Lipsko – Bochum 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Kiel 3:2 (kon.) | Freiburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
Augsburg – Brémy 2:2 (kon.) | Mainz – Union Berlín 1:1 (kon.) | Dortmund – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
TSG 1899 Hoffenheim
3:2 (2:0)
Holstein Kiel
cz Sobota 24.08.2024, 15:30 • PreZero Arena (Sinsheim) • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobré sobotní odpoledne, včera v Německu odstartovala i poslední z top pěti evropských lig a já Vás vítám u zápasu HoffenheimKiel. Zápas se odehraje v PreZero Areně (Sinsheim) a jeho začátek je naplánován na 15:30.
     
    Hoffenheim
    Sezóna začala svěřencům Pellegrina Matarazza už minulý týden, když se v rámci DFB Pokalu vydali na půdu Würzburger Kickers, který hraje čtvrtou ligu. Hoffenheim byl v tomto zápase velkým favoritem, ale jeho vítězství se nerodilo vůbec jednoduše. Dvakrát musel dotahovat a postup si nakonec musel zajistit až po penaltovém rozstřelu.
    Hráči Hoffenheimu mají za sebou také nepříliš povedenou letní přípravu. První dva zápasy odehráli se slabšími celky a zapsali si dvě výhry, ale v následných třech zápasech s relativně vyrovnanými celky dokázali uhrát pouze jednu remízu a dvě prohry.
    V modrých dresech budou do zápasu připraveni zasáhnout i dva Češi – Pavel Kadeřábek a Adam Hložek. Z důvodu zranění bude kouči Pellegrinu Matarazzovi chybět levý halfbek David Jurásek.

    Letní přestupy:
    Příchody: Prass, Hložek
    Odchody: Justvan, Beier, Brooks, Skov, Adams, Kelati

    Marodka:
    Jurásek, Kabak, Nsoki, Bebou, Becker, Bischof, Berisha

    Posledních 5 zápasů:
    Würzburger Kickers – Hoffenheim 2:3 po pen.
    Hoffenheim – Fulham 0:2
    Hoffenheim – Ipswich 0:1
    Hoffenheim – Norwich 2:2
    Elversberg – Hoffenheim 1:3

    Kiel
    Utkání proti Hoffenheimu bude pro všechny v barvách Kielu speciální. Tento celek totiž odehraje vůbec své první bundesligové utkání a jde o historicky prvního účastníka nejvyšší fotbalové německé ligy ze spolkové republiky Šlesvicko-Holštýnsko. Pro všechny má tak tento zápas obrovskou hodnotu a hráči Kielu určitě nebudou chtít začít historicky první sezónu porážkou.
    Tento bundesligový nováček má za sebou také už jeden soutěžní zápas, když v DFB Pokalu dokázal vyřadit třetiligový Aachen.

    Letní přestupy:
    Příchody: Wirlmann, Geschwill, Knudsen, Trkulja, Kelati, Gigovič, Puchacz
    Odchody: Wolf, Mai, Niehoff, Wriedt, Rankič, Tunjič, Simakala

    Marodka:
    Johansson, Kleine-Bekel, Skrzybski

    Posledních 5 zápasů:
    Aachen – Kiel 2:3
    Kiel – St. Étienne 2:3
    Mönchengladbach – Kiel 1:0
    AB Kodaň – Kiel 1:0
    Kiel – Sonderjyske 0:0

    Bilance vzájemných zápasů
    1 – 0 – 0

    Poslední zápas:
    Hoffenheim – Kiel 5:1
    3. van den Bergh (vl.), 31. Wahl (vl.), 59. Stiller, 72. Dabbur, 84. Bruun Larsen – 47. Neumann
    Žluté karty: Akpoguma – Lorenz
     
    Úvodní sestavy:

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Akpoguma, Stach, Drexler – Kadeřábek, Prömel, Grillitsch, Prass – Kramarić – Hložek, Bülter.
    Náhradníci: L. Philipp – Berisha, Bruun Larsen, Geiger, Nsoki, Szalai, Strobl, Micheler, Moerstedt.
    Trenér: Pellegrino Matarazzo

    Kieler SV Holstein 1900: Weiner – Erras, Komenda, Ivezić – T. Becker, Holtby (C), Knudsen, Puchacz – Mačino – Bernhardsson, Pichler.
    Náhradníci: Dähne – Arp, Geschwill, Gigović, Kelati, Porath, Remberg, Rosenboom, Schulz.
    Trenér: Marcel Rapp

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Borsch.
     
    Hlavní rozhodčí Tobias Stieler přivádí oba celky na hrací plochu a po úvodních oficialitách bude vše připravené k výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pískl do píšťalky a to znamená jediné, zápas může začít. Úvodního výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v modrém. Hosté zvolili bílou kombinaci.
     
    2
    Adam Hložek při svém prvním kontaktu s míčem v novém dresu udržel balón na hrací ploše, ale sebrali ho pouze obránci Kielu.
     
    3
    Nedovolený zákrok zhruba na polovině hřiště je pískán Florianu Grillitschovi, a hosté tak budou moci být znovu na balónu.
     
    4
    Marius Bülter si naběhl na krásný pas za obranu a běžel směrem do vápna. Tam ho ale nedovoleně zastavil Timon Weiner a byla nařízena penalta pro domácí Hoffenheim.
     
    5
    Za tento prohřešek ještě vidí brankář Kielu žlutou kartu.
     
    5
    Penaltu bude kopat Andrej Kramarič.
     
    6
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    ANDREJ KRAMARIČ zvolil pomalý rozběh a chladnokrevně poslal střelu z pokutového kopu po zemi k pravé tyči.
    6. Andrej KRAMARIĆ - 1:0
     
    7
    Na druhé straně chtěli odpovědět hosté, ale nepříjemný centr Tymoteusze Puchacze si přivlastnil kapitán domácích Oliver Baumann.
     
    9
    Na Mačinův dlouhý aut si naskočil jeden z hostujících hráčů, ale jeho slabý pokus doprostřed branky chytá pozorný Baumann.
     
    10
    Domácím se teď nepovedlo přenesení hry do pravého křídla a hosté uvedou míč do hry autovým vhazováním.
     
    11
    Tymoteusz Puchacz vybízel svou přihrávkou někoho ze spoluhráčů, ale situaci dobře přečetl Anton Stach a pohlídal, aby míč doletěl až za brankovou čáru. Vykopávat od branky bude Oliver Baumann.
     
    12
    Kevin Akpoguma skvěle našel dlouhým míčem Pavla Kadeřábka, který poslal ještě přihrávku pod sebe. Ve vápně Kielu vznikl velký závar, ale žádná šance z toho nebyla.
     
    14
    První žlutá karta i na straně domácích. Adam Hložek chtěl vypíchnout míč Marcu Komendovi, ale do souboje dorazil pozdě a zasáhl jen jeho kotník.
     
    15
    Domácí obléhají pokutové území hostů a snaží se probojovat do nějaké šance. Obranný blok hostů je ale příliš hluboko a je těžké ho překonat.
     
    17
    Andrej Kramarič hledal krásným pasem za obranu Adama Hložka, ale ten měl zpracování na dlouhou nohu a vyhnal se z pokutového území.
     
    18
    Pavel Kadeřábek vlétl do souboje a jeho soupeři nezbylo nic jiného, než ho faulovat. Modří rozehrají kousek od poloviny hřiště.
     
    19
    Adam Hložek dostal míč kousek za vápnem a pokusil se ohrozit Timona Weinera. Jeho křižná střela skončila těsně vedle levé tyče.
     
    20
    Hráči Hoffenheimu se zatím prezentují skvělým pohybem a hlubokým presinkem. Hosté z Kielu tak mají obrovský problém s rozehrávkou a nezbývá jim nic jiného, než míče nakopávat.
     
    21
    Po odraženém balónu se objevil Alexander Prass sám na zadní tyči, ale jeho střela z halfvoleje se vůbec nepodařila a skončila až u postranní čáry.
     
    22
    Přichází občerstvovací pauza a to je čas, kdy můžou hlavní trenéři předat pár pokynů svým svěřencům.
     
    24
    Pauza trvala přibližně jednu minutu a už se zase hraje. Hoffenheim dále drží míč na polovině soupeře a snaží se něco vymyslet.
     
    25
    Velká šance pro hosty. Timo Becker si naběhl za soupeřovu obranu a dostal tam přihrávku. Běžel sám na Baumanna, jenže německý brankář vytáhl proti jeho střele dobrý zákrok.
    25. Sám před brankářem se ocitl Timo Becker, jenže Oliver Baumann vytáhl dobrý zákrok.
     
    26
    A další příležitost pro hosty. Centr z pravé strany našel hlavu Tima Beckera, ale ten s tím moc nepočítal a nedokázal vtěsnat svůj pokus mezi tři tyče.
     
    28
    Oliver Baumann musel znovu do akce. Centrovaný míč si ve vápně našel Benedikt Pichler, ale svůj razantní pokus namířil pouze doprostřed branky, kde stál právě německý brankář.
     
    29
    Hosté rozehráli rohový kop a chvilku obléhali šestnáctku Hoffenheimu. Do střeleckých pokusů se nedostali a musí to zkusit znovu ze své poloviny hřiště.
     
    31
    Pavel Kadeřáběk hodil dlouhý aut na volného Anreje Kramariče, který vybojoval rohový kop. Ten rozehrál sám jmenovaný a našel hlavu Antona Stacha, jenže ten zakončil příliš vysoko.
     
    32
    Na trávníku zůstal otřesený Anton Stach, ale po krátké pauze je schopen pokračovat ve hře. Míč uvedou do hry hosté autovým vhazováním.
     
    34
    Do vápna se pokoušel probojovat Florian Grillitsch, ale byl zastaven ještě před šestnáctkou Kielu. Hráči Hoffenheimu reklamovali faul, ale sudí zůstal v klidu.
     
    35
    Několik centrů teď přilétlo z levé strany do vápna Kielu. Pokaždé měl být adresátem Adam Hložek, ale ani jednou k němu centr nedoletěl.
     
    36
    Po faulu zhruba třicet metrů od branky rozehrával standardku Andrej Kramarič, ale jeho centr skončil na hlavě prvního z bránících hráčů.
     
    37
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Grischa Prömel rozehrál míč do levé strany, kde stál připravený Marius Bülter. Ten měl dostatek času a připravil si balón na centr, kterým našel perfektně ANDREJE KRAMARIČE a ten svou hlavičkou překonal dnes podruhé Timona Weinera. Asistence: Marius Bülter.
    37. Andrej KRAMARIĆ - 2:0
     
    39
    Hosté po gólu drží míč na svých kopačkách, ale dostatečně daleko od branky Olivera Baumanna.
     
    41
    Míč se ve vápně Kielu dostal k Alexandru Prassovi, který to zkoušel střelou na zadní tyč. Jeho pokus byl ještě tečován a nakonec z toho bude rohový kop.
     
    42
    Odražený míč se odrazil na Magnuse Knudsena, který se nerozpakoval a střelou z voleje se pokusil ohrozit branku Hoffenheimu. Jeho nepřesný pokus ale končí několik metrů od pravé tyče.
     
    44
    Krásná akce po ose Hložek, Bülter, Kramarič. Poslední jmenovaný si počkal na centr a z první poslal míč na branku. Střelu směřující pod břevno dokázal vytěsnit mimo tři tyče Timon Weiner.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Patrick Erras byl nucen v nouzi zahrát pouze do autu. Vhazovat budou hráči domácích kousek od šestnáctky soupeře.
     
    45+2
    Pavel Kadeřábek to na pravé straně udělal skvěle a na hranici vápna našel úplně volného Adama Hložka, který si navedl míč do středu a levou nohou se pokusil překonat Weinera. Německý brankář ale jeho dělovku do pravé části branky vyrazil na roh.
    45+2. Ve velké šanci se objevil Adam Hložek, ale vylámal si zuby na Timonu Weinerovi.
     
    45+4
    Vypadá to na poslední akci v první půli. Hosté rozehráli standardku, ale na jejím konci byla jen hlava jednoho z hráčů Hoffenheimu.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    První poločas v PreZero Areně rozhodně nenudil. K vidění bylo několik šancí na obou stranách, ale ty své dokázali proměnit pouze domácí. Nutno podotknout, že jde o vedení zasloužené. Hráči Hoffenheimu měli hru ve většině času pod kontrolou a i šancí si vypracovali více než jejich soupeř.
     
    Vypadá to, že Marcel Rapp připravil první hráčskou změnu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900:
    ze hřiště odchází Tymoteusz Puchacz, přichází Andu Kelati,
    ze hřiště odchází Marco Komenda, přichází Finn Porath.
     
    46
    Marius Bülter si na levé straně hledal pozici pro centr, a už ji když našel, tak mu do jeho pokusu šáhl jeden z obránců. Následovat bude rohový kop.
     
    48
    Andu Kelati dal o sobě na hřišti hned znát, a to když se dopustil nedovoleného zákroku na půlce.
     
    49
    Adam Hložek si naběhl na přihrávku a z krkolomné pozice se pokusil o střelu. Míč ale skončil pár metrů vedle pravé tyče.
     
    50
    Centr Andua Kelatiho byl příliš dlouhý na jeho spoluhráče. Míč skončil v zámezí a vhazovat budou domácí.
     
    51
    Adam Hložek se dostal k míči ve středu hřiště a trochu sobecky zvolil střelu. Ta sice byla tvrdá, ale byla také nepřesná a končí vedle levé tyče.
     
    53
    Centr Alexandra Prassa byl zablokovaný a na programu je další rohový kop pro domácí. Opět si rozehrávku bere na starost Andrej Kramarič.
     
    54
    Tim Drexler se po rohovém kopu objevil úplně sám za hranicí šestnáctky a vyzkoušel střelu ze střední vzdálenosti. Míč ale skončil pouze v rukavicích připraveného Timona Weinera.
     
    55
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900:
    ze hřiště odchází Benedikt Pichler, přichází Fiete Arp.
     
    56
    Pavel Kadeřábek svou aktivitou na pravé straně vybojoval míč a zasloužil se tak o to, že domácí mohou opět potrápit obranu Kielu.
     
    57
    Ve velké šanci se po přízemním centru Andreje Kramariče objevil Marius Bülter. Nevyšel mu ale krok, a balón tak o kousek minul.
     
    58
    Šuto Mačino utekl obraně Hoffenheimu a vyzkoušel křižnou střelu na zadní tyč z pravého křídla. Branku ale neohrozil a Oliver Baumann uvede míč do hry odkopem od branky.
     
    59
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Mërgim Berisha.
     
    61
    Hráči Kielu se na chvilku usadili na polovině soupeře a tento malý tlak vyvrcholil skvělým centrem na Šuta Mačina. Japonský útočník ale v dobré pozici selhal, protože trefil pouze Olivera Baumanna.
     
    62
    Znovu to jen létalo ve vápně domácích, ale i teď se hráči Hoffenheimu dokázali ubránit.
     
    63
    Kiel právě vstřelil branku!
    Teď už to ale klaplo. Po několika závarech a nebezpečných situacích se k centru odhodlal Finn Porath, který svým pokusem našel přesně hlavu Alexandera Bernhardssona. Ten byl sice v souboji, ale dokázal se dostat do lepší pozice a uklidil míč těsně pod břevno. Asistence: Finn Porath.
    63. Alexander BERNHARDSSON - 2:1
     
    65
    Domácí se snaží rychle odpovědět a zmáčkli svého soupeře v jeho pokutovém území.
     
    66
    Mërgim Berisha si na levém křídle vzal balón a pokusil se odcentrovat do vápna. Jeho pokus ale ukořistil Timon Weiner.
     
    68
    v 68. minutě zápasu přichází druhá pauza na občerstvení. Oba trenéři i teď dali svým svěřencům několik rad.
     
    69
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Marius Bülter, přichází Jacob Bruun Larsen,
    ze hřiště odchází Florian Grillitsch, přichází Dennis Geiger.
     
    70
    Hosté rozehráli rohový kop a jeden z hráčů se dostával do dobré příležitosti. Všechnu snahu ale ukončil hvizd sudího, který si všiml faulu na Olivera Baumanna.
     
    72
    Domácí se dostávali do přečíslení. Andrej Kramarič si ale vůbec nerozuměl s Mërgimem Berishou a míče se zmocnili hráči Kielu.
     
    73
    Šuto Mačino hodil dlouhý aut do vápna soupeře a po několika odrazech z toho bude rohový kop.
     
    74
    V jednu chvíli to vypadalo na jasnou záležitost, ale po gólu Kielu se hra úplně změnila a hostující hráči nepouštějí svého soupeře přes polovinu hřiště.
     
    76
    Centr Fieteho Arpa hledal na zadní tyči Tima Beckera, tomu chyběl zhruba metr, aby uklidil míč za brankářova záda. Další náznak šance hostů.
     
    78
    Po kombinaci ve středu hřiště se míč dostal až doprava na Pavla Kadeřábka, který před brankou hledal Jacoba Bruuna Larsena. Míč ale odvrátila obrana hostů.
     
    79
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900:
    ze hřiště odchází Magnus Knudsen, přichází Nicolai Remberg.
     
    80
    Obranu Hoffenheimu teď zlobí Fiete Arp, ale v poslední z akcí se ocitl v ofsajdu, který neunikl pomeznímu.
     
    81
    Andu Kelati, bývalý hráč Hoffenheimu, si počínal nedovoleně a po ostrém ataku na polovině hřiště vidí žlutou kartu.
     
    82
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900:
    ze hřiště odchází Lewis Holtby, přichází Marvin Schulz.
     
    82
    Andu Kelati přišel do souboje pozdě a přišlápl soupeři špičku nohy. Hlavní sudí neváhal a minutu po první žluté mu ukázal i druhou.
     
    85
    Další nedovolený zákrok hostů, po kterém rozehrají standardku před polovinou hřiště domácí hráči.
     
    86
    I v deseti lidech nováček z Kielu trápí svého soupeře. Dlouhý míč do křídla dostal Timo Becker, ale jeho střelu na přední tyč chytá Oliver Baumann.
     
    87
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Nedáš , dostaneš. Jacob Bruun Larsen dostal dlouhý míč před vápno soupeře. Tam si poradil s obráncem a vystřelil k pravé tyči. Jeho střelu ještě Timon Weiner chytil, míč ale vyrazil před ANDREJE KRAMARIČE, který střelou do poloodkryté branky završil hattrick. Asistence: Jacob Bruun Larsen.
    87. Andrej KRAMARIĆ - 3:1
     
    89
    Kiel právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo! Nicolai Remberg přenesel hru na druhou stranu, kde byl Šuto Mačino, který vběhl do vápna a střelou na zadní tyč překonal Olivera Baumanna. Asistence: Nicolai Remberg.
    89. Šuto MAČINO - 3:2
     
    90
    Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
    ze hřiště odchází Alexander Prass, přichází Stanley Nsoki,
    ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Max Moerstedt.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Hosté sice hrají v deseti, ale v posledních minutách tlačí na svého soupeře a pokouší se o vyrovnání. Sympatický výkon bundesligového nováčka.
     
    90+3
    Max Moerstedt neponechal nic náhodě a slibně se vyvíjející situaci zastavil nedovoleným zákrokem, za který vidí žlutou kartu.
     
    90+4
    Zdá se, že domácí rozbili tlak hostů a sami teď kombinují kolem velkého vápna soupeře. Tohle svěřencům Pellegrina Matarazza vyhovuje.
     
    90+5
    Dlouhý nákop na polovinu Hoffenheimu končí hvizdem sudího, kterému neunikl nedovolený zákrok jednoho z hráčů Kielu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 13:9. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:14.
     
    Pěkné utkání se odehrálo mezi Hoffenheimem a Kielem. Po prvním poločase to po dvou gólech Andreje Kramariče vypadalo na jasnou záležitost, ale nováček z Kielu se nevzdal a vrátil se gólem Alexandera Bernhardssona do zápasu. Hosté pak i v deseti lidech tlačili na obranu domácích, ale v 87. minutě se z brejku prosadil znovu chorvatský útočník a bylo bylo po nadějích. Ke konci zápasu ještě korigoval skóre zápasu Šuto Mačino, ale hráči Hoffenheimu si poslední minuty pohlídali a berou z prvního zápasu sezóny tři body.

    Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. (17:38:32)

    Tadeáš Zeman

    Góly: 6. Kramarić (pen.), 37. Kramarić (Bülter), 87. Kramarić (Bruun Larsen) – 63. Bernhardsson (Porath), 89. Machino (Remberg)

    Karty:   14. Hložek (HOF), 90+3. Moerstedt (HOF) – 5. Weiner (KIE), 81. Kelati (KIE)   82. Kelati (KIE)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 13:9. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:14.
    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Akpoguma, Stach, Drexler – Kadeřábek, Prömel, Grillitsch (69. Geiger), Prass (90. Nsoki) – Kramarić (90. Moerstedt) – Hložek (59. Berisha), Bülter (69. Bruun Larsen).
    Náhradníci: L. Philipp – Szalai, Strobl, Micheler.

    Tréner: Pellegrino Matarazzo

    Holstein Kiel: Weiner – Erras, Komenda (46. Porath), Ivezić – T. Becker, Holtby (C) (82. Schulz), Knudsen (79. Remberg), Puchacz (46. Kelati) – Machino – Bernhardsson, Pichler (55. Arp).
    Náhradníci: Dähne – Geschwill, Gigović, Rosenboom.

    Tréner: Marcel Rapp

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Borsch

    Diváci: 18 503