Lipsko – Bochum 1:0 (kon.) | Hoffenheim – Kiel 3:2 (kon.) | Freiburg – Stuttgart 3:1 (kon.)
Augsburg – Brémy 2:2 (kon.) | Mainz – Union Berlín 1:1 (kon.) | Dortmund – Frankfurt 2:0 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
1:1 (0:0)
1. FC Union Berlín
cz Sobota 24.08.2024, 15:30 • Mewa Arena, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Mohučí a Unionem skončilo úplně stejně jako poslední vzájemné měření sil, když na úvodní gól Nadiema Amiriho odpověděl střídající László Bénes. Konečný výsledek. 1. FSV Mohuč 05 1 Union Berlín 1. (17:39:11)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Robin Gosens se na levé straně šestnáctky do zakončení nedostal a navíc viděl za šlapák žlutou kartu.
     
    90+6
    Jonathan Burkardt se ocitl sám před prázdnou bránou na přední pravé tyči, po centru z pravého křídla ale zamířil z blízkosti těsně nad bránu!
     
    90+3
    Armindo Sieb teď mohl rozhodnout, když se v blízkosti levé tyče dostal k odraženému míči a dobře pálil o zem, míč se ovšem od země odrazil těsně nad břevno! Obrovská šance gólem není.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu bylo nastaveno 7 minut.
     
    89
    Blíží se konec utkání a na straně Unionu došlo k nepříjemné situaci, kdy se srazili dva spoluhráči.
     
    86
    László Bénes mohl skórovat podruhé v zápase, když zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné technické střele a málem vymetl bližší pravou šibenici, Robin Zentner ale vytáhl tygří skok a fantastickým zákrokem míč vyškrábl na roh!
     
    86
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Kajšú Sano, přichází Nelson Weiper.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Anthony Caci, přichází Paul Nebel.
     
    84
    Jordan Siebatcheu mohl otočit skóre dnešního zápasu, když si před bránou nabíhal na pěknou kolmou přihrávku, proti mladíčkovi ale skvěle vyběhl Robin Zentner.
     
    83
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Kevin Vogt, přichází Leopold Querfeld.
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a zatím to vypadá, že dnešní střetnutí skončí stejně jako to poslední, tedy dělbou bodů po výsledku 1:1.
     
    78
    Union po vyrovnávací brance výrazně ožil a hra se vyrovnala. Mohuč ale velice dobře brání a nepouští svého soupeře do šancí. Vyrovnávací gól byl pouze výjimkou.
     
    76
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Karim Onisiwo, přichází Armindo Sieb.
    74. László BÉNES - 1:1
     
    74
    Union Berlin právě vstřelil branku! Střídající LÁSZLÓ BÉNES se skvěle otočil s míčem v blízkosti šestnáctky a jeho tečovaná přízemní střela zamířila k pravé tyči! Union dokázal odpovědět a je to 1:1. Asistence: Tim Skarke.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Benedict Hollerbach, přichází Tim Skarke.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází András Schäfer, přichází László Bénes.
     
    72
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Christopher Trimmel, přichází Janik Haberer.
     
    70
    Hlavní rozhodčí přerušil dvacet minut před koncem hru, aby se hráči obou týmů mohli doběhnout napít.
     
    69
    Dominik Kohr odvádí v obraně skvělou práci a nyní vyhecoval fanoušky. Předvedl totiž odkop podél pravé postranní čáry, který otřel o nohu protihráče. Autové vhazování.
     
    67
    Union vybojoval na levém křídle standardní situaci a do šestnáctky poslal centr, který domácí snadno odvrátili.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín:
    ze hřiště odchází Lucas Tousart, přichází Yorbe Vertessen.
     
    65
    Phillipp Mwene se sice dvakrát na levém křídle neprosadil, vybojoval pro svůj tým ale alespoň rohový kop. Ten vzápětí rozehrál on sám a Karim Onisiwo hlavičkoval hodně mimo.
     
    62
    Fotbalisté Unionu trochu vyklidili pole. Po přestávce dominují hráči Mohuče, kteří svou převahu dokázali gólově potvrdit, když se z volného přímého kopu nádherně trefil Nadiem Amiri.
     
    61
    Anthony Caci rozehrál na pravém křídle rohový kop a na přední tyči hlavičkoval velice nebezpečně Karim Onisiwo! Jeho hlavička těsně minula vzdálenější levý horní roh brány.
     
    59
    Benedict Hollerbach opět naháněl u levé postranní čáry Dominika Kohra, domácí fotbalista si ale poradil a raději míč odkopl pravou nohou za postranní čáru.
     
    58
    Domácí záložník zřejmě nepříjemně dopadl na ruku, protože zůstal ležet na hrací ploše poměrně dlouhou dobu a musel být ošetřován. Nyní už se ale opět hraje.
     
    57
    Dominik Kohr si skvěle pokryl míč v blízkosti vlastní šestnáctky tělem a zezadu ho fauloval Benedict Hollerbach.
    53. Nadiem AMIRI - 1:0
     
    53
    Mohuč právě vstřelila branku! NADIEM AMIRI se postavil k rozehrání volného přímého kopu a nádhernou technickou střelou přes zeď vymetl levý horní roh brány! Fantastický gól Mohuče.
     
    52
    Danilho Doekhi fauloval v blízkosti šestnáctky na ose hřiště a daroval soupeři volný přímý kop.
     
    51
    Domácí fotbalisté v rychlém sledu rozehráli dva rohové kopy, ani jeden ale brankovou příležitost nepřinesl.
     
    50
    Phillipp Mwene se na levé straně šestnáctky do zakončení těsně nedostal, protože nádherný oblouček mířící na něj Frederik Rønnow vytáhl rukou na rohový kop.
     
    47
    Anthony Caci postoupil ostrý hlavičkový souboj s Robinem Gosensem, který na něho ve výskoku nepříjemně dopadl. Hra byla přerušena a následovalo ošetření.
     
    46
    Domácí Karim Onisiwo se ocitl na pravé straně šestnáctky ve slibné šanci a krátce po přestávce napřáhl k pohotové střele, která skončila nad!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:34.

     
    V Mewa Areně zatím sledujeme velice bojovné utkání. Hráči obou týmů si nic nedarovali a k vidění byl jeden ostrý souboj za druhým. Obě strany si nakonec vytvořily jednu slibnou příležitost, domácí záložník I Čä-song ale hlavičkoval mimo, zatímco prudkou ránu Benedicta Hollerbacha poté krátce před přestávkou zneškodnil výborným zákrokem Robin Zentner. Skóre po prvním poločase. 1. FSV Mohuč 05 0 1. FC Union Berlín 0.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Jonathan Burkardt si to namířil na ose hřiště směrem do šestnáctky a těsně před pokutovým územím ho stáhl k zemi Lucas Tousart, který navíc viděl žlutou kartu.
     
    45+1
    Union Berlín opět rozehrál rohový kop, tentokrát ale následný centr žádné vzrušení nepřinesl, stejně jako následná kolmá přihrávka za obranu, kterou zastavil ofsajd.
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
    43. Benedict Hollerbach se málem postaral o úvodní gól zápasu
     
    43
    Benedict Hollerbach si naběhl na levé straně šestnáctky na odvrácený centr z rohového kopu a přes dva protihráče napřáhl k prudké ráně, která mířila do bližšího horního rohu brány, Robin Zentner ale vytáhl fantastický zákrok, když ve výskoku jednou rukou vytáhl míč nad svou bránu!
     
    41
    Karim Onisiwo se snažil uprostřed šestnáctky protáhnout mezi dvěma protihráči do zakončení a byl zezadu zatažen za dres, penalta se ovšem nekonala.
     
    40
    Po odvráceném centru z rohového kopu přiletěla do pokutového území vysoká svíce, kterou Frederik Rønnow těsně před dvojicí protihráčů vyboxoval na rohový kop.
     
    39
    Phillipp Mwene se sice v blízkosti levého rohového praporku neprosadil, přesto si ale vysloužil obrovský potlesk fanoušků. Pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    38
    Jonathan Burkardt byl faulován v blízkosti půlící čáry a marně se dožadoval udělení žluté karty pro protihráče.
     
    36
    Karim Onisiwo se dostal na levé straně šestnáctky k míči a z téměř nulového úhlu ostře vypálil po zemi, na přední tyči byl ale připravený Frederik Rønnow, který nadvakrát míč zneškodnil.
     
    35
    Christopher Trimmel rozehrává rohové kopy z pravé strany hřiště opravdu skvěle a Robin Zentner se musel pověsit do vzduchu, aby míč levou rukou vyboxoval pryč.
     
    34
    Není obvyklé, aby se před rohovým kopem proti Vaší straně střídalo, nicméně Mohuč musela kvůli zranění a nakonec jí to prošlo. Skóre je stále bezbrankové.
     
    32
    Danilho Doekhi byl společně s jedním ze spoluhráčů povalen během předchozí situace na zem na přední tyči, o žádný faul se ale nejednalo a hraje se dále.
     
    32
    Christopher Trimmel rozehrál na pravé straně rohový kop a na přední tyč poslal nepříjemný střílený centr. Robin Zentner měl co dělat, aby míč vyboxoval do bezpečí.
     
    30
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05:
    ze hřiště odchází Maxim Leitsch, přichází Stefan Bell.
     
    30
    Ze zápasu uplynula téměř půlhodina hry a na obrázku se vůbec nic nemění. Oba týmy se snaží usilovně bojovat o každý metr hřiště a šance nepřicházejí. Zatím.
     
    27
    Jonathan Burkardt chtěl na pravém křídle vybojovat míč a nakonec se mu to podařilo, protože Mohuč mohla vhazovat. Diogo Leite nicméně usilovně bojoval.
     
    26
    Jonathan Burkardt se snažil ve středu hřiště vybojovat míč a Christopher Trimmel mu nepříjemně došlápl na nohu. Nebyl v tom ale žádný úmysl, protože chtěl pouze odkopnout míč do bezpečí.
     
    25
    Hra je opět v plném proudu a věřme, že se ještě před přestávkou dočkáme nějakého gólu.
     
    23
    Hlavní rozhodčí Ham Osmers přerušil hru, aby se společně s hráči obou týmů mohl doběhnout napít.
     
    22
    Union Berlín mohl odpovědět po centru z rohového kopu, který rozehrál Christopher Trimmel, jeho centr byl ale na přední tyči odvrácen a střela jeho spoluhráče zpoza šestnáctky skončila daleko vedle pravé tyče brány.
    20. Domácí I Čä-song a jeho hlavička po nádherném centru
     
    20
    I Čä-song nádherně odcentroval z pravého křídla a I Čä-song hlavičkoval vedle levého horního rohu brány! První slibná příležitost zápasu.
     
    19
    Union Berlín zkouší často zakončovat zpoza šestnáctky, jenže všechny jeho střely jsou zablokovány. Na levé straně vápna nyní zakončoval Benedict Hollerbach, jeho pokus byl ale pro změnu příliš slabý a sotva se dokutálel k bráně.
     
    18
    Ve finální fázi je na obou stranách vidět hodně nepřesností, což je hlavní důvod, proč jsme zatím nebyli svědky žádné slibné brankové příležitosti. Času je ale hodně.
     
    17
    Jordan Siebatcheu se protáhl mezi dvěma protihráči a už se chystal na značce pokutového kopu střílet, jenže z brány proti němu rychle vyběhl Robin Zentner.
     
    16
    Akce hostujícího celku pokračovala a zpoza šestnáctky zkusil ostře vypálit András Schäfer, jeho střela ale byla zablokována, stejně jako následný pokus jeho spoluhráče.
     
    15
    Union Berlín vyrazil do přečíslení tři na dva a vypadalo to, že z toho bude slibná šance, jenže z protiútoku hostujícího celku nakonec nebylo vůbec nic.
     
    13
    Robin Zentner vyběhl z vlastní brány až k levé postranní čáře, aby před nabíhajícím Benedictem Hollerbachem odkopl míč do zámezí. Skvělé čtení hry.
     
    12
    Ze zápasu uplynulo více než deset minut a zatím marně čekáme na první slibnou příležitost. Nasazení obou celků nicméně neopadává a stále se hraje na plný plyn.
     
    11
    Kajšú Sano se ocitl na pravé straně šestnáctky ve slibné šanci a jeho přízemní střela byla sražena na rohový kop. Jeden z obránců Unionu skvěle zasáhl ve skluzu.
     
    10
    Anthony Caci nádherně odcentroval z pravého křídla a Frederik Rønnow neohroženě vyběhl z brány, aby schytal nepříjemný úder a těsně předtím míč vyboxoval.
     
    9
    Standardní situace v podání Unionu Berlín žádné nebezpečí nepřinesla a Robin Zentner mohl rozehrávat od brány.
     
    7
    Dominik Kohr inkasoval první žlutou kartu zápasu poté, co nepříjemným skluzem sestřelil jednoho z hostujících hráčů. Těsně před ním předvedl ostrý zákrok také Kajšú Sano.
     
    7
    Zakončení Mohuče zpoza šestnáctky bylo hodně nepřesné a navíc zbytečné, protože nepříjemný šlapák inkasoval v hostujícím dresu Lucas Tousart.
     
    6
    Anthony Caci se dostal na pravém křídle k přízemnímu centru, který byl sražený na rohový kop. Rozehrávky se ujal Nadiem Amiri a jeho pas byl odvrácen do bezpečí.
     
    4
    K dalšímu ostřejšímu souboji došlo ve středovém kruhu, kde během hlavičkového souboje fauloval Rani Khedira.
     
    3
    Od úvodních sekund zápasu je jasné, že hrát se v rukavičkách dnes rozhodně nebude. Hráči obou týmů jdou do každého souboje na maximum. Nasazení obrovské.
     
    2
    Vzápětí byla hra přerušena, protože na hrací ploše zůstal ležet po hlavičkovém souboji Danilho Doekhi.
     
    1
    I Čä-song se ocitl na hranici vlastního pokutového území pod tlakem, Union Berlín ale do žádné šance nepustil a navíc schytal od protihráče úder hlavou do obličeje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: Zentner – Kohr, Leitsch, Hanche-Olsen – Caci, Sano, Amiri, Mwene – Burkardt (C), I Čä-song – Onisiwo.
    Náhradníci: Rieß – Bell, da Costa, Barkok, Nebel, Richter, Veratschnig, Sieb, Weiper.
    Trenér: Bo Henriksen

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Vogt, Leite – Trimmel (C), Khedira, Tousart, Gosens – Hollerbach, Schäfer – Siebatcheu.
    Náhradníci: Schwolow – Jaeckel, Querfeld, Rothe, Haberer, Bénes, Skarke, Kemlein, Vertessen.
    Trenér: Bo Svensson

    Rozhodčí: Harm Osmers. Asistenti: Dominik Schaal, Philipp Hüwe. Čtvrtý rozhodčí: Patrick Schwengers.

     
    1. FC Union Berlín

    Navzdory několika odchodům, Union Berlín byl během přestupního období velice aktivní a do svého týmu přivedl několik talentů. Z akademie Dortmundu přišel velice ambiciózní Tom Rothe, který pomohl Holsteinu Kiel k postupu, marnými posilami ale nebudou ani hráči jako László Bénes, Leopold Querfeld a Ivan Prtajin.

     
    1. FSV Mohuč 05

    Mohuč má za sebou poměrně náročné léto, klub totiž opustila dvě hvězdná jména. Brajan Gruda a Leandro Barreiro patřili v loňské sezóně k velkým oporám týmu. Na druhou stranu ovšem přišli Kaishu Sano z japonské Kashimy Antlers a z Bayernu Mnichov pak na hostování Armindo Sieb, který určitě bude přitahovat pozornost.

     
    V Německu v pátek večer odstartovala nová sezóna Bundesligy a v sobotu odpoledne je na programu šest zápasů prvního kola. Mohuč i Union úvodní soutěžní zápasy zvládly, žádné přesvědčivé výhry se ovšem nekonaly. Union Berlín porazil v DFB Poháru regionální Greifswald rozdílem pouhé branky, zatímco Mohuč potřebovala k postupu přes třetiligový Wiesbaden prodloužení. Poslední vzájemné střetnutí skončilo 1:1.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Tomáš Reiner

    Góly: 53. Amiri – 74. Bénes (Skarke)

    Karty:   7. Kohr (MAI) – 45+3. Tousart (UNB), 52. Doekhi (UNB), 90+7. Gosens (UNB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 12:11. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:17.
    1. FSV Mainz 05: Zentner – Kohr, Leitsch (30. Bell), Hanche-Olsen – Caci (85. Nebel), Sano (86. Weiper), Amiri, Mwene – Burkardt (C), Lee Jae-sung – Onisiwo (76. Sieb).
    Náhradníci: Rieß – da Costa, Barkok, Richter, Veratschnig.

    Tréner: Bo Henriksen

    1. FC Union Berlín: Rønnow – Doekhi, Vogt (83. Querfeld), Leite – Trimmel (C) (72. Haberer), Khedira, Tousart (65. Vertessen), Gosens – Hollerbach (72. Skarke), Schäfer (72. Bénes) – Siebatcheu.
    Náhradníci: Schwolow – Jaeckel, Rothe, Kemlein.

    Tréner: Bo Svensson

    Rozhodca: Harm Osmers. Asistenti: Dominik Schaal, Philipp Hüwe. Čtvrtý rozhodčí: Patrick Schwengers