Šerm – muži Vítěz: A. el-Džendí (EGY) (kon.) | Šerm – ženy Vítěz: E. Clouvelová (FRA) (kon.)
koniec udalosti
Šerm – ženy

Vítěz: E. Clouvelová (FRA)

cz Štvrtok 08.08.2024, 14:30Olympijské hry - moderný päťboj
     
    Novotná naopak na Abreuovou nestačila, prohrála i druhý zápas této rotace a přišla o třetí místo. S bilancí 22-13 a 235 body je to však výborné čtvrté místo a skvělý základ pro semifinálový závod!
     
    Hlaváčková na ni ovšem vyzrála a pak porazila i Brazilku Abreuovou, takže zakončila šerm na pozitivní vlně. Celková její bilance činí 16-19, 205 bodů a v zatím nedokončené rotaci je na 23. místě.
     
    Novotná zapisuje další dvě vítězství proti Litevkám Lauře Asadauskaiteové a Gintare Venckauskaiteové! Česká pětibojařka je třetí a před sebou má pouze Clouvelovou a Gulyasovou. 200 bodů a bilanci 15-6.
     
    Veronice Novotné se povedlo v soubojích s polskými pětibojařkami Natalií Dominiakovou a Annou Maliszewskou získat dvě vítězství a s 190 body se vyhoupla na průběžné třetí místo! Ještě může být předstižena v této rotaci, ale pozice v první šestce jí zůstane.
     
    Lucie Hlaváčková také zvládla obě tyto soupeřky porazit, díky čemuž má bilanci 8-5 a pronikla na osmou příčku! Se ziskem 165 bodů.
     
    Veronika Novotná v další rotaci porazila Turkyni Ilke Ozyukselovou i Ukrajinku Valriji Permykinovou a vylepšila svou bilanci už na 9-4! Má 170 bodů a dostala se na páté místo.

    Jan Vojkůvka