán 7:8
    Máme za sebou více než tři minuty hry a USA musí stále dotahovat. Na fauly je to 2:1 a vidíme svižný basket.
     
    USA – Ázerbájdžán 4:7
    Velmi dobře vstoupila do utkání hostující Hayesová, která trefuje koš a byla u toho i faulovaná. Nabídnutou šestku proměnila a drží svůj tým ve vedení.
     
    USA – Ázerbájdžán 2:3
    Outsider utkání začal velmi aktivně, po minutě vede o jeden bod. Na fauly je to 0:1.
     
    USA – Ázerbájdžán
    Do utkání vstupuje vítěz OH v Tokiu. Na druhé straně Ázerbájdžán, který si tento rok zapisuje premiéru. Oba týmy začínají boj o první výhru v Paříži.
     
    Máme před sebou poslední ženský zápas dnešního programu. USA v roli jasných favoritek budou usilovat o výhru nad výběrem Ázerbájdžánu. Včerejší den si celek z Ameriky za rámeček nedá, neboť ženy prohrály s Němkami 13:17. Naopak Ázerbájdžán sahal po bodech nad Španělkami, bohužel ale rozhodla zkušenost a o první výhru tak budou bojovat až dnes.
     
    Konec: Francie – Španělsko 12:17

    Gimenová vyslala pokus za dva body v poslední setině útoku a sama nevěřila tomu, že jí to tam spadlo. Následně rychle odpověděla Limouzinová, která se také trefila za dva body, na obrat to ale bylo málo. Francouzky tak prohrávají i druhý zápas na OH. Naopak Španělky si připisují druhou výhru.
     
    Francie – Španělsko 10:13
    V tomto utkání vítězí obrany nad útoky. Minuta do konce utkání a drama vrcholí. Guapová je velmi aktivní a domácí straně, chybí ale trošku štěstí.
     
    Francie – Španělsko 10:11
    Tým z Pyrenejského poloostrova zapisuje šestý faul. Dvě minuty před koncem vede o bod Španělsko.
     
    Francie – Španělsko 9:10
    Nepřesnosti na obou stranách, domácí výběr se dopouští sedmého faulu a tři a půl minuty před koncem vedou Španělky, protože se prosadila dvakrát Gimenová z trestného hodu.
     
    Francie – Španělsko 8:6
    Polovina utkání za námi, z domácího týmu opadla úvodní nervozita a dostává se do vedení i díky skvělé obraně. Na fauly je to 5:3.
     
    Francie – Španělsko 4:5
    Po třech a půl minutách hry se domácí tým zvedá, Pagetová vyprodukovala přesnou střelu za dva body a následně její tým zlepšil obranu. Na fauly ale její tým vede 4:1, což může být menší komplikace.
     
    Francie – Španělsko 1:5
    Domácí výběr se pyšní stoprocentní úspěšností trestných hodů, v minulém utkání s Čínou proměnily všechny. Se střelbou z pole je to horší, což i dnes dokazují. Za dvě a půl minuty mají na kontě pouhý bod.
     
    Francie – Španělsko 0:2
    První minuta je nervózní z obou stran, Francouzky povzbuzuje solidně zaplněná aréna. Viděli jsme jeden zatím jeden koš. Na fauly vede 2:1 Francie.
     
    Francie – Španělsko
    Domácí výběr Francie, který skončil na posledních OH na čtvrtém místě, zahajuje utkání. Pro Španělky je účast v Paříži premiérou na OH.
     
    Za malý moment začne utkání Francie – Španělsko. Domácí výběr v prvním zápase ztratil zápas s Čínou a ženy Francie tak mají dnes co napravovat. Na druhé straně výběr Španělek potvrdil roli favorita a zvítězil nad Ázerbájdžánem 18:16, ale ani tento výkon nebyl přesvědčivý a dnes musí přidat.
     
    Následuje přestávka. Od 21:00 budeme pokračovat zápasem žen mezi domácí Francií a Španělskem.
     
    Konec: Srbsko – Čína 15:21

    Čína se postarala o první velké překvapení na turnaji! Po dobrém začátku Srbska a nejistém výkonu Číny se karty obrátily a jeden z velkých favoritů na celkové prvenství prohrává!
     
    Srbsko – Čína 15:19
    Dvě minuty do konce utkání, Čína trefuje další dvoubodový pokus a je blízko vítězství. Srbsko má šest faulů.
     
    Srbsko – Čína 10:16
    Tady se dějí věci! Srbsko kazí jednoduché míče a soupeř toho využívá! Na fauly je to 4:5. Outsider utkání je tři minuty a pár vteřin od velkého překvapení.
     
    Srbsko – Čína 10:13
    Evropský celek se dostává do úzkých, nepřesnost je nyní dostala do nekomfortní pozice. Čína vede čtyři minuty před koncem o tři body!
     
    Srbsko – Čína 9:7
    Čína zatím favoritovi vzdoruje, jednobodové pokusy má stoprocentní. Po čtyřech minutách hry ale stále vede Srbsko.
     
    Srbsko – Čína 7:4
    Útočný basket vidíme v Paříži, Srbsko ukazuje obrovskou kvalitu, Čína se snaží svému soupeři vyrovnat. Po třech minutách vede Srbsko o tři body. Na fauly je to 2:4.
     
    Srbsko – Čína 3:2
    Majstorovič začal utkání skvělou trefou za dva body. Na druhé straně dal o sobě vědět taktéž hráč s číslem 8 Zhang Ning. Viděli jsme zatím čtyři fauly, dva na každé straně.
     
    Srbsko – Čína
    Poslední utkání před přestávkou, která bude činit devadesát minut, právě začalo. Srbsko vstupuje do utkání jako favorit, Čína se snažit napravit zaváhání z úterý.
     
    Druhý mužský zápas bude soubojem mezi Srbskem a Čínou. Srbsko dokázalo porazit USA 22:14 a ukázalo, že bude patřit mezi favority turnaje. Čína prohrála první zápas s Nizozemskem 16:21. Uvidíme, zda dnes favorita překvapí.
     
    Konec: Lotyšsko – Nizozemsko 21:12

    Poslední vítěz OH předvedl skvělý výkon a připisuje si druhé vítězství ve skupině. Zaplněná aréna sledovala i dobrý vstup Nizozemska do utkání, postupem času ale přicházely chyby a nepřesnosti, které rozhodly o dnešním utkání. Poslední koš měl na svědomí Lasmanis, který se trefil za dva body.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko 17:9
    Dvě a půl minuty do konce utkání, Nizozemsko ztrácí a aktuálně má na kontě sedm faulů. Lotyšsko má na OH zatím přes třicet procent úspěšnost střeleckých pokusů za dva body, což není vůbec špatné.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko 10:7
    Nizozemsko má na kontě pět faulů a nyní nestíhá. Lotyšsko odskakuje a je čtyři minuty před koncem blíže vítězství.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko 6:6
    Máme za sebou skoro polovinu utkání, viděli jsme několik neúspěšných pokusů za dva body na každé straně. Na straně Lotyšska je aktivní Raimo, na straně Nizozemska de Jong. V tomto zápase zatím vítězí obrana.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko 5:6
    Po třech minutách hry vede stále Nizozemsko nejtěsnějším možným rozdílem. Na fauly je to 2:3.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko 3:4
    Máme za sebou první dvě minuty utkání. Sledujeme velmi bojovné utkání, Lotyšsko do toho vstoupilo velmi tvrdě a hraje na hranici dovolených pravidel. Nizozemsku pomohla dvojka de Jonga.
     
    Lotyšsko – Nizozemsko
    Utkání právě začalo. Lotyšsko obhajuje zlaté medaile z Tokia. Nizozemci naposledy pod pěti kruhy vypadli ve čtvrtfinále.
     
    Na scénu přicházejí muži. Jako první dnes uvidíme tým Lotyšska a Nizozemska. Půjde o souboj dvou úspěšných týmů z úterý. Lotyšsko dokázalo porazit Litvu 21:14 a Nizozemsko porazilo Čínu 21:16. Oba týmy tak potvrdily roli favorita a dnes se utkají o velmi důležité body.
     
    Konec: Kanada – Čína 21:11

    Skončil nám druhý zápas odpoledního programu, kdy Kanada potvrdila roli favorita a ukázala, že se s ní musí na OH počítat. Naopak Čína po vítězství nad domácím výběrem vyšla naprázdno a bude muset o postup zabojovat v dalších zápasech.
     
    Kanada – Čína 18:10
    Tři minuty do konce. Kanada si kráčí za pohodovým vítězstvím a připíše si druhou výhru na OH.
     
    Kanada – Čína 14:6
    Máme odehráno přes šest minut. Skvělou obranu předvádí tým Kanady. Číňanky si neví rady a často mají problém do dvanácti vteřin zakončit. Střelecký práh ale minul i Kanaďanky, které jsou ve střelbě za dva body nepřesné.
     
    Kanada – Čína 14:6
    Pět minut do konce utkání, Kanada je aktivnějším týmem a hlídá si vedení. Musí si ale dávat pozor na fauly, protože jich má na kontě pět. Velmi aktivní na domácí straně je i Boschová, která spolu s Crozonovou vytváří skvělou dvojici.
     
    Kanada – Čína 8:4
    Tři a půl minuty za námi, Kanadu drží střely za dva body, hodně o sobě dává vědět Crozonová. Co se týká faulů, tak Čína má jeden faul, naopak Kanada má na kontě už čtyři fauly.
     
    Kanada – Čína 6:3
    Čína zatím hraje bez faulu, ale také bez nějakého většího důrazu. Po dvou minutách stále ztrácí.
     
    Kanada – Čína 3:0
    První minuta utkání byla velmi nervózní a nepřesná. Crozonová se ale dokázala trefit za dva body, následně se prosadila i při nájezdu a posílá svůj tým do vedení
     
    Kanada – Čína
    Utkání právě začalo. Kanada startuje na OH poprvé a bude chtít navázat na premiérovou výhru. Čína obhajuje bronzové medaile.
     
    Druhý zápas v Paříži obstará souboj mezi Kanadou a Čínou. Uvidíme souboj dvou ženských týmů, které se včera radovaly z vítězství. Kanada zvládla zápas s Austrálií a připsala si důležité vítězství. Čína ukázala skvělý bojovný výkon a porazila domácí Francii 21:19. Mírným favoritem je celek ze Severní Ameriky.
     
    Konec: Německo – Austrálie 19:21

    Máme za sebou první zápas odpoledního programu, ve kterém Austrálie potvrdila roli favorita a zvítězila nad Německem. Neskutečný závěr, kdy Němky srovnaly dvojkou na 19:19, poté se ale z hranice za dva body trefila Wilsonová a její tým mohl začít slavit.
     
    Německo – Austrálie 17:18
    Devadesát vteřin do konce, dramatický závěr zápasu. Němky se dostaly do hry úspěšnou střelou ze střední vzdálenosti.
     
    Německo – Austrálie 13:16
    Dva úspěšné trestné hody pro Austrálii a ubráněný útok soupeře. Austrálie je blíže k výhře, do konce utkání zbývají tři minuty.
     
    Německo – Austrálie 12:12
    Čtyři minuty do konce utkání. Meviusová z Německa předvedla skvělou individuální práci a drží svůj tým v kontaktu s favoritem. Na fauly ale Němky vedou 7:2 a jsou v nevýhodě.
     
    Německo – Austrálie 10:10
    Čtyři minuty za námi, pět faulů na kontě Německa. Wilsonová trestný hod neproměnila a její tým musí bránit.
     
    Německo – Austrálie 8:8
    Po třech a půl minutách je stav nerozhodný, Australanky teď podržela Wilsonová, která se trefila za dva body. Na fauly vede Německo 4:1.
     
    Německo – Austrálie 3:4
    Sledujeme vyrovnaný začátek, ve kterém se oba týmy přetahovaly o každý bod. Šťastnější jsou zatím hráčky Austrálie, které vedou o jeden bod. Na fauly je to 3:0 pro Německo.
     
    Německo – Austrálie
    Utkání týmů, které jsou poprvé na OH, právě začalo.
     
    Za zhruba patnáct minut začne první zápas dnešního hracího dne. Jako první se představí ženy. Německo dokázalo včera porazit výběr USA poměrem 17:13 a zaskočilo tak favorita. Austrálie včerejší zápas nezvládla, podlehla totiž Kanadě 14:22. Papírovým favoritem by měly být Australanky, budou to mít ale proti Němkám těžké, protože jsou povzbuzené výhrou nad týmem, který si brousí zuby na nejcennější kov.
     
    Odpolední program:

    17:30 – Německo – Austrálie (ženy)
    18:00 – Kanada – Čína (ženy)

    18:35 – Lotyšsko – Nizozemsko (muži)
    19:05 – Srbsko – Čína (muži)

    Přestávka

    21:00 – Francie – Španělsko (ženy)
    21:30 – USA – Ázerbájdžán (ženy)

    22:05 – Litva – Francie (muži)
    22:35 – USA – Polsko (muži)
     
    Tabulky po prvním odehraném dni:

    Muži:
    1. Srbsko – 1 V, 0 P
    2. Lotyšsko – 1 V, 0 P
    ----------------------------------
    3. Nizozemsko – 1 V, 0 P
    4. Francie – 1 V, 0 P
    5. Polsko – 0 V, 1 P
    6. Čína – 0 V, 1 P
    ----------------------------------
    7. Litva – 0 V, 1 P
    8. USA – 0 V, 1 P

    Ženy:
    1. Kanada – 1 V, 0 P
    2. Německo – 1 V, 0 P
    ----------------------------------
    3. Španělsko – 1 V, 0 P
    4. Čína – 1 V, 0 P
    5. Francie – 0 V, 1 P
    6. Ázerbájdžán – 0 V, 1 P
    ----------------------------------
    7. USA – 0 V, 1 P
    8. Austrálie – 0 V, 1 P

    Ze skupiny postupuje šest týmů. První dva se dostávají do semifinále, zbylé postupující čtyři týmy odehrají čtvrtfinálový zápas.
     
    Ve středu pokračuje odpolední program Basketbalu 3x3. Na programu máme osm zápasů v rámci skupinové fáze. Čtyři ženské zápasy, čtyři mužské zápasy. Program začíná o půl šesté, poslední zápas se odehraje o půl jedenácté.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:30.

    David Bochňák

    Výsledky odpoledního programu:
    Německo - Austrálie 19:21 (ženy)
    Kanada - Čína 21:11 (ženy)
    Lotyšsko - Nizozemsko 21:12 (muži)
    Srbsko - Čína 15:21 (muži)
    -----------------------------------------------------
    Francie - Španělsko 12:17 (ženy)
    USA - Ázerbájdžán 17:20 (ženy)
    Litva - Francie 20:21 (muži)
    USA - Polsko 17:19 (muži)