Parkurové skákanie (tímy) Vítěz: Německo (kon.)
koniec udalosti
Parkurové skákanie (tímy)

Vítěz: Německo

cz Štvrtok 01.08.2024, 11:00Olympijské hry - jazdectvo
     
    Výsledky kvalifikace
    1. Německo (Kukuk, Weishaupt, Vogel) 0 Q
    2. USA (Krautová, Cook, Ward) 6 Q
    3. Velká Británie (Maher, Charles, Brash) 8 (227,79) Q
    4. Belgie (Thomas, Vermeir, Guery) 8 (231,52) Q
    5. Nizozemsko (van der Vleuten, Emmenová, Smolders) 8 (233,31) Q
    6. Irsko (Sweetnam, Coyle, O'Connor) 9 Q
    7. Francie (Delestre, Perreau, Epaillard) 12 Q
    8. Švédsko (von Eckermann, Bengtsson, Fredricson) 17 Q
    9. Izrael (Bondová, Muhr, Bluman) 20 (227,90) Q
    10. Mexiko (Guerreiro, Fernandez, Garza Perez) 20 (230,14) Q
    11. Španělsko (Garcia Roque, Alvarez Moya, Alvarez Aznar) 21
    12. Švýcarko (Guerdat, Schwizer, Fuchs) 24
    13. Rakousko (Rhombergová, Puck, Kuehner) 28
    14. Kanada (Deslauriers, Ballardová, Millarová) 32
    15. Austrálie (Scottová, Erwinová, Tops-Alexanderová) 36
    16. Japonsko (Sugitani, Haase Šibajama, Sato) 51
    17. Polsko (Grzegorzewski, Kubiak, Wechta) 53
    18. Spojené arabské Emiráty (Al Marzooqi, Al Kirbi, Al Marri) 72
    19. Saúdská Arábie (Alrajhi, Almobty, Al Duhami) 28 (jen dvě jízdy)
    Brazílie (Veniss, de Freitas Barcha, Pessoa) EL (14:08:06)
     
    Nejlepší desítka družstev se představí ve finále parkuru hned zítra od 14 hodin.
     
    Kvalifikace skončila.
     
    60
    Postup do finále doklepl pro Belgii Jerome Guery na koni Quel Homme de Hus. Spolu spáchali jen jednu chybičku a Belgičani se s osmi body vklínili na čtvrté místo.
     
    59
    Millarová nakonec během parkuru posbírala 16 trestných bodů. Kanada má v součtu 32 bodů a jde na třinácté místo.
     
    59
    Boj o postup do finále pokazila na dvojskoku Amy Millarová. Má osm bodů a je jisté, že Kanada nepostoupí. Dál jde Mexiko.
     
    58
    Edwina Tops-Alexanderová předvedla z Australanek nejlepší výkon, připsala jen čtyři body za jedno shozené břevno. Nezdary jejích kolegyň však znamenají v součtu 36 bodů a nepostupové pozice.
     
    57
    Saúdská Arábie se ve své poslední jízdě nepředstaví.
     
    56
    Bez naděje na postup absolvoval jízdu i Abdullah Mohd Al Marri na McGregorovi. Zapisuje na konto Saúdské Arábie 16 bodů, v součtu 72.
     
    55
    Brazilci do poslední jízdy nenastoupí kvůli nemožnosti bojovat o postup.
     
    54
    Nizozemsko také nebude chybět ve finále! Harrie Smolders na Uricasovi sice nepředvedl nějakou suverénní jízdu, ale dvě shozená břevna znamenají pro tento tým v kvalifikaci pouze osm trestných bodů a čtvrté místo.
     
    53
    Američan McLain Ward na Ilexovi sice shodil břevno na osmičce a o dvě sekundy překonal limit, ale Spojeným státům to vadit nemusí. S šesti body jsou totiž druhé za Německem a slaví postup do finále.
     
    52
    Klíčový výkon pro Izrael! Daniel Bluman na Ladrianovi dokázal parkurem projet bez chyby a v časovém limitu 79 sekund. Izrael má po předchozích jízdách 20 bodů, díky času 227,90 se Izraelci natlačili na šesté místo před Mexiko.
     
    51
    Německo zvládlo všechny tři jízdy bez jediného zaškobrtnutí! Dokonalou kvalifikaci dokonal Richard Vogel na koni United Touch! Německo má 0 trestných bodů a součet časů 229,74. První místo.
     
    50
    Brit Scott Brash na Jeffersonovi se dopustil jednoho shozu na začátku trojskoku. Jeho výkon posílá Velkou Británií na prvního místo s celkem osmi trestnými body. A tedy do finále!
     
    49
    První místo vzápětí přebírá Irsko! Cian O'Connor na koni Mauriceovi shodil jedno břevno na trojskoku a překonal limit o jednu sekundu, jeho družství má však dohromady jen devět trestných bodů. Další jistí finalisté!
     
    48
    Domácí Julien Epaillard s koněm Dubai du Cedre projeli trasu parkuru bez jediného zaváhání a posílají Francii na první místo! Jeho kolegové sice posbírali dvanáct trestných bodů, ale Epaillard v podstatě rozhoduje o postupu Francie do finále.
     
    47
    Za dvě shozená břevna a o sekundu překročený limit posbírali Maksymilian Wechta a kůň Chepettano devět bodů. Poláci během tří jízd posbírali celkem 53 bodů a stejně jako Japonsko končí.
     
    46
    Japonec Eiken Sato s Conthargo-Blue posbíral 16 bodů. Japonci mají dohromady 51 penalizačních bodů a v kvalifikaci jejich pouť soutěží končí.
     
    45
    Jak se ukázalo na jízdě Švéda Pedera Fredricsona, nic není jisté! Jeho bělouš Catch me not totiž odmítl po špatném nájezdu přeskočit jedenáctku, pak chyboval na trojskoku a ještě se posbíralo devět bodů za čas. Švédsko má dohromady 17 trestných bodů a sice je první a má v podstatě zajištěn postup do finále, ale takto může chybovat každý. A ti, co jsou na předních příčkách, se mohou dostat do problémů.
     
    44
    Chyba na trojskoku, vlastně na předposlední překážce, připravila Švýcarsko pravděpodobně o postup do finále. Martin Fuchs na Leone Jei jel výborně až do zmíněného trojskoku. Zapsal čtyři body a Švýcaři mají dohromady 24 trestných bodů. Jsou za Mexikem a Španělskem.
     
    43
    Komplikace pro Mexiko. Eugenio Garza Perez na koni Contago totiž shazuje tři břevna. Mexičani jsou před Španělskem, ale mají 20 bodů, a jak bylo řečeno, toto vypadá zhruba na hranici elitní desítky.
     
    42
    Ač Max Kuehner s Elektric Blue zvládl parkur velmi dobře a jen s jedním shozeným břevnem, Rakousko šanci na postup reálně nemá. Dohromady posbíralo za tři jízdy 28 trestných bodů.
     
    41
    Poslední část kvalifikace zahájil Španěl Eduardo Alvarez Aznar na koni Rokfeller de Pleville. Spolu zaznamenali dva shozy a Španělsko končí kvalifikaci s 21 body. Bude to na hraně postupu do finále.
     
    Mezitím se objevila informace, že Pedro Veniss z prvního kola byl eliminován, Brazílie tak v tuto chvíli je beznadějně poslední.
     
    Průběžné pořadí
    1. USA 0
    2. Švédsko 0
    3. Německo 0
    4. Nizozemsko 0
    5. Velká Británie 4
    6. Irsko 4
    7. Belgie 4
    8. Mexiko 8
    9. Francie 12
    10. Španělsko 13
     
    40
    Jedna chybička Wilma Vermeira na poslední překážce. Belgie se dostává na sedmé místo se čtyřmi body.
     
    39
    Kanaďanka Erynn Ballardová na kobyle Nicce vd Bisschop zapsala na konto svého týmu čtyři trestné body za chybu na desáté překážce, kde bylo shozeno břevno. Kanada je desátá s 16 body a usiluje o postup do finále.
     
    38
    Jedna chyba na dvojskoku, dvě chyby na trojskoku a pak ještě chybička na poslední překážce. Thaisa Erwinová na hnědce Hialitě moc Austrálii nepomohla. Čtrnácté místo se součtem 32 trestných bodů.
     
    37
    Khaled Almbobty jel velmi dobře parkur, ke konci ale začal zmatkovat, protože mu začal vyprchávat časový limit. Nakonec dva shozy a 12 bodů za čas. Saúdská Arábie má 28 bodů a je momentálně třináctá.
     
    36
    Hrubě nezvládnutý parkus od Aliho Hamada Al Kirbiho ze Spojených arabských Emirátů. Posbíral 28 trestných bodů na překážkách a za překročený časový limit dalších 16 bodů. Jeho družstvo je beznadějně poslední s 56 body.
     
    35
    První chybička pro Brazílii. Stephan de Freitas Barcha na Primaveře chyboval na trojskoku a Brazilci klesají pořadím na sedmé místo.
     
    34
    Ani jedno zaváhání nepředvedl bělouš Imagine vedený Nizozemkou Kim Emmenovou. Nizozemsko nechybovalo ani v první jízdě, a tak je momentálně na čtvrtém místě, pouze kvůli pomalejším časům.
     
    33
    Naopak naprosto precizně projel trasu Karl Cook na Caracole de la Roque. Jejich čas byl navíc rychlý a perfektně navázal na úvodní jízdu Krautové. Spojené státy se dostávají do čela kvalifikace s významným časovým polštářem tří sekund!
     
    32
    Robin Muhr zcela pokazil izraelské skóre. S koněm Galaxy pobořil čtyři překážky, Izrael má po dvou jízdách 20 trestných bodů.
     
    31
    Němec Philipp Weishaupt své družstvo podržel. Projel trasu s koněm Zinedayem bez chyby a jen souhrnný čas 152,11 rozhoduje o tom, že na Švédsko s časem 150,37 Němci nestačí.
     
    30
    Britové mají první čtyři trestné body. Harry Charles na Romeovi 88 chyboval jednou na trojskoku. Je to ale druhé místo v průběžném pořadí.
     
    29
    Světová jedenáctka Daniel Coyle z Irska na hnědákovi Legacy ovšem chybičku nepřipustil. Projel kurs velmi rychle a Irsku zůstávají pouze čtyři trestné body z první kvalifikační jízdy. Aktuálně je to druhé místo.
     
    28
    Pouze s jednou chybou projel trasu před zaplněnými tribunami domácí Olivier Perreau na Dorai D'Aiguillym. Francie má dohromady po dvou jízdách 12 trestných bodů a potřebovala by alespoň jednu čistou jízdu. Nebo chyby soupeřů.
     
    27
    Dawid Kubiak se dopustil s koněm Flash Blue hned čtyř shozů. Polsko je bez šance na postup do finálové desítky, je aktuálně se 44 body poslední.
     
    26
    Naopak Japonec Takaši Haase Šibajama s koněm Karamellem se dopustili tří shozů. Japonsko má 32 trestných bodů a postup do finále by byl už jen naprostý zázrak.
     
    25
    Rolf-Goran Bengtsson s koněm Zuccero předvedli čistou a bezchybnou jízdu! Švédsko má po dvou parkurech na kontě stále 0 trestných bodů a jde do vedení!
     
    24
    Pius Schwizer se dopustil tří nezdařů na překážkách s koněm Vancouverem de Lanlorem. Švýcarsko má po dvou jízdách už 20 bodů, což je hodně.
     
    23
    Na koni Romeovi se Mexičan Federico Fernandez dopustil jednoho shozu. Mexičani mají po dvou jízdách 8 trestných bodů a momentálně jsou v čele. Ale to je samozřejmě jen dílčí výsledek.
     
    22
    Gefried Puck z Rakouska na konci Naxcel V. se dopustil na kursu dvou chybiček. Rakušani mají dohromady 24 trestných bodů a nevypadá to s nimi vůbec dobře.
     
    21
    Kvalifikace pokračuje. Sergio Alvarez Moya chyboval s Pumou na první překážce trojskoku. Jinak zvládl trať výborně. Španělsko má dohromady 13 trestných bodů.
     
    Nyní probíhá přestávka před druhou dvacítkou jízd.
     
    Bez chyby zvládly první část kvalifikace týmy Spojených států, Švédska, Německa, Velké Británie, Brazílie, Nizozemska a Belgie. Na osmém místě je Izrael, následuje Mexiko a elitní desítku uzavírá Irsko, tyto tři družstva mají 4 body.
     
    20
    První rundu kvalifikace uzavřel bezchybnou jízdu Gilles Thomas na Ermitageovi Kalonem. Belgičan se dokázal vypořádat se všemi překážkami, které jeho kůň zdolával poměrně s výraznou rezervou. Čas 77,80 a sedmé místo.
     
    19
    Mario Deslauriers se sice usmívá, ale s koněm Emersonem předvedli spíš průměr, který budou muset Kanaďani dohánět. Tři shozené bariéry a čtrnácté místo.
     
    18
    Hilary Scottová na Milky Way pobořila celkem čtyři překážky, což je pro Austrálii velký problém. Už po první ze tří jízd má na kontě 16 trestných bodů a figuruje na 15. místě.
     
    17
    Dva shozy na své konto připsali Abdulrahman Alrajhi s koněm Ventago. Saúdská Arábie je s osmi body na dvanáctém místě.
     
    16
    Po delší době hodně nevyvedená jízda. Omar Abdul Aziz Al Marzooqi s koněm Enjoy de la Mure se dopustili chyb na dvanáctce a dvou shozených překážek v trojskoku. Celkem 12 trestných bodů a průběžné 13. místo.
     
    15
    Pedro Veniss z Brazílie s koněm Nimrod de Muze taktéž zvládli veškeré překážky bez zaváhání. A přebírají pátou příčku od Nizozemců s časem 77,14!
     
    14
    Další čistá a bezchybná jízda! Postaral se o ni Maikel van der Vleuten z Nizozemska a kůň Beauville. Jedinou kaňkou na výkonu může být čas 77,78, což znamená průběžné páté místo. Ale vynikající základ do kvalifikace.
     
    13
    Američanka Laura Krautová s hnědkou Baloutinue ukázaly, jak se to dělá! Ani jedno sražené břevno a velmi rychlý čas! Projela kurs za 72,92 sekundy a usadila se na prvním místě!
     
    12
    Ashlee Bondová z Izraele s koněm Donatellem chybovala na dvojskoku, kde srazila břevno první překážky. Jinak zvládla se svým koněm kurs výborně a se čtyřmi body se řadí na čtvrté místo.
     
    11
    Výborně zvládl parkus i Christian Kukuk z Německa s běloušem Checkerem. Čas projetí do cíle je 75,67, žádný trestný bod a druhé místo pro Německo! Vede dál Švédsko, které postavilo laťku hodně vysoko.
     
    10
    Brit Ben Maher s koněm Dallasem Vegas Batillym zvládl projet trať bez jediné chybičky a dostává svůj tým na druhé místo. Rozhoduje čas, který měl 76,40, zatímco bezchybný Švéd měl 74,43 sekundy.
     
    9
    Irský jezdec Shane Sweetnam na koni James Kann Cruz chyboval jen na dvojskoku na páté překážce. Irsko se dostává díky jeho výkonu na průběžné třetí místo se čtyřmi trestnými body.
     
    8
    Domácí Simon Delestre na kobyle Amelusině dvě třetiny trati projel výtečně. Pak ale zaváhal, špatně navedl koně na dvanáctku a posléze chybovali i na trojskoku. Dohromady osm trestných bodů a čtvrté místo.
     
    7
    Neúspěšnou jízdu předvedl Polák Adam Grzegorzewski na Issemovi. Bořili jednu překážku za druhou a nabrali 28 trestných bodů.
     
    6
    Naopak nejhorší výkon předvedl Taizo Sugitani z Japonska s koněm Quincy 194. Zejména na trojskoku shodili břevna na všech třech překážkách, k tomu chybovali na dalších dvou překážkách a posbírali 20 trestných bodů. Poslední místo.
     
    5
    Excelentní jízda Henrika von Eckermanna na Králi Edwardovi. Švédský jezdec se svým koněm projeli trať za 74,43 sekundy a nedopustili se ani jednoho zaváhání. Posílají družstvo na první místo před Mexiko.
     
    4
    Dvě shozené překážky a osm trestných bodů posbíral Steve Guerdat ze Švýcarska na koni Dynamix de Belheme. Byli ale velmi rychlí, stihli projet kurs za pouhých 74,08 sekundy. Škoda dvou chybiček.
     
    3
    Mexičan Carlos Hank Guerreiro na koni Porthos Maestro předvedl zatím nejlepší parkur. Projel jej za pouhých 74,43 sekundy a dopustil se chyby jen na jedné překážce. Jednalo se o trojskok na třináctce, prostřední překážku kůň nohou srazil.
     
    2
    Rakušanka Katharina Rhombergová s běloušem Colestusem Cambridgem sice stihla dojet do cíle v časovém limitu, ale na kursu posbírala hned 16 trestných bodů za čtyři shozené překážky, respektive shozená břevna na čtyřech překážkách. Právě počet trestných bodů je rozhodující pro pořadí. V případě vyrovnaného počtu pak rozhoduje čas.
     
    1
    Ismael Garcia Roque ze Španělska otevřel kvalifikaci. S koněm Tiranem měl dvě sražená břevna na překážkách, navíc překonal mírně časový limit. Dohromady devět trestných bodů a čas 79,09.
     
    Časový limit pro překonání trati byl stanoven na 79 sekund. Jakmile bude tento čas překonán, budou nabíhat trestné body.
     
    Kvalifikace odstartovala.
     
    Startovní listina
    Španělsko (Garcia Roque, Alvarez Moya, Alvarez Aznar)
    Rakousko (Rhombergová, Puck, Kuehner)
    Mexiko (Guerreiro, Fernandez, Garza Perez)
    Švýcarko (Guerdat, Schwizer, Fuchs)
    Švédsko (von Eckermann, Bengtsson, Fredricson)
    Japonsko (Sugitani, Haase Šibajama, Sato)
    Polsko (Grzegorzewski, Kubiak, Wechta)
    Francie (Delestre, Perreau, Epaillard)
    Irsko (Sweetnam, Coyle, O'Connor)
    Velká Británie (Maher, Charles, Brash)
    Německo (Kukuk, Weishaupt, Vogel)
    Izrael (Bondová, Muhr, Bluman)
    USA (Krautová, Cook, Ward)
    Nizozemsko (van der Vleuten, Emmenová, Smolders)
    Brazílie (Veniss, de Freitas Barcha, Pessoa)
    Spojené arabské Emiráty (Al Marzooqi, Al Kirbi, Al Marri)
    Saudská Arábie (Alrajhi, Almobty, Al Duhami)
    Austrálie (Scottová, Erwinová, Tops-Alexanderová)
    Kanada (Deslauriers, Ballardová, Millarová)
    Belgie (Thomas, Vermeir, Guery)
     
    Jezdectví, které je nedílnou součástí olympijských her, má před sebou ve čtvrtek další disciplínu. Tentokrát se jedná o parkur družstev, respektive kvalifikaci hlavního závodu. K vidění bude celkem 60 jízd, ve kterých se určí, kterých deset družstev z dvaceti postoupí do pátečního finále. Všech dvacet zemí má celkem tři členy a součty jejich výsledků budou rozhodující.

    V parkuru, tedy skákání přes překážky na vyznačené trase, jenž se objevil poprvé na olympiádě v roce 1900 právě v Paříži, je klíčové projet celý kurs ve stanovém časovém limitu. Jinak budou naskakovat trestné body, které budou naskakovat také za shozená břevna z překážek či za neposlušnost a odmítnutí skoku. Tři neposlušnosti znamenají diskvalifikaci.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Jan Vojkůvka