Fiorentina – Monza 2:2 (kon.) | CFC Janov – Hellas 0:2 (kon.) | Juventus – AS Rím 0:0 (kon.)
Udinese – Como 1:0 (kon.)
koniec
CFC Janov
0:2 (0:0)
Hellas Verona
cz Nedeľa 01.09.2024, 18:30 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Talianska Seria A • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Příjemný nedělní podvečer všem fotbalovým fanouškům. V rámci třetího kola italské Serie A na sebe mimo jiné narazí i Janov s Hellasem Verona, kterým se oběma vstup do nové sezony docela povedl a dnes na Stadiu Luigi Ferraris zabojují o další body do tabulky. Utkání startuje v 18:30 a k jeho sledování jste srdečně zváni.
     
    Janov CFC
    Fotbalový klub z regionu Ligurie se v minulé sezoně při svém návratu mezi italskou elitu umístil na solidním jedenáctém místě tabulky, a to se ziskem 49 bodů. Tým táhlo hlavně duo útočníkův Mateo Retegui – Albert Gudmundsson, kteří celkově zapsali jedenadvacet branek svého celku. Před sezonou ale odešli do Atalanty Bergamo, respektive do Fiorentiny.
    V novém ročníku zatím odehráli svěřenci trenéra Alberta Gilardina dvě utkání. V tom prvním s obhájcem titulu Interem Milán a uhráli na domácí půdě cennou remízu 2:2. O minulém víkendu navíc přehrál Janov fotbalisty z Monzy a po výhře 1:0 se drží na čele Serie A.
    Jak jsem již zmínil, v posledním kole zavítali „Il Grifone“ na půdu Monzy. Na první a nakonec i rozhodující branku si museli diváci počkat až do nastavení první půle, přesněji do sedmé přidané minuty, kdy využil Sabelliho nahrávky janovský útočník Andrea Pinamonti a poslal hosty do vedení. Ve druhém poločase sice byli domácí aktivnější, avšak příliš šancí si nevypracovali, v ojedinělé příležitosti však trefil útočník Monzy Caprari tyčku. Hosté ale závěr zápasu ubránili a nakonec si odvezli všechny tři body za výhru 1:0.
     
    Hellas Verona
    Fotbalový tým z regionu Benátsko v minulém ročníku obsadil třináctou příčku se ziskem 38 bodů, avšak jen s tříbodovým náskokem na osmnácté (a taky sestupující) Frosinone. Hellas taky po celou sezonu hledal stabilnějšího střelce, na jaro se jím stal nizozemský útočník Tijjani Noslin, který se však v létě po půl roce a pěti brankách v dresu Verony pakoval do Lazia. Stejný počet gólů zaznamenal i záložník Folorunsho, kterého si však vyhlédli zase v Neapoli a v klubu už taky nepůsobí.
    V úvodních dvou kolech narazil klub z Verony na týmy, které se netají svými vysokými ambicemi – Neapol a Juventus. V prvním kole Hellas odehrál výborný zápas a nakonec po brankách z druhé půle zvítězil 3:0, ve druhém utkání už to ale takoká sláva nebyla a Juventusu podlehl stejným poměrem 0:3. Svěřenci trenéra Paola Zanettiho tak mají na svém kontě tři body.
    Jak jsem už napsal, Hellas ve svém druhém duelu nové sezony přivítal na svém stadionu věhlasný Juventus. O první gól se postarali asi po půlhodině hry hráči „Staré dámy“, když Yildiz prostrčil balon na zakončujícího Vlahoviće – 0:1. Ještě do poločasové pauzy navíc dokázal zvýšit hostující vedení obránce Savona a bylo to o dvě branky. Ve druhé půli pokračovala dominance Juventusu, v 53. minutě to bylo už 0:3, když nařízenou penaltu po faulu Tchatchoui proměnil srbský snajpr Dušan Vlahović. Další změnu skóre jsme poté už ve Veroně neviděli a Hellas se tak po úvodní šokující výhře nad Neapolí musel sklonit před Juventusem v poměru 0:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Janov CFC: Gollini – De Winter, Vogliacco, J. Vásquez – Sabelli, Frendrup, Badelj (C), Messias, Martín – Pinamonti, Vitinha.
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Accornero, Ahanor, Bohinen, Ekhator, Ekuban, Malinovskyj, Mercandalli, Masini, Thorsby, Kasa.
    Trenér: Alberto Gilardino

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Frese – Belahyane, Duda – Harroui, Suslov, Lazović (C) – Tengstedt.
    Náhradníci: Berardi, Perilli – Alidou, Cissé, Faraoni, Ghilardi, Kastanos, Magnani, Mosquera, Okou, Livramento, Sarr, Silva, Bradarić, Daniliuc.
    Trenér: Paolo Zanetti

    Rozhodčí: G. Ayroldi – A. Giallatini, D. Fontemurato.
     
    Hlavní sudí Giovanni Ayroldi a jeho asistenti právě přivádějí hráče obou týmů na hrací plochu.
     
    Před úvodním výkopem ještě proběhne minuta ticha za nedávno zesnulého trenéra Svena-Görana Erikssona, který zahynul ve věku 76 let. Čest jeho památce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Janova, kteří oblékli tradiční červenomodré dresy. Hosté nastoupili v bílých trikotech.
     
    1
    Hostující brankář Montipó odkopnul balon jen na polovinu hřiště, kde vyhrál hlavičkový souboj domácí obránce De Winter.
     
    2
    Útok středem teď svěřencům trenéra Gilardina ovoce nepřinesl, ale i nadále budou moci kombinovat s balonem.
     
    3
    Andrea Pinamonti se dral za dlouhým nákopem na útočnou polovinu, zadák Hellasu Frese ale raději míč zakopnul do zámezí.
     
    4
    Domácí fotbalisté hezky zakombinovali na pravé straně, následně byl na hraně pravidel atakován Pinamonti, ale sudí Ayroldi zůstal v klidu.
     
    5
    Suslovova přihrávka nenašla jeho spoluhráče, následně ale Hellas zůstal u balonu a střílel Martin Frese, ale zblízka trefil jen blokujícího Vogliacca někam do hlavy. Hosté budou zahrávat rohový kop, ale to až po ošetření domácího zadáka.
     
    6
    Hosté rozehráli roh nakrátko, následně přiletěl do šestnáctky Janova centr, ten však odvrátila domácí obrana.
     
    7
    Hostující kapitán Darko Lazović sice stihl míč na hrací ploše, ale předtím si nepohlídal své postavení a je mu odmáván ofsajd.
     
    8
    Vitinha byl jasně dohrán Dawidowiczem, hlavní sudí nejprve nechal pokračovat hru, ale poté hru přerušil a polskému zadákovi dává jasné informace, že příště už to bude s kartou.
     
    9
    Akce Verony po pravé straně nebyla příliš úspěšná a hrát může zase domácí tým.
     
    10
    Zákrok na Messiase u rozhodčího Ayroldiho prošel, nicméně fotbalisté Janova i nadále drží balon.
     
    11
    Domácí kapitán Badelj byl přistrčen jedním z hráčů Verony, kterému byl odpískán nedovolený zákrok.
     
    12
    Hellas teď měl k dispozici několik autových vhazování, po tom posledním se dral k balonu Tengstedt, ale proti bránícímu De Winterovi to měl hodně těžké.
     
    13
    Sražený odkop Frendrupa se odráží jen k domácímu brankáři Gollinimu, který tak může rozjet další akci.
     
    14
    Domácí Junior Messias si výborně naběhl za obranu a dostal také dobrou nahrávku, ale poté přes Coppolu nedokázal vystřelit.
     
    15
    Nepříjemná nahrávka Vitinhy jen proletěla kolem Pinamontiho, následně střílel Junior Messias, jehož pokus byl zablokován obráncem, a taky portugalský útočník Vitinha, ten však pálil těsně vedle Montipovy branky.
     
    16
    Další akce Janova přes pravou stranu nebyla z kategorie nejpřesnějších, domácí poté mohli ještě držet balon, avšak De Winter nenahrál přesně a vhazovat bude Hellas.
     
    17
    Na Lazovićův centr si dobře naběhl útočník Casper Tengstedt, avšak míč hlavou minul. Následuje odkop Golliniho.
     
    18
    Janov bude mít na začátku 18. minuty k dispozici standardku z trošku větší vzdálenosti, kterou rozehraje Vitinha.
     
    18
    A po jeho centru hlavičkoval nejprve Vogliacco, jeden z hostujících obránců míč odvrátil jen k Messiasovi, ten však trefil jen prostor, kde stál brankář Montipó.
     
    19
    Na druhé straně musel zasahovat brankář Gollini, ale centr z pravé strany schoval do rukavic.
     
    20
    První žlutou kartu utkání vidí hostující Tomáš Suslov, který poslal nedovoleně na trávník Messiase.
     
    21
    Z následné standardky se Janov neprosadil, ale bude ještě kopat z rohu hřiště.
     
    22
    Martínův centr z rohu propadl až k Belahyanemu, který míč odkopává co nejdále od své branky.
     
    23
    Morten Frendrup dobře ubránil jednoho z hráčů Verony a získal pro své barvy autové vhazování.
     
    24
    Hlavní rozhodčí nařizuje přestávku na pití, přeci jen i v Itálii dnes panují relativně vysoké teploty.
     
    25
    Využijme aspoň nabídnutou prodlevu k dosavadnímu zhodnocení duelu. Zatím výrazně aktivnější jsou domácí fotbalisté, kteří také byli blíže brance, ale zakončení Messiase minulo bližší tyčku. Naopak Hellas toho do útoku příliš nepředvedl a zatím musí hlavně bránit.
     
    26
    Hosté dobře zakombinovali na levé straně a po přihrávce Tengstedta poslal do vápna vysoký centr Suslov, ten ale defenziva Janova odvrací.
     
    27
    Následně byl navíc faulován domácí Vitinha záložníkem Dudou a slovenský fotbalista může být rád, že nedostal kartu.
     
    28
    Obrovská šance domácího celku! Duda doslova odevzdal balon soupeři, který šel rychle do útoku. Následně nahrál Pinamonti na úroveň penalty úplně osamocenému obránci Vásquesovi, který ale z ideální pozice trefil jen horní tyč hostující branky.
     
    29
    Paweł Dawidowicz jasně fauloval Vitinhu, Hellas se bude muset znovu bránit.
     
    30
    Janovští poté ještě kopali standardku, avšak nákop skoro z poloviny hřiště odvrátil záložník Verony Belahyane.
     
    31
    Freseho přihrávka neprošla na Tengstedta, nicméně Lazović dobře zabojoval a získal míč pro dánského obránce nazpět.
     
    32
    Akce Hellasu tak pokračovala až do centru právě Freseho, který ale skončil k rukavicích domácího brankáře.
     
    32
    Hostující obránce Paweł Dawidowicz znovu očividně fauloval Vitinhu a polský obránce vidí žlutou kartu. Sudí Ayroldi mu pravděpodobně sečetl i předchozí nedovolené zákroky.
     
    33
    Tchatchoua využil otevřenější obrany Janova a poté nahrál Harrouimu, který se dostal kolem bránícího Vogliacca a pak vystřelil, brankář Gollini chytá.
     
    34
    K rozehrávce se znovu dostává Janov, který drží míč ve většině herního času.
     
    35
    Junior Messias prodloužil míč za sebe, ale nepřesně na Pinamontiho a míč doskákal jen k brankáři Hellasu.
     
    36
    Domácí z centru zprava nezahrozili, na odkop už se chystá brankář Lorenzo Montipò.
     
    37
    Po Martínově pasu se probíjel obranným valem Hellasu Vitinha, až k brance se sice nedostal, ale alespoň získal výhodu rohového kopu.
     
    38
    Nepříjemný centr Aaróna Martína jen proletěl pokutovým územím Verony, ale asi to bylo s drobnou tečí, a tak bude vhazovat Janov.
     
    39
    Martínův další centr netrefil Messias, poté se ještě pokusil o ohrožení hostující branky Sabelli, ale jeho pokus byl sražen.
     
    40
    Domácí záložník Morten Frendrup hodně nepříjemně dohrál po odehrání balonu Freseho a vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    41
    Dánský krajní obránce navíc bude potřebovat ošetření, neboť došlápnutí od Frendrupa muselo být hodně bolestivé.
     
    42
    Nicméně Frese už je na nohou a hned se zapojí do rozehrávky svého klubu.
     
    43
    Junior Messias teď přepadl přes Freseho a chvíli si ještě poseděl na trávníku, ale bude muset rychle na nohy a pokračovat v zápase.
     
    44
    Jeden z domácích fotbalistů ztratil míč na hraně útočné šestnáctky a Hellas chtěl rychle vysunout Tengstedta, ten však byl dobře strážen Vogliaccem.
     
    45
    Klub z Verony začíná poslední minutu prvního poločasu rozehrávkou z vlastní obranné poloviny.
     
    45
    Vzápětí přišel dlouhý nákop na Harrouiho, který ale De Wintera neobešel.
     
    45
    Tomáš Suslov se odhodlal k centru z pravé strany, po kterém upadl v šestnáctce po kontaktu se Sabellim Abdou Harroui, ale penalta se pískat nebude.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    45+1
    Další dlouhý nákop hostující obrany znovu odkopnul jeden ze zadáků Janova.
     
    45+2
    Záložník Verony Abdou Harroui hodně ostře atakoval Vogliacca a za svůj nehezký „šlapák“ dostává zaslouženou žlutou kartu, se kterou ještě může být relativně spokojen.
     
    45+3
    Faulovaný Vogliacco potřeboval ošetřit, ale už je v pořádku a bude moci pokračovat ve hře.
     
    45+4
    Jackson Tchatchoua výborně ubránil na levé straně Vitinhu, první poločas po následném odkopu brankáře Montipa končí.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Po první půli je stav zápasu mezi Janovem a Hellasem Verona nerozhodný 0:0.
    Více ze hry mají určitě domácí, kteří si také vypracovali větší množství příležitostí, ale v té největší trefil osamocený obránce Johan Vásquez jen horní tyč Montipovy branky. Na druhé straně musel do akce brankář Gollini jen jednou, a to když vyrazil střelecký pokus od Harrouiho. Ke konci poločasu jsme už šanci neviděli a skóre tak zůstává po pětačtyřiceti minutách bezbrankové.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop do druhého poločasu provedli hráči hostujícího Hellasu Verona.
     
    46
    De Winter rázně odhlavičkoval balon ze své obranné poloviny, i tak ale budou hrát hosté.
     
    47
    Tomáš Suslov dobře zatlačil na jednoho z obránců Janova a donutil jej míč je zakopnout do autu. Hellas bude na útočné polovině vhazovat.
     
    48
    Tengstedt prodloužil dlouhý aut od Freseho až k Harrouimu, který však nedokázal pořádně zakončit.
     
    49
    Messiasova nahrávka za obranu měla nalézt Pinamontiho, dobře ale zasáhl obránce Hellasu Coppola.
     
    49
    Domácí obránce Koni De Winter stáhl u postranní čáry na trávník Tengstedta a stává se dalším hráčem, který v ruce sudího Ayroldiho viděl žlutou kartu.
     
    50
    Ze standardky se hosté neprosadili, vzápětí ještě přišlo zakončení Lazoviće z voleje, to ale minulo branku.
     
    51
    Hostující obrana nechala hodně prostoru Messiasovi, který míč povedl a poté nahrál Vitinhovi, jehož střelecký pokus však byl tečován obráncem a vzápětí v poklidu doskákal k brankáři Montipovi.
     
    52
    Znovu v akci Junior Messias. Ten si zpracoval balon, namířil si to do hodně otevřené obrany Hellasu a následně sice překonal svým lobem brankáře Montipa, ale k jeho smůle minul vzdálenější tyčku!
     
    53
    Koni De Winter se sice dostal k hlavičce po centru zleva, ale balon na branku Verony neusměrnil.
     
    54
    Vysoký nákop doskákal až do náručí brankáře Hellasu Verona, který tak bude rozehrávat.
     
    55
    Útočnou akci domácích fotbalistů zastavuje ofsajd a v něm útočník Vitinha.
     
    55
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Hosté se z první nebezpečnější akce dostávají do vedení! Lazovićův centr proletěl přes malé vápno Janova s lehkou tečí Golliniho až k JACKSONU TCHATCHOUOVI, který předskočil Martína a otevřel skóre utkání – 0:1! Branící Vogliacco sice chtěl vykopnout míč z brankové čáry, dělal, co mohl, ale gólu nezabránil.
    55. Jackson TCHATCHOUA - 0:1
     
    56
    Martinu Fresemu byl odpískán faul na Messiase, kombinuje domácí Janov.
     
    57
    Faulem se teď provinil i obránce Coppola, jenž fauloval pro změnu Pinamontiho. Standardka pro domácí.
     
    58
    Po centru z levé strany se tlačil do zakončení De Winter, ale balon na branku Hellasu neusměrnil a naopak se srazil s bránícím Fresem.
     
    59
    Oba hráči budou potřebovat ošetření, které je hned přivoláváno.
     
    60
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Vitinha, přichází Caleb Ekuban,
    ze hřiště odchází Stefano Sabelli, přichází Morten Thorsby,
    ze hřiště odchází Milan Badelj, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    61
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Abdou Harroui, přichází Flavius Daniliuc,
    ze hřiště odchází Tomáš Suslov, přichází Grigoris Kastanos.
     
    62
    Nově příchozí Thorsby fauloval v souboji střídajících hráčů Kastanose, Hellas má k dispozici přímý kop.
     
    63
    Kastanosův centr našel nohu Dawidowicze, po jehož nástřelu zahrál rukou v pokutovém území Thorsby – penalta pro hosty!
     
    63
    Celou situaci ale ještě zkontroluje videorozhodčí.
     
    64
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil hostující útočník CASPER TENGSTEDT a svou dělovkou pod břevno nedal brankáři Gollinimu šanci zasáhnout – 0:2!
    64. Casper TENGSTEDT - 0:2
     
    65
    Po oslavě branky uviděl žlutý kartonek právě střelec Tengstedt.
     
    65
    Na druhé straně mohl rychle snížit Junior Messias, kterému dobře nachystal balon střídající Malinovskyj, brazilský fotbalista ale střílí jen vedle vzdálenější tyče!
     
    66
    Pro domácí je to určitě šok, neboť do první inkasované branky byli lepším týmem na trávníku. Teď už ale prohrávají o dvě branky a budou to mít hodně těžké.
     
    67
    Thorsbymu se zatím zápas vůbec nedaří. Po svém vstupu na hřiště fauloval, vzápětí způsobil trochu nešťastně pro něj penaltu a teď se neprezentoval přesnou přihrávkou.
     
    68
    Grigoris Kastanos upadl po souboji s Vásquesem, sudí Ayroldi ale faul neodpískal.
     
    69
    Střídající Ekuban se chtěl otočit s balonem, ale tam nebylo místo a tak byl donucen jen k přihrávce dozadu.
     
    70
    Messias sice stihl míč na hrací ploše, ale vzápětí už jeho centr mířil do autu.
     
    71
    Vzápětí je nařízena přestávka na pití, po ní bude rozehrávat hostující gólman Lorenzo Montipò.
     
    72
    Už se zase hraje, míč mají na kopačkách domácí fotbalisté.
     
    73
    Alessandro Vogliacco trefil při odkopu jen Kastanose, míč se k obránci Janova ale poslušně vrátil.
     
    73
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Casper Tengstedt, přichází Daniel Mosquera.
     
    74
    Paweł Dawidowicz rázně zakopl míč na útočnou polovinu, rozehrává znovu Janov.
     
    75
    Nákop na střídajícího Ekubana skončil až v zámezí, do rychlého útoku poté mířil Hellas, ale ten byl dobře zastaven domácí obranou.
     
    76
    Andrea Pinamonti fauloval ve výskoku hostujícího Freseho, který zatím hraje velmi dobré utkání.
     
    76
    Do centru z pravé strany se položil osamocený Darko Lazović, ale pravou tyč Golliniho branky minul.
     
    77
    Hostující středopolař Reda Belahyane dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu za stažení Malinovského.
     
    78
    Brankář Verony Lorenzo Montipò musel do akce po nástřelu Ekubana, ale všechno vzrušení nakonec bylo zbytečné, neboť byl poté odpískán ofsajd.
     
    78
    Freseho centr z levé strany odvrátil obránce Vásques, do útoku může zase domácí celek.
     
    79
    Již pátou šestou kartu na straně hostů vidí slovenský záložník Ondrej Duda, který udeřil do obličeje Frendrupa. Navíc uvidíme standardku Janova.
     
    80
    Do zakončení se tlačil po dlouhém centru obránce De Winter, ale zakončit nedokázal.
     
    81
    Jackson Tchatchoua dobře podpořil útok Verony, následně si vyměnil míč s Lazovićem a odcentroval, jeho pobídka ale byla odvrácena.
     
    82
    Další centr do pokutového území vyslal aktivní obránce Martin Frese, jehož nahrávka byla odvrácena k Belahyanemu, ten ale pálil vysoko nad branku.
     
    83
    Po Messiasově přihrávce si Malinovskyj nezpracoval balon, ale Hellas jej jen odevzdal.
     
    83
    Andrea Pinamonti se sice dostal k hlavičce, tu ale nasměroval jen do těla obránce Coppoly.
     
    84
    Vogliaccův dobrý centr mířil někam na hranu šestnáctky, kam si nabíhal Malinovskyj i Pinamonti, ale ani jeden z nich pořádně nezahrozil.
     
    84
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Morten Frendrup, přichází Jeff Ekhator.
     
    85
    Jeden z obránců Verony chtěl vyslat do rychlého protiútoku Kastanose, ten ale balon na hřišti nemohl stihnout.
     
    85
    Ekhator posunul míč do běhu Messiasovi, jehož pobídka skoro z brankové čáry ale skončila jen v náručí brankáře Montipa.
     
    86
    Střídání v týmu Janov CFC:
    ze hřiště odchází Junior Messias, přichází Federico Accornero.
     
    87
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Darko Lazović, přichází Domagoj Bradarić,
    ze hřiště odchází Ondrej Duda, přichází Daniel Silva.
     
    87
    Střídající Ondrej Duda se svým odchodem nikam nespěchal a museli jej popohánět i obránci Janova, se kterými se poté dostal slovenský záložník do menšího konfliktu, který byl ale rychle uklidněn.
     
    88
    Janov bude zahrávat nebezpečnou standardní situaci z hrany pokutového území.
     
    88
    Žlutou kartu dostal za nějaké ty nesouhlasné komentáře hostující trenér Paolo Zanetti.
     
    88
    K exekuci se postavil střídající Ruslan Malinovskyj, ale balon poslal daleko od branky Hellasu.
     
    89
    Janov se sice snaží o kontaktní branku, ale zatím marně. Teď brankář Lorenzo Montipò vyboxoval balon je k Malinovskému, ten ale z voleje netrefuje zařízení.
     
    90
    Domagoj Bradarić při svém debutu v dresu Verony ztratil na útočné polovině míč a bude muset zase rychle do obrany.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut.
     
    90+1
    Brankář hostů Montipò si poradil s centrem z levé strany, který poklidně schoval do rukavic.
     
    90+2
    Morten Thorsby sice prodloužil míč za sebe, kde sice nebyl žádný z jeho spoluhráčů, ale brankář hostů si nebyl úplně jistý a raději odehrál míč na rohový kop.
     
    90+3
    Z rohu se ale domácí neprosadili a naopak do rychlého brejku mířil střídající Mosquera, kterého ale dobře ubránil jeden z vracejících se zadáků Janova.
     
    90+4
    Brankář hostů teď míč jen nakopl na útočnou polovinu, Hellas je každým okamžikem blíže a blíže třem bodům.
     
    90+5
    Vogliaccův dlouhý nákop hlavou posunul Ekuban před sebe, kam si však vyběhl Lorenzo Montipò a míč schoval do rukavic.
     
    90+5
    Hellas teď zkušeně drží balon na své obranné půlce a nepouští domácí k balonu.
     
    90+6
    Malinovskyj ve spolupráci se spoluhráčem míč jen odevzdali hostům, kteří mířili do rychlého protiútoku, ten zakončil centrem Tchatchoua, avšak jeho pobídka jen prolétla pokutovým územím Golliniho.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Janova ve třetím kole italské Serie A prohrávají s Hellasem Verona 0:2 a poprvé v sezoně končí bez bodu.
    V prvním poločase to ale byli právě domácí, kteří měli více příležitostí. Vitinha ale střílel vedle bližší tyče a obránce Vásques v tutovce trefil jen horní tyčku hostující branky. Na druhé straně ohrozil brankáře Golliniho jen Harroui, toto zakončení ale brankář Janova vyrazil.
    Vstup do druhé půle se lépe vydařil svěřencům kouče Zanettiho. V 55. minutě totiž prosvištěl Lazovićův centr až k Jacksonu Tchatchouovi, který předskočil bránícího Martína a i přes veškerou snahu bránícího Vogliacca otevřel skóre zápasu. O devět minut později dostali hosté šanci na zvýšení svého náskoku, když v pokutovém území zahrál rukou střídající Thorsby. K exekuci se postavil útočník Casper Tengstedt a svou ranou pod břevno nedal Gollinimu šanci – 0:2. Opařený Janov byl od té doby jasně aktivnější, mnoho šancí si ale nevypracoval, dobře fungující obranu Verony ohrozil akorát svou křižnou ranou Messias. V závěru už domácí hráli vabank a fotbalisté Hellasu hrozili hlavně z brejků, ani jeden však neproměnili a protože na druhé straně udržel čisté konto brankář Montipò, skončil duel prohrou Janova 0:2.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16.
     
    Ode mě je to pro tento týden všechno, přeji příjemný vstup do nového měsíce a třeba zase někdy na počtenou. (20:40:11)

    Matěj Skula

    Góly: 55. Tchatchoua, 64. Tengstedt (pen.)

    Karty:   40. Frendrup (JAN), 49. De Winter (JAN) – 20. Suslov (VRN), 32. Dawidowicz (VRN), 45+2. Harroui (VRN), 65. Tengstedt (VRN), 77. Belahyane (VRN), 79. Duda (VRN), 88. Zanetti (trenér) (VRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16.
    CFC Janov: Gollini – De Winter, Vogliacco, J. Vásquez – Sabelli (60. Thorsby), Frendrup (84. Ekhator), Badelj (C) (60. Malinovskyj), Messias (86. Accornero), Martín – Pinamonti, Vitinha (60. Ekuban).
    Náhradníci: Leali, Sommariva – Ahanor, Bohinen, Mercandalli, Masini, Kasa.

    Tréner: Alberto Gilardino

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Frese – Belahyane, Duda (87. Magnani) – Harroui (61. Daniliuc), Suslov (61. Kastanos), Lazović (C) (87. Bradarić) – Tengstedt (73. Mosquera).
    Náhradníci: Berardi, Perilli – Alidou, Cissé, Faraoni, Ghilardi, Okou, Livramento, Sarr, Silva.

    Tréner: Paolo Zanetti

    Rozhodca: G. Ayroldi – A. Giallatini, D. Fontemurato