Monaco – Lens 1:1 (kon.) | Angers – Nice 1:4 (kon.) | Le Havre – Auxerre 3:1 (kon.)
Remeš – Rennes 2:1 (kon.) | Lille – Paríž 1:3 (kon.)
koniec
Stade de Reims
2:1 (1:1)
Stade Rennes
cz Nedeľa 01.09.2024, 17:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 McDonald’s • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:02:30)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
     
    Na vlastní gól Edoy z hlavičky Östigaarda Remeš v zápase třetího kola nedoplatila. Džunja Itó ještě před pauzou uklidil do sítě centr Fofany a krátce po změně stran osobně asistoval u trefy Oumara Diakitého. Ta se nakonec ukázala být jako vítězná. Rennes za nepříznivého stavu nemělo žádné šance a po prohře se Štrasburkem opět odjede do Bretaně s nulou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Lorenz Assignon obdržel těžkou diagonálu do souboje, ve kterém odehrál míč do autu. Před odkopem Dioufa už je asi rozhodnuto. Závěrečný hvizd přijde velmi brzy.
     
    90+5
    Gómez navíc fauloval De Smeta, o čemž svědčí vyzutá kopačka. Zpátky do pohybu uvede balon Teuma. Evidentně to bude rozehrávka na krátko.
     
    90+4
    Z pohledu hostující ofenzivy je to velká křeč. Yevhann Diouf si komfortně došel pro neadresný centr a to jsou další desítky sekund k dobru pro svěřence Luky Elsnera.
     
    90+3
    Cédric Kipré si nekomplikoval život a z jedničky vyčistil vápno, do kterého mířila přihrávka Grönbaeka. Následně bylo pískáno ve prospěch Remeše a Okumu si nechal dát žlutou za zdržování.
     
    90+2
    S ubráněním standardky před Mandandou pomohl Santamaría. V ofenzivě to hostům naopak zaskřípalo. Těsně po sobě udělali nevynucené chyby Seidu a právě Santamaría.
     
    90+1
    Nastavuje se 6 minut.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje X minut.
     
    89
    V tomto případě už domácí gólman zasáhl znamenitě. Centrovaný balón stopil do rukavic bez ohledu na vyskakujícího Wooha a Meistera.
     
    88
    Baptiste Santamaría napřáhl z dálky. Míč asi letěl nad břevno, ale Diouf ho rukou raději přizvedl na roh.
     
    87
    Domácí používají k ukrajování času množství přihrávek na jistotu. Tou naopak neoplýval Diouf, kterému napadající hráč Rennes balon takřka ukradl.
     
    86
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Aurélio Buta, přichází Thibault De Smet.
     
    85
    Alidu Seidu v levé části vápna neobehrál Okumua. Domácí stoper nechal projít míč do autu, Remeš v přerušené hře provede další střídání.
     
    83
    Salama vyzvedl míč z předchozího souboje na levém křídle. Nástřel před kasu ale unáhlil a Khadra do daného prostoru nestihl přiběhnout.
    82. Agbadou se netrefil z velké dálky
     
    82
    Agbadouovi dnes není v koncovce přáno. Dvě nebezpečné hlavičky mu Mandanda chytil a nyní mu scházel jen kousek k tomu, aby utěšená rána z pětatřiceti metrů senzačně zapadla do sítě.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Keito Nakamura, přichází Cédric Kipré.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Džunja Itó, přichází Reda Yousef Khadra.
     
    79
    Až na propagační střelu Nakamury se odehrává poslední čtvrthodina v režii Rennes. Tomu ale chybí pořádné šance. S výjimkou šťastného gólu není u Dioufa vůbec nebezpečný.
     
    78
    Henrik Meister nezkrotil míč na zadní čáře. Yehvann Diouf využije nařízený odkop od branky k dalšímu šetření času.
     
    77
    Joseph Okumu v pozici posledního hráče vyhrál rychlostní zkoušku proti Gújrímu a po malé domů Dioufovi sklidil zasloužený potlesk za výtečně odvedenou práci.
     
    76
    Vybojovanou standardku Itó jako vždycky sám zrealizoval, ale obrana Rennes vzdušný prostor u penaltové značky tentokráte opanovala.
     
    75
    Džunja Itó si u pravé lajny zase nedělal těžkou hlavu ze dvou bránících hráčů a chytře si došel pro faul z dílny čerstvého Santamaríi.
     
    74
    Keito Nakamura dribloval před pokutovým územím tak dlouho, až se mu otevřela skulina na střelu. Té chybě razance a Mandanda si připsal banální zákrok.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Henrik Meister.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Glen Kamara, přichází Baptiste Santamaría.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Lorenz Assignon.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Yaya Kader Fofana, přichází Teddy Teuma.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Oumar Diakité, přichází Amine Salama.
     
    69
    Gómezův slalom nedokázal Agbadou zastavit, nicméně finální přihrávka do malého vápna ztroskotala na kopačkách Remeše. V navazující akci se činil Grönbaek, ale Diouf nedokonale umístěný pokus zkrotil.
     
    68
    Pauzu na pití využívají oba trenéři k rozdávaní novým pokynů. Říct si mají hlavně fotbalisté Rennes, kterým rychle dochází čas na vyrovnání.
     
    67
    Blasův centr byl z malého trestného území odhlavičkován metr před vápno, kde se Seidu prezentoval velmi nepodařeným volejem.
     
    66
    Carlos Andrés Gómez byl cestou za přihrávkou od Hateboera podražen. Hostům se rýsuje příležitost ze standardní situace. Míč bude ležet těsně vedle šestnáctky.
     
    65
    Diakitého zradilo zpracování na vlastní polovině. Z prostoru před domácí střídačkou bude vhazovat Hans Hateboer.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Alidu Seidu.
     
    64
    Střídání v týmu Stade Rennes:
    ze hřiště odchází Arnaud Kalimuendo, přichází Carlos Andrés Gómez.
     
    63
    Munetsi přeběhl přihrávku Ita. V malém vápně ještě číhal Diakité, ale míč se stal kořistí veterána Mandandy.
     
    62
    Hodina uplynula a to je tradičně čas, kdy začíná být u střídaček živo. V případě Juliena Stéphana klidně mohly přijít změny už dříve. Tým z Bretaně dnes hodně zaostává za očekáváním.
     
    60
    Držení míče: 55 % – 45 %.
     
    59
    Snad poprvé po změně stran se Rennes ve větším počtu nasáčkovalo před pokutové území. Jedenáctičlenný blok Remeše spolehlivě odolává.
     
    58
    Oumar Diakité měl možnost navýšit domácí náskok na rozdíl dvou branek. Byl však hodně z úhlu a Mandanda byl na jeho střelu u bližší tyči přichystaný.
     
    57
    Fofana uklidnil hru ve středu pole zadovkou na stopera Agbadoua. Přidávají se i další členové zadních řad, kdežto hosté z Bretaně víceméně nepresují.
     
    56
    Domácí hrají s ohromným sebevědomím. Favorizované Rennes musí běhat bez balonu a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by mělo zápas otočit.
     
    55
    Nechybělo moc a Džunja Itó si ze standardní situace odnesl další asistenci. Nestalo se tak hlavně kvůli Mandandovi, který na čáře reflexivně vytáhl hlavičku Agbadoua. Místo dorážky se konal útočný faul.
     
    54
    Munetsi nevypouštěl souboj s Woohem. Ten musel jít vedle vápna do skluzu a podle sudího se dopustil faulu, takže Remeš bude zahrávat standardku.
     
    53
    Džunja Itó hraje skvěle. Teď vyvážel míč s dvěma hráči na zádech a Truffert jej zastavil až za cenu žluté karty.
     
    51
    Yehvann Diouf nezvládl rozehrávku z klidu. Rennes dostalo vhazování zadarmo, ale místo okupování vápna se rozhodlo kombinovat na půlce.
     
    50
    Jen pár chvil po rozehrávce ze středového kruhu je Diakité v péči lékařů. Nemělo by však jít o nic vážného.
    48. Oumar DIAKITÉ - 2:1
     
    48
    Remeš právě vstřelila branku!
    Gújrího teď musí neproměněná šance dvojnásob mrzet, protože Remeš hned z následné akce otočila stav na 2:1! Opět se jednalo o gól ze vzduchu. Östigaarda přehlavičkoval OUMAR DIAKITÉ a Mandanda nebyl schopen dostatečně prudkou hlavičku vyrazit. Centrující Itó si vylepšil dnešní bilanci na 1+1.
     
    48
    Grönbaek v rychlém postupu roztáhl hru doprava na Kalimuenda. Ten z rohu vápna hledal u zadní tyče Gújrího, ale Alžířanovo zakončení z prvního doteku šlo nad břevno.
     
    47
    Poločasová pauza se obešla beze změn v zahajovacích jedenáctkách. V první akci hostů přetáhl Matusiwa nákop na Gújrího k Dioufovi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle rozhodně nebyla nuda. Remeš byla překvapivě nebezpečnější, ale ve třinácté minutě její aktivitu devalvoval vlastňák Edoy. Časem se domácím herní pohoda vrátila a ve 41. minutě ji přetavili ve vyrovnání hlavičkujícího Ita.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Nakamura rozvinul rychlý protiútok přihrávkou na Fofanu. Tomu se postavil do cesty Östigaard a všechno skončilo ještě daleko před vápnem.
     
    45+1
    Amín Gújrí dosud nebyl moc ve hře. Krátká přihrávka od Grönbaeka to nyní změnila, ale pečlivě chystaná střela z dvaceti metrů nebyla pro Dioufa moc složitou záležitostí.
     
    45
    Nastavují se 3 minuty.
     
    44
    Zdlouhavá kombinace ve středu hřiště dopadla z pohledu Remeše tragicky. Okumu přenášel hru doleva, ale pro Fofanu to bylo naprosto nechytatelné.
     
    43
    Grönbaek vedle středového kruhu zatáhl Okumua a Remeš tak může plynule navázat na svůj tlak, který předcházel vyrovnávající trefě.
    41. Džunja ITÓ - 1:1
     
    41
    Remeš právě vstřelila branku!
    V jednačtyřicáté minutě je vyrovnáno na 1:1! Yaya Kader Fofana disponoval po přihrávce Nakamury minimem místa v levé části vápna. Přesto geniálně odcentroval skrz Östigaarda a nehlídaný DŽUNJA ITÓ měl spoustu času na umístění hlavičky do levého dolního rohu Mandandovy brány.
     
    40
    Džunja Itó čepoval svůj centr z pravé strany mezi penaltu a malé vápno. Žádný z naskakujících spoluhráčů jej ale netrefil a totéž platilo o pár momentů později, kdy stejný hráč našel hlavu Wooha.
     
    39
    Wooh učebnicově zakřižoval náběh Marshalla Munetsiho. V navazujícím souboji ale spáchal zbytečný faul a nabídl Remeši standardní situaci.
     
    38
    Těžké přenesení hry pro Ita. Japonec na pravém konci hřiště míč nezpracoval a víceméně ho nasměroval k Mandandovi.
     
    37
    Aktivní obrana Remeše vytlačila hosty zpátky do středu hřiště. Zjednodušení přechodové fáze nákopem pak mužům v tmavých dresech nevyšlo.
     
    36
    Nhoa Sangui zastavil svůj postup podél levé lajny. Další krok chtěl nechat na Nakamurovi, jenže to by svou přihrávku nesměl přetáhnout do autu.
     
    35
    Blasův roh přistál přesně u nohy Gújrího. I jeho to trochu překvapilo a nestihl si přichystat nic, co by vážněji vyplašilo gólmana Dioufa.
     
    34
    Džunja Itó podlehl napadání vedle vlastní šestnáctky. Truffert stihl uloupený balon ze zadní čáry nacentrovat a ze zablokovaného pokusu jeho spoluhráče resultuje rohový kop.
     
    33
    Itó byl ve vápně zbaven míče čistým skluzem. Jeho krajan Nakamura z podobné pozice stihl vypustit technickou střelu, ale míč prosvištěl vedle pravého horního rohu brány.
     
    32
    Z Grönbaekovy standardky nic nevykvetlo. Odvrácený míč navíc přistál na ruce Kamary a rozhodčí přisoudil rozehrávku pro Remeš.
     
    31
    Aurélio Buta šel do ostrého skluzu u postranní čáry. Místo míče trefil nohy Blase a Vernice ho bez váhání potrestal žlutou kartu.
     
    30
    Držení míče: 57 % – 43 %.
     
    29
    Grönbaek předvedl hezký driblink nalevo od pokutového území, nicméně po narážečce s Kamarou si naběhl do neprostupné zdi tvořené domácími zadáky.
     
    28
    Nakamura se na útočné polovině snažil dostat k míči tak vehementním způsobem, že Vernice odpískal jeho faul na Matusiwu.
     
    27
    A tak domácí tým musí startovat nový postupný útok úplně od začátku, konkrétně od brankáře Yevhanna Dioufa.
     
    26
    Nakamurův přízemní nástřel z levého křídla nenadělal v okolí Mandandova pracoviště takovou paseku, jakou si domácí ekipa v daný moment přála.
     
    25
    Další standardka tak kvalitní nebyla. I tak je to Remeš, která dál buší na vrátka hostující defenzivy.
    24. Mandanda vychytal hlavičku Agbadoua
     
    24
    Džunja Itó kopl roh skoro dokonale a Steve Mandanda musel vytasit excelentní zákrok proti nebezpečné hlavičce Agbadoua.
     
    23
    Oumar Diakité cpal míč do malého vápna, ale Östigaard ho před Munetsim stihl odklidit na rohový kop.
     
    22
    Vzniklé pauzy využívají oba týmy i trojice rozhodčích k doplnění tekutin. V Remeši aktuálně panují třicetistupňová vedra.
     
    20
    Hlavní rozhodčí Vernice přerušil hru v důsledku kolize dvou hostujících fotbalistů. Leo Östigaard převálcoval Blase a ten musí být ošetřován.
     
    19
    Hateboer kvaltoval na pravé straně. Přes bránícího hráče míč do vápna nedostal a Remeš přešla po levé straně do protiútoku. Z toho byl roh, ale pak už žádná hlavička na Mandandu.
     
    18
    Grönbaek nedokončil kličku na pravém okraji vápna. Domácí rychle přenesli hru za půlku, ale tam akci zpomalili do takového stádia, že přišel nákop pro Mandandu.
     
    16
    Diakité spálil šanci na okamžité vyrovnání! Vysunutý Fofana mu naservíroval míč k malému vápnu a on jej z prvního doteku posunul vedle pravé tyče.
    13. Valentin Atangana Edoa - 0:1
     
    13
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Malé sportovní neštěstí pro Remeš a hlavně VALENTINA EDOU! Domácí záložník byl v nesprávný čas na špatném místě a Östigaardova hlavička se od jeho levé nohy nechytatelně odrazila do Dioufovy branky.
     
    11
    Kalimuendo podruhé! Grönbaek mu dal míč do rychlosti a Diouf jeho střelu z rychle se zhoršujícího úhlu odklonil do boční sítě.
     
    10
    Rohový kop podobně dramatickou situaci nepřinesl. Hateboer ve vzduchu nekontaktoval balon podle svých představ a Diouf bude rozehrávat v kooperaci s Agbadouem.
     
    9
    Poprvé vytasili drápky i hostující fotbalisté. Poslední slovo měl Kalimuendo, který udeřil do centru z pravé strany a donutil Dioufa zasáhnout zhruba uprostřed branky.
     
    7
    Marshall Munetsi už chtěl vyrábět další šlamastiku pro obranu Rennes, ale ukvapená přihrávka z pravé strany nenašla ve vápně žádný červenobílý dres.
     
    6
    Munetsi si šikovně předkopl míč za obranu, jenže v zakončení mu na poslední chvíli zabránil skluzující Östigaard. To byl naprosto stěžejní obranný zákrok!
     
    5
    Hosté se v ofenzivní části zatím neprojevili. Kalimuendo byl napravo zakřižován dvěma protihráči a ti doprovodili balon do autu.
     
    4
    Mandanda prodal své bohaté zkušenosti a vyběhl z branky za účelem sebrání nákopu na Oumara Diakitého.
     
    3
    Zámek Remeše nepřinesl žádný pozitivní efekt. Stejně tak další akce, na jejímž konci přišel k úrazu Itó. Hra přesto běží dál.
     
    2
    Zahajovací výkop měla Remeš, která nastupuje v červenobílých dresech. Rennes je v černošedých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: Y. Diouf – Sangui, Okumu, Agbadou (C), Buta – Munetsi, Edoa, Yay. Fofana – Itó, O. Diakité, Nakamura.
    Náhradníci: Olliero – Kipré, De Smet, Teuma, Salama, Khadra, Bojang, Diakhon, Bamba.
    Trenér: Luka Elsner

    Stade Rennes: Mandanda – Hateboer, Östigaard, Wooh, Truffert – Kamara, Matusiwa, Blas, Grönbaek – Kalimuendo, Gújrí.
    Náhradníci: Gallon – Assignon, Cissé, Faye, Gómez, James, Meister, Santamaría, Seidu.
    Trenér: Julien Stéphan

    Rozhodčí: Vernice – Garrigues, de Araujo.
     
    Vzájemné zápasy 2023/24

    26.11.2023 Rennes – Remeš 3:1
    19.05.2024 Remeš – Rennes 2:1.
     
    Rennes v minulém roce neskloubilo účast v domácích soutěžích s evropskými poháry. V Ligue 1 přišlo o kvanta bodů a skončilo až desáté, což ho pro tuto sezónu osvobodilo od cest do zahraničí. Po úspěšné přípravě bretaňský klub opanoval zápas prvního ligového kola s Lyonem. Tuto výhru 3:0 jel obhajovat do Štrasburku, kde jeho fanoušky vrátila na zem porážka 1:3. Od té doby se na soupisce Rennes událo plno změn. Skončili Omari, Salah, Lambourde a Jaouab. Zvučnou posilou se stal v Saúdské Arábii nechtěný Portugalec Jota a spolu s ním francouzský záložník Ahamada z Crystal Palace.
     
    Remeš to bude mít těžké s obhajobou deváté místa ze sezóny 2023/24 už jenom proto, že mu los přiřkl v úvodních kolech těžké soupeře. V prvním kole to konkrétně bylo Lille, se kterým svěřenci nového trenéra Luky Elsnera prohráli 0:2. Minulý týden Remeš zavítala na horkou půdu Marseille a vrátila se s cenným bodem za remízu 2:2. Do listiny střelců se zapsali Fofana a Akieme, jehož radost zkalila zlomená čelist a několikatýdenní absence. Mimo hru je také dánský útočník Daramy a mladý obránce Abdoul Koné. Na konci přestupového okna zchudla sestava Remeše o dva záložníky. Martin Adeline přesotupil do Troyes, kdežto Kamory Doumbia se může těšit na Ligu mistrů v dresu Brestu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 41. Itó (Yay. Fofana), 48. O. Diakité (Itó) – 13. Edoa (vla.)

    Karty:   31. Buta (REI), 90+3. Okumu (REI) – 53. Truffert (REN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
    Stade de Reims: Y. Diouf – Sangui, Okumu, Agbadou (C), Buta (86. De Smet) – Munetsi, Edoa, Yay. Fofana (71. Teuma) – Itó (81. Khadra), O. Diakité (71. Salama), Nakamura (81. Kipré).
    Náhradníci: Olliero – Bojang, Diakhon, Bamba.

    Tréner: Luka Elsner

    Stade Rennes: Mandanda – Hateboer (72. Assignon), Östigaard, Wooh, Truffert (64. Seidu) – Kamara (72. Santamaría), Matusiwa, Blas (72. Meister), Grönbaek – Kalimuendo (64. Gómez), Gújrí.
    Náhradníci: Gallon – Cissé, Faye, James.

    Tréner: Julien Stéphan

    Rozhodca: Vernice – Garrigues, de Araujo