Park – muži Vítěz K. Palmer (AUS) (kon.) | Park – muži Vítěz: K. Palmer (AUS) (kon.)
koniec udalosti
Park – muži

Vítěz: K. Palmer (AUS)

cz Streda 07.08.2024, 17:30Olympijské hry - Skateboarding • Finále
     
    Je dobojováno! Stejně jako před třemi lety v Tokiu se ze zisku olympijského zlata raduje Keegan Palmer, který si první jízdou vysloužil 93,11 bodů. Stříbro bere Tom Schaar z USA, který získal o necelý bod méně. Souboj o bronz svedli Brazilci Akio a Barros, nicméně právě Augusto Akio svého krajana porazil o pouhé dvě desetiny. (18:15:07)
     
    Konečné pořadí

    1. Keegan Palmer (AUS) 93,11 bodů
    2. Tom Schaar (USA) 92,23
    3. Augusto Akio (BRA) 91,85
    4. Pedro Barros (BRA) 91,65
    5. Tate Carew (USA) 91,17
    6. Alex Sorgente (ITA) 84,26
    7. Luigi Cini (BRA) 76,89
    8. Keefer Wilson (AUS) 58,36
     
    8
    Australan Keegan Palmer měl jisté zlato před poslední jízdou v Tokiu a stejný počin zopakoval i ve francouzské metropoli. Svou třetí jízdu už si Australan bez stresu vychutnal, předvedl řadu triků, ale také upadl. Na jeho radost to ale nic nemění!
     
    7
    O olympijské zlato mohl Keegana Palmera připravit už jen Američan Tom Schaar, který měl jisté minimálně stříbro. Američan bojoval ze všech sil, řadil triky rychle za sebe, jenže předposlední trik neustál a definitivně bere stříbro!
     
    6
    Ani Alex Sorgente neměl před svou jízdou jistou olympijskou medaili z Paříže. Třetí jízdou si Ital nedokázal polepšit, neboť patnáct sekund před jejím finišem spadl.
     
    5
    Průběžně pátý Tate Carew už se druhou jízdou dostal přes devadesát bodů. Ve třetí jízdě ale potřeboval ještě přidat, což se mu nepovedlo, jelikož spadl. Američan bude bez medaile.
     
    4
    Keefer Wilson jako nejmladší ze všech finalistů nedokončil ani závěrečnou jízdu a skončí na osmém místě.
     
    3
    Pedro Barros v Paříži obhajoval stříbro z Tokia. Brazilec byl před svou závěrečnou jízdou průběžně pátý. Ve finálové jízdě byl velmi rychlý, předváděl vysoké triky, využil celý skatepark, jenže to stačilo jen na 91,65 bodů a průběžné čtvrté místo. Barros je v Paříži bez medaile.
     
    2
    Luigi Cini při třetí jízdě neustál závěrečný trik! Brazilec získal za svou třetí jízdu 76,89 bodů a je průběžně sedmý.
     
    1
    Augusto Akio svou závěrečnou jízdu ustál až do konce a vylepšil si pocity z olympijského finále! Brazilec za svůj výkon získal 91,85, což stačí na průběžné třetí místo! Brazilec slaví žonglováním a baví diváky!
     
    8
    Favorizovaný Keegan Palmer svou famózní první jízdu nenapodobil a spadl. Po dvou sériích ale nadále zůstává na zlaté pozici.
     
    7
    Předposlední jízdu druhé série obstaral Tom Schaar z USA. Američan předvedl sérii vysokých a efektních triků. Po skončení jízdy si užíval ovace zaplněných tribun. Schaar získal 92,23 bodů a zůstává druhý.
     
    6
    Ital Alex Sorgente byl před druhou jízdou až na sedmé pozici, a to kvůli tomu, že první pokus nedokončil. V závěru druhé jízdy musel hodně bojovat, aby se udržel, což nakonec zvládl. Ital získal 84,26 bodů a posouvá se na páté místo.
     
    5
    Tate Carew dnes také nedokončil první finálovou jízdu. Na druhý pokus už si počínal mnohem lépe, některé triky si spíše pohlídal a připsal si 91,17 bodů, což jej zatím katapultuje na druhé místo!
     
    4
    Keefer Wilson je v sedmnácti letech nejmladším finalistou. První jízdu Australan nedokončil a stejný počin zopakoval i při druhém pokusu.
     
    3
    Třetí z brazilských finalistů Pedro Barros měl patnáct sekund před koncem velké problémy, ale nakonec to ustál. Barros si za jízdu vysloužil 86,41 bodů a zatím je třetí.
     
    2
    Další Brazilec Luigi Cini ve finále neustál ani svou druhou jízdu.
     
    1
    Augusto Akio v první jízdě spadl. Druhý finálový pokus už zvládl mnohem lépe, jenže při posledním triku se neudržel na prkně. Přesto Brazilec získal 81,34 bodů.
     
    8
    Vítěz kvalifikace Keegan Palmer také ustál celou jízdu. Hlavně ve druhé části své úvodní finálové jízdy předváděl technicky náročné triky a se ziskem 93,11 bodů vede!

    Tomáš Kubečka

    Konečné pořadí
    1. Keegan Palmer (AUS) 93,11 bodů
    2. Tom Schaar (USA) 92,23
    3. Augusto Akio (BRA) 91,85
    4. Pedro Barros (BRA) 91,65
    5. Tate Carew (USA) 91,17
    6. Alex Sorgente (ITA) 84,26
    7. Luigi Cini (BRA) 76,89
    8. Keefer Wilson (AUS) 58,36
    Startovní listina
    Augusto Akio (BRA)
    Luigi Cini (BRA)
    Pedro Barros (BRA)
    Keefer Wilson (AUS)
    Tate Carew (USA)
    Alex Sorgente (ITA)
    Tom Schaar (USA)
    Keegan Palmer (AUS)