Nizozemsko – Španělsko 5:3 (kon.) | Austrálie – Indie 2:3 (kon.)
Nový Zéland – Irsko 1:2 (kon.) | Belgie – Argentina 3:3 (kon.)
Francie – Jihoafrická republika 2:5 (kon.) | Velká Británie – Německo 1:2 (kon.)
koniec udalosti
Austrálie – Indie

2:3

(0:2, 1:0, 0:1, 1:0)

cz Piatok 02.08.2024, 13:15Olympijské hry - pozemný hokej - muži • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Indové se na olympijské hry připravili vskutku parádně! Základní skupinu zakončili nečekaným vítězstvím 3:2 nad Austrálií, kterou vystřídali na druhém místě tabulky a budou mít tedy schůdnějšího soupeře pro play-off. Mužem zápasu byl indický kapitán Harmanpreet Singh, jenž vstřelil dva góly, jeden z trestného rohu a jeden z penalty. Mužstvo z Oceánie ještě zabojovalo a v závěrečné čtvrtině snížilo z hole Blakea Goverse, kýženého srovnání se ale navzdory velkému tlaku v závěru nedočkalo. (14:54:10)
     
    Konec zápasu.
     
    60
    Zmatky před brankou Indie ukončil svým hvizdem rozhodčí, který odpískal útočný faul Blakeu Goversovi. Tohle už si Indie pohlídá.
     
    59
    Australané sází všechno na jednu kartu, hrají bez gólmana! Můžeme očekávat velký tlak z jejich strany, přijde však tolik kýžený vyrovnávací gól?
     
    58
    Další dlouhý odpal až k Charterovi, který si ovšem neodpustil chybu při rozehrávce, takže hrají opět Indové.
     
    57
    Jakožto poslední hráč Harmanpreet Singh nevymýšlel zbytečnosti a míček obloučkem poslal až k soupeřově bráně.
     
    56
    Indové vsadili všechno na defenzivu. Zuby nehty odolávají tlaku Australanů, kteří si chtějí z utkání odnést alespoň bod.
     
    55
    Austrálie právě vstřelila branku!
    BLAKE GOVERS zachoval chladnou hlavu a zařídil, že závěr zápasu bude ještě pořádně dramatický. Zvolil tvrdou střelu po své levé ruce, balónek proletěl do brány nad tělem padajícího Parattua.
     
    55
    Hráči v zelených dresech se drží za hlavu, protože dali gól krátce po hvizdu. Každopádně dlouho by nemuseli smutnit, protože uvidíme penaltu!
     
    54
    Indové už se radovali ze čtvrté branky, jenže video odhalilo hru nohou asistujícího hráče, takže Austrálie zůstává o dva body zpět a ve hře o bodový zisk.
     
    53
    Tentokráte byl Amit Rohidas tím, na nějž padla zodpovědnost, tvrdou střelu po zemi dvojice Australanů zkušeně zpacikovala.
     
    52
    Australská ztráta vyplynula v další brejk vedoucího mužstva a po bloku nohou budeme sledovat další trestný roh.
     
    51
    Harmanpreet Singh touží po hattricku. Z trestného rohu se jej nedočkal, střelu směřující do pravého horního kryl gólman vyrážečkou.
     
    50
    Trestný roh pro Indii. Své postavení si nepohlídal Ockenden a letící míček ho trefil do stojné pravé nohy.
     
    49
    Indové získali míček a středem postupovali až na hranu brankoviště, odkud střílel Mandeep zhruba o metr vedle levé tyče.
     
    48
    Australanům se směrem dopředu vůbec nedaří. Nechali se uzamknout v pravém rohu, odkud cestu zpět nenašli.
     
    47
    Vzápětí hráči v bílých dresech přesunuli hru na vlastní polovinu, kde trpělivě kombinují a nechávají soupeře běhat bez míčku.
     
    46
    První nebezpečnější šance druhé části patřila Indii, nicméně bránu ve finále neohrozila, protože Harmanpreet Singh střílel vedle levé tyče.
     
    46
    Začala čtvrtá čtvrtina.

    Milan Huppert

    Van't Hek (NED), Labate (ARG)
    Branky:
    25. Craig, 55. Govers - 12. Abhishek, 13. Harmanpreet Singh, 32. Harmanpreet Singh
    Sestavy:

    Austrálie: Charter - Weyer, Harvie, Dawson, Beltz, Ockenden, Hayward - Sharp, Whetton, Zalewski (C), Willott, Ogilvie - Craig, Wickham, Govers, Brand.
    Trenér: Colin Batch

    Indie: Parattu Raveendran - J. Singh, Sanjay, Harmanpreet Singh (C), Sumit, Rohidas - Manpreet Singh, Hardik Singh, Shamsher Singh, Pal, Prasad - Abhishek, G. Singh, Mandeep Singh, Upadhyay, Sukhjeet Singh.
    Trenér: Craig Arthur Fulton