Parma – AC Miláno 2:1 (kon.) | Udinese – Lazio 2:1 (kon.) | Inter – Lecce 2:0 (kon.)
Monza – CFC Janov 0:1 (kon.)
koniec
AC Monza
0:1 (0:1)
CFC Janov
cz Sobota 24.08.2024, 20:45 • U-Power Stadium, Monza • Talianska Seria A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Druhé kolo italské Serie A svede v sobotu večer proti sobě týmy Monzy a Janova. Od utkání dvanáctého a jedenáctého mančaftu loňské sezóny očekávají bookmakeři vyrovnanou bitvu, drobným favoritem jsou i díky výhodě domácího prostředí hráči AC.
     


    Historické úspěchy
    Prapůvodní vznik klubu se datuje do roku 1912, po formální stránce vznikla jeho současná podoba nicméně až v roce 2015, kdy byl po bankrotu znovu založen. Historicky nejlepším výsledkem klubu, který povětšinou působil ve druhé, někdy až ve třetí nejvyšší soutěži je jedenácté místo v Serii A ze sezony 2022/23. Čtyřikrát se Monze podařilo ovládnout Serii A, v sezóně 2021/22 pak poprvé ve své historii ovládla playoff Serie B.

    Hvězdy týmu

    Hlavní hvězdou týmu z Lombardie je kapitán týmu Matteo Pessina, člen širšího kádru italské reprezentace je odchovancem klubu se kterým začínal po bankrotu klubu před jedenácti lety až ve čtvrté lize a zažil v jeho dresu velký vzestup díky investicím ze strany kontroverzního Silvia Berlusconiho. Chlapík, který si zahrál například v semifinálovém utkání vítězného Eura v roce 2021 má za sebou dvouleté působení v AC Milán, které se nicméně neslo takřka výhradně v duchu hostování a následné působení v Atalantě, kde se po nelehkém začátku dokázal propracovat do áčka. Do „rodné“ Monzy se vrátil loni ve svých tehdy 26 letech za částku kolem 12 miliónů eur.

    Tým by měl stát také na staronové akvizici synu majitele Miami FC Danielu Maldinim. Odchovanec milánského AC působil již od ledna v Monze v rámci hostování, permanentní přechod se pak uskutečnil ke 31. červenci letošního roku, kdy mu vypršela smlouva v Milánu.

    Velký talent zřejmě tříme ve Warrenu Bondym, 20letý francouzsko-konžský se svou tržní hodnotou dokázal vyhoupnout již na šest miliónů eur a pokud se dokáže prosadit v nejvyšší soutěži do základu mužstva také letos, může být brzy na přestupovém trhu opravdu horkým zbožím.

    Lodivod

    Trenérem týmu je nově od letošní sezóny jeden z nejlepších beků své doby 48letý Ital Alessandro Nesta. Ten rozdělil svou hráčskou kariéru takřka rovnoměrně mezi dva italské velkokluby, devět let strávil v Laziu, deset v milánském AC. 78 zápasů si připsal v dresu svého národa, se kterým v roce 2006, s Milánem zase ovládl Ligu mistrů v letech 2002/03 a 2006/07. Svou trenérskou kariéru začínal v Miami FC, kontakty v Severní Americe si udělal již v Montrealu Impact, kde, nepočítáme-li třízápasové miniangažmá v indické Čennaí, ukončil svou hráčskou kariéru. Angažmá neskončilo vytouženým titulem, po vítězství v základní fázi skončil jeho tým v playoff po krutém semifinálovém penaltovém rozstřelu. Následovalo nepříliš vydařené angažmá v Perugii, marná snaha dostat Frosinone do nejvyšší soutěže a průměrná sezóna v AC Reggiana. Nyní je tu nicméně největší výzva v jeho dosavadní koučovské kariéře, šance utkat se s nejlepšími trenéry své země a jedněmi z nejlepších týmů celé planety.

    Aktuální forma

    Letos zatím pokračuje ofenzivní trápení Monzy ze závěru loňské sezóny (jediná vstřelená branka v posledních třech kolech), v Empoli si její hráči připsali jedinou střelu na bránu a zaznamenali bezbrankovou remízu. Úvod přípravy tomu přitom vůbec nenasvědčoval, místní amatéry z klubu Nuova Camunia hráči AC s chutí rozmetali výsledkem 16:1.

    Následovala nicméně prohra 0:1 proti Palermu, výhra pouze 2:0 nad čerstvě do třetí ligy postoupivším Alcione Milano, další nepřesvědčivá výhra 3:1 nad se štěstím se ve třetí lize udrževším Vis Pesaro a remíza 2:2 s nově druholigovým Sassuolem. K nápravě reputace příliš nepomohla ani až penaltová výhra 1:0 nad druholigovým Sudtirolem v poháru a prohra 1:3 v přáteláků s AC Milán.

    Z posledních pěti zápasů tak Monza zapsala pomyslných šest bodů, vsítila šest branek a inkasovala sedmkrát. Bereme-li jen soutěžní zápasy, skórovala v posledních pěti Monza jedinkrát, inkasovala pětkrát a brala (vzhledem k penaltové výhře v poháru počítané jako bezbranková remíza rovněž pouze pomyslné) dva body.
     


    Historické úspěchy

    Zkratka CFC v názvu týmu značí, že klub vznikl v roce 1893 jako společný klub fotbalistů, ale také hráčů kriketu (Cricket and Football Club). Výrazně významnější již od raných let klubu jeho fotbalová sekce, která má na svém kontě hned devět titulů mistrů Serie A. Všechny jsou již nicméně řádně letité, spadají totiž do období 1898 až 1924. Po dlouhé oscilaci mezi první a druhou ligou se Janov na delší dobu usadil v nejvyšší soutěži až v roce 2007, největšími úspěchy moderní doby je čtvrté místo z roku 1991, páté z roku 2009 a šesté z roku 2015. V roce 2022 klub po 15 letech opět opustil nejvyšší soutěž, obratem se nicméně mezi elitu dokázal vrátit.

    Hvězdy týmu

    Po úspěšném hostování se realizační tým rozhodl angažovat Portugalce Vitinhu, který byl vlastněn týmem z Marseille. Portugalský útočník přicházel do Marseille v pozici superhvězdy, loni za něj Braga dostala 32 miliónů. V Marseille sice odehrál 32 zápasů, nakonec však bylo jeho angažmá po ročním hostování v Janově ukončeno a za poloviční částku, tedy 16 miliónů eur, byl prodán Janovu.

    Zajímavou akvizicí, která přichází naopak v rámci hostování, je navrátilec Andrea Pinamonti. Jde o odchovance Interu, který následně z Interu hostoval mimo jiné v Janově, přestoupil do Janova, vrátil se do Interu, přestoupil do Sassuola a nyní se jako host zase vrací do Janova. Nejde nicméně jen o kuriozitu, odhadovaná tržní hodnota tohoto italského forvarda dosahuje 15 miliónů eur.

    Kromě výše zmíněných je ostře sledován také dánský středopolař Morten Frendrup, který přišel do Janova v roce 2022 z Brönby. Loni i předloni chyběl v lize pouze jedinkrát a také letos se očekává, že budou jedním ze základních stavebních kamenů týmu.

    Lodivod

    Trenérem týmu je od roku 2022 42letý Ital Alberto Gilardino. Bývalý hvězdný forvard, která stejně jako trenér Monzy Nesta byl členem zlatého týmu na MS 2006 i družstva AC Milán, kromě toho si 50krát zahrál právě za Janov a i v dresu celé řady dalších celků nastřílel v Serii A celkem 188 branek.

    Z hlediska trenérské kariéry je stále na začátku, po koučovském angažmá v Serii D v barvách Rezzata, Pro Vercelli a Sieny se v červenci 2022 stal koučem janovské juniorky. Následné události měly ovšem rychlý spád, 6. prosince byl po odvolání dosavadního německého kouče Blessina jmenován dočasným koučem áčka. Podařilo se mu výrazně zlepšit výkonnost a zajistit kýžený postup do nejvyšší soutěže, čímž si vysloužil permanentní angažmá. V květnu 2024 podepsal smlouvu na další sezónu.

    Aktuální forma

    Janovu se v přípravě dařilo, ze čtyř zápasů dokázal zvítězit hned třikrát. Poradit si dokázal se staronovým členem nejvyšší soutěže Venezií (3:1), se štěstím s čerstvě druholigovou Mantovou (3:2), a dokonce i s výrazně favorizovaným Monakem, které se navíc prosadilo až za rozhodnutého stavu v nastaveném čase (2:1). Jedinou prohru uštědřila hostům Brescia (2:0), která je dokázala porazit poprvé od roku 1998. Brescia je mimochodem soupeřem Monzy v dalším kole italského poháru.

    Na úvod soutěžní sezóny to také není špatné, nejprve se 13 přesným střelám navzdory jen hubeným výsledkem 1:0 podařilo vyřadit z poháru druholigovou Reggianu a následně parádním vstupem do Serie A v níž remízou 2:2 dokázali šokovat obhájce titulu Inter, který v úvodním zápase sezóny v předchozích pěti letech ani jedinkrát bod neztratil.
     
    Vzájemné zápasy

    V moderní historii se oba celky utkaly celkem šestnáctkrát, pět zápasů včetně posledních tří ovládla Monza, osmkrát se radoval Janov a tři zápasy skončily nerozhodně.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Monza: Pizzignacco – Caldirola, Marí, Izzo – Kyriakopoulos, Bondo, Pessina (C), Birindelli – Maldini, Mota – Petagna.
    Náhradníci: Mazza, Turati, Bifulco – Caprari, Carboni, D'Alessandro, D'Ambrosio, Đurić, Forson, Gagliardini, Pereira, Valoti, Vignato.
    Trenér: Alessandro Nesta

    Janov CFC: Gollini – J. Vásquez, Bani, De Winter – Martín, Frendrup, Badelj, Messias, Sabelli – Vitinha, Pinamonti.
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Accornero, Ahanor, Bohinen, Ekhator, Ekuban, Malinovskyj, Masini, Thorsby, Vogliacco, Zanoli, Mercandalli.
    Trenér: Alberto Giraldino

    Rozhodčí: Mauriani – Bindoni, Tegoni – Collu.
     
    Vše již je připraveno na začátek zápasu, za malou chvíli začínáme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku má v červených dresech hrající Monza, Janov se dnes prezentuje v bílém.
     
    1
    Janov získává balón a kombinuje na vlastní polovině.
     
    3
    Monza se dostala na balón a kombinuje ve středu pole, po nepřesnosti však vrací balón po několika vteřinách soupeři.
     
    4
    Po perspektivním úniku Frendrupa středem hřiště centroval z pravé strany debutant Pinamonti, ale defenziva Monzy si dokázala poradit.
     
    5
    Velmi dobrý presink Janova tlačí na domácí rozehrávku.
     
    5
    Přízemní centr Moty z přeplněné pravé strany do předbrankového prostoru neprošel.
     
    6
    Krátké a nepříliš nebezpečné ofenzivní snažení AC je u konce, Maldini zahrál ve vápně soupeře rukou.
     
    7
    Hosté kombinují na polovině hřiště.
     
    8
    Zatím jsme neviděli takřka nic, na středu pole si nyní ťukají hráči Monzy.
     
    8
    Odvážný průnik Moty nebyl úspěšný, následný odražený míč napálil Maldini a rána je zblokovaná.
     
    9
    Hlavní rozhodčí ještě konzultuje situaci s VARem, zřejmě jde o potenciální penaltu za hru rukou.
     
    10
    Vypadá to, že sudí půjde k obrazovce, prověřování již trvá poměrně dlouho.
     
    10
    Tak přechod k obrazovce se zatím nekoná, sudí Mauriani stále konverzuje s kouzleným sluchátkem. Nyní se zdá, že jde spíš o nějaký problém na straně rozhodčího, probíhala i komunikace se čtvrtým sudím.
     
    11
    Hotovo, prozatím pokračujeme jako kdyby se nic nestalo, zvláštní moment.
     
    12
    Kličkovanou Maldiniho ukončil přesně načasovaný skluz.
     
    12
    Po sympatické průnikové přihrávce na Kyriakopoulose je tu roh pro domácí tým.
     
    12
    Rozehrával Maldini, obrana Janova zvládla míč odhlavičkovat.
     
    13
    Monza je zatím na míči výrazně více než její soupeř, nyní kombinuje na vlastní polovině.
     
    13
    Janov po zisku míče postupoval po levé straně, ale výtečně hrající Maldini míč odklidil.
     
    14
    Giorgos Kyriakopoulos na centrovaný míč z pravé strany dosáhnout nemohl.
     
    14
    U dalšího centru Monzy z pravé strany nelze ani říct, kdo měl být adresátem, velmi nepřesný pokus.
     
    15
    Pinamonti obešel svého strážce, ránu z hrany vápna však blokuje Pablo Marí.
     
    16
    Janovští stojí s míčem na své polovině.
     
    17
    Centr Martína z levé strany odhlavičkoval Marí.
     
    18
    Míč se vrací až zpět k Gollinimu.
     
    18
    Parádní střelu po precizní patičce Pinamontiho vyslal Messias, jen těsně míjí branku soupeře!
    18. Nadějná rána Messiase
     
    19
    Nedovolený zákrok Izza znamená perspektivní možnost v podobě centru do vápna.
     
    20
    Nadvakrát to zkoušel Milan Badelj, jeho improvizovaný volej však branku nenašel.
     
    21
    Napadání Vitinhy musí skončit, Izza si chytře počkal na nedovolený zákrok.
     
    22
    Přízemní rána Maldiniho nebyla pro Golliniho pražádným problémem.
     
    23
    Monza vyčkává na příležitost na vlastní polovině.
     
    24
    Vitinha hezky postupoval po pravé straně až do vápna, jeho akci však žádný ze spoluhráčů nedoplnit a Portugalec tak pouze odevzdal míč.
     
    25
    Bleskový kontr rozjíždí Monza.
     
    25
    Protiútok je zbržděn, útok domácího týmu však pokračuje.
     
    26
    Monza zatím ze svého útoku nic nevytěžila, následuje pauza na pití.
     
    29
    Opět je rozehráno, útok Monzy okamžitě končí a vpřed jde naopak Janov.
     
    29
    Nákop Martína do vápna je bez větších potíží odvrácen.
     
    30
    Při svém útočném faulu se zranil příliš agresivně nabíhající Messias.
     
    31
    Utkání postupuje v extrémně pomalém tempu, nyní si míč před svou nohou důkladně prohlíží Gollini.
     
    32
    Janovský nákop končí pouze faulem De Wintera.
     
    33
    Kyriakopoulos chytře hledal Bondyho, chyběly centimetry.
     
    33
    Monza kombinuje poblíž půlící čáry.
     
    34
    AC obklíčilo útočnou polovinu a přihrává si tam a zpět.
     
    34
    Nákop na Caldirolu byl o něco příliš dlouhý, vytažení krajního beka na levé straně byl nicméně chytrý nápad.
     
    35
    Monza kombinuje na vlastní půli, hráči nejsou ani v kroku, natož v běhu.
     
    36
    Maldini ztrácí míč těsně za polovinou hřiště.
     
    36
    Janovský nákop vpřed je nicméně nepřesný a kulatý nesmysl je už zase u beků domácího týmu.
     
    36
    Dani Mota pěkně doběhl do vápna, příliš ochotně se však v přehuštěném vápně kácí k zemi, tohle rozhodčí odpískat nemůže.
     
    37
    Nákop hostujícího gólmana sebral debutant Pinamonti, jeho exibiční dalekonosná rána jde však výrazně mimo tři tyče.
     
    38
    Na levé straně se Izzo při svém zákroku zranil a vpřed postupoval nebráněný Vitinha, jeho slabý pokus z levé strany je však zblokován a je tu roh pro Janov CFC.
     
    39
    Útočný faul, Izzo byl poslán k zemi nedovolenými prostředky.
     
    39
    Za protesty proti předchozímu neodpískanému zákroku vidí nyní faulovaný Izzo žlutou kartu, to na dvojnásobné bolestivé zranění není zrovna ta nejlepší náplast.
     
    40
    Janov kombinuje na útočné polovině.
     
    40
    Velmi dobrý skluz předvedl Pablo Marí, který situaci na levém kraji hrací plochy řeší odesláním míče na rohový kop.
     
    41
    I tento rohový kop je ukončen vinou nedovoleného zákroku útočícího týmu.
     
    42
    Monza kombinuje na útočné polovině.
     
    43
    Centrovaný míč z pravé strany je snadnou kořistí pro defenzivu hostí.
     
    43
    Kontr Janova zastavuje Matteo Pessina nedovoleně.
     
    44
    Mattia Bani byl razantní hrou tělem zraněn a nyní čekáme až mu bude poskytnuta potřebná péče.
     
    44
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Mattia Bani, přichází Alessandro Vogliacco.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    45+1
    Velmi zajímavá průniková přihrávka na Brindelliho neprošla, následuje nicméně roh Monzy.
     
    45+2
    Po rozehrávce nakrátko pálil zpoza vápna Maldini, rána je zblokována na aut.
     
    45+3
    Monza se stáhla na vlastní polovinu.
     
    45+3
    Je tu první branka domácího týmu! Pro ofsajd ale Maldiniho trefa platit nebude! Parádní dorážka Petagnovy hlavičky taktéž hlavou, to vše po centru Birindelliho, neplatí!
    45+3. Neuznaná branka Maldiniho
     
    45+5
    Neuznání branky potvrzuje i videorozhodčí, jdeme na rozehrávku Golliniho.
     
    45+6
    Janov právě vstřelil branku!
    ANDREA PINAMONTI si po exkluzivním centru Sabelliho dokázal poradit s hlavičkou od penaltového puntíku a parádní střelou do levého dolního rohu Pizzignaccovi brány otevírá skóre dnešního zápasu. O to víc tak nyní musejí domácí litovat těsně neuznané trefy Maldniho. Asistence: Stefano Sabelli.
    45+6. Andrea PINAMONTI - 0:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí, pětačtyřicet minut trvající šeď rozčíslo až šestiminutové nastavení, které přineslo dvě gólové hlavičky. Na počátku celé akce, která skončila přesnou dorážkou Daniela Maldiniho, však pomezní rozhodčí správě odhalil ofsajdové postavení a Lombarďané tak do vedení jít nemohli. Vzápětí se naopak dokázal prosadit debutant v dresu Janova Andrea Pinamoti, staronová posila ze Sassuola nedala domácímu gólmanovi hlavičkou z penaltového puntíku žádnou šanci.

    Druhý poločas začne přibližně ve 21:55.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 0:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 2:5.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Janovská akce po levé straně končí ztrátou míče zhruba třicet metrů od brány soupeře.
     
    47
    Rána Martína z necelých třiceti metrů je zblokovaná.
     
    47
    Hosté srdnatě bojovali o rohový kop, Samuele Birindelli však situaci dokázal vyřešit.
     
    48
    Nedovolený zákrok zhruba 35 metrů od vlastní branky páchá Martín.
     
    49
    Centr Maldiniho nedokázal využít Caldirola.
     
    49
    Protiútok Janova řešil velmi riskantně Samuel Pizzignacco, jeho výběh a odebrání míče i přes kontakt s forvardem nicméně prošlo.
     
    50
    Ke kontaktu s nohou soupeře nakonec vůbec nedošlo, Pinamonti sportovně přiznává, že spadl k zemi svévolně.
     
    51
    Monza kombinuje na polovině hřiště.
     
    52
    Luca Caldirola ztrácí míč na levé straně, je tu rychlý kontr Janovských.
     
    52
    Frendrup skvěle našel volného Martína, po jeho přízemním centru pak právě Caldirola výráží míč na roh.
     
    53
    Sudí nakonec určuje, že má vykopávat domácí gólman, blok se zřejmě ještě otřel o jednoho z nabíhajících hráčů soupeře.
     
    53
    Monza kombinuje na polovině hřiště.
     
    54
    Dlouhý nákop na slepo v pohodě sbírá Pierluigi Gollini.
     
    54
    Monza pod presinkem hráčů Janova nechybuje, dále drží míč na vlastní půlce.
     
    55
    Monza se posunula s míčem k půlící čáře, dále zatím nikoliv.
     
    56
    Maldini vpřed neprošel, je tu nicméně aut pro Monzu po kterém domácí opět kombinaci vracejí k půlící čáře.
     
    57
    Faul Vogliacciho na 40 metrech od branky.
     
    57
    Nyní se k zemi při vlastním zákroku poslal dnešní gólový nahrávač Stefano Sabelli, který odkulhává za autovou čáru.
     
    58
    Giorgos Kyriakopoulos dalekonosným centrem přes celou šířku hřiště žádného ze spoluhráčů nenašel.
     
    59
    Po autovém vhazování Janova si nicméně statistiku držení míče dále vylepšují domácí fotbalisté.
     
    59
    Po škobrtnutí svého ochránce se do zakončení dokázal dokličkovat Vitinha, přízemní rána k levému dolnímu rohu šla však z úhlu a přes dva beky mimo.
     
    60
    Žlutou kartu, zřejmě za verbální prohřešek, vidí Koni De Winter.
     
    61
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Morten Thorsby,
    ze hřiště odchází Stefano Sabelli, přichází Alessandro Zanoli,
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    63
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Milan Đurić,
    ze hřiště odchází Daniel Maldini, přichází Gianluca Caprari.
     
    64
    Příliš agresivně presoval svého soupeře Luca Caldirola.
     
    65
    Monza kombinuje na vlastní polovině, těžko říct na co přesně domácí čekají. Hrubka soupeřovy obrany přijde bez toho, aby ji AC prověřilo, jen těžko.
     
    65
    Po nákopu na Milan Đurić se domácím podařilo získat alespoň rohový kop.
     
    66
    Z klubka hlav hráčů obou týmů vylétl míč výrazně nad břevno, následuje odkop.
     
    67
    Caprari byl na půlící čáře držen Zanolim.
     
    67
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Andrea Pinamonti, přichází Caleb Ekuban.
     
    68
    Monza stále kombinuje na úrovni půlící čáry.
     
    69
    Tribuny už poměrně intenzivně pískají, Monza by se měla přihlásit spíše do soutěže v držení míče než do fotbalové ligy.
     
    69
    Útočný faul je po nákopu zapískán jeho příjemci Milanu Đurićovi.
     
    70
    Domácí kapitán Pessina byl nekompromisně odeslán k zemi Zanolim.
     
    71
    Motovu kličkovanou na úrovni vápna dokázal zastavit Morten Thorsby.
     
    71
    Centry Monzy tam a zpět vápnem rezultují v rohový kop pro domácí.
     
    72
    Armando Izzo se dostal k hlavičce, branku ale poměrně výrazně míjí.
     
    72
    Následuje pauza na pití.
     
    74
    Po ráně Malinovského z hrany vápna se k perfektní dorážce napřahoval Thorsby, míč ovšem škrtl jen velmi lehce a do branky do nasměřovat nedokázal.
     
    74
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Samuele Vignato,
    ze hřiště odchází Armando Izzo, přichází Roberto Gagliardini.
     
    75
    Janov kombinuje na vlastní polovině.
     
    76
    Nyní už je na míči opět Monza, která se stahuje skoro až k vlastní bráně.
     
    76
    Caprariho průnik po levé lajně zastavuje chirurgicky přesným obranným zákrokem Vogliacco.
     
    77
    Giorgos Kyriakopoulos byl zatažen zlým mužem utkání Zanolim.
     
    78
    Messias pěkně postupoval po pravé straně, pas na Frendrupa však nebyl optimální a dánský záložník vyslal jen velmi nevydařenou střelu.
     
    79
    Gollini byl nyní řádně vylekán, střílený centr Caprariho orazítkoval pravou tyč! Tohle by gólmana Janova rozhodně nechytil.
     
    80
    Monza se pozvolna posouvá k bráně soupeře.
     
    80
    Janovští odkopávají balón přes celé hřiště.
     
    81
    Nepěkným skluzem nyní do Malinovského zajel Bondo.
     
    82
    Zanoli se po pravé straně dostal až do vápna a hrdinným sprintem vybojoval rohový kop.
     
    83
    Rohový kop odklízí Caleb Ekuban.
     
    83
    Monza kombinuje těsně za půlící čárou.
     
    84
    Odvážná rána Kyriakopoulose z hrany vápna šla pouze do rukavic Golliniho.
     
    84
    Centrovaný míč skákal vápnem velmi zajímavě, nakonec se jej nicméně jednomu z bránících hráčů podařilo odklidit do bezpečí.
     
    85
    Příliš krátký centr mohl hlavou zakončovat pouze nedobře postavený Vignato, který branku výrazně míjí.
     
    85
    Střídání v týmu AC Monza:
    ze hřiště odchází Samuele Birindelli, přichází Pedro Pereira.
     
    86
    Samuele Vignato výbornou prací na pravé straně dokázal získat pro Monzu rohový kop.
     
    86
    Centrovaný míč obrana Janova poklidně odvrací.
     
    87
    Z druhé vlny ještě centroval Bondo, chybělo však pěkných pár metrů.
     
    88
    VAR zřejmě ještě prověřoval nějakou podezřelý zákrok ve vápně hostí, penalta se nicméně konat nebudeme, jedeme dál.
     
    89
    Martínův volný přímý kop ze čtyřiceti metrů domácí tým odvrací.
     
    90
    Domácí hezky utahovali oprátku hostujícímu družstvu, závěrečný nákop do vápna je však tečován pouze jasně mimo branku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+1
    Janov přenáší hru na druhou stranu.
     
    90+1
    Caldirola hlavičkou odvrací nebezpečí, míč nicméně zůstává hostujícímu družstvu.
     
    90+1
    Rodící se kontr Monzy zastavuje nedovoleně Morten Thorsby a vidí žlutou kartu.
     
    90+2
    Samuele Vignato dokázal na úkor Frendrupa vybojovat rohový kop.
     
    90+2
    Ne, jeden z beků šikovně tečoval balón a Gollini si ho poklidně sbírá.
     
    90+3
    Dalekonosný nákop na Ekubana musel vyřešit Pizzignacco, se skákavým míčem si dokázal poradit.
     
    90+3
    Za loket do obličeje Gagliardiniho vidí žlutou kartu Ruslan Malinovskyj.
     
    90+4
    Domácí záložník je nyní v péči lékařů, mohl by z toho být zlomený nos, to není pěkné.
     
    90+5
    Nic hrozného to snad nakonec nebude, Gagliardini poslední minutku dohraje.
     
    90+6
    Průnikový pas na Đuriće neprošel.
     
    90+6
    Do skluzu dojel při snaze zastavit rodící se kontr soupeře příliš pozdě Pablo Marí, situace pro Monzu vypadá již značně beznadějně.
     
    90+7
    Roberto Gagliardini nakopával míč, je odražen zpět k němu.
     
    90+7
    Johan Vásquez odráží míč na autové vhazování.
     
    90+8
    Také s dlouhým rohem si obrana hostí dokázala poradit, Bondo ještě ziskem míče prodlužuje mač.
     
    90+8
    Caldirolova hlavička na bránu neprošla.
     
    90+8
    Po ráně Caprariho z úhlu je tu ještě roh Monzy.
     
    90+9
    Balón se odráží za autovou čáru, aut si jde nyní vhodit brankář Samuel Pizzignacco.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, ofenzivní trápení Monzy trvá, domácí mančaft se nedokázal prosadit v pátém soutěžním utkání v řadě. Síť soupeře sice v závěru velmi poklidné první půle rozvlnil dorážející Daniel Maldini, vzhledem k předcházejícímu ofsajdovému postavení jeho trefa ovšem platit nemohla.

    Vzápětí se, v poslední nastavené minutce první půle, parádní hlavičkou od penaltového puntíku prosadila letní posila Janova Andrea Pinamonti, který hostování ve svém původním kmenovém klubu zahajuje optimálně.

    Utkání dvou celků ze středu tabulky mnoho fotbalové krásy nenabídlo, gólman Janova si připsal pouze dva nepříliš obtížné zákroky, brankář Monzy jedinou střelu na svou bránu zachytit nedokázal.

    To už je za mě pro dnešek vše, přeji top den každému fanouškovi italského fotbalu.
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:17. (22:55:19)

    Tadeáš Rulf

    Góly: 45+6. Pinamonti (Sabelli)

    Karty:   39. Izzo (MOA), 90+6. Marí (MOA) – 60. De Winter (JAN), 90+1. Thorsby (JAN), 90+3. Malinovskyj (JAN)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:17.
    AC Monza: Pizzignacco – Caldirola, Marí, Izzo (74. Gagliardini) – Kyriakopoulos, Bondo, Pessina (C), Birindelli (85. Pereira) – Maldini (63. Caprari), Mota (74. Vignato) – Petagna (63. Đurić).
    Náhradníci: Mazza, Turati, Bifulco – Carboni, D'Alessandro, D'Ambrosio, Forson, Valoti.

    Tréner: Alessandro Nesta

    CFC Janov: Gollini – J. Vásquez, Bani (44. Vogliacco), De Winter – Martín, Frendrup, Badelj (61. Thorsby), Messias, Sabelli (61. Zanoli) – Vitinha (61. Malinovskyj), Pinamonti (67. Ekuban).
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Accornero, Ahanor, Bohinen, Ekhator, Masini, Mercandalli.

    Tréner: Alberto Giraldino

    Rozhodca: Mauriani – Bindoni, Tegoni – Collu