Slovan Bratislava – Žilina 0:5 (kon.) | Trnava – Ružomberok 2:2 (kon.)
koniec
FC Spartak Trnava
2:2 (2:1)
MFK Ružomberok
Nedeľa 01.09.2024, 18:00 • City Aréna Trnava • Niké liga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Trnava premrhala náskok 2:0. Hostí postavil na nohy do polčasu Hladík a náladu v tíme vylepšil kapitán Chrien premenenou jedenástkou. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:06:34)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90
    Druhý polčas sa bude nadstavovať o 4 minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Martin Chrien, prichádza Dávid Jackuliak.
     
    89
    Pich si brúsil zuby na úspešné zakončenie zblízka. Holíkova prihrávka ale bola slabšia a stala sa ľahkou korisťou obetavého Gomolu.
     
    86
    Kelvin Ofori si veril pri svojom zakončení pár metrov spred šestnástky. Táto obaľovačka nebola napokon zvládnutá. Aj on sám si je toho vedomý, že to bolo hrozné.
     
    84
    Kratochvíl nastrelil ruku Lavrinčíka v pokutovom území! Z hľadiska ide masívny piskot divákov! Gemzický po komunikácii so systémom VAR neudelí Spartaku penaltu!
     
    83
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Kristóf Domonkos).
     
    82
    Kuriózna situácia. Kvalitný center na Gomolu mu nezmyselne zobral vlastný kapitán Chrien. Ružomberok sa sám vyhnal zo šestnástky domácich.
     
    81
    Chobot to nemohol lepšie vyriešiť. Ako posledný hráč pôsobil vo vlastnom pokutovom území a rútil sa na neho Holík. Odkop na aut.
     
    80
    Neujala sa rana Oforiho. Navrátilec do zostavy Spartaku si nachystal loptu na ľavú nohu, ale zasiahol len päty brániaceho súpera na hranici šestnástky.
     
    78
    Ďalšia hrozba domácej Trnavy! Zeljković pálil pravou nohou a takmer to trafil k ľavej tyči! Frühwald sa na túto strelu pozeral so zatajeným dychom!
     
    77
    Obrovské šťastie pre hostí! Azango z rohu prihrával na Picha! Ten mal šancu okoreniť svoj kratučký pobyt v zápase gólom! Frühwald doslova čaroval na bránkovej čiare!
     
    76
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava:
    z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Kelvin Ofori,
    z ihriska odchádza Erik Daniel, prichádza Róbert Pich.
     
    76
    Všetko je otvorené. Začali sme záverečnú pätnásťminútovku riadneho hracieho času.
     
    Dnešný zápas sleduje 3666 divákov.
     
    75
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Timotej Múdry, prichádza Oliver Luterán,
    z ihriska odchádza Marko Kelemen, prichádza Kristóf Domonkos.
     
    73
    Hostia podávajú odlišný výkon ako v prvom polčase. To velí trénerovi Ondřejovi Smetanovi preskupiť sily na trávniku. Do hry prídu dvaja čerství jednotlivci, ale ešte nie teraz.
     
    72
    Liptáci zablokovali pokus Kubistu. Nasledoval odkop smerom na polovicu ihriska. Chrien si dožičil bežecký súboj s Azangom. Trnavský legionár upratal hosťujúceho kapitána čistým hitom telo na telo až mimo hracej plochy.
     
    71
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Jan Hladík).
     
    70
    Zaujímavý priamy kop Spartaka! Martin Mikovič hľadal na zadnej žrdi Paura! Toho predbehol v obrannom zákroku Gabriel!
     
    69
    Azangove problémy. Nedokázal sa odtrhnúť od Gomolu. Ružomberský stredopoliar ho držal okolo pásu dovtedy, kým nepískal hlavný arbiter.
     
    68
    Spartak bol pozorný v defenzívnej činnosti a mohol si dovoliť podniknúť protiútok, ktorý prináša rýchly koniec pre ofsajd.
     
    67
    Strelu Lavrinčíka ešte viac-menej nechtiac tečoval Zeljković, čím pomýlil Freliha v bránke. Liptáci majú rohový kop.
     
    66
    Sabo si pomohol nedovoleným spôsobom v osobnom súboji s Kelemenom. Rozhodca Gemzický zapískal a prisúdil loptu Ružomberčanom.
     
    65
    Pekný futbalový moment! Azango bol na čele trnavskej akcie! Kratochvíl vykúzlil krásnu pätičku pre Mikoviča a Frühwalda vystrašil kvalitnou delovkou, ktorou však minul jeho ľavú žrď!
     
    63
    Erik Daniel mal výbornú palebnú pozíciu. Aj urobil zakončenie pravačkou, ale proti nemu skvelo vystúpil striedajúci Chobot.
     
    62
    Ružomberok dal gól! Liptáci hlásia návrat do duelu. Kapitán MARTIN CHRIEN s pomalým rozbehom, ale razantným zakončením k pravej žrdi vyrovnal na 2:2.
     
    61
    Žltá karta pre tím FC Spartak Trnava (Michal Ďuriš).
     
    61
    Žltá karta pre Michala Ďuriša a pokutový kop Ružomberka! Všetko si to ešte overil Erik Gemzický cez systém VAR, kde sa riešila ruka domáceho útočníka! Ten je šokovaný z verdiktu!
     
    60
    Po šesťdesiatich minútach je to stále 1:2 z pohľadu hosťujúceho celku. Štandardná situácia nepriniesla nič významné.
     
    59
    Nasleduje štandardná situácia Ružomberka. Trnavčania faulovali Lavrinčíka. Uvidíme, či Liptáci ozdobia hodinu zápasu vyrovnávajúcim zásahom.
     
    58
    Chrien centroval prudko do pokutového územia Trnavy. Výskok si horšie načasoval Kelemen, hráči Spartaka pohotovo odkopávali preč.
     
    57
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok:
    z ihriska odchádza Matej Madleňák, prichádza Marian Chobot.
     
    56
    Kratochvílovi patria posledné sekundy stretnutia! Vonkajškom mieril na druhú žrď Frühwalda! Ďurišovi chýbali centimetre, aby rozvlnil sieť!
     
    55
    Spartak rozbieha novú útočnú aktivitu. Azango v poslednej chvíli zvládol prihrávať z čiary smerom do pred bránkového priestoru, ale úspešnejší boli Liptáci.
     
    54
    Kratochvíl verzus Frühwald! Trnavský stredopoliar si vylámal zuby zoči – voči brankárovi Ružomberka!
     
    53
    Hra sa veľmi rýchlo presunula od rohovej zástavky k autovému vhadzovaniu Liptákov.
     
    52
    Hladík opäť pracoval s loptou. Tlačil sa do pokutového územia, no Kubista sa nenechal zahanbiť. Ubránil zadné rady, ale len za cenu rohu Ružomberčanov.
     
    51
    Bravúrna päťminútovka po zmene strán. Inak sa to nedá komentovať. Z rohového kopu ale domácim ruže nekvitli. Spätná lopta Kubistu pred bránku nebola dobrá.
     
    50
    Trnava je poriadne nebezpečná! V 50. minúte sa zrodil výborný pokus Kratochvíla! Frühwald sa natiahol a vyrážal na rohový kop!
     
    49
    Čierno-červení v tejto chvíli nebudú môcť zaútočiť. Všetko pokazila nepresná lopta kapitána Mikoviča po čiare. Gomola vhadzuje z autu.
     
    48
    Slušne sa rozbehol druhý polčas. Mužstvá majú veľkú chuť útočiť. Ďalšiu aktivitu Trnavy podčiarkla pätička Paura, no Daniel to nemal na pokus bez prípravy.
     
    47
    Zahrmieť mohlo aj na druhej strane! Hladík uvoľnil Kelemena! Ružomberský mladík čelil len brankárovi Frelihovi, ale skončilo to hotovou katastrofou, keď absolútne nezvládol koncovku!
     
    46
    To mohol byť skvelý štart pre Spartak do druhej časti duelu! Azango pripravil palebnú pozíciu Zeljkovićovi! Krásny tiahly pokus zastavilo brvno!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne o 19:06.
     
    Po prespatom začiatku sa Ružomberčania prebrali, ale gól na 2:1 neuznali Kelemenovi, pretože skóroval z ofsajdu. Liptáci predsa znížili do prestávky.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa bude nadstavovať o 4 minúty.
     
    44
    Ružomberok dal gól! Liptáci znižujú. Teraz je to oficiálne. Kelemen nedal pokoj súperovi, ktorý prepustil loptu. Finálnu prihrávku adresoval JANOVI HLADÍKOVI. Freliha prepálil z uhla. Asistencia: Marko Kelemen.
     
    41
    Pravá strana v útočnej zóne Spartaka zívala prázdnotou, a tam smeroval pretiahnutý Azangov center.
     
    39
    Daniel spravil kvantum skvelej roboty! Uvoľnil Mikoviča, ktorý teraz nerozmýšľal nad strelou z veľkej vzdialenosti! Na zadnej žrdi našiel Zeljkovića, ktorého vychytal Frühwald!
     
    32
    Ružomberku odobrali gól! Kelemen sa presadil z postavenia mimo hry!
     
    32
     
    31
    Domáci Zeljković mal tvrdú strelu, o ktorej sa presvedčil kapitán hostí Chrien. Lopta ho zasiahla do citlivých partií, ale rýchlo sa z toho pozbieral.
     
    30
    Trnavský Spartak má za sebou vydarenú polhodinu stretnutia na vlastnom štadióne. Liptáci sú momentálne bezzubí v zakončení a zaslúžene prehrávajú 0:2.
     
    29
    Martin Chrien sa nedokázal dohodnúť s Kelemenom. Hostia s veľmi jednoduchou stratou lopty v útočnej zóne.
     
    27
    Prestávka na občerstvenie.
     
    25
    Ružomberčania si vybojovali loptu. Pripravujú ďalší plán, ako sa presadiť smerom do útoku. Z Liptákov ale stále cítiť to štvrtkové sklamanie z vypadnutia v konferenčnej lige.
     
    24
    Tretí faul Spartaka. Azango podkopol Gomolu, ale ako keby sa ani nekonala štandardná situácia Liptákov. Premrhaná príležitosť pokúsiť sa znížiť.
     
    22
    Trnava dala gól! MARTIN MIKOVIČ vypustil kvalitný pokus spoza pokutového územia. Brankár Frühwald mal zakrytý výhľad a iba bezmocne rozhodil rukami, keď už bola lopta v sieti. Asistencia: Phillip Azango.
     
    20
    Alexander Selecký počká na hvizd hlavného rozhodcu Gemzického. Bude nasledovať ružomberská rozohrávka.
     
    19
    Daniel neprimerane centroval z pravej strany do šestnástky na Michala Ďuriša. Ten to dostal do hrude bez šance na úspešné spracovanie.
     
    18
    Malý nedostatočne preveril domáceho brankára Freliha. Zákrok bol pre neho malina. Trnava s rozohrávkou.
     
    17
    Zeljković prišiel o loptu po čistom sklze protihráča, no udržal rovnováhu a už sa pustil do osobného súboja s Hladíkom, ktorý mu však ušiel.
     
    16
    Selecký dopadol tvárou na hraciu plochu po faule Paura. Nariadený priamy kop Ružomberčanov gólovo nepotešil. Brankár Frelih získal loptu.
     
    14
    Žltá karta pre tím MFK Ružomberok (Smetana).
     
    13
    Škoda pre Spartak! Azango výborne vystrelil spoza pokutového územia a Erik Daniel dorazil loptu za Frühwaldov chrbát z ofsajdu!
     
    12
    Azango začínal vytvárať nepríjemnosti v šestnástke súpera. Chvíľu mal navrch pred Gomolom, no následne už na ňom viseli dvaja Liptáci a strelecký pokus neprichádzal do úvahy.
     
    9
    Trnava dala gól! Zmätočná situácia v pokutovom území Ružomberka. Lavrinčík hlavičkoval zle, Seleckému skĺzla lopta po nohe a MILOŠ KRATOCHVÍL pálil nekompromisne pod brvno.
     
    8
    Domáci kapitán Mikovič dobre dopĺňal Azanga s Kratochvílom. Brankára Frühwalda sa ale nepodarilo zamestnať.
     
    7
    Kvalitná lopta hostí, ktorú v ofenzívnej zóne takmer spracoval rozbehnutý Hladík. Ružomberského útočníka však dobre križoval Sabo a uspel v súboji.
     
    6
    Ľavá strana neznamenala šťastie pre hosťujúcich hráčov. Za domácich tam dobre operoval Holík.
     
    5
    Krátka kombinácia Trnavčanov. Azango presne na Ďuriša, ktorý adresoval pätičku Kratochvílovi. Jeho zakončenie bolo poriadne nepresné a letelo ďaleko od Frühwalda.
     
    4
    Spartak zasiahol proti súperovi a opäť získal loptu do svojej moci. Zatiaľ je to také obojstranné oťukávanie.
     
    3
    Ružomberok si dokázal urobiť poriadok na svojej strane. Hostia vyskúšajú vyraziť do ofenzívy cez Mojžiša.
     
    2
    Madleňák zahrával autové vhadzovanie. Jeho spoluhráči si následne nerozumeli. Na polovici Liptákov sa chcú presadiť domáci.
     
    1
    Fantastický nakop domáceho brankára Freliha. Parádne sa oprel do lopty, ku ktorej sa dostal Azango. V šestnástke však vyťažil len strelu do Malého.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Spartak Trnava: Frelih – Holík, Sabo, Kubista, Mikovič (C) – Zeljković – Paur, Kratochvíl – Daniel, M. Ďuriš, Azango.

    Náhradníci: Rusov – Ahl, Corryn, Ofori, Pich, Procházka, Daniel.

    Tréner: Michal Gašparík.

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Gomola, Lavrinčík, Múdry, Madleňák – Hladík, Kelemen, Chrien (C).

    Náhradníci: Ťapaj – Chobot, Domonkos, Jackuliak, Luterán, Maslo, Selecký, Szolgai, Tučný.

    Tréner: Ondřej Smetana.

    Rozhodca: Gemzický – Vass, Bobko.
     
    Vážení futbaloví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu 6. kola Niké ligy medzi Trnavou a Ružomberkom.

    FC Spartak Trnava


    Po bezgólových suchotách sa už Trnavčania presadili. Podarilo sa im to v malom derby na ihrisku Skalice. Spartak zvíťazil 2:1 a získal úvodné tri body. Jediným strelcom bol Erik Daniel. Čierno-červení však potrebujú zabrať vo viacerých smeroch, keďže stále zaostávajú.

    MFK Ružomberok

    Liptáci cítia obrovský smútok a sklamanie, ktoré ich zasiahlo počas týždňa v odvetnom súboji s FC Noah. Zverenci trénera Ondřeja Smetanu potrebovali skresať súperov trojgólový náskok z prvého stretnutia. Priebeh v domácom prostredí bol výborne rozbehnutý. MFK vyhrával 3:0 a hral presilovku, ale postup nevybojoval. Arméni skórovali, prehrali 1:3, no v celkovom súčte mali viac strelených gólov a posunuli sa ďalej. Ružomberok je v lige na šiestom mieste a ešte neprehral.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Ivan Harčár

    Góly: 9. Kratochvíl, 22. Mikovič (Azango) – 44. Hladík (Kelemen), 62. Chrien (pen.)

    Karty:   61. M. Ďuriš (TRN) – 14. Smetana (RUZ), 71. Hladík (RUZ), 83. Domonkos (RUZ)


    FC Spartak Trnava: Frelih – Holík, Sabo, Kubista, Mikovič (C) – Zeljković – Paur (76. Ofori), Kratochvíl – Daniel (76. Pich), M. Ďuriš, Azango.
    Náhradníci: Rusov – Ahl, Corryn, Procházka, Daniel.

    Tréner: Michal Gašparík.

    MFK Ružomberok: Frühwald – Gabriel, Malý, Mojžiš – Gomola, Lavrinčík, Múdry (75. Luterán), Madleňák (57. Chobot) – Hladík (C), Kelemen (75. Domonkos), Chrien (90. Jackuliak).
    Náhradníci: Ťapaj – Maslo, Selecký, Szolgai, Tučný.

    Tréner: Ondřej Smetana.

    Rozhodca: Gemzický – Vass, Bobko.

    Diváci: 3666.