Kežmarok – Michalovce 1:3 (kon.) | Chlebnice – Podbrezová 0:8 (kon.) | Sásová – B. Bystrica 0:7 (kon.)
Salka – Dunajská Streda 0:9 (kon.) | Košeca – Trenčín 0:9 (kon.) | Brezovica – Košice 0:4 (kon.)
Horný Hričov – Žilina 0:7 (kon.)
koniec
TJ Salka
0:9 (0:5)
DAC 1904 Dunajská Streda
Streda 28.08.2024, 17:00Slovenský pohár - Slovnaft cup • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vitajte pri sledovaní zápasu 2. kola Slovnaft cupu, v ktorom čaká futbalový sviatok na klub TJ Salka až zo šiestej slovenskej futbalovej ligy, pričom samotná obec má len približne tisíc obyvateľov. Salka však úvodnom kole zvládla vyradiť Štúrovo, keď uspela v penaltovom rozstrele po bezgólovej remíze a odmenou je pre malú dedinu súboj s klubom z najvyššej ligovej súťaže v podobe Dunajskej Stredy. DAC mal nevydarený vstup do sezóny, keď vypadol hneď na prvom súperovi v predkole Konferenčnej ligy s azerbajdžánskym tímom FK Zira. V úvodných štyroch kolách Niké ligy Dunajská Streda nazbierala dohromady sedem bodov, keď porazila Komárno a Michalovce, remizovala v Košiach a prehrala v Banskej Bystrici. Zatiaľ sa tak nachádza na priebežnom treťom mieste len bod za druhou Žilinou, ale na zatiaľ stopercentný Slovan stráca už päť bodov. Dnes sú však hostia jasným favoritom, pričom sa počíta s jasným víťazstvom o viac gólov, ale uvidíme, či Salka dokáže aspoň trochu vzdorovať.
     
    Úvodné zostavy:

    TJ Salka: Bokor – Janko, Rotík, Poracky, A. Király, M. Király, Baka, Dajcs (C), B. Klátyik, Šál, Vavrík
    Náhradníci: Gálik, Pásztor, Szita, G. Klátyik, Mészáros
    Tréner: B.Toběrný

    DAC 1904 Dunajská Streda: Popovič – Bernát, Bösze, Brunetti, Andzouana, Mendéz, Vitális, Trusa (C), Raška, Tuboly, Yapi
    Náhradníci: Kaltsas, Németh, Balogh, Kucman, Barišič, Szendrei
    Tréner: F. J. Munoz

    Rozhodca: B. Kišš – Á. Juhos, R. Slatárovič,.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali hostia, ktorí ihneď zaútočili a po centri do pokutového územia domácich zakončoval z voleja Bernát, ale len nad bránu domáceho brankára Bokora.
     
    2
    Ďalšia strela na strane hostí z veľkej diaľky, ktorá však bola veľmi nepresná.
     
    3
    Tentokrát hostia postupovali vpred po pravej strane a ich akciu domáca defenzíva zastavila za cenu prvého rohového kopu pre Dunajskú Stredu.
     
    4
    Hostia rozohrali na krátko a následne letel center na zadnú tyč, kde sa len k nedôraznému zakončeniu dostal Andzouana a Bokor nemal so zákrokom žiadne problémy.
     
    5
    Domáci sa snažia aspoň na chvíľu podržať loptu, keď sa im podarilo získať autové vhadzovanie na vlastnej polovici.
     
    6
    Hostia zabrzdili svoj rýchly prechod do útoku a nakoniec ich akcia skončila len nepresným centrom Bernáta, ktorý letel len do rukavíc Bokora.
     
    7
    Ďalší útok hostí priniesol len nepresnú finálnu prihrávku, ktorá opäť skončila len u pripraveného Bokora.
     
    8
    Dunajská Streda dala gól! Hostia však otvárajú skóre už v úvodných minútach, keď si na pravej strane nabehol na prihrávku za obranu Yapi, ktorý poslal prihrávku na päťku, kde akciu doplnil YHOAN ANDZOUANA a bez problémov presne zakončil do odkrytej ľavej časti brány! Asistencia: Yapi
     
    11
    Hostia naďalej pokračujú v útočnej aktivite a v pokutovom území domácich sa dostal k strele Bernát, ale jeho pokus bol zblokovaný a Bokor si pripisuje jednoduchý zákrok.
     
    13
    Nedovolený zákrok na strane domácich, ktorým zastavili na ľavej strane nebezpečne prenikajúceho Mendéza.
     
    14
    Domáci však odhlavičkovali center Bernáta zo štandartnej situácie do bezpečia a ďalší dlhý pas na strane hostí bol nepresný.
     
    15
    Pokus o dlhé prenesenie hry na strane domácich bol neúspešný, takže opäť môžu útočiť hostia.
     
    16
    Bösze dostal zaujímavú kolmú prihrávku za defenzívu domácich, ale v pokutovom území sa už individuálne nedokázal presadiť a nakoniec nezakončil.
     
    18
    Dlhá rozohrávka Bokora bola veľmi presná a hostia sa dopustili ojedinelého faulu na vlastnej polovici.
     
    19
    Následne však už domáci veľmi rýchlo loptu stratili, takže hostia môžu začať s pomalou kombináciu na vlastnej polovici, do ktorej sa zapojil aj brankár Popovič.
     
    20
    Hostia sú zatiaľ nebezpečnejší na pravej strane, kde sa im podarilo získať druhý rohový kop v zápase.
     
    21
    Domáci sa však aj so šťastím ubránili a loptu sa snažil vyviesť domáci kapitán Dajcs, ktorý bol zastavený nedovoleným spôsobom.
     
    22
    Hostia rozohrávali už aj ďalší rohový kop len na krátko, nakoniec odcentroval z ľavej strany Mendéz, ale akciu zastavilo postavenie mimo hry.
     
    24
    Bernát vymyslel peknú prihrávku na Böszeho, ktorý si v pokutovom území domácich zasekol protihráča, ale jeho strela minula bližšiu pravú tyč.
     
    25
    Približne v polovici prvého polčasu je hra prerušená kvôli prestávke na občerstvenie, keďže sa hrá vo veľmi horúcom počasí.
     
    26
    Už sa však v hre pokračuje a Andzouana predviedol svoju individuálnu kvalitu na ľavej strane, keď prenikol až do pokutového územia a jeho prihrávka bola odvrátená v poslednej chvíli na rohový kop.
     
    27
    Dunajská Streda dala gól! Hostia využívajú tento rohový kop a odskakujú do dvojgólového vedenia, keď Bernátov center sklepol Brunetti pre MATEJA TRUSU, ktorý sa z blízkosti nemýlil! Asistencia: Brunetti
     
    28
    Ďalšia obrovská šanca pre hostí, keď Bösze prihral do vyloženej šance Bernátovi, ktorý zakončoval osamotený vo vnútri pokutového územia domácich, ale trafil len domáceho obrancu!
     
    30
    Hostia mohli pridať tretí gól aj z ďalšej šance, keď Andzouanov center z ľavej strany prepadol až za domáceho brankára Bokora na Böszeho, ktorý však netrafil odkrytú prázdnu bránu a zakončil len do bočnej siete!
     
    33
    Hostia naďalej kontrolujú priebeh zápasu a ich ďalší útok zastavilo postavenie mimo hry.
     
    35
    Dunajská Streda dala gól! Tentokrát to už hosťom vyšlo po ďalšom rohovom kope, keď ho domáca defenzíva odvrátila len k Vitálisovi a ten ešte prihral YHOANOVI ANDZOUANOVI, ktorý trafil z hranice šestnástky presne do ľavého dolného rohu domácej brány! Asistencia: Vitális
     
    36
    Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
    z ihriska odchádza Andzouana, prichádza Szendrei.
     
    38
    Szendrei nahradil zrejme zraneného Andzouanu a teraz vysunul osamoteného Trusu do stopercentnej šance pred Bokora, ale hosťujúci kapitán z pár metrov prestrelil domácu bránu!
     
    40
    Dunajská Streda dala gól! Hostia strieľajú už štvrtý gól, keď Tuboly posunul loptu MILÁNOVI VITÁLISOVI, ktorý neváhal a napriahol z diaľky, jeho zakončenie sa odrazilo od ľavej tyče za bezmocného Bokora! Asistencia: Tuboly
     
    44
    Dunajská Streda dala gól! Hostia pridávajú aj piaty gól pred koncom prvého polčasu, keď po prihrávke z pravej strany zakončoval pätičkou Szendrei, ale jeho strelu ešte vyrazil Bokor len k MATEJOVI TRUSOVI, ktorý už loptu dorazil do odkrytej brány!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dunajská Streda sa dá povedať, že už rozhodla o svojom postupe na ihrisku Salky v prvom polčase, keď v ňom strelila päť gólov. Hostia majú hneď dvoch dvojgólových strelcov Andzouanu a Trusu, k nim sa pridal aj jedným parádnym gólom z diaľky Vitális. Druhý polčas sa začne približne o 18:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme TJ Salka:
    z ihriska odchádza Vavrík, prichádza Szita.
     
    46
    Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
    z ihriska odchádza Popovič, prichádza Kaltsas.
     
    46
    Striedanie v tíme TJ Salka:
    z ihriska odchádza Bokor, prichádza Gálik.
     
    46
    Striedanie v tíme TJ Salka:
    z ihriska odchádza Janko, prichádza Pásztor.
     
    46
    Striedanie v tíme TJ Salka:
    z ihriska odchádza Šál, prichádza Mészáros.
     
    47
    Domáci urobili viaceré zmeny v zostave, ale hostia už zaútočili vďaka Böszemu po pravej strane, lenže jeho zakončenie z uhla bolo zblokované.
     
    50
    Veľmi škaredý nedovolený zákrok domáceho futbalistu Baku v strede poľa, po ktorom sám na chvíľu ležal otrasený na hracej ploche.
     
    52
    Veľký potlesk si vyslúžil domáci kapitán Dajcs, ktorý zabojoval a získal loptu na útočnej polovici, napokon sa rozhodol zakončiť a mieril len vysoko nad bránu hostí.
     
    53
    Dunajská Streda dala gól! Yapi s veľmi dobrou prácou v pokutovom území domácich ešte vymyslel spätnú prihrávku, ktorú Szendrei šikovne posunul JÁNOVI BERNÁTOVI a ten už mieril presne k ľavej tyči! Asistencia: Szendrei
     
    55
    Striedanie v tíme TJ Salka:
    z ihriska odchádza Baka, prichádza G. Klátyik.
     
    56
    Hostia sa dostali k ďalšiemu zakončeniu spoza šestnástky po rohovom kope, ale Brunetti mieril len vysoko nad domácu bránu.
     
    58
    Yapi opäť predviedol svoju individuálnu kvalitu na pravej strane a poslal prízemnú prihrávku do pokutového územia, kde si nabehol Mendéz a jeho tvrdú strelu dokázal vyraziť už vystriedaný domáci brankár Gálik!
     
    61
    Hostia sa naďalej snažia pridať ďalší gól, ale zápas si už v druhom polčase viac užívajú a výrazne kleslo tempo hry.
     
    62
    Pekný dlhý pas za defenzívu domácich na Trusu, ktorému však príliš nevyšlo zakončenie, s ktorým si bez problémov poradil Gálik.
     
    63
    Domáci mali k dispozícii štandartnú situáciu a center napokon prepadol k Mátyásovi Királymu, ktorý sa rozhodol zakončiť skákavú loptu z voleja, ale z pár metrov mieril len nad bránu hostí!
     
    66
    Bernát si urobil priestor tesne za šestnástkou domácich, ale jeho strela letela len vedľa pravej tyče domácej brány.
     
    67
    Aj v druhom polčase je tu prestávka na občerstvenie pre obe mužstvá.
     
    69
    Už sa však hre pokračuje a Trusa bol blízko k svojmu hattrickovému zásahu, ale jeho strela z hranice šestnástky opečiatkovala len ľavú tyč domácej brány!
     
    70
    ďalšia útočná snaha hostí skončila len nepresným centrom Yapiho.
     
    71
    Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
    z ihriska odchádza Kaltsas, prichádza Németh.
     
    71
    Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
    z ihriska odchádza Trusa, prichádza Balogh.
     
    73
    Dunajská Streda dala gól! Hostia predsa len pridávajú aj siedmy gól, keď Bösze z pravej strany pokutového územia vymyslel presnú prihrávku k vzdialenejšej tyči na JÁNA BERNÁTA, ktorý už nemal žiaden problém dopraviť loptu do siete! Asistencia: Bösze
     
    76
    Dunajská Streda dala gól! V tejto chvíli hostia vyhrávajú už o osem gólov, keď nastalo nedorozumenie v domácej defenzíve a vybehnutý brankár Gálik si nerozumel s obrancom, pretože lopta sa po dlhom pase od neho odrazila len k LEVENTEMU BOSZE, ktorý už loptu trafil do opustenej domácej brány!
     
    79
    Dunajská Streda dala gól! Netrvalo to príliš dlho a hostia pridávajú aj deviaty presný zásah, keď sa Medéz uvoľnil na ľavej strane a posla center presne na hlavu ÁKOSA SZENDREIA, ktorý zakončil presne pod brvno! Asistencia: Mendéz
     
    81
    Nedovolený zákrok Tubolyho na domáceho kapitána Dajcsa, takže domáci získali štandartnú situáciu na útočnej polovici.
     
    82
    Napokon z toho bolo po dobrom centri aj hlavičkové zakončenie na domácej strane, ale letelo len vedľa ľavej tyče hosťujúcej brány.
     
    83
    Hostia pekne vykombinovali domácu obranu a napokon zakončoval Balogh vo vnútri pokutového územia, ale len nad domá bránu a desiaty gól zatiaľ neprišiel!
     
    86
    Zápas sa už len dohráva a čaká sa už len na to, či hostia dokončia desiatku presných zásahov alebo náhodou domáci strelia aspoň jeden čestný gól.
     
    89
    Veľmi nepresný center Szendreia a zdá sa, že v dnešnom zápase sa už ďalšieho gólu nedočkáme.
     
    90
    Na záver sme videli nepresné zakončenie z priameho kopu na domácej strane v podaní kapitána Dajcsa, ktoré dalo definitívnu bodku za týmto zápasom.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda poľahky zvládla zápas 2. kola Slovnaft Cupu na pôde klubu šiestej ligy TJ Salka, pričom si z chuti zastrieľala a svojmu súperovi nadelila až deväť gólov. V druhom polčase sa k dvojgólovým strelcom Andzouanovi a Trusovi pridal aj Bernát, okrem neho si po jednom zásahu v zápase pripísali aj Vitális, Bösze a Szendrei, ktorý dnes uzavrel deväťgólové predstavenie favorita. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok dňa! (18:52:07)

    Filip Kosnáč


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 8. Andzouana, 27. Trusa, 35. Andzouana, 40. Vitális, 44. Trusa, 53. Bernát, 73. Bernát, 76. Bösze, 79. Szendrei


    TJ Salka: Bokor – Janko, Rotík, Poracky, A. Király, M. Király, Baka, Dajcs (C), B. Klátyik, Šál, Vavrík
    Náhradníci: Gálik, Pásztor, Szita, G. Klátyik, Mészáros

    Tréner: B.Toběrný

    DAC 1904 Dunajská Streda: Popovič – Bernát, Bösze, Brunetti, Andzouana, Mendéz, Vitális, Trusa (C), Raška, Tuboly, Yapi
    Náhradníci: Kaltsas, Németh, Balogh, Kucman, Barišič, Szendrei

    Tréner: F. J. Munoz

    Rozhodca: B. Kišš – Á. Juhos, R. Slatárovič,