Preteky mužov (kon.) | Preteky žien (kon.)
koniec udalosti
Preteky žien

cz Piatok 02.08.2024, 02:12 • Teahupoʻo, Tahiti • Olympijské hry - Surfing • Štvrťfinále
     
    Na závěr ještě jedna zajímavost k Brise Hennesseyové. Tato Kostaričanka je totiž jeden vyhraný souboj od medaile, Kostarika přitom v celé olympijské historii má jen 1 zlato z Atlanty 1996, 1 stříbro ze Soulu 1988 a 2 bronzy ze Sydney 2000, všechny z plavání, Hennessyová se tak může zapsat do dějin kostarického sportu. (04:39:03)
     
    V prvním semifinále se tedy Caroline Marksová z USA střetne s Johanne Defayovou z Francie, ve druhém potom Brazilka Tatiana Westonová-Webbová proti Kostaričance Brise Hennesseyové.
     
    Výsledky čtvrtfinále:

    1. rozjížďka
    1. Caroline Marksová (USA) – 7,77
    2. Tyler Wrightová (AUS) – 5,37

    2. rozjížďka
    1. Johanne Defayová (FRA) – 10,34
    2. Carissa Mooreová (USA) – 6,50

    3. rozjížďka
    1. Tatiana Westonová-Webbová (BRA) – 8,10
    2. Nadia Erostarbeová (ESP) – 6,34

    4. rozjížďka
    1. Brisa Hennessyová (CRC) – 6,37
    2. Luana Silvová (BRA) – 5,47
     
    4
    Poslední semifinalistkou se stává Brisa Hennessyová z Kostariky, která vyřazuje Brazilku Luanu Silvovou poměrem 6,37 ku 5,47.
     
    4
    Luana Silvová se ještě minutu před koncem pokusila zabojovat, ovšem je to jen za 2,90 bodů a potřebovala 3,80.
     
    4
    Luana Silvová za další vlnu těsně před tím doplaváním k břehu dostala 2,57 bodů, to pro ni ale neřeší téměř nic, neboť stále potřebuje 3,80.
     
    4
    Luana Silvová se dostala takřka až na břeh, což je pro ni nepříjemné, protože se bude složitě zase dostávat do vln a čas teď už utíká velmi rychle, zbývá pět a půl minuty.
     
    4
    Luana Silvová si našla alespoň trochu slušnou vlnu, na niž jela solidní jízdu, ovšem vlna rychle ztratila tvar a bylo po šancích. Přesto je z toho alespoň 2,23 bodů a aktuálně potřebuje 3,27 bodů.
     
    4
    Luana Silvová si vyměnila prkno, snaží se ještě najít něco, čím rozchodí svůj slaboučký bodový zisk.
     
    4
    Brisa Hennessyová zvyšuje svůj náskok, když zajela další vlnu za 3,17 bodů. Luana Silvová aktuálně potřebuje 4,93 bodu, aby se dostala na první místo. Za současných klidných podmínek to na jednu vlnu moc nevypadá, Brazilka by tak potřebovala ještě nějakou kombinaci.
     
    4
    Už jsme v polovině rozjížďky a situace zůstává stejná. Oběma závodnicím se nedaří najít nějakou zajímavější vlnu. Silvová se o jednu pokusila, ovšem byl z toho jen další marný neúspěšný pokus za 0,27 bodu.
     
    4
    Poslední čtvrtfinále se zatím rozjíždí velmi pozvolně. Hennessyová odstartovala první vlnou se známkou 2,33 bodů a druhá vlna měla jen 0,47. Silvová má za sebou dokonce jen jednu vlnu s bídným ohodnocením 0,30.
     
    4
    4. rozjížďka

    Závěrečný souboj dnešního dne ve čtvrtém čtvrtfinále svede teprve dvacetiletou Brazilku narozenou v Honolulu na Havaji Luanu Silvovou, proti ní se představí o čtyři roky starší Brisa Hennessyová z Kostariky.

    Luana Silvová tu vyhrála šestou rozjížďku prvního kola za 7,27 bodů, ve třetím pak porazila svoji krajanku Tainu Hinckelovou díky zisku 6,77 bodů.

    Brisa Hennessyová na začátek vyhrála silně obsazenou rozjížďku před již jistou semifinalistkou Johanne Defayovou za skvělých 15,56 bodů, ve třetím kole pak zdolala Portugalku Hopkinsovou díky skóre 12,34 bodů.
     
    3
    Oceán už v závěru nenabídl Nadie Erostarbeové žádnou další šanci, do semifinále tak postupuje Tatiana Westonová-Webbová vítězstvím 8,10 ku 6,34.
     
    3
    Erostarbeová zajela svoji zatím nejlepší vlnu za 3,57. Moc velký posun to ale není, stále potřebuje na první místo jízdu za 4,53 bodů.
     
    3
    Tatiana Westonová-Webbová zajela další relativně hezkou vlnu, s hodnocením 4,50 svoji zatím nejlepší a Španělka rázem potřebuje 5,33 bodů.
     
    3
    Španělka konečně zajela alespoň trochu slušnou vlnu. Sice se vyhnula barrelu, ale poté zvládla zatáčku i pár dalších manévrů a dostává 2,77 bodů, stále však je dost pozadu. Aktuálně potřebuje jízdu za 4,16 bodů a má už jen šest minut.
     
    3
    Westonová-Webbová na další vlně najela 3,03 a drobně navyšuje svůj náskok. Erostarbeová se na třetí vlně zlepšila na pouhých 0,50 bodů a zatím má úplně tristní bilanci.
     
    3
    Výrazně lépe do tohoto čtvrtfinále vstoupila Brazilka, Westonová-Webbová z prvních dvou vln získala 3,33 a 2,67 bodů, je tak na rovných šesti. Španělka před malou chvílí k úvodní nepovedené jízdě za 0,20 přidala jen dalších 0,37 bodů. To znamená, že vlnu ukončí prakticky hned na začátku.
     
    3
    3. rozjížďka

    Třetí čtvrtfinále proti sobě svede 28letou Brazilku z Porta Alegre s americkými kořeny Tatianu Westonovou-Webovou a čtyřiadvacetiletou Španělku Nadiu Erostarbeovou.

    Tatiana Westonová-Webbová to po druhém místu z prvního kola za 10,33 musela absolvoat i druhé kolo, které s velkým přehledem zvládla proti Resanové z Nikaraguy, v dnešním třetím kole pak zdolala i Američanku Simmersovou, která však měla jen 1,93 bodů a 12,34 bodů Brazilky tak znamenalo až drtivou převahu.

    Nadia Erostarbeová v prvním kole zcela ovládla sedmou rozjížďku se skóre 13,83 bodů, šla tak rovnou do třetího kola, kde zdolala Japonku Macudovou výsledkem 8,34 bodů.
     
    2
    Mooreová nakonec dostala jen 1,97 bodu a je tak potvrzeno, že Johanne Defayová postupuje výsledkem 10,34 ku 6,50 a obhájkyně titulu Carissa Mooreová končí ve čtvrtfinále.
     
    2
    Carissa Mooreová se v samém závěru ještě pokusila o jeden pokus, dokonce se dokázala dostat do barrelu, ovšem nakonec to neustála a rozhodně nepostoupí, ovšem byla to nadějná vlna..
     
    2
    Carissa Mooreová z další vlny dostala 3,50 bodů, což sice malé zlepšení je, dále však za Defayovou výrazně zaostává. Aktuálně obhájkyně titulu potřebuje jízdu za 6,84 bodů, což běžně v jejích silách bez problémů je, v dnešním rozpoložení to ale až tak pravděpodobné není. Do konce tohoto čtvrtfinále zbývá necelých osm minut.
     
    2
    Carissa Mooreová se pustila do své první větší vlny, zvládla jednu zatáčku, pak při dalším manévru už upadla. Za svoji snahu dostala rovné tři body, stále je však výrazně pozadu. K posunu na první místo v tuto chvíli potřebuje jízdu za 7,34 bodů.
     
    2
    Zatímco Carissa Mooreová čeká zatím s tou jedinou nepovedenou vlnou, tak Johanne Defayová to zkouší dál a znovu relativně úspěšně, když za další vlnu dostala 4,67 bodů a dostává se na součet 10,34.
     
    2
    Johanne Defayová už má za sebou dvě vlny. Ta první byla na začátek skutečně velmi dobrá, když za ni dostala 5,67 bodů, za druhou pak dostala 1,90 bodů.

    Carissa Mooreová má zatím jen jeden nepovedený pokus za 0,50 bodu.
     
    2
    2. rozjížďka

    Ve druhém čtvrtfinále uvidíme další Američanku a obhájkyni olympijského titulu, jedna třicetiletou Carissu Mooreovou. Proti ni bude bojovat o rok mladší rodačka z Reúnionu reprezentující Francii Johanne Defayová.

    Carissa Mooreová cestu za obhajobou titulu začala v poslední osmé rozjížďce prvního kola, kterou vyhrála se ziskem 16,50 bodů. V dnešním večerním třetím kole ji pak k poražení Jihoafričanky Baumové stačilo 8,16 bodů.

    Johanne Defayová musela z druhého místa v prvním kole za 9,50 bodů do druhého kola, kde porazila Australanku Molly Picklumovou za 11,83 bodů a dnes proti krajance Fierrové získala rovných devět bodů.
     
    1
    Potvrzeno, Američanka Caroline Marksová po třech letech znovu pojede olympijské semifinále. V Tokiu teprve jako devatenáctiletá nakonec skončila čtvrtá, letos už horší neskončí. Australanku Tyler Wrightovou poráží 7,77 ku 5,37 bodů.
     
    1
    Caroline Marksová si pěknou agresivní a dynamickou vlnou zvedla backupovou známku na 3,77, to už bude stačit, jelikož se tato rozjížďka blíží ke konci.
     
    1
    Stále máme nízké skóre a do konce tohoto čtvrtfinále zbývá už „jen“ sedm minut. Tyler Wrightová potřebuje na první místo jen 2,84 bodů a má výhodu první priority, může si tedy vybrat vlnu, jakou chce.
     
    1
    Máme tu další vlny, Caroline Marksová zlepšila své backupové skóre, tedy druhé nejlepší, na 2,33 a v součtu má 6,33.

    Tyler Wrightová se dostala na celkové skóre 5,37 za 3,50 a 1,87. Teď se pokusila o velmi hezkou vlnu, vjela do barrelu, tam však spadla a moc si nepolepší.
     
    1
    Z půlhodinové rozjížďky už uběhlo dvanáct minut a stále čekáme na druhé pokusy obou závodnic, výhodu první priority má v tuto chvíli Australanka. Závodník či závodnice s posledním pokusem má druhou variantu a přednost má soupeř/ka, pokud uvidí vlnu, kterou může vyzkoušet.
     
    1
    Máme za sebou první vlnu a Caroline Marksová tu svoji zajela výrazně lépe, když dostala rovné čtyři body, její australská soupeřka získala jen jeden bod.
     
    1. rozjížďka

    První čtvrtfinále proti sobě svede teprve dvaadvacetiletou rodačku z Floridy Caroline Marksovou, proti ní se představí třicetiletá Australanka Tyler Wrightová.

    Caroline Marksová odstartovala celou ženskou soutěž vítězstvím v úvodní rozjížďce prvního kola, kde obě soupeřky jasně porazila se ziskem 17,93 bodů. V osmifinále pak zdolala Číňanku S'-čchi Jang, když za nepříliš ideálních podmínek ji stačil bodový zisk 6,93, neboť Číňanka se nedostala přes dva body.

    Tyler Wrightová vyhrála v prvním kole třetí rozjížďku se ziskem 7,67 bodů, ve třetím kole pak porazila Izraelku Anat Lellorovou za 11,10 bodů.
     
    Poslední předpoklad je potvrzen, čtvrtfinále skutečně začne dnes ve 2:12 ráno středoevropského času a na základě večerních výsledků třetího kola nás čeká tento program:

    1. rozjížďka
    Caroline Marksová (USA) – Tyler Wrightová (AUS)

    2. rozjížďka
    Johanne Defayová (FRA) – Carissa Mooreová (USA)

    3. rozjížďka
    Nadia Erostarbeová (ESP) – Tatiana Westonová-Webbová (BRA)

    4. rozjížďka
    Luana Silvaová (BRA) – Brisa Hennessyová (CRC)
     
    Program závodů v surfingu se kvůli nepřízni počasí posouvá. Čtvrtfinále žen by mělo s největší pravděpodobností začít v pátek ve 2:12 ráno.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná ve 2:12.

    Tomáš Kohlmann

    Program a výsledky:
    1. rozjížďka
    1. Caroline Marksová (USA) - 7,77
    2. Tyler Wrightová (AUS) - 5,37

    2. rozjížďka
    1. Johanne Defayová (FRA) - 10,34
    2. Carissa Mooreová (USA) - 6,50

    3. rozjížďka
    1. Tatiana Westonová-Webbová (BRA) - 8,10
    2. Nadia Erostarbeová (ESP) - 6,34


    4. rozjížďka
    1. Brisa Hennessyová (CRC) - 6,37
    2. Luana Silvová (BRA) - 5,47