Čína – Německo 2:4 (kon.) | Belgie – Nizozemsko 1:3 (kon.)
koniec udalosti
Belgie – Nizozemsko

1:3

(0:2, 0:1, 1:0, 0:0)

cz Piatok 02.08.2024, 12:45 • Stade Yves-du-Manoir 1, Paříž • Olympijské hry - pozemný hokej - ženy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Světové jedničky z Nizozemska ukázaly v prvních dvou čtvrtinách maximum svého potenciálu. Hokejistky Belgie k ničemu nepustily a zaslouženě si nad nimi vybudovaly třígólový náskok. Po přestávce svěřenkyně Paula van Asse trochu polevily. Belgie byla rázem lepší, ale stačilo to pouze na jedno snížení z dorážky Ballenghienové.

    Nizozemsko se po pěti z šesti zápasů osamotnilo na čele skupiny A. Belgii v zítřejším závěrečném zápase čeká přímý souboj o druhé místo proti Německu. (14:22:59)
     
    Konec zápasu.
     
    60
    Jansenová nedovoleně zastavila přihrávku do běhu Ballenghienové. Puvrezová rozehrála trestný roh, ale Belgičankám se pod tíhou okamžiku vůbec nepovedl zakončit.
     
    59
    I přes nezkompletovanou přihrávku Burgové se od belgické hokejky vydal míček k Verschoorové a ta ho okamžitou střelou poslala vysoko nad branku Picardové.
     
    58
    Nizozemky nespěchají a kombinují mimo útočnou čtvrtinu, kde se nachází většina bránících Belgičanek. Zápas je asi rozhodnutý.
     
    57
    Vanessa Blockmansová si nechala utéct míček do autu. Úplně zbytečná chyba v přípravné fázi stojí Belgičanky hromadu času.
     
    56
    Charlotte Englebertová si na levé straně vyhověla s Nelenovou, ale přesun podél brankové čáry o přesnou finální přihrávku nedoplnila.
     
    55
    Nízký blok nizozemských obránkyň teď zkrátka nedovoluje Belgii posunout míček do lukrativní střelecké pozice. Tým Paula van Asse stráží vedení velmi profesorsky.
     
    54
    Postupu Verschoorové chyběla včasná přihrávka na dostupné spoluhráčky. To už jsou Nizozemky opět kompletní.
     
    53
    Nizozemky se v dostatečném počtu postavily před okraj střeleckého kruhu. Belgický ťukes tam zastavily a teď mohou šetřit cenný čas.
     
    52
    Barbara Nelenová měla před sebou neposedně poskakující míček a to mělo velký vliv na tom, že střela z levé strany proletěla vedle vzdálenější tyče.
     
    51
    Marleen Jochemsová si počínala nedovoleně při chytání belgického přechodu středu hřiště. Nizozemsko bude hrát dvě minuty v oslabení.
     
    50
    Hillewaertová se marně snažila zastavit přihrávku do střeleckého kruhu. Nešikovným způsobem míček zpracovala pro Veenovou a ta ho ve finále napálila vedle levé tyče.
     
    49
    Fanoušci jednotlivých táborů se ze všech sil překřikují a dělají tomuto vyvrcholení skupiny opravdu důstojnou atmosféru. I díky tomu má zápas nadstandardní kvalitu.
     
    48
    Marijn Veenová hezky pronikla přes belgickou palisádu a dostala se až před Elodie Picardovou, která v pozici poslední instance předvedla důležitý brankářský zákrok.
     
    47
    Teď se ve hře obou týmů sešlo v rychlém sledu několik nepřesností. Do karet to hraje Nizozemkám, kterým víceméně stačí ukrajovat čas.
     
    46
    Felice Albersová měla před sebou hromadu volného prostoru, ale pak se nechala docela snadno ubránit hned první Belgičankou, která se jí postavila do cesty.
     
    46
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    45
    Konec 3. čtvrtiny.

    Michal Břuchanský

    Harrisonová (GBR), Liou Siao-jing (CHN)
    Sestavy
    Belgie: Picardová - Marienová, Englebertová, Vandermeirenová, Puvrezová, Gerniersová (C), Blockmansová, Struijková, Hillewaertová, Ballenghienová, Brasseurová.
    Náhradníci: Rasirová, Rayová, Nellenová, Breyneová, Belisová.
    Trenér: Raoul Ehren

    Nizozemsko: Veenendaalová - Moesová, de Waardová (C), Jansenová, van Laarhovenová, Albersová, Verschoorová, Koolenová, Matlaová, Burgová, Sandersová.
    Náhradníci: Fokkeová, Postová, Jochemsová, Veenová, Nunninková.
    Trenér: Paul van Ass
    Branky
    35. Ballenghienová - 6. Sandersová, 13. Jansenová, 30. Verschoorová
    Zelené karty
    7. Fokkeová, 51. Jochemsová