Lyon – Monaco 0:2 (kon.) | Lille – Angers 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Le Havre 0:2 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
0:2 (0:0)
AS Monaco
cz Sobota 24.08.2024, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 McDonald’s • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Lyon chtěl doma odčinit porážku od Rennes, jenže zápas mu před domácím publikem vůbec nevyšel. Monaco bylo lepším týmem a zaslouženě vyhrálo, když se po přestávce prosadili Iljás ben Seghír a Lamine Camara, který byl těsně před koncem vyloučen po druhé žluté kartě. Konec. Olympique Lyon 0 Monaco 2. (19:01:25)

     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Lamine Camara fauloval v blízkosti pokutového území a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Červená karta! Penalta z toho ale nebude.
     
    90+4
    Bez karetního trestu dnes nevyvázne ani Lamine Camara, který viděl žlutou kartu za zbytečné protesty.
     
    90+3
    Kassoum Ouattara se pokusil přidat k asistenci u druhého gólu Monaca branku, jenže jeho táhlá přízemní střela zpoza šestnáctky minula pravou tyč brány.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 7 minut.
     
    90
    Corentin Tolisso předvedl skluz, za který viděl žlutou kartu.
     
    88
    Střídající Corentin Tolisso vzal míč do ruky a běžel k rohovému praporku, aby po zásahu jednoho z protihráčů rozehrál roh, jenže rozhodčí ukázala na odkop od brány.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Saíd Benrahma, přichází Mahamadou Diawara.
     
    87
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Maxence Caqueret, přichází Corentin Tolisso.
     
    86
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Takumi Minamino, přichází Wilfried Stephane Singo.
     
    86
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Soungoutou Magassa.
     
    84
    Ainsley Maitland-Niles už toho má plné zuby a po hlavičkovém souboji zůstal sedět na hrací ploše. Zřejmě ho postihla křeč, rychle se ale zvedl zpět na nohy.
     
    83
    Maghnes Akliouche se řítil z pravé strany sám na bránu a technickou střelou chtěl zamířit do vzdálenějšího levého horního rohu, jenže síť těsně minul! Monaco mohlo vést už o tři góly.
     
    82
    Lyon se dokáže dostat do pokutového území soupeře, jenže obránci Monaca hrají velice dobře a především čistě do těla. Z hlediště se ozval hlasitý pískot.
    80. Lamine CAMARA - 0:2
     
    80
    Monaco právě vstřelilo branku! Kassoum Ouattara poslal na vzdálenější pravou tyč nádherný přízemní centr z levé strany, na který si naběhl LAMINE CAMARA, a z blízkosti zamířil do prázdné brány! Asistence: Kassoum Ouattara.
     
    77
    Střídající Iljás ben Seghír dnes odehrál skvělý zápas, když během necelých 77 minut vystřelil celkem šestkrát, z toho třikrát trefil bránu a hlavně jednou rozvlnil síť.
     
    77
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Iljás ben Seghír, přichází Kassoum Ouattara.
     
    75
    George Ilenikhena se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci a řítil se sám na bránu, jenže zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený Lucas Perri! Vzrušení nakonec bylo kvůli ofsajdu zbytečné.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Abner, přichází Nemanja Matić.
     
    73
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Malick Fofana, přichází Mama Baldé.
    72. Střídající Jordan Teze a jeho nádherný pohotový volej!
     
    72
    Střídající Jordan Teze měl obrovskou šanci, když si na vzdálenější pravé tyči naběhl na přetažený centr z levé strany hřiště a jeho nádherný volej ze vzduchu zamířil těsně nad domácí bránu!
     
    71
    Georges Mikautadze se nestačil vrátit z ofsajdového postavení a hra byla přerušena. Jeho spoluhráč akci uspěchal a kolmou přihrávku mu adresoval příliš brzy.
     
    69
    Jeden z domácích hráčů byl navíc ve vlastním pokutovém území faulován a vyžadoval ošetření, takže oba týmy doběhly ke střídačkám, aby se mohly občerstvit.
     
    68
    Monaco mělo k dispozici standardní situaci, pro centr z pravé strany hřiště si ale došel Lucas Perri.
    65. Iljás BEN SEGHÍR - 0:1
     
    65
    Monaco právě vstřelilo branku! ILJÁS BEN SEGHÍR využil přiťuknutí od spoluhráče, když se na pravé straně šestnáctky rychle zorientoval v obležení tří protihráčů a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči! Monaco udeřilo a vede v Lyonu 1:0. Asistence: Maghnes Akliouche.
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Vanderson, přichází Jordan Teze.
     
    64
    Střídání v týmu AS Monaco:
    ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází George Ilenikhena.
     
    63
    Lamine Camara rozehrál na levé straně hřiště pátý rohový kop Monaca a následná rozehrávka nakrátko mohla přinést gól, Breel Embolo ale vystřihl nůžky, které zamířily vysoko nad!
     
    61
    Alexandre Lacazette se mohl řítit podruhé v zápase sám na bránu, jenže opět ho zastavil ofsajd.
     
    59
    Breel Embolo si naskočil uprostřed šestnáctky na krásný centr z rohového kopu a jeho následná hlavička skončila vysoko nad. Následoval odkop od brány.
     
    58
    Maghnes Akliouche si navedl míč na levačku a zpoza šestnáctky na pravém křídle napřáhl k přízemní střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    56
    Alexandre Lacazette kroutí hlavou poté, co se podle hlavní rozhodčí ocitl po krátké kolmé přihrávce za obranu v ofsajdu. A oprávněně, protože o ofsajd se nejednalo.
     
    54
    Georges Mikautadze už se chystal zpracovávat míč na vzdálenější levé tyči po přetaženém centru z pravé strany, těsně před ním ho ale přizvedl jeden z obránců Monaca, který vzápětí navíc vybojovalo autové vhazování.
     
    52
    Breel Embolo se pokusil otevřít skóre zápasu, když na hranici šestnáctky napřáhl pod tlakem k prudké střele a těsně minul bližší horní roh!
     
    51
    Monaco vyrazilo do protiútoku pět na pět a Takumi Minamino si nabíhal na levém křídle do dobré pozice, jenže dostal příliš dlouhou přihrávku a Lyon se ubránil.
     
    50
    Lyon rozjel krásnou kombinační akci, do které se dobře vložil Thilo Kehrer, od jeho nohy se poslední přihrávka domácích hráčů odrazila do náruče brankáře.
     
    48
    Bývalý útočník Arsenalu to dnes nemá jednoduché, nyní zboural k zemi hostujícího brankáře Philippa Köhna a hra byla opět přerušena. Tentokrát kvůli ošetření brankáře.
     
    47
    Alexandre Lacazette se snažil zpracovat přihrávku od spoluhráče a zezadu mu nepříjemně přišlápl nohu napadající Lamine Camara. Hra byla na chvilku přerušena.
     
    46
    Olympique obstaral výkop druhého poločasu, do kterého oba týmy vstupují za bezbrankového stavu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:05.

     
    Olympique usilovně bojuje a snaží se odčinit porážku od Rennes, jenže nebezpečnější jsou hosté z Monaka. Breel Embolo pálil těsně mimo bránu, zatímco Takumi Minamino ztroskotal z blízkosti na brankářovi a zároveň tyči. Stav po poločase. Olympique Lyon 0 AS Monaco 0.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Saíd Benrahma na levé straně šestnáctky povodil čtyři protihráče a poté poslal pod sebe přihrávku, po které málem přišel gól, jenže Philipp Köhn jeho spoluhráče skvěle vychytal. I kdyby ale ne, Saíd Benrahma posílal míč pod sebe zpoza zámezí. Případný gól by neplatil.
     
    45+2
    Thilo Kehrer se ocitl v blízkosti středového kruhu proti dvojnásobné přesile a měl kliku, že mu jeden z protihráčů šlápl na nohu. Mohl z toho být rychlý protiútok.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu bylo nastaveno 5 minut.
     
    44
    Mohammed Salisu předvedl na útočné polovině zbytečný faul, za který navíc viděl žlutou kartu.
     
    43
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut i s možným nastavením a zatím jsme nebyli svědky žádného gólu. Na hrací ploše to nyní hodně jiskří.
     
    40
    Alexandre Lacazette se rve s obránci Monaca jako lev, jenže opět povalil na zem jednoho z protihráčů. Stéphanie Frappartová mu znovu odpískala faul a ozval se hlasitý pískot.
     
    39
    Hodně dlouho to trvalo, než dostal Lamine Camara pokyn k rozehrání rohového kopu, jeho centr ale skončil pouze v rukavicích vybíhajícího brankáře Lucase Perriho.
     
    37
    Vanderson se vydal na útočný výlet na pravém křídle a do šestnáctky posílal přízemní centr, který byl jedním z obránců Lyonu odvrácen za postranní čáru.
     
    36
    Alexandre Lacazette se snažil prosadit na pravém křídle, jenže mu byl odpískán útočný faul. Domácím fanouškům Lyonu se to hodně nelíbilo, ale neudělají s tím nic.
     
    35
    Thilo Kehrer se dostal na pravé straně šestnáctky ke střele z úhlu, jeho pokus byl ale příliš slabý a skončil v náručí připraveného brankáře Lucase Perriho.
     
    34
    Fotbalisté obou týmů jsou v pořádku a hra mohla pokračovat. Lyon se snažil prosadit na pravém křídle, odkud do šestnáctky posílal přízemní centr. Ten ovšem skončil pouze u jednoho z obránců Monaca.
     
    31
    Mohammed Salisu se ocitl v souboji s Alexandrem Lacazettem a oba hráči se v blízkosti středového kruhu nepříjemně střetli hlavami. Hra byla přerušena.
    30. Takumi Minamino byl hodně blízko úvodního gólu zápasu
     
    30
    Takumi Minamino se dostal v blízkosti levé tyče k odraženému míči po centru z levého křídla a málem vstřelil úvodní gól zápasu, Lucas Perri ale míč levou nohou vytáhl na vzdálenější pravou tyč, od které se poté míč odrazil do zámezí!
     
    27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout napít. Hraje se ve velkém tempu.
     
    24
    Breel Embolo se ocitl po kolmé přihrávce za obranu na levé straně šestnáctky ve slibné brankové příležitosti, jeho pokus z úhlu ale zamířil těsně mimo! První velká šance duelu.
     
    23
    Hra se postupem času vyrovnala a oba týmy nyní svádí tuhý boj o střed hrací plochy.
     
    22
    Ernest Nuamah nepříjemně zlobí a na levé straně šestnáctky se podruhé v zápase snažil dostat do zakončení, ani tentokrát ale neuspěl, protože mu nevyšlo zpracování.
     
    20
    Monaco rozehrálo na levé straně hřiště v rychlém sledu dva rohové kopy, ani po jednom se ale do zakončení nedostalo a fotbalisté Olympique Lyon se ubránili.
     
    19
    Maghnes Akliouche posílal před bránu z pravého křídla pěkný střílený centr a Lucas Perri se vydal ze své brány, aby míč vyboxoval na rohový kop. Tlak od Monaca.
     
    17
    Střídání v týmu Olympique Lyon:
    ze hřiště odchází Ernest Nuamah, přichází Georges Mikautadze.
     
    17
    Hra byla na několik okamžiků přerušena, protože domácí útočník zůstal po kontaktu s brankářem zůstat ležet na hrací ploše. I kdyby ale skóroval, nakonec to byl ofsajd.
     
    15
    Alexandre Lacazette dostal nádhernou přihrávku za obranu a málem se řítil sám na bránu, Philipp Köhn proti těmu ale rychle vyběhl a za vápnem míč odkopl za postranní čáru.
     
    11
    Fotbalisté Monaca jsou zatím střelecky aktivnější, pálí ovšem z velké vzdálenosti. Před pár okamžiky zkusil skórovat Thilo Kehrer, málem ale překopl stadion.
     
    9
    Vanderson se dobře postavil do cesty jednomu z domácích útočníků Lyonu a ačkoliv ho fauloval, do šestnáctky ho nepustil.
     
    8
    Monaco rozjelo na levé straně šestnáctky nádhernou kombinační akci na jeden dotek, finální přihrávka ale byla příliš prudká a skončila v zámezí. Odkop od brány.
     
    4
    Alexandre Lacazette byl zřejmě hráčem, který se ocitl v šanci na levé straně šestnáctky a před bránu posílal střílenou přihrávku, Monaco ale míč odvrátilo do bezpečí.
     
    2
    Denis Zakaria se dostal na pravé straně šestnáctky do zakončení, jeho přízemní střela ale postrádala razanci i přesnost a o pořádný kus minula vzdálenější tyč.
     
    1
    Takumi Minamino si nabíhal na pravém křídle na pěknou kolmou přihrávku a Abner ho zezadu objal jako medvěda. Hlavní rozhodčí nemohl jinak a odpískal rychle faul.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: Perri – Mata, Ćaleta-Car, Niakhaté, Abner – Maitland-Niles, Caqueret – Nuamah, Benrahma, M. Fofana – Lacazette (C).
    Náhradníci: Lopes – Tolisso, Baldé, Mikautadze, Matić, Kumbedi, M. Diawara, Mangala, Adryelson.
    Trenér: Pierre Sage

    AS Monaco: Köhn – Vanderson, Kehrer, Salisu, Jakobs – Zakaria (C), L. Camara – Akliouche, Minamino, I. ben Seghír – Embolo.
    Náhradníci: Liénard – Magassa, Balogun, Ilenikhena, Ouattara, Singo, C. Henrique, Mawissa, Teze.
    Trenér: Adi Hütter

    Rozhodčí: Stéphanie Frappartová. Asistenti: Julien Aube, Mikaël Berchebru. Čtvrtý rozhodčí: Antoine Valnet. VAR: Nicolas Rainville. AVAR: Pierre Legat.

     
    AS Monaco

    Monaco mělo o poznání lehčí los, když se v prvním kole představilo proti nováčkovi z Saint-Étienne. O osudu zápasu rozhodl jeden jediný gól, který v dresu Monaca vstřelil Takumi Minamino. Nuda ale rozhodně nebyla. V střetnutí padly další tři góly, jenže VAR všechny odvolal. Hosté změnili formaci a měli by hrát ve formaci 4-4-2.

     
    Olympique Lyon

    Olympique vstup do sezóny nezvládl a na hřišti Rennes prohrál rozdílem třídy. Povzbuzením pro domácí může být fakt, že se do sestavy vrací útočník Alex Lacazette, který byl součástí olympijského týmu Francie. Manažer Pierre Sage o něm na tiskové konferenci prohlásil, že je postrachem soupeřů, a to nejen směrem do ofenzivy.

     
    Lyon hostí v sobotu večer v ostře sledovaném zápase druhého kola francouzské Ligue 1 AS Monaco. Oba týmy mají ambice, aby bojovaly o příčky zajišťující účast v pohárové Evropě a vzájemný duel může napovědět.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Góly: 65. I. ben Seghír (Akliouche), 80. L. Camara (Ouattara)

    Karty:   90. Tolisso (LYO) – 44. Salisu (ASM), 90+4. L. Camara (ASM)   90+7. L. Camara (ASM)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 1:10. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 19:9.
    Olympique Lyon: Perri – Mata, Ćaleta-Car, Niakhaté, Abner (73. Matić) – Maitland-Niles, Caqueret (87. Tolisso) – Nuamah (17. Mikautadze), Benrahma (87. M. Diawara), M. Fofana (73. Baldé) – Lacazette (C).
    Náhradníci: Lopes – Kumbedi, Mangala, Adryelson.

    Tréner: Pierre Sage

    AS Monaco: Köhn – Vanderson (64. Teze), Kehrer, Salisu, Jakobs – Zakaria (C) (86. Magassa), L. Camara – Akliouche, Minamino (86. Singo), I. ben Seghír (77. Ouattara) – Embolo (64. Ilenikhena).
    Náhradníci: Liénard – Balogun, C. Henrique, Mawissa.

    Tréner: Adi Hütter

    Rozhodca: Stéphanie Frappartová. Asistenti: Julien Aube, Mikaël Berchebru. Čtvrtý rozhodčí: Antoine Valnet. VAR: Nicolas Rainville. AVAR: Pierre Legat