Real Madrid – Valladolid 3:0 (kon.) | Leganés – Las Palmas 2:1 (kon.) | Alavés – Real Betis 0:0 (kon.)
Atlético Madrid – Girona 3:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:0 (0:0)
Real Valladolid
cz Nedeľa 25.08.2024, 17:00 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké nedělní pozdní odpoledne přeji všem příznivcům španělského fotbalu. Na programu je druhé kolo LaLigy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Real Madrid a Real Valladolid.
     
    Real Madrid

    Fotbalistům Realu Madrid nevyšel první duel nové sezóny. Na půdě Mallorky sice vedli po prvním poločase 1:0 díky trefě Viníciuse, ale hned v úvodu druhého poločasu inkasovali a bylo vyrovnáno. Sice bylo ještě hodně času do konce zápasu, ale strhnout vedení na svou stranu se Madridu nepovedlo. Poprvé v nové sezóně a v novém dresu se tak ještě neprosadil Kylian Mbappé. Ten v létě přestoupil do Realu Madrid z hvězdného pařížského týmu Paris Saint-Germain. Povede se mu to před domácím publikem?
     
    Real Valladolid

    To hosté z Realu Valladolid první kolo zvládli lépe a mají na svém kontě tři body. Doma totiž po prvním poločasu vedli 1:0 nad Espanyolem a měli zápas dobře rozehraný. A jelikož už ve druhé půli žádná branka nepadla, slavili na úvod nové sezóny doma se svými fanoušky první výhru a tříbodový zisk. Na ten by rádi navázali i dnes, ale na půdě madridského týmu je nečeká vůbec nic lehkého. Real Madrid je o to více nabuzen na tři body, když dva v prvním kole ztratil.
     
    Vzájemná utkání

    Vzájemná utkání mezi oběma celky sahají do sezóny 2022/2023. Tehdy oba duely vyhrál Real Madrid, nejprve 2:0, poté 6:0. Tehdy pak Valladolid spadl o patro níže, aby se zase letos vrátil zpět.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, F. García – Valverde, Tchouaméni, Güler – Rodrygo, Mbappé, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Lunin, Fr. González – J. Ramón, L. Vázquez, Ceballos, B. Díaz, Modrić, Endrick.
    Trenér: Carlo Ancelotti

    Real Valladolid: Hein – L. Pérez, Cömert, Boyomo, Rosa – I. Sánchez, Jurić, K. Pérez, Machís – Meseguer, André.
    Náhradníci: Ferreira – Koke, R. Ruiz, D. Torres, Ja. Sánchez, Chuki, de la Hoz, Amalláh, Martín, Moro, Ndiaye, Sylla.
    Trenér: Paulo Pezzolano

    Rozhodčí: García – Villaseñor, Porras.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté rozehráli tento zápas a jdeme na to. Vepředu ale hráči Valladolidu neuspěli a Thibaut Courtois tak nemusel vůbec nic řešit ve svém brankovišti.
     
    2
    Na druhé straně se dopředu drali hráči madridského Realu, Antonio Rüdiger ale nakonec nedotáhl akci do konce. Nicméně domácí jsou stále na míči a zakládají další akci na polovině Valladolidu.
     
    3
    Arda Güler na pravé straně chtěl centrovat míč do pokutového území, v tom mu zabránil jeden z hostů a balon končí za zadní čárou. Rohový kop pro Real Madrid.
     
    4
    Z této standardní situace ale nebylo nic a balon od své branky nyní bude odkopávat hodně daleko Karl Jakob Hein.
     
    5
    Zatím je to taková oťukávaná, hosté svého soupeře ještě nepustili do pořádného zakončení.
     
    6
    Kylian Mbappé se snažil utrhnout, ale nakonec se mu to nepovedlo a byl ubráněn soupeřem. Ten poté získal míč a směřuje s ním opět dopředu.
     
    8
    Federico Valverde si musel zavázat tkaničku a nemohl tak pomoci s rozehrávkou. Madridští ale i tak jdou do náznaku akce.
     
    10
    Antonio Rüdiger poslal dlouhý nákop směrem na levou stranu, kde si rychle nabíhal Kylian Mbappé. Jeho střela levačkou zaměstnala brankáře hostů Karla Jakoba Heina, který tuto akci zlikvidoval.
    10. Velká šance Kyliana Mbappého
     
    12
    Domácí hráči se pomalu začínají rozehřívat do provozní teploty a nyní se opět ocitli v šanci. Ale míč po střele Auréliena Tchouaméniho skončil jen nad brankou Valladolidu.
     
    13
    Snaha Madridu o další akci, Rodrygo pak alespoň svou aktivitou vybojoval pro madridský Real další rohový kop.
     
    14
    Autové vhazování pro hráče Valladolidu na jejich území, hosté tak jsou u balonu a směřuji po delší době na polovinu Realu Madrid.
     
    15
    Rychlá rozehrávka na Federica Valverdeho, který z rohu velkého vápna vyslal pohotovou střelu, ale ta si cestu mezi tři tyče Valladolidu nenašla. Stále se tak skóre nemění.
     
    16
    Další rohový kop nyní zahrají hosté, jejich standardní situace ale nepřinesl mnoho vzruchu v pokutovém území. Thibaut Courtois tak byl znovu bez práce.
     
    17
    Vinícius Júnior už startoval své rychlé motory, ale byl faulován soupeřem. Takže domácí celek zůstává u míče a rozehraje ještě z části svého území další akci.
     
    18
    Hezký náznak domácí akce, na jejím konci byla střela Daniho Carvajala, ta ale opět neměla gólové parametry. Defenziva Realu Valladolid tak opět nesla své ovoce.
     
    19
    Brankář Karl Jakob Hein se nyní ocitl na trávníku v pokleku a dle jeho grimas v obličeji to vypadá, že utrpěl nějaké zranění. Už si žádá ošetření a uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře. Asi si natáhl stehenní sval.
     
    20
    Tak to vypadá, že nejde o nic vážného a hostující brankář tak bude pokračovat a rozehraje odkop od své branky.
     
    21
    Je to tak, míč po jeho odkopu pravačkou letěl až na polovinu Madridu, ale tam ho nikdo z jeho spoluhráčů nedostal do své moci. Pokračovat v útoku tak mohou opět domácí fotbalisté.
     
    22
    Znovu se hvězdnému Realu nepovedlo projít skrze pevnou obranu Valladolidu. Kylian Mbappé už si hledal střeleckou pozici uvnitř vápna soupeře, ale byl čistě zastaven obráncem Enzem Boyomem.
     
    24
    Aurélien Tchouaméni to zkusil bombou z dálky, ale tohle byla pro Karla Jakoba Heina lahůdka a ten má míč v rukavicích. Další ubráněná akce Madridu a dopředu míří Valladolid.
     
    25
    Hosté se rozhodli řádně hlídat někdejší hvězdu pařížského Paris Saint-Germain a Kylian Mbappé se na sebe zlobil, že se znovu nedostal do žádného zakončení před Heinem.
     
    26
    Rodrygo předvedl krásný slalom a obešel několik hostujících hráčů, na hraně pokutového území pak chtěl přenechat míč Kylianu Mbappému, ale narazil na protihráče a podklouzl. Z další akce tak nebylo zhola nic.
     
    27
    Další akce Realu Madrid, znovu to ale nebylo nic nebezpečného pro brankáře Karla Jakoba Heina.
     
    28
    Marcos André nebyl spokojen s tím, že hlavní sudí neviděl faul na jeho osobu, když se rozebíhal s míčem. Nakonec pak něco sudímu ostřejšího řekl a mával rukama, takže za to dostal žlutou kartu za nesportovní chování.
    28. André se zlobil na sudího, domníval se, že byl zastaven nečistě
     
    29
    Kike Pérez pak naopak fauloval Viníciuse Júniora a hned dostal napomenutí od hlavního sudího.
     
    30
    Půlhodina hry je minulostí a na Estadio Santiago Bernabéu stále svítí bezbrankový stav. Zatím jsme tedy neviděli branku, ale také žádnou pořádnou velkou šanci ani na jedné straně.
     
    31
    Nyní je na řadě občerstvovací pauza, v Madridu stále panují vysoké teploty.
     
    33
    Krátká pauza je pryč, pokračuje se ve hře. Míč mají hosté a směřují s ním na polovinu madridského Realu.
     
    34
    Vinícius Júnior se neprokličkoval skrze obranu soupeře a další náznak akce Madridu končí zmarem.
     
    36
    Autové vhazování v blízkosti branky soupeře rozehráli hosté a zůstali tak na území Realu Madrid.
     
    38
    Nesouhra domácích končí míčem na kopačkách hostů a ti se snaží otočit hru na opačnou stranu. Stále tak domácí nemohou přijít na to, jak překonat Karla Jakoba Heina v hostující bráně.
     
    39
    Arda Güler rozehrál volný přímý kop a hledal spoluhráče ve vápně, dobře to ale vystihl Karl Jakob Hein a tuhle akci Madridu opět zneškodnil.
     
    40
    Hosté se pokusili na polovině domácích o další akci, tu ale pohotově zastavila obrana a hned na to domácí celek míří do akce.
     
    42
    Rodrygo zahrál rukou při přebírání přihrávky a domácí ztrácejí míč. U něho tak jsou znovu hosté a opět se už derou směrem dopředu.
     
    43
    Kylian Mbappé poslal oblouček na pravou stranu pro Daniho Carvajala, ten ale poté nedokázal včas odcentrovat míč do pokutového území.
     
    44
    Real Madrid pokračoval v akci a Vinícius Júnior to zkoušel na Kyliana Mbappého, který už u značky pokutového kopu napřahoval ke střele, jenže balon mu předtím sebral jeden z hostů.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+2
    Domácí opět zalezli na polovinu Valladolidu, pokus Ardy Gülera ale končí jen na hostujícím brankáři. Karl Jakob Hein pak odkopává balon daleko od své branky.
     
    45+3
    Antonio Rüdiger poslal míč na Kyliana Mbappého, kterému ale znovu balon utekl z kopačky a nemohl tak poslat přihrávku před branku hostů.
     
    45+4
    Už jsme ve čtvrté nastavené minutě hry a vypadá to, že se už nic nestane. Za chvíli tak hlavní rozhodčí ukončí první část hry.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je minulostí a skončil tak jak začal, tedy bezbrankovou remízou. Hosté dokonale brání soupeře a zatím nedopustili, aby Madridští otevřeli účet zápasu. Zejména si obrana Valladolidu posvítila na Kyliana Mbappého, kterému prakticky nedovolila nic. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas a zda se už dočkáme i gólů.
     
    Střely na branku: 1 – 1
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:10.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba celky ve stejných sestavách, jako před úvodním výkopem tohoto zápasu.
     
    47
    Aurélien Tchouaméni rychle rozehrál míč po faulu hostů a poté se do šance dostával Arda Güler, balon ovšem ideálně netrefil a ten končí mimo ohrožení Heina.
     
    48
    Domácí se od úvodních minut tlačí do zakončení, Vinícius Júnior zkoušel odehrát míč na hranici pokutového území a poté upadl. Sudí poté naznačuje, že se o faul nejednalo.
     
    50
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Domácí otevírají účet zápasu po padesáti minutách hry. Nebezpečný volný přímý kop zahrál Rodrygo, který zastavil míč pro FEDERICA VALVERDEHO a ten pořádnou dělovkou poslal střelu k protější tyči. Balon se ještě otřel o Juriće, ale Karl Jakob Hein se u své tyče natahoval marně – 1:0. Asistence: Rodrygo.
    50. Federico VALVERDE - 1:0
     
    52
    Arda Güler dostává žlutou kartu za nevybíravý zákrok, kdy podrazil soupeře.
     
    54
    Víctor Meseguer vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku a pořádně si zachytal Thibaut Courtois, jenž jeho pokus zastavil a nedovolil, aby bylo vyrovnáno.
     
    56
    Kylian Mbappé byl tísněn obranou soupeře a poté raději poslal zadovku směrem ke středu pole. Domácí tak rozehrávají další akci znovu od začátku.
     
    57
    Arda Güler vyslal nebezpečný pokus na branku hostů, ale proti němu byl Enzo Boyomo, který ho srazil na další rohový kop. Turecký záložník se pak pořádně chytal za hlavu, protože věděl, že to byla jeho velká šance.
    57. Gülerova šance
     
    59
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Víctor Meseguer, přichází Selím Amalláh.
     
    59
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Raúl Moro.
     
    61
    Raúl Moro se hned po tom, co vstoupil na trávník z lavičky, opřel do střely na levé straně a jeho pokus pak zaletěl těsně nad břevno domácí branky.
     
    62
    Druhý poločas už je hodně svižný a vidět jsou šance na obou stranách. Domácí stále drž těsný náskok, kterého docílili v padesáté minutě.
     
    63
    Kylian Mbappé se uvolnil u hranice velkého vápna a hned chtěl pokračovat dopředu, ale míč ztratil a získal ho soupeř. Takže další možnost končí zmarem.
     
    64
    Následně pak střílel z voleje a v pádu Arda Güler, jeho pohotové zakončení ještě pohotovějším zákrokem kryje Karl Jakob Hein a má míč v rukavicích.
     
    65
    Vinícius Júnior poslal kolmici na Kyliana Mbappého, který byl rozběhnutý, ale druhý jmenovaný na míč opět nedosáhl. Ten bere Karl Jakob Hein a odkopne ho co nejdále od svého zařízení.
     
    67
    Po pravé straně rozehrával další akci Arda Güler, ale narazil na obrannou hráz v podobě hostů a tak míč poslal dozadu pro Antonia Rüdigera. Ten tak zahrává akci znovu.
     
    68
    A další pokus Ardy Gülera, jeho pokus končí opět na pozorném hostujícím brankáři.
    68. A další pokus Gülera
     
    69
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Rodrygo, přichází Luka Modrić.
     
    69
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Arda Güler, přichází Brahim Díaz.
     
    70
    Hosté vybojovali další rohový kop a hned na to poslal centr do pokutového území Raúl Moro. Na jeho vysoký nákop si naběhl hlavou Enzo Boyomo, ale bránu madridského Realu minul.
     
    71
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Marcos André, přichází Mamadou Sylla.
     
    71
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Stanko Jurić, přichází Mario Martín.
     
    73
    Enzo Boyomo zastavil dalším obranným zákrokem akci Realu Madrid. Hned na to ale domácí rozvíjejí další útočnou akci.
     
    75
    Další ubránění Kyliana Mbappého mají na svědomí hosté. Nyní následuje další občerstvovací pauza v parném dni.
     
    77
    Pokračuje se ve hře. Míč mají hosté a nováček soutěže se tak může dostat do další akce. Ovšem domácí obrana už zase úřaduje a nic takového nedovoluje.
     
    78
    Aktivita se nyní hostům vyplatila, zahrají další rohový kop.
     
    79
    Ale ani z této standardní situace Valladolid nezahrozil a míč mají domácí. Ti už uhánějí znovu do akce.
     
    79
    Kylian Mbappé opět v akci a u malého vápna vyslal nepříjemnou střelu, kterou likviduje znovu pozorný brankář Karl Jakob Hein!
    79. Další Mbappého pokus, ten končí na Heinovi
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby. Madridští stále drží těsný náskok, před chvílí ale čelili nebezpečnému zakončení Mamadoua Sylly.
     
    82
    Kylian Mbappé se tak moc chce ukázat před svými novými fanoušky, rád by doma oslavil první domácí gól na španělské scéně, ale znovu byl dobře ubráněn hostující obranou.
     
    83
    Po něm se nevedlo ani Viníciusovi.
     
    85
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Dani Ceballos.
     
    85
    Střídání v týmu Real Valladolid:
    ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Amath Ndiaye.
     
    86
    Kylian Mbappé v další šanci, kdy střílel z levé strany, ale míč poslal jen vedle protější tyče. A to byla jeho poslední akce zápasu, protože hned na to uvolní místo Endrickovi.
     
    86
    Střídání v týmu Real Madrid:
    ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Endrick.
     
    88
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    A je to 2:0. Éder Militão poslal dlouhý nákop z domácího území, z poloviny hřiště pak prosprintoval až před hostující branku BRAHIM DÍAZ, který z levé strany přeloboval hostujícího brankáře Karla Jakoba Heina. Asistence: Rodrygo.
    88. Brahim DÍAZ - 2:0
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+2
    Luka Modrić počkal s rozehrávkou na polovině hostů, poté poslal míč Danimu Ceballosovi, který už vytahuje hru zase až před branku Heina.
     
    90+3
    Éder Militão fauloval Syllu a hosté jsou u míče. Pokusí se o další akci na území Realu Madrid, který si ale své dvoubrankové vedení patřičně hlídá.
     
    90+4
    Rohový kop pro hosty, ten ale pravačkou z voleje odvrátil Federico Valverde. Thibaut Courtois si tak bere míč do rukavic a odkopne ho hodně daleko.
     
    90+6
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    V samotném závěru zápasu ještě udeřili domácí, kteří jdou do tříbrankového náskoku. Brahim Díaz zatáhl hru na polovinu soupeře, poté poslal přihrávku pro ENDRICKA, ten si přehodil balon na pravačku a jeho následná bomba k bližší tyči končí za zády Karla Jakoba Heina – 3:0. Asistence: Brahim Díaz.
    90+6. ENDRICK - 3:0
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Real Madrid nakonec ve druhé půli přidal ještě další dva góly a nakonec z toho bylo pohodové vedení 3:0. Zapisuje tak první výhru v nové sezóně po tom, co v prvním utkání jen remizoval na půdě soupeře. Hosté to ale domácím nedávali vůbec zadarmo a pečlivě bránili. Nicméně se jim nepovedlo skórovat a to zřejmě rozhodlo. Nováček z Valladolidu tak nenavázal na tři body z úvodního kola LaLigy.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:15.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:09:38)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 50. Valverde (Rodrygo), 88. B. Díaz (Militão), 90+6. Endrick (B. Díaz)

    Karty:   52. Güler (REA) – 28. André (RVL)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 3:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:15.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Rüdiger, F. García – Valverde, Tchouaméni, Güler (69. B. Díaz) – Rodrygo (69. Modrić), Mbappé (86. Endrick), Vinícius Júnior (85. Ceballos).
    Náhradníci: Lunin, Fr. González – J. Ramón, L. Vázquez.

    Tréner: Carlo Ancelotti

    Real Valladolid: Hein – L. Pérez, Cömert, Boyomo, Rosa – I. Sánchez, Jurić (71. Martín), K. Pérez (85. Ndiaye), Machís (59. Moro) – Meseguer (59. Amallah), André (71. Sylla).
    Náhradníci: Ferreira – Koke, R. Ruiz, D. Torres, Ja. Sánchez, Chuki, de la Hoz.

    Tréner: Paulo Pezzolano

    Rozhodca: García – Villaseñor, Porras

    Diváci: 70178