Česko – Švédsko 5:1 (kon.) | Kanada – USA 5:1 (kon.) | USA – Švédsko 3:6 (kon.)
koniec
USA
3:6 (1:2, 1:1, 1:3)
Švédsko
cz Sobota 10.08.2024, 21:30 • Rogers Place, Edmonton • Hlinka Gretzky Cup • O 3. miesto
Partner:
    59:52 Jesse ORLOWSKY - 3:6
     
    59:52
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra, když se prosadil JESSE ORLOWSKY a Američané už jen kosmeticky upravili skóre – 3:6. Švédové pomalu mohou začít slavit bronzové medaile. Asistence: Blake Fiddler a Mason Moe.
    58:45 Eric NILSON - 2:6
     
    58:45
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Nyní už zcela prázdnou branku zblízka trefuje ERIC NILSON a už je definitivně rozhodnuto – 2:6. Bez asistence.
    48:53 Melvin NOVOTNY - 2:5
     
    48:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je už pro Spojené státy nepříjemné, prohrávají už rozdílem tří gólů. Genborg při střele upadl a nezakončil přesně, ale nemuselo ho to mrzet, dílo za něj z dorážka těsně před Menardem dokonal MELVIN NOVOTNY – 2:5. Asistence: Eddie Genborg a Oliwer Sjöström.
    46:35 Eric NILSON - 2:4
     
    46:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové odskakují do dvoubrankového náskoku. Po chybě v rozehrávce Američanů v jejich pásmu získal kotouč Arvid Drott, který ho okamžitě nasměroval do prostoru mezi kruhy, kde byl najetý ERIC NILSON a hned pak švihem prostřelil Charlese Menarda – 2:4. Asistence: Arvid Drott.
    24:51 Matthew LANSING - 2:3
     
    24:51
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané našli na smolný gól rychlou odpověď a jsou zpět ve hře. Pěknou individuální akci předvedle MATTHEW LANSING, jenž obešel obránce soupeře a těsně před Härenstamem zakončil z bekhendu a poslal kotouč za jeho záda – 2:3. Asistence: Travis Hayes a Teddy Mutryn.
    21:44 Eric NILSON - 1:3
     
    21:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Na začátku druhé třetiny jdou Švédové do dvoubrankového náskoku. Ve středním pásmu nabral rychlost ERIC NILSON, který si s pukem sjel do těžkého střeleckého úhlu a z pravé strany vystřelil a dokonale zaskočil Ryana Camerona, jemuž puk prošel mezi betony – 1:3. Asistence: Eddie Genborg a Axel Bröngel-Larsson.
    16:15 Jakob Ihs Wozniak - 1:2
     
    16:15
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Otočka je na světě. Po další sehrané kombinaci střílel Vass od modré čáry a mezi kruhy pak JAKOB IHS WOZNIAK šikovně sklepl holí kotouč, který změnil směr a zapadl za záda amerického brankáře Ryana Camerona. Nyní jsou to Spojené státy, kdo musí dotahovat manko – 1:2. Asistence: Malte Vass a Viggo Björck.
    11:53 Melvin NOVOTNY - 1:1
     
    11:53
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. MELVIN NOVOTNY se dostal do zakončení před brankou USA a jeho pokus končí za zády Ryana Camerona. Začíná se tak znovu od začátku – 1:1. Asistence: Eric Nilson a Viktor Klingsell.
    01:08 Matthew LANSING - 1:0
     
    01:08
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zákrok betonem jsme záhy viděli i na druhé straně – ale ten pomohl jen a pouze útočícímu týmu! Od modré vyslal tvrdou ránu Carter Murphy a Härenstam ji pravým chráničem vykopl přímo před sebe, kde nechali jeho spoluhráči volného MATTHEWA LANSINGA. Ten už měl velice snadnou práci a Američané se bleskově ujímají vedení – 1:0! Asistence: Carter Murphy, Jacob Rombach.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 2. Lansing (Murphy, Rombach), 25. Lansing (Hayes, Mutryn), 60. Orlowsky (Fiddler, Moe) – 12. Novotny (Nilson, Klingsell), 17. Ihs Wozniak (Vass, Björck), 22. Nilson (Genborg, Bröngel-Larsson), 47. Nilson (Drott), 49. Novotny (Genborg, Sjöström), 59. Nilson


    USA: Cameron (22. Menard) – Fiddler, Engle, Murphy, Rombach, Bleyl, Grimes – Hayes, Lansing, Mutryn – Kevan, Jette, Simpson – Donovan, Spehar, Sykora – Kappell, Moe, Stengrim – Orlowsky.
    Tréner: Thomas Paananen

    Švédsko: Härenstam (Sörqvist) – Hallin, Vass, Boumedienne, Wahlund, Sjöström, Bröngel-Larsson, Lindgren – Klingsell, Gästrin, Stenberg – Ihs Wozniak, Björck, Drott – Genborg, Nilson, Novotny – Lagerberg Hoen, Hillström, Jennersjö.
    Tréner: Garret Raboin

    Rozhodca: O'Pray, Wood-Schatz – Gibbs, Lapointe