1. kolo – ženy Vítěz: C. Boutierová (FRA) (kon.)
koniec udalosti
1. kolo – ženy

Vítěz: C. Boutierová (FRA)

cz Streda 07.08.2024, 09:00Olympijské hry - Golf • 1. kolo
     
    Pořadí po 1. dnu:

    1. Celine Boutierová (FRA) -7
    2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
    T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
    T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
    T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
    T3. Lilia Vuová (USA) -2
    T7. Celine Borgeová (NOR) -1
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
    T7. Diksha Dagarová (IND) -1
    T7. Minjee Lee (AUS) -1
    T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
    T7. Alena Sharpová (CAN) -1
    ...
    T26. Sára Kousková (CZE) +1
    T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5 (18:49:22)
     
    První den golfového turnaje žen ovládla domácí reprezentantka Celine Boutierová, jež na osmnácti jamkách zaznamenala parádní skóre -7, v němž je ukryto osm birdie a jedno bogey. O tři rány horší, ale stále velmi dobrý výsledek -4 má Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, na -2 jsou potom další čtyři golfistky na děleném třetím místě. Z českých reprezentantek byla první den úspěšnější Sára Kousková se skóre +1, s nímž okupuje 26. příčku, Klára Davidson Spilková zaznamenala +5 a je v páté desítce. Zmínku zaslouží i medailová favoritka z USA Nelly Kordová, dcera slavného bývalého českého tenisty Petra Kordy nezačala ideálně, aby nakonec dostala skóre na nulu a je na dělené třinácté pozici.
     
    Konec prvního dne.
     
    17:59
    Nepovedlo se, nicméně par na poslední jamce není špatný výsledek. Sára Kousková se skóre +1 končí po prvním dnu na děleném 26. místě.
     
    17:53
    Na greenu je posledních šest golfistek. A mezi nimi i Sára Kousková, která by se ráda vrátila zpátky na nulu.
     
    17:43
    Ashleigh Buhaiová dokončuje první den parem na osmnáctce, zapisuje tedy velmi pěkných -4. Jihoafričanka přenocuje na druhém místě.
     
    17:37
    Lilia Vuová sama okupovala až do osmnácté jamky, na které však zahrála bogey, takže si pohoršila na -2, tuto hodnoty mají také Mexičanka Lopezová, Švýcarka Metrauxová a Kolumbijka Uribeová.
     
    17:28
    Po paru na šestnáctce dává Sára Kousková bogey na sedmnáctce a vrací se do plusových hodnot. Zbývá poslední osmnáctka.
     
    17:20
    Vítězkou prvního dne se zcela jistě stane Francouzka Celine Boutierová! Na osmnáctce uhrála par a s hodnotou -7 je momentálně jasně nejlepší golfistkou.
     
    17:14
    Ashleigh Buhaiová dala na sedmnáctce par, což znamená, že pokud Francouzka Boutierová výrazně nepokazí osmnáctku, tak první den vyhraje.
     
    17:02
    Klára Davidson Spilková ukončila své působení v prvním dnu soutěže parem na osmnáctce, s celkovým skóre +5 okupuje 47. příčku.
     
    16:58
    Výborně! Sára Kousková dává druhé birdie v řadě, po patnáctce je na nule a dělí se o jedenácté místo.
     
    16:53
    První Boutierová dala par na sedmnáctce, druhé Buhaiová na patnáctce.
     
    16:44
    Klára Davidson Spilková má par na šestnáctce i sedmnáctce, zbývá jí odehrát poslední osmnáctá jamka.
     
    16:43
    Sára Kousková zvládla birdie na čtrnáctce, díky němuž se dostává s +1 zpátky do třetí desítky na 23. pozici.
     
    16:36
    Krasojízda Boutierové pokračuje! Třetí birdie v řadě, tentokráte na šestnáctce a parádní skóre -6. Velmi dobře hraje také Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, ta je po třináctce na -4.
     
    16:29
    Sára Kousková dala par na třináctce, Klára Davidson Spilková na šestnáctce.
     
    16:28
    Skvělá Celine Boutierová! Rychle se oklepala z bogey a už zase začíná sázet jedno birdie za druhým, po čtrnáctce jej zvládla i na patnáctce a s parádním skóre -6 míří za vítězstvím v prvním dnu soutěže.
     
    16:20
    Dokonce už tři bogey v řadě má Klára Davidson Spilková, s celkovými +5 se nachází na dělené 49. příčce.
     
    16:19
    Druhé bogey pro Sáru Kouskovou v řadě značí posun na +2 a propad pořadím do třetí desítky na 27. příčku.
     
    16:17
    Domácí Boutierová se povedenou čtrnáctkou vrátila na -5, což znamená, že si o jednu ránu vylepšila vedení na čele soutěže.
     
    16:00
    Na druhém místě zůstává Američanka Lilia Vuová, která od desítky do třináctky zůstala na paru. Zbývá ji dnes posledních pět jamek.
     
    15:52
    Nepovedené okamžiky českých golfistek. Sára Kousková dala bogey na jedenáctce a posunula se do plusových hodnot na +1. Bogey zaznamenala rovněž Klára Davidson Spilková, ta je už na hodnotě +4.
     
    15:41
    Par na devítce i desítce pro Sáru Kouskovou, která zůstává na děleném desátém místě. Klára Davidson Spilková bohužel hrála bogey na třináctce a s výsledkem +3 je aktuálně na dělené 36. příčce.
     
    15:25
    Boutierová dovolila snížit svůj náskok na čele, protože na dvanácté jamce udělala bogey.
     
    15:14
    Výborná Celine Boutierová! Tato Francouzka se blýskla birdie na desítce i jedenáctce, celkově má už -5 a je první o dvě rány před Indkou Dagarovou a Američankou Vuovou.
     
    15:05
    Sára Kousková po paru na sedmičce dala první bogey na osmičce a klesla na nulu, což nadále není vůbec špatné.
     
    14:59
    Nelly Kordová po nepovedeném úvodu, kdy v jednu chvíli byla dokonce +3, ve druhé polovině zabrala a dostala se alespoň na nulu.
     
    14:47
    Lilia Vuová pouští na dělené první místo Francouzku Boutierovou, důvodem je její bogey na devítce.
     
    14:46
    Klára Davidson Spilková se na jedenáctce konečně dočkala svého prvního birdie a zlepšuje své skóre na +2. Kousková pokračuje působení parem na sedmičce.
     
    14:33
    Sára Kousková zapisuje své první na birdie, k tomu má pět parů a se skóre -1 je na velmi pěkném šestém místě! Davidson Spilková dala na osmičce i devítce par.
     
    14:20
    Liliana Vuová je ve formě a dává už čtvrté birdie na sedmičce, čímž se osamostatňuje na prvním místě. Na -3 zůstává druhá Boutierová.
     
    13:57
    Své působení prvního dne má za sebou Belgičanka Manon de Roeyová. A nevedla si vůbec zle, je na nule a spolu třeba s Kouskovou je na děleném devátém místě.
     
    13:53
    Sára Kousková zvládla i čtyřku v paru a zatím se nachází na velmi pěkném devátém místě.
     
    13:44
    V průběhu sedmi jamek zapisuje Klára Davidson Spilková už své třetí bogey a v průběžném pořadí se propadla do páté desítky.
     
    13:39
    Pomalu se začíná zvedat Nelly Kordová, která postupně nasbírala tři bogey, ale zásluhou dvou birdie už snížila skóre na aktuální hodnotu +1.
     
    13:38
    Sára Kousková přidává třetí par.
     
    13:38
    Liliana Vuová dává birdie také na šestce a jde na první místo! Ale není sama, doplňuje ji domácí Francouzka Boutierová, ta také zvládla tři birdie na úvodních šesti jamkách.
     
    13:31
    Velmi dobře zahajuje soutěž, na rozdíl od krajanky Kordové, jedna ze spolufavoritek na medaili Liliana Vuová. Na pěti jamkách dala dvě birdie a je na děleném prvním místě, protože Kolumbijka Uribeová si neodpustila bogey na šestce.
     
    13:29
    Klára Davidson Spilková pokračuje v soutěži parem na šestce.
     
    13:20
    Klára Davidson Spilková zvládla pětku parem, jenže na šestce potom přidala své druhé bogey. Sára Kousková dala par na dvojce, stejně si vedla i na jedničce.
     
    13:19
    Vlastní vinou z čela soutěže odpadla Norka Borgeová, jež dala bogey na třináctce a zařadila se tak na dělené druhé místo, kam se vytáhla i Tchajwanka Hsu díky birdie na šestce a osmičce.
     
    13:06
    Aditi Ashoková z Indie se birdie na třináctce dostala na -2 a osamostatnila se na třetím místě. Na Borgeovou a Uribeovou ztrácí jednu ránu pod par.
     
    12:57
    Nadále se nedaří Nelly Kordové, která se ani po jedenácté jamce nedokázala odlepit ze skóre +2, to jí řadí do čtvrté desítky průběžného pořadí.
     
    12:50
    Sára Kousková začíná na jedničce parem, Klára Davidson Spilková na čtyřce bohužel jde do plusových hodnot z důvodu bogey.
     
    12:50
    Trvalo to dlouho, ale Borgeová už na čele není sama! Dotáhla se na ni Kolumbijka Uribeová, která zaznamenala na čtyřce už své třetí birdie.
     
    12:34
    Také třetí jamku zvládla Klára Davidson Spilková s parem, takže zůstává na nule.
     
    12:27
    Na čele nic nového. První zůstává Norka Bergeová s hodnotou -3, přičemž absolvovala již deset jamek, zbývá jí dnes absolvovat ještě osm.
     
    12:10
    Klára Davidson Spilková zapsala par rovněž na druhé jamce.
     
    12:03
    Parádní start prožívá Mariajo Uribeová z Kolumbie, která zaznamenala birdie na jedničce a dvojce a rázem je sama na druhém místě.
     
    11:49
    V akci už je také česká reprezentantka Klára Davidson Spilková, která začíná parem na jedničce.
     
    11:46
    Jin Žuo-ning získává birdie na pětce a šestce, z důvodu bogey na jedničce je však na hodnotě -1, přesto se dělí o druhé místo.
     
    11:34
    Celine Borgeová z Norska nadále dominuje prvnímu kolu! Na sedmičce dala už své třetí birdie a z prvního místa se ještě více vzdálila soupeřkám na děleném druhém.
     
    11:17
    Z děleného druhého místa se odpojily de Roeyová, van Damová i Fassiová, z důvodu bogey se vrátila na nulu.
     
    11:07
    Nelly Kordová zatím nehraje vůbec dobré první kolo. Na trojce dala par, na čtyřce ovšem už své druhé bogey a aktuálním výsledkem +2 může jen těžko pomýšlet na cenné kovy, musí se výrazně zlepšit.
     
    10:57
    Už sedmou jamku má za sebou Belgičanka Manon de Roeyová a po šesti parech zapisuje první birdie! Na -1 si na šestce polepšila Nizozemka van Damová.
     
    10:46
    Nelly Kordová dala par na dvojce, po nezdařené jedničce tedy nadále zůstává na hodnotě +1.
     
    10:45
    Thajka Patty Tavatanakitová začíná soutěž birdie na jedničce a rázem se hned ocitá na děleném druhém místě.
     
    10:38
    Postupně začíná přibývat nasbíraných birdie. Na dělené druhé místo se se zápisem -1 k Chien a Fassiové připojily Mexičanka Lopezová, Indka Ashoková a Jihokorejka Kim.
     
    10:29
    Velmi dobrý výkon zatím předvádí Norka Celine Borgeová! Po jedničce dala birdie i na trojce a s hodnotou -2 je zatím nejlepší golfistkou.
     
    10:16
    V akci už je i největší favoritka z USA s českými kořeny Nelly Kordová. A nezačala vůbec dobře, na jedničce dala bogey.
     
    10:11
    Na prvním místě nic nového, nadále na něm zůstávají Chien, Borgeová a Fassiová. K poslední Henseleitové se se dvěma ranami nad par přiblížili Irka Meadowová a Britka Charley Hullová.
     
    10:04
    Belgičanka Manon de Roeyová už má za sebou šestinu prvního dne, tedy čtyři jamky. Na všech zatím zapsala par.
     
    09:55
    Na prvním místě už máme tři golfistky. Na Chien Pei-Yun se po první jamce, na níž zaznamenaly birdie, dotáhly Mexičanka Fassiová a Norka Borgeová.
     
    09:44
    Mizerně zahájila působení na olympijských hrách Němka Esther Henseileitová, Němka na jedničce zaznamenala dokonce double bogey.
     
    09:39
    První birdie získává Chien Pei-Yun z Tchajwanu, když po paru na jedničce zvládla dvojku na dvě rány, díky čemuž se osamostatňuje na čele soutěže.
     
    09:35
    Máme tu první bogey, tedy jednu ránu nad par. Po dvojce jde do plusových hodnot Irka Meadowová, hned po jedničce Nizozemka van Damová.
     
    09:27
    Druhá jamka pro Delacourovou na tři údery, což opět znamená par. Na první birdie programu stále čekáme.
     
    09:20
    Par na první jamce nakonec zaznamenala i francouzská reprezentantka Perrine Delacourová.
     
    09:16
    Jako první nakonec dokončila první jamku Belgičanka Manon de Roeyová, Belgičanka splnila par na čtyři údery. Stejně si následně vedla i Meadowová.
     
    09:02
    Na green nastupují první dvě golfistky. Jedná se o domácí Francouzku Delacourovou a Irku Meadowovou.
     
    Program začal.
     
    Všem fanynkám a fanouškům golfu přeju krásné středeční dopoledne. Prvními osmnácti jamkami startuje soutěž žen, na nichž se představí i dvě české reprezentantky Klára Davidson Spilková a Sára Kousková.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Milan Huppert

    Pořadí po 1. dnu
    1. Celine Boutierová (FRA) -7
    2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
    T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
    T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
    T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
    T3. Lilia Vuová (USA) -2
    T7. Celine Borgeová (NOR) -1
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
    T7. Diksha Dagarová (IND) -1
    T7. Minjee Lee (AUS) -1
    T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
    T7. Alena Sharpová (CAN) -1
    ...
    T26. Sára Kousková (CZE) +1
    T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5
    Složení flightů
    9:00
    Perrine Delacourová (FRA)
    Stephanie Meadowová (IRL)

    9:11
    Chien Pei-Yun (TPE)
    Nanna Koerstz Madsenová (DEN)
    Anne van Damová (NED)

    9:22
    Aditi Ashoková (IND)
    Gaby Lopezová (MEX)
    Esther Henseleitová (GER)

    9:33
    Tan Shannon (SGP)
    Maria Fassiová (MEX)
    Celine Borgeová (NOR)

    9:44
    Hannah Greenová (AUS)
    Charley Hullová (GBR)
    Rose Zhangová (USA)

    9:55
    Nelly Kordová (USA)
    Ko Jin Young (KOR)
    Jin Žuo-ning (CHN)

    10:11
    Kim Hyo Joo (KOR)
    Brooke Hendersonová (CAN)
    Lin Si-jü Janet (CHN)

    10:22
    Patty Tavatanakitová (THA)
    Linn Grantová (SWE)
    Carlota Cigandaová (ESP)

    10:33
    Alessandra Fanaliová (ITA)
    Ashley Lauová (MAS)
    Ursula Wikstromová (FIN)

    10:44
    Dottie Ardinaová (PHI)
    Noora Komulainenová (FIN)
    Madelene Stavnarová (NOR)

    10:55
    Hsu Wei-Ling (TPE)
    Diksha Dagarová (IND)
    Emma Spitzová (AUT)

    11:06
    Azahara Muñozová (ESP)
    Bianca Pagdangananová (PHI)
    Morgane Metrauxová (SUI)

    11:17
    Alexandra Forsterlingová (GER)
    Albane Valenzuelaová (SUI)
    Emily Pedersenová (DEN)

    11:33
    Klára Davidson Spilková (CZE)
    Paula Retová (RSA)
    Mariajo Uribeová (COL)

    11:44
    Juka Sasová (JPN)
    Minjee Lee (AUS)
    Atthaya Thitikulová (THA)

    11:55
    Celine Boutierová (FRA)
    Lilia Vuová (USA)
    Yang Amy (KOR)

    12:06
    Lydia Koová (NZL)
    Miju Jamašitaová (JPN)
    Maja Starková (SWE)

    12:17
    Leona Maguireová (IRL)
    Georgia Hallová (GBR)
    Ashleigh Buhaiová (RSA)

    12:28
    Ana Belacová (SLO)
    Sára Kousková (CZE)
    Alena Sharpová (CAN)

    12:39
    Ines Laklalechová (MAR)
    Sarah Schoberová (AUT)
    Pia Babniková (SLO)