Do 57 kg – ženy (kon.) | Do 51 kg – muži (kon.)
Do 80 kg – muži (kon.) | Nad 92 kg – muži (kon.)
Do 57 kg – ženy (kon.) | Do 51 kg – muži (kon.)
Do 80 kg – muži (kon.) | Nad 92 kg – muži (kon.)
koniec udalosti
Nad 92 kg – muži

cz Piatok 02.08.2024, 17:38Olympijské hry - box • Štvrťfinále
     
    To je z dnešního odpoledního boxerského programu v olympijském ringu všechno. Po těchto dvou zápasech víme, že o jedno z míst ve finále turnaje mužů nad 92 kg se utkají Němec Nelvie Raman Tiafack a Uzbekistánec Bachodir Jalolov. (18:26:40)
     
    Oba boxeři na konci třetího kola sice ukázali vítězné gesto, ale vyhrát samozřejmě mohl jen jeden. Sebevědomě se tvářící Teremoana Teremoana z Austrálie nakonec musí snést zklamání, protože v závěrečném kole dalo v bodovém ohodnocení všech pět rozhodčích přednost Bachodirovi Jalololovi. Sportovec z Uzbekistánu nejen díky tomu vyhrál na body jasně 5:0.
     
    I když se jedná o docela vyrovnaný zápas, Jalolov vede v celkovém průběžném hodnocení dvou rozhodčích 20:18. Zbytek představuje remízový stav. Teremoana se v úplném závěru druhého musel bránit velkému sokovu tlaku na okraji ringu.
     
    Australan dokázal soupeře několikrát zahnat k provazům, ale potřebných boxerských ran tolik nepřišlo. Čtyři z pěti rozhodčích tak v prvním kole více přesvědčil Uzbekistánec.
     
    Duel Teremoany Teremoany a Bachodira Jalolova právě začal.
     
    Přestože Diego Lenzi z Itálie dokázal v závěru několikrát na chvíli zatlačit, musí se smířit se čtvrtfinálovou prohrou. Nelvie Raman Tiafack z Německa zvítězil na body jasně 5:0 a postoupil do semifinále.
     
    Duel těchto supertěžkých vah zvládá o poznání lépe Tiafack, který jako by měl proti Lenzimu určitou fyzickou převahu. Dokáže hlavně rozdávat zajímavé údery sbírat důležité body do celkového skóre. Tomu dílčímu vládne před třetím kolem u třech z pěti rozhodčích.
     
    Oba soupeři v prvním kole uštědřili svému protivníkovi několik tvrdých ran do obličeje, více jich však přece jen přišlo z rukavic Němce. Ten v porovnání s Italem zaujal čtyři rozhodčí oproti jednomu, jenž se bodově vyslovil pro Jihoevropana.
     
    Duel Diega Lenziho a Nelvieho Ramana Tiafacka právě začal.
     
    Dobrý den, v pátečním odpoledním programu olympijských her v Paříži poznáme první dva semifinalisty boxerského turnaje ve váhové kategorii nad 92 kg.

    V úvodním duelu čtvrtfinálové fáze se proti sobě postaví Diego Lenzi z Itálie a Nelvie Raman Tiafack z Německa. Následně se v ringu představí Teremoana Teremoana z Austrálie a Bachodir Jalolov z Uzbekistánu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:38.

    Michal Jelínek

    Zápasy
    Diego Lenzi (ITA) – Nelvie Raman Tiafack (GER) WP 0:5
    Teremoana Teremoana (AUS) – Bachodir Jalolov (UZB) WP 0:5