Týmy – muži a ženy (kon.) | Týmy – muži a ženy (kon.)
Týmy – muži (kon.)
koniec udalosti
Týmy – muži

cz Streda 07.08.2024, 20:00Olympijské hry - stolný tenis • Semifinále
     
    To je z mé strany vše, děkuji za pozornost a přeji příjemnou noc. (23:47:06)
     
    Je za námi naprosto neuvěřitelný a možná nejlepší týmový souboj celé Olympiády, který přinesl další švédský zázrak. Japonsko v utkání vedlo již 2:0 na zápasy a Togami, jenž byl v utkání obrovským favoritem vedl ve svém utkání 1:0 na sety. Poté však přišla Karlssonova otočka, kterou snížil na 1:2 na zápasy z pohledu Švédska. Následně ve svém zápase se Shinozukou uspěl i Moregard a srovnal na 2:2 na zápasy. Rozhodující duel měl však stále udržovat klid na pálkách Japonska, jelikož šla do souboje jejich 1 – Harimoto, který přemohl i stříbrného medailistu Moregarda. A zdálo se, že hotovo bude skutečně rychle. Harimoto totiž v utkání naprosto ničil svého soupeře a vedl již 2:0 na sety. Potom se ale stal další olympijský zázrak. Anton Kallberg sebral veškeré zbytky sil a srovnal na 2:2 na sety. Japonci mohli být i v půli poslední sady klidní, jelikož Harimoto vedl 6:3. Kallberg ovšem dotáhl svou rozdělanou práci do konce a otočil zápas s Harimotem z 0:2 na 3:2 a naprosto stejnou otočku tak zažil celý švédský tým a Moregard může v případě postupu Číny oplatit Fanovi porážku z finále mužské dvouhry.
     
    Japonsko – Švédsko 2:3

    Shinozuka/Togami – Kallberg/Karlsson 3:1
    Tomokazu HARIMOTO – Truls MOREGARD 3:1
    Shunsuke TOGAMI – Kristian KARLSSON 1:3
    Hiroto SHINOZUKA – Truls MOREGARD 1:3
    Tomokazu HARIMOTO – Anton KALLBERG 2:3
     
    Neuvěřitelné drama, které si pro nás na konec hracího dne připravil Harimoto společně s Kallbergem již poznalo vítěze. Po výhře 3:2 (-5-,5,7,7,9) se jím stal Švéd Anton Kallberg.
     
    Když Japonsko vedlo 2:0 na zápasy a favorizovaný Togami získal 1.set s Karlssenem se zdálo, že se dočkáme brzkého konce souboje mezi Japonskem a Švédskem, jenže teď je všechno úplně jinak. Kallberg dokázal získat také 4.set a potom, co Moregard srovnal na 2:2 na zápasy, právě srovnal Kallberg na 2:2 ve svém zápase, a tak o vítězi tohoto utkání rozhodne jeden jediný set.
     
    Kallberg se po timeoutu skutečně vrátil jako vyměněný a vyhrál 3 míčky po sobě, které se mu velmi hodily v koncovce, jež vyhrál 11:7. Harimoto ovšem stále vede 2:1 na sety.
     
    Kallberg se pokusí z nevýhodného stavu 0:2 a 2:3 dostat novou energií po timeoutu.
     
    Pro Japonce to opět vypadá velmi dobře. Harimoto vyhrál 2.set totožným výsledkem, jako ten první.
     
    Duel, který zajistí jednomu z týmů minimálně stříbrné medaile, vyznívá zatím lépe pro Harimota, jenž vyhrál 1.set 11:5.
     
    O postupujícím rozhodne poslední zápas, který svede Tomokazu Harimoto s Antonem Kallbergem.
     
    Möregårdh své první mečbolové šance nevyužil, ale po srovnání Japonce se již nemýlil a dvěma míčky v řadě získal 4.set a porazil Shinozuku 3:1 (5,6,-5,10). To znamená jediné. Dočkáme se rozhodujícího zápasu, protože stav zápasu mezi Japonskem a Švédskem je vyrovnaný 2:2.
     
    Shinozuka však v utkání neřekl poslední slovo a vyhraným setem v poměru 11:5 snižuje na 1:2 na sety.
     
    Möregårdh chce skvěle fandícímu publiku nabídnout i rozhodující duel, jelikož ve svém zápase předvádí dominantní výkon a připisuje výsledkem 11:6 také druhý set.
     
    O výhru Japonců nyní usiluje Shinozuka proti Moregardovi, který si poměrem 11:5 připisuje 1.set a opět přibližuje Švédy srovnání.
     
    Karlsson to skutečně dokázal a pro tým Švédska by to mohlo být obrovským povzbuzením. Švéd velmi překvapil a i přes prohraný úvodní set porazil Togamiho 3:1 (-7,9,9,5). Japonsko tedy vede proti Švédsku už pouze 2:1.
     
    Oba hráči věděli, jak je 3.set důležitý. Karlsson se ale při stavu 7:7 utrhl a vytvořil si 3 setboly a přesně takový počet potřeboval k zisku setu. Švédsko má teda zase o něco příznivější vyhlídky.
     
    Karlsson drží naděje švédského mužstva, když vyhrál 2.set 11:9 a srovnal vývoj zápasu s Togamim na 1:1.
     
    První set třetího utkání přibližuje Japonsko stále blíže postupu. Togami vyhrál první set poměrem 11:7.
     
    Za vedení 2:0 pro Japonsko začalo utkání mezi Togamim a Karlssonem.

    Adam Kročil