Portugalsko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Škótsko – Poľsko 2:3 (kon.) | Dánsko – Švajčiarsko 2:0 (kon.)
Srbsko – Španielsko 0:0 (kon.)
koniec
Škótsko
2:3 (0:2)
Poľsko
cz Štvrtok 05.09.2024, 20:45 • Hampden Park (Glasgow) • Liga národov UEFA - Liga A • Skupina 1
Predzápasové kurzy
    90+7. Nicola ZALEWSKI - 2:3
     
    90+7
    Polsko právě vstřelilo branku! Autorem branky je NICOLA ZALEWSKI. Kopl míč na stejnou stranu kam skákal brankář. Nicméně míč prošel pod jeho tělem a Gunn měl trochu smůlu. Polso vede 3:2 a ovítězi je asi rozhodnuto.
    76. Scott MCTOMINAY - 2:2
     
    76
    Skotsko právě vstřelilo branku! Krásná akce. Přihrávka dopředu na nabíhajícího Ralstona a ten posunul dále na volného McTominaye a je srovnáno dámy a pánové, neskutečné. Skotové hráli výborně, zasloužili si to. Autorem branky je SCOTT MCTOMINAY. Asistence: Anthony Ralston.
    46. Billy GILMOUR - 1:2
     
    46
    Skotsko právě vstřelilo branku! Autorem branky je BILLY GILMOUR. Skotové se nádherně prokombnovali do šestnáctky, střela byla zablokována, míč se odrazil zpět ke Skotům a Gilmour ho napálil po zemi pod tělem a rukou brankáře Bulky. Skotsko nížilo na 1:2 a naprosto zaslouženě skóruje, jeho úsilí bylo úžasné. Bez asistence.
    44. Robert LEWANDOWSKI - 0:2
     
    44
    Polsko právě vstřelilo branku! Lewa poslal brankáře na opačnou stranu, kopl míč po zemi doleva a brankář šel doprava. Provedl klasický rozeběh ze strany a pomalu a počkal si na skok brankáře. Uklizení na opačnou stranu. Autorem branky je ROBERT LEWANDOWSKI.
    8. Sebastian SZYMAŃSKI - 0:1
     
    8
    Polsko právě vstřelilo branku! Jenže jako první udeřili Poláci. Vynikající brejk, sebrání míče, přímočarost a střela ze střední vzdálenosti po navedení si míče a trefa k levé tyči brankáře Gunna. Autorem branky je SEBASTIAN SZYMANSKI. Asistence: Robert Lewandowski.

    Jan Volf

    Góly: 46. Gilmour, 76. McTominay (Ralston) – 8. S. Szymański (Lewandowski), 44. Lewandowski (pen.), 90+7. Zalewski (pen.)

    Karty:   35. Dawidowicz (POL), 52. Zalewski (POL), 84. Slisz (POL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:18.
    Škótsko: Gunn – Ralston, Hanley, McKenna, Robertson – Gilmour (82. Morgan), McLean (71. Doak) – McGinn, McTominay, Christie (71. Gauld) – Dykes (71. Shankland).
    Náhradníci: Clark – Conway, Souttar, Porteous, Johnston.

    Tréner: Steve Clarke

    Poľsko: Bułka – Kiwior (46. Walukiewicz), Dawidowicz, Bednarek – Zalewski, Urbański, Zieliński (82. Moder), S. Szymański (82. Slisz), Frankowski – Lewandowski (72. Buksa), Piątek (72. Piotrowski).
    Náhradníci: Drągowski, Skorupski – Bereszyński, Kamiński, Piątkowski, Świderski, Puchacz.

    Tréner: Michal Probierz

    Rozhodca: Nyberg – Beigi, Söderkvist (SWE)