2. kolo – ženy Vítěz: M. Metrauxová (SUI) (kon.)
koniec udalosti
2. kolo – ženy

Vítěz: M. Metrauxová (SUI)

cz Štvrtok 08.08.2024, 09:00Olympijské hry - Golf • 2. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům golfu přeju krásné středeční dopoledne. Dalšími osmnácti jamkami pokračuje soutěž žen, která má i dvojí české zastoupení v podobě Kláry Davidson Spilkové a Sáry Kouskové.
     
    První den golfového turnaje žen ovládla domácí reprezentantka Celine Boutierová, jež na osmnácti jamkách zaznamenala parádní skóre -7, v němž je ukryto osm birdie a jedno bogey. O tři rány horší, ale stále velmi dobrý výsledek -4 má Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, na -2 jsou potom další čtyři golfistky na děleném třetím místě. Z českých reprezentantek byla první den úspěšnější Sára Kousková se skóre +1, s nímž okupuje 26. příčku, Klára Davidson Spilková zaznamenala +5 a je v páté desítce. Zmínku zaslouží i medailová favoritka z USA Nelly Kordová, dcera slavného bývalého českého tenisty Petra Kordy nezačala ideálně, aby nakonec dostala skóre na nulu a je na dělené třinácté pozici.
     
    Pořadí po 1. dnu:

    1. Celine Boutierová (FRA) -7
    2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
    T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
    T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
    T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
    T3. Lilia Vuová (USA) -2
    T7. Celine Borgeová (NOR) -1
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
    T7. Diksha Dagarová (IND) -1
    T7. Minjee Lee (AUS) -1
    T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
    T7. Alena Sharpová (CAN) -1
    ...
    T26. Sára Kousková (CZE) +1
    T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5
     
    Druhý den odstartoval.
     
    09:04
    Golfistky na green opět budou chodit postupně. Klára Davidson Spilková půjde na první jamku druhého dne v 9:33, Sára Kousková přesně o hodinu později.
     
    09:16
    První série tří golfistek má za sebou první jamku. Rakušanka Spitzová zvládla birdie a posunula se na chvost třetí desítky, Dagarová a Hsu daly par.
     
    09:25
    Diksha Dagarová z Indie udržuje dělené sedmé místo i po druhé jamce, na níž také zaznamenala par.
     
    09:32
    Na jedničku začíná Švýcarka Morgane Metrauxová. Posunula se v celkovém součtu na -3 a osamostatnila se na třetím místě, které doteď sdílěla s Uribeovou, Lopezovou a Vuovou.
     
    09:33
    Do akce jde Klára Davidson Spilková. Včera zapsala +5, snad se dnes české reprezentantce povede o něco lépe.
     
    09:36
    Nečekaně dobře vstoupila do druhého hracího dne Azahara Muñozová. Španělka včera skončila na +6, dnes začala birdie na jedničce i dvojce.
     
    09:42
    Ne, takový start si Dánka Emily Pedersenová určitě nepředstavovala. Par je na jedničce na čtyřech úderech, jenže Pedersenová ponořila míček až na úderů osm, což znamená navýšení skóre +4, celkově je na +5.
     
    09:53
    Klára Davidson Spilková si podobné selhání jako Pedersenová odpustila, na jedničce začala parem.
     
    09:57
    Morgane Metrauxová útočí! Eagle na trojce, rázem je Švýcarka na hodnotě -5, poskočila na druhé místo a už jen dva údery ztrácí na vedoucí Francouzku Boutierovou.
     
    10:00
    Tři jamky už absolvovala Dagar Dikshaová. Indka ke dvěma parům přidala první birdie a se skóre -2 se posunula na dělenou čtvrtou příčku.
     
    10:10
    Klára Davidson Spilková má za sebou i druhou jamku, opět s parem. Slušný vstup české golfistky do druhého hracího dne.
     
    10:23
    Na greenu se už se nachází také vedoucí žena, Celine Boutierová z Francie. Na jedničce začala parem.
     
    10:23
    A Francouzka si musí dávat pozor na své postavení, protože skvěle hrající Morgane Metrauxová po eaglu na trojce zvládla birdie na čtyřce a už je na -6!
     
    10:28
    Výborně. Klára Davidson Spilková přidává své první birdie druhého dne na trojce, v pořadí se posunula na dělené 41. místo.
     
    10:30
    Vedoucí žena Celine Boutierová pokračuje parem i na dvojce. S takovým startem domácí medailové želízko nemůže být nespokojené.
     
    10:34
    Na čele máme dvě ženy! Fantastická Morgane Metrauxová totiž zapisuje birdie i na pětce, dnes má -5, celkově pak -7, tedy stejně jako Boutierová.
     
    10:38
    Ke zdolání první jamky zdolala lepší česká golfistka po prvním dnu Sára Kousková.
     
    10:39
    Mizerný start Ashleigh Buhaiové. Jihoafričanka, jež byla druhá po prvních osmnácti jamkách, začíná druhý den double bogey, takže rázem je její hodnota -2 a dělí se o třetí místo, což samozřejmě stále není vůbec špatný výsledek.
     
    10:46
    Morgane Metrauxová pokračuje ve fantastickém výkonu a pokračuje na čele osamocena! Šestá jamka a dnešní šestý úder pod par, celkově je pak už na -8!
     
    10:47
    Čtvrtou jamku absolvovala Klára Davidson Spilková a dala par. Udržuje se v pořadí na začátku páté desítky.
     
    10:49
    Netrvalo dlouho a na čele máme opět dvě ženy. Celine Boutierová zvládla birdie a na trojce a vyrovnává hodnotu Metrauxové.
     
    10:57
    Sára Kousková zvládla jedničku za par, momentálně se nachází ve třetí desítce na 25. příčce.
     
    11:03
    Par na pětce pro Kláru Davidson Spilkovou, jež se z důvodu zaváhání jedné ze soupeřek posunula do čtvrté desítky.
     
    11:16
    Sára Kousková po paru na jedničce zapisuje par i na dvojce.
     
    11:17
    Celine Boutierová vlastní vinou klesá z prvního místa na druhé, protože si na čtyřce neodpustila bogey.
     
    11:18
    Druhá z českých reprezentantek Klára Davidson Spilková zaznamenala par na šestce.
     
    11:25
    Francouzská golfistka Celine Boutierová je zpátky na prvním místě, bogey na pětce smazala birdie na šestce.
     
    11:30
    Sára Kousková dává na trojce birdie a posouvá se do druhé desítky na 15. příčku. Klára Davidson Spilková pokračuje parem na sedmičce.
     
    11:39
    Morgane Metrauxová nepřestává udivovat. Fenomenální Švýcarka zapisuje druhý eagle během jednoho dne! V tomto případě na devítce, kterou zvládla na tři údery, polepšuje si na -10 a odskakuje o dva údery nejbližší pronásledovatelce Boutierové.
     
    11:47
    Klára Davidson Spilková zvládá birdie na osmičce a dnes má už velmi pěkné skóre -2, postupně se prokousala pořadím na aktuální 37. příčku. Sára Kousková dala par na čtyřce a je čtrnáctá.
     
    11:49
    Zatím sledujeme boj na čele pouze mezi Metrauxovou a Boutierovou. Na děleném třetím místě jsou Vuová, Buhaiová a Dagarová se skóre -3.
     
    11:58
    Sára Kousková pokračuje parem na pětce. Nadále tedy udržuje velmi pěkné patnácté místo a pouze tři údery od par ji dělí od medailových pozic.
     
    12:07
    Jihoafričanka dala zapomenout na double bogey z jedničky, postupně sice přidala ještě jedno bogey, ale k tomu tři birdie, takže je na nule a osamostatnila se na třetím místě se skóre -4.
     
    12:09
    Klára Davidson Spilková je přesně v polovině druhého dne, devítku zvládla parem.
     
    12:11
    Druhá česká reprezentantka Sára Kousková ponořila míček do šesté jamky. Zapisuje si další par, a protože se soupeřkám kolem ní tolik nedaří, tak se posunuje na třináctou příčku.
     
    12:12
    V akci už je i americká golfistka s českými kořeny Nelly Kordová, jež začala parem na jedničce, s nulou je momentálně na dělené třinácté pozici.
     
    12:17
    Klára Davidson Spilková dává par rovněž na desítce. Vedoucí žena Morgane Metrauxová si vedla stejně, par následně zapsala i na jedenáctce.
     
    12:33
    Česká reprezentantka Spilková má za sebou jedenáctou jamku a opět s parem. Druhým dnem prochází zatím velmi dobře, jen to nezakřiknout.
     
    12:35
    Na úvodních dvou jamkách zahrála birdie Jin Žuo-ning, rázem se tato Číňanka posunula do elitní desítky na dělené sedmé místo.
     
    12:43
    První dnešní zaváhání zapisuje vedoucí žena Morgane Metrauxová, která dala bogey na třináctce, přesto zůstává na skvělých -9 a jeden úder pod par před Francouzkou Boutierovou.
     
    12:44
    Bogey si neodpustila ani Sára Kousková na sedmičce, padá proto ze druhé desítky na momentální 23. příčku.
     
    12:48
    Klára Davidson Spilková s dalším parem, již na dvanáctce. V pořadí zatím té horší ze dvou českých golfistek náleží 34. místo.
     
    13:00
    Své první bogey dne zaznamenala Klára Davidson Spilková na třináctce a propadá se na konec čtvrté desítky. Sára Kousková zaznamenala par na osmičce i devítce.
     
    13:16
    Vedoucí Švýcarka Morgane Metrauxová se čtrnáctkou vrátila na -10, jenže na patnáctce dala bogey, takže je opět na -9 a o jednu ránu pod par před Boutierovou.
     
    13:22
    Velmi dobře si ve druhém dnu vede Australanka Lydia Ko. Na jedenácti jamách ještě nezaznamenala žádné bogey, naopak hned pět birdie a se skóre -5 se vyšvihla na dělené třetí místo s Jihoafričankou Buhaiovou.
     
    13:28
    Sára Kousková má třetí par v řadě, ponořením míčku do desáté jamku odstartovala druhou polovinu svého dnešního programu.
     
    13:38
    Morgane Metrauxová má za sebou předposlední jamku druhého dne. Zvládla ji parem, přesto náskok na čele navýšila, protože druhá Francouzka Boutierová dala na třináctce dokonce double bogey a klesla na skóre -6.
     
    13:39
    Lepší z českých golfistek zapisuje do statistik par na jedenáctce, spolu s dalšími pěti soupeřkami uzavírá druhou desítku.
     
    13:57
    Zatím nejhorší zápis dala Klára Davidson Spilková na patnáctce, kde musela skousnout double bogey. Na šestnáctce navázala parem, nicméně propadla se do páté desítky na 48. příčku.
     
    13:57
    V dobrém výkonu pokračuje Nelly Kordová. Po sedmi jamkách je dnes už na -3 a postupně se propracovala na dělenou pátou pozici.
     
    14:00
    Australanka Lydia Ko pokračuje se skóre -6 sama na druhém místě, aktuálně se pere se čtrnáctou jamkou. Celine Boutierová klesla na třetí příčku z důvodu bogey na čtrnáctce.
     
    14:07
    Druhé kolo má za sebou vedoucí žena pořadí Morgane Metrauxová ze Švýcarsku. Po skvělém vstupu a dvou eaglech byla na -10, ovšem závěr už jí tolik nevyšel, třetí bogey dne navíc zaznamenala na poslední osmnáctce a klesla na skóre -8. Druhá Ko zaostává rozdílem dvou ran pod par.
     
    14:15
    Sára Kousková klesá do třetí desítky na dělené 26. místo z důvodu bogey na dvanáctce, na třináctce zapsala par. Klára Davidson Spilková zapsala par na sedmnáctce a má před sebou poslední jamku.
     
    14:16
    Pokles vítězky prvního kola Celine Boutierové pokračuje. Po double bogey na třináctce a bogey na čtrnáctce přichází další double bogey na patnáctce. Francouzka momentálně disponuje skóre -3 (dnes +4) a postupně se propadla na dělenou čtvrtou pozici.
     
    14:26
    Nelly Kordová už je na děleném třetím místě, spolu s Číňankou Jin Žuo-ning. Na hodnotu -4 si polepšila díky birdie na devítce.
     
    14:28
    Česká golfistka Klára Davidson Spilková zakončila druhý den parem na osmnáctce, do jamky míček poslala na pět úderů. V pořadí jí patří 44. místo.
     
    14:45
    Poslední osmnáctkou jamkou se na dělené třetí místo přidala rovněž Kolumbijka Mariajo Uribeová, jež se birdie na osmnáctce dotáhla na Kordovou s Jin Žuo-ning.
     
    14:46
    Nepovedená čtrnáctá jamka v podání Sáry Kouskové, jež zaznamenala double bogey, zhoršila se na +4 a celkově uzavírá čtvrtou desítku.
     
    15:03
    Výborné představení Nelly Kordové pokračuje. Na jedenáctce zapisuje již páté birdie, nicméně na třetím místě nezůstává sama, protože naprosto stejně si dnes vede i Číňanka Jin Žuo-ning.
     
    15:04
    Sára Kousková přerušila nepovedenou sérii, šestnáctku zvládla dokončit s parem.
     
    15:24
    Kordová a Jin Žuo-ning se navzdory paru posouvají na dělené druhé místo. Důvod je jednoduchý, bogey Lydie Ko na poslední osmnácté jamce. Právě tato Australanka doposud sama okupovala druhou pozici.
     
    15:30
    Bohužel, Sára Kousková přidává do sbírky bogey na sedmnáctce, pohoršuje si na +6 a okupuje dělenou 43. pozici, na níž je i druhá Češka Klára Davidson Spilková.
     
    15:36
    Nelly Kordová s Jin Žuo-ning pokračují v cestě parem na třináctce.
     
    16:00
    Sára Kousková zakončila druhý den parem na osmnáctce. Začala slušně, chvíli byla dokonce v elitní desítce, jenže ve druhé polovině si neodpustila jedno double bogey a tři bogey, proto klesla až na 46. místo ke krajance Davidson Spilkové.
     
    16:09
    Jin Žuo-ning zvládá na patnáctce birdie a osamostatňuje se na druhém místě! Nelly Kordová zapsala par a je tedy na děleném třetím místě.
     
    16:32
    Minisouboj mezi Kordovou a Jin pokračuje. Američanka se povedlo birdie na šestnáctce, čímž se posunula na hodnotu -6 k soupeřce, jež hrála par.
     
    16:44
    Velká chyba Nelly Kordové na šestnáctce! Dokonce trefila míček do vody, takže se musela vracet. Nakonec míček poslala do jamky až na sedmý úder, par je stanoven na třech. Američanka připsala do statistik skóre +4 a z druhého místa se rázem s hodnotou -2 propadla až na dvanácté! Jin si chybu odpustila, dala par a zůstává druhá sama.
     
    17:00
    Mizerně sehraná šestnáctka Nelly Kordovou evidentně rozhodila, protože na sedmnáctce přidává bogey a opět si pohoršuje. Číňanka Jin opět par a zůstává druhá dvě rány pod par za vedoucí Metrauxovou.
     
    17:19
    Jin Žuo-ning završila druhý den birdie na osmnáctce a přiblížila se vedoucí Metrauxové na rozdíl jednoho úderu pod par. Číňanka dnes předvedla velmi působivý výkon, když nahrála skóre -7, jímž se pyšní i v celkovém hodnocení.
     
    17:20
    Nelly Kordová zahrála na osmnáctce taktéž birdie, jenže nepovedená šestnáctka a sedmnáctka ji prozatím vyřadily z elitní desítky.
     
    17:23
    Na greenu se pohybuje posledních dvanáct golfistek. Mezi nimi i Finka Noora Komulainenová, jež má jednoznačně nejhorší zápis +21.
     
    17:52
    Druhé kolo právě skončilo pro čínskou golfistku Lin Si-jü Janet, která hrála za -2, celkově má -3 a dělí se o průběžné šesté místo.
     
    18:06
    Jako poslední odchází z greenu Finka Noora Komulainenová, jež aktuálně uzavírá výsledkovou listinu a nic na tom nezměnil ani par z osmnácté jamky.
     
    Druhý den skončil.
     
    Pořadí po 2. dnu:

    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6
     
    Druhý den golfového zápolení žen pořádně zamíchal pořadím na čelních pozicích. Skvělý den prožila Švýcarka Morgane Metrauxová, která zaznamenala -6, celkově je na -8 a vévodí průběžnému pořadí o jednu ránu pod par před Číňankou Jin Žuo-ning, jež první den skončila na nule, ovšem dnes zaznamenala parádních -7. Následuje třetí Australanka Lydia Ko s hodnotou -5. Vůbec se naopak nedařilo vítězce prvního kola Celine Boutierové z Francie, ta postupně nasbírala +4, celkově je na skóre -3 a propadla se na dělenou šestou příčku.

    Velmi pěkně měla druhé kolo rozehrané Nelly Kordová, chvíli byla druhá, jenže nepovedla se jí šestnáctka, kde byla pro par požadováno poslat míček do jamky na tři údery, jenže Američance se to povedlo až na ten sedmý, a to byla velká ztráta znamenající propad mimo elitní desítku. Češky Sára Kousková s Klárou Davidson Spilkovou jsou pospolu na 45. místě, což je škoda především v případě první jmenované, jež se na okamžik objevila i v elitní desítce, leč druhá polovina jí vůbec nevyšla, postupně nabrala denní součet +5 a celkově je, stejně jako krajanka, na hodnotě +6. (18:14:22)

    Milan Huppert

    Pořadí po 2. dnu:
    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6
    Pořadí po 1. dnu:
    1. Celine Boutierová (FRA) -7
    2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
    T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
    T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
    T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
    T3. Lilia Vuová (USA) -2
    T7. Celine Borgeová (NOR) -1
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
    T7. Diksha Dagarová (IND) -1
    T7. Minjee Lee (AUS) -1
    T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
    T7. Alena Sharpová (CAN) -1
    ...
    T26. Sára Kousková (CZE) +1
    T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5