Bradla – muži Vítěz: Ť. Cou (CHN) (kon.) | Kladina – ženy Vítěz: A. D'Amatová (ITA) (kon.)
Hrazda – muži Vítěz: Š. Oka (JPN) (kon.) | Prostná – ženy Vítěz: R. Andradeová (BRA) (kon.)
koniec udalosti
Hrazda – muži

Vítěz: Š. Oka (JPN)

cz Pondelok 05.08.2024, 13:45Olympijské hry - športová gymnastika • Finále
     
    Konečné pořadí
    1. Šinnosuke Oka (JPN) 14,533
    2. Angel Barajas (COL) 14,533
    3. Čang Po-cheng (CHN) 13,966
    3. Tchang Čchia-chung (TPE) 13,966
    5. Su Wej-te (CHN) 13,433
    6. Marios Georgiou (CYP) 13,333
    7. Takaaki Sugino (JPN) 11,633
    8. Tin Srbič (CRO) 11,333 (14:24:48)
     
    8
    Su Wej-te dostává 13,433 bodu a je až pátý! Šinnosuke Oka je olympijským vítězem, mladý Kolumbijec Angel Barajas stříbrný a bronz berou Čang Po-cheng a Tchang Čchia-chung.
     
    8
    Velmi kvalitní sestava Su Wej-teho měla šanci jít klidně na první místo. Jenže Su kazí doskok a přepadl na kolena a ruce. Tak ani tato sestava není čistá a Šinnosuke Oka je hodně nečekaným šampionem!
     
    7
    Srbič chyboval v pokračující sestavě i při dalším prvku a nakonec se pustil hrazdy. Pestrá a zajímavá sestava, ale s hodně hrubými chybami.
     
    7
    Tin Srbič z Chorvatska pádá při Tkačevovi roznožmo. Takže medaile z toho dnes nebude.
     
    6
    Čang Po-cheng obdržel 13,966 bodu a je aktuálně třetí.
     
    6
    Čang Po-cheng si sen o zlaté medaili nevyplní. Měl výbornou sestavu, ale pak spadl při doskoku, což je zkrátka hrubá chyba, která se ve známce projeví. Čang měl v kvalifikaci 15,133 bodu.
     
    5
    Sugino obdržel pouze 11,633 bodu a je poslední.
     
    5
    Navíc ještě Sugino nezvládl doskok, při němž spadl opět.
     
    5
    Takaaki Sugino bude bez medaile. Udělal hned na začátku jednu velkou chybu, načež byl rozhozený a při dalším prvku spadl z hrazdy. Sestavu s prvky opakuje, ale srážky budou ve známce vysoké.
     
    4
    Georgiou po pádu na doskoku dostal jen 13,333 bodu a řadí se na poslední příčku.
     
    4
    Marios Georgiou předváděl fantastickou sestavu, ale zcela pokazil doskok, při němž upadl. To ho bude stát srážky ve výsledné známce!
     
    3
    Překvapivá známka! Rozhodčí za provedení zapsali hodně srážek za nepropnutá kolena a další drobnosti, kvůli čemuž má Barajas 14,533 bodů. Stejně jako Oka, ale je druhý kvůli nižší známce za provedení.
     
    3
    Kolumbijec Angel Barajas odpovídá také výbornou sestavou bez nějaké zjevné chyby. Barajas má známku za obtížnost hodně vysokou a útočí na průběžné první místo.
     
    2
    Oka získává 14,533 bodu a bude nyní čekat, na jaké umístění to bude stačit.
     
    2
    Sestava Šinnosukeho Oky vzbudila u zaplněné haly Bercy údiv, veletoče vzad diváci okomentovali obdivnými povzdechy. Oka předvedl velmi dobrou a na první pohled čistou sestavu. Drobné chyby tam byly, kterých si rozhodčí určitě všimnou, ale známka by mohla být vysoká.
     
    1
    Tchang z Tchajwanu obdržel pouze 13,966 bodu a bude dnes bez medaile. Nebýt pádu, atakoval by kolem 15 bodů a šel si pro cenný kov.
     
    1
    O náročnost nepřijde, protože prvek zopakoval po návratu. A jinak odcvičil sestavu výtečně. Pád se ale ve známce projeví, a to výrazně.
     
    1
    Tchang Čchia-chung zkoušel toporné salto přes hrazdu s dvojným obratem, ale nezachytil se rukama a spadl. Druhé místo z kvalifikace neobhájí.

    Jan Vojkůvka