Řecko – Španělsko 15:13 (kon.) | USA – Maďarsko 11:8 pen. (kon.)
Srbsko – Chorvátsko (kon.)
koniec udalosti
Řecko – Španělsko

15:13

(2:2, 6:4, 4:1, 3:6)

cz Nedeľa 11.08.2024, 09:00 • Paris La Defense Arena • Olympijské hry - vodné pólo - muži • O 5. - 6. miesto
Predzápasové kurzy
     
    Konečné páté místo na olympijském turnaji berou Řekové. Ti se favorizovaných Španělů nezalekli a k úspěchu zaveleli v gólově bohaté druhé čtvrtině, v níž si vybudovali dvougólový náskok, ten navíc v následující osmiminutovce navýšili o další tři branky. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova ve čtvrté části zapnulo, ale už bylo příliš pozdě, zvládlo se dotáhnout na kontakt, potřebovalo ještě o pár minut navíc. Nejspíše oba celky ale budou ve výsledku hodnotit turnaj spíše neúspěšně, protože do čtvrtfinále nastupovaly v roli favoritů a toužily zabojovat o cenné kovy, což jim nevyšlo. (10:20:15)
     
    Branky: 7., 13. a 15. Genidounias, 12., 26. a 31. Kakaris, 11. a 16. Papanastasiou, 19. a 21. Fountoulis, 5. Kalogeropoulos, 9. Skoumpakis, 18. Gkillas, 23. Argyropoulos, 29. Papanastasiou – 8., 21. a 30. Sanahuja, 13., 14. a 28. Bustos, 11. a 27. Perrone, 29. a 31. Larumbe, 4. Granado, 12. Tahull, 25. Munárriz.
     
    Konec zápasu.
     
    31:52
    Poslední vteřiny patřili Španělům, kteří ale moc dobře věděli, že už dvoubrankové manko nedotáhnou. Navíc neuspěli v krátkém sledu Tahull, Sanahuja ani Larumbe.
     
    30:56
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Všechno je jinak! Rozhodčí se vrátil k situaci, kdy zdánlivě neuspěl z bezprostřední blízkosti KONSTANTINOS KAKARIS, avšak u videa zjistil, že míč po jeho střele byl míč celým objemem v bráně, takže přisoudil Řekům patnáctý a zřejmě rozhodující gól.
     
    31:19
    Španělsko po neúspěchu soupeře útočilo na vyrovnání, všechno ale zhatil útočný faul Felipeho Perronea.
     
    30:43
    Řecký trenér Vlachos si bere oddechový čas před přesilovkou, kterou budou Řekové hrát po faulu Bustose.
     
    30:30
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Už je to jenom o gól! MARC LARUMBE dostal nahrávku do středu, zkontroloval postavení brankáře a tvrdou střelu vyslal přesně k levé tyči, kde Tzortzatos neměl šanci být včas.
     
    29:51
    Konstantinos Kakaris měl velkou šanci, ale pohrdl jí, slabou střelu doprostřed brány Llorio pokryl.
     
    29:29
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé se ještě snaží, ale nejspíše zabrali příliš pozdě. Na rozdíl dvou branek vrací skóre BERNAT SANAHUJA gólem z přesilové hry.
     
    28:59
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Ohromně důležitý gól pro řecké mužstvo. ALEXANDROS PAPANASTASIOU vystřelil o vodu a nejistému Lloriovi míč propadl nad levou rukou do brány.
     
    28:28
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Že by nakonec přeci jen drama? Gólman vyslal parádní dlouhý pas na doprava, akce pokračovala do středu na MARCA LARUMBEHO a ten mířil neomylně do volné pravé poloviny brány.
     
    27:34
    Oddechový čas pro Řecko.
     
    27:34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Mužstvo z Pyrenejského poloostrova se přibližuje na rozdíl tří gólů. ALEJANDRO BUSTOS vystřelil svižný projektil pod břevno, Tzortzatos dal pozdě ruce nad hlavu.
     
    26:56
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    FELIPE PERRONE byl na konci dvojnásobné přesilovky, když z bezprostřední blízkosti brankáře párkrát naznačil, aby nakonec hodil míč po jeho pravé ruce.
     
    25:42
    Alvaro Granado mířil do pravého horního rohu, s čímž ale Tzortzatos počítal a parádním zákrokem rukou udržel řecké vedení o pět branek.
     
    25:27
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové každopádně drama odmítají. Po nepovedeném brejku soupeře ukázal všem jak se to dělá KONSTANTINOS KAKARIS, jenž doplaval až před brankáře a skóroval střelou nad jeho hlavu.
     
    24:22
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé zahajují čtvrtou čtvrtinu gólem naděje. ALBERTO MUNÁRRIZ se zapisuje mezi střelce, když ze středu vypálil milimetrově k pravé tyči.
     
    24:01
    Konec čtvrté čtvrtiny.
     
    24:00
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    23:42
    Neuspěli ani Řekové na druhé straně, ale těm to nemusí tolik vadit, protože vedení mají dostatečné. Efstathios Kalogeropoulos střílel přímo do gólmana.
     
    23:15
    Do protiútoku postupoval Marc Larumbe, jenže ve velké příležitosti selhal, Tzortzatos předvedl výborný zákrok levou rukou.
     
    22:30
    Před bránu doplaval Felipe Perrone, jenže těsně bráněný si neporadil se zpracováním, volný míč potom sebral brankář.
     
    22:08
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Penaltu si v tomto případě vzal na starosti STYLIANOS ARGYROPOULOS KANAKAKIS a i on ukázal, že tyto situace zvládá, střílel po pravé ruce do protipohybu brankáře.
     
    22:08
    A další penalta pro Řecko! Tentokráte po nedovoleném zákroku Sanahuji.
     
    21:22
    Bernat Sanahuja si na další úspěch musí počkat, protože tvrdou střelu poslal do prvního clonícího konkurenta.
     
    20:51
    Řecko právě vstřelilo branku!
    A je to opět o čtyři góly. IOANNIS FOUNTOULIS udržuje stoprocentní úspěšnost při penaltách, tentokráte uspěl hodem pod levou ruku Lloria.
     
    20:51
    Bustos fauluje a rozhodčí nařídil třetí penaltu pro Řecko v zápase.
     
    20:34
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    BERNAT SANAHUJA se nerozpakoval a z velké vzdálenosti vyslal tvrdou střelu, jež zapadla přesně k pravé tyči. Nebylo co řešit.
     
    20:12
    Llorio správně odhadl, kam bude Skoumpakis střílet a pravou rukou dokázal hrací předmět udržet ve hře.
     
    19:42
    Branková konstrukce hrála velkou roli i na druhé straně, z bezprostřední blízkosti nastřelil levou tyčku Alvaro Granados.
     
    19:13
    O navýšení již tak solidního vedení měl políčeno Alexandros Papanastasiou, jeho chytře provedený oblouček se od břevna odrazil zpátky do hry.
     
    18:51
    Španělské trápení pokračuje. Bernat Sanahuja hledal prostor ke střele, až se ve finále sám provinil útočným faulem.
     
    18:30
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Řekové si nejspíše budují rozhodující náskok! IOANNIS FOUNTOULIS byl při penaltě nekompromisní, tvrdou střelu nasměroval nechytatelným způsobem k levé tyči.
     
    18:30
    Následně fauloval Miguel de Toro a rozhodčí bez váhání nařizuje penaltu.
     
    18:04
    Španělům se vůbec nedaří. Při další přesilovce se jim dokonce vůbec nepovedlo vystřelit po nepovedené křižné nahrávce.
     
    17:29
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Jenže řecká akce pokračovala, a nakonec přišel i devátý gól! NIKOLAOS GKILLAS střílel k levé tyči a Llorio dokázal balón už pouze ztlumit, nikoliv vyrazit.
     
    17:14
    Kousek od vstřeleného gólu byl Dimitrios Nikolaidis, jehož pokus se od tyčky odrazil do hry. Chyběly centimetry.
     
    16:43
    Španělsko dostalo možnost přiblížit se na dostřel v přesilovce, ovšem střelu Munárrize zvládl jeho osobní strážce zblokovat mimo tři tyče.
     
    16:01
    Začala třetí čtvrtina.
     
    16:00
    Konec druhé čtvrtiny.
     
    15:31
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, Řekové odskakují na rozdíl dvou gólů! Po rychlé kombinaci zůstal vlevo nikým nehlídaný ALEXANDROS PAPANASTASIOU, jenž mířil nechytatelně do protější šibenice.
     
    14:49
    Vyrovnání měl na pravačce Bernat Sanahuja, ovšem nevedl si dobře, zakončení nasměroval poměrně výrazně vedle levé tyče.
     
    14:24
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Leč Řekové jsou v ofenzivě perfektní a z následné akci vrací vedení na svou stranu. KONSTANTINOS GENIDOUNIAS dokonale provedeným obloučkem přeměnil Aguirreho do role diváka.
     
    13:59
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Timeout před španělskou přesilovkou přinesl kýžené ovoce. Signál vyšel perfektně, když ALEJANDRO BUSTOS dostal balón do předbrankového prostoru a okamžitě po zachycení míče ho poslal k levé tyčce.
     
    13:37
    Oddechový čas pro Španělsko.
     
    13:03
    Po delší době byla k vidění akce, která neskončila gólem. Španěl Alvaro Granado totiž vyslal nepřesnou střelu, kterou navíc soupeř dokázal zblokovat.
     
    12:42
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Tohle si Aguirre za rámeček nedá. Dobře viděl na střelu KONSTANTINOSE GENIDOUNIASE z poměrně velké vzdálenosti, přesto mu míč propadl pod levou rukou do sítě.
     
    12:17
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Favorit se opět bleskově dotahuje! ALEJANDRO BUSTOS měl štěstí, protože jeho teč nebyla ideální, přesto se míč po vodě dostal až za záda překvapeného Tzortzatose.
     
    11:46
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Na nedostatek gólů si stěžovat rozhodně nemůžeme. U pravé španělské tyče zůstal trestuhodně volný KONSTANTINOS KAKARIS, proti ostrému projektilu pod břevno nemohl Aguirre dělat vůbec nic.
     
    11:08
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Dvěma soupeři těsně bráněný ROGER TAHULL si v záklonu dokázal najít prostor ke střele, ba co víc, vypálil přesně do pravého horního růžku.
     
    10:34
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a Řekové jsou znovu o krok napřed. O vodu se rozhodl vystřelit rovněž ALEXANDROS PAPANASTASIOU, překvapenému Aguirremu proletěl míč do sítě nad hlavou.
     
    10:05
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Stav je znovu srovnaný. FELIPE PERRONE zachoval chladnou hlavu, balón poslal o vodu zkušeně pod pravou ruku marně se snažícího Tzortzatose.
     
    10:05
    Po faulu Ioannise Fountoulise si hodí penaltu i Španělsko!
     
    09:30
    Alvaro Granado dostal výborný křižný pas doleva, ale nic z něj nevytěžil, slabou střelu perfektně zblokoval Papanastasiou.
     
    08:57
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Také Řecko dostalo možnost přesilové hry. A využilo ji! DIMITRIOS SKOUMPAKIS se levou stranou přiblížil k bráně, načež uspěl technicky skvěle provedenou střelou pod břevno.
     
    08:22
    Bernat Sanahuja měl políčeno na svůj druhý gól v zápase, tvrdou ránu z velké dálky však namířil pouze do levé tyče.
     
    08:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    08:00
    Konec první čtvrtiny.
     
    07:42
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Podruhé v utkání Španělé využívají přesilovku a první část tak nejspíše skončí remízou. BERNAT SANAHUJA vyslal tvrdou střelu, jež doputovala do sítě přes levou ruku gólmana.
     
    07:12
    Unai Aguirre spoluhráčům hodně pomáhá svým přehledem. Není to poprvé, co vyplaval z brány a míč sebral těsně před Papanastasiouem.
     
    06:16
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Máme tu obrat ve skóre! Penaltu si vzal na starosti KONSTANTINOS GENIDOUNIAS, jenž mířil po pravé ruce, Aguirre očekával zakončení na opačnou stranu.
     
    06:16
    Po faulu Biela rozhodčí nařídil penaltu pro Řecko!
     
    05:48
    Blízko ke gólu měl na druhé straně bazénu Sergi Cabanas, jeho dobře mířená střela narazila do levé části brankové konstrukce.
     
    05:31
    Efstathios Kalogeropoulos obral soupeře, a potom se z velké dálky pokusil překvapit brankáře, což se mu povedlo, jenže míč po vodě nedoputoval až do brány.
     
    04:41
    Přesilovkovou kombinaci zakončil tvrdou střelou Alvaro Granados, ale přímo do středu brány, kde byl připravený Tzortzatos.
     
    04:04
    Řecko právě vstřelilo branku!
    Ovšem Řekové bleskově odpovídají! Zodpovědnost vzal do vlastních rukou EFSTATHIOS KALOGEROPOULOS a trefil se přesně k pravé tyčce.
     
    03:38
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Skóre střetnutí otevírá favorit! V přesilové hře napřáhl zleva ALVARO GRANADOS a křižný pokus doputoval mimo dosah natahujícího se Tzortzatose.
     
    02:55
    Gólman Aguirre využil skutečnosti, že protihráčovi balón vypadl z ruky, vyplaval z brány a uzmul jej pro sebe.
     
    02:00
    První úspěšný zákrok už má na kontě rovněž Unai Aguirre, když konečky prstů vyškrábl nad břevno pokus Nikolaidise.
     
    01:15
    A právě Roger Tahull byl tím, kdo jako první střílel mezi tři tyče, Panagiotis Tzortzatos ovšem dokázal zakročit.
     
    00:55
    Ztráta také na druhé straně. Příliš dlouho otálel Dimitrios Skoumpakis, až ho o hrací předmět připravil Roger Tahull.
     
    00:27
    Španělé vyhráli souboj o míč, ale následně se nedostali ani ke střele, protože Granados se provinil útočným faulem proti Nikolaidisovi.
     
    Zápas začal.
     
    Sestavy:

    Řecko: Zerdevas, Genidounias, Skoumpakis, Kalogeropoulos, Fountoulis, Papanastasiou, Gkillas, Argyropoulos Kanakakis, Papanikolaou, Kakaris, Nikolaidis, Vlachopoulos, Tzortzatos.
    Trenér: Theodoros Vlachos

    Španělsko: Aguirre (Lorrio) – Munárriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Cabañas, Tahull, Perrone (C), Biel, Bustos.
    Trenér: David Martín

    Rozhodčí: Ohme (GER), Colombová (ITA)
     
    Španělsko

    Španělé byli před turnajem největším favoritem na vítězství. A v základní skupině problémům nic nenasvědčovalo, mužstvo z Pyrenejského poloostrova jí totiž proletěla bez jediné prohry, přičemž každá výhra byla minimálně o dva góly. Jenže ve čtvrtfinále přišla senzační porážka 8:10 s Chorvatskem a konec medailových nadějí. Španělsko tedy putovalo pouze do soubojů o umístění, v tom prvním zdolalo Italy výsledkem 11:9.
     
    Řecko

    Řekové se v základní skupině prezentovali velmi dobrými výkony, prohráli pouze v gólově bohatém zápase 13:14 s Chorvatskem a do play-off postoupili dokonce z prvního místa. Svou pozici ovšem vůbec nepotvrdili ve čtvrtfinále, v němž prohráli 11:12 se Srbskem, čímž definitivně vypadli z boje o medaile, v prvním střetnutí o umístění suverénně rozstříleli Austrálii 15:9.
     
    Všem fanynkám a fanouškům vodního póla přeju krásné nedělní dopoledne. Olympiáda vrcholí a s ním i turnaj mužů, v utkání o konečné šesté místo se utká Řecko proti Španělsku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Milan Huppert

    Ohme (GER), Colombová (ITA)
    Branky:
    7., 13. a 15. Genidounias, 12., 26. a 31. Kakaris, 11. a 16. Papanastasiou, 19. a 21. Fountoulis, 5. Kalogeropoulos, 9. Skoumpakis, 18. Gkillas, 23. Argyropoulos, 29. Papanastasiou - 8., 21. a 30. Sanahuja, 13., 14. a 28. Bustos, 11. a 27. Perrone, 29. a 31. Larumbe, 4. Granado, 12. Tahull, 25. Munárriz.
    Sestavy:
    Řecko: Tzortzatos (Zerdevas) - Genidounias, Skoumpakis, Kalogeropoulos, Fountoulis, Papanastasiou, Gkillas, Argyropoulos, Papanikolaou, Kakaris, Nikolaidis, Vlachopoulos.
    Trenér: Theodoros Vlachos

    Španělsko: Aguirre (Lorrio) - Munárriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Cabañas, Tahull, Perrone (C), Biel, Bustos.
    Trenér: David Martín