Martin – Pov. Bystrica 2:7 (kon.)
koniec
MHA Martin
2:7 (0:4, 1:1, 1:2)
HK 95 Považská Bystrica
Štvrtok 05.09.2024, 17:00 • Martinské hokejové centrum • JOJ Šport Slovenský pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Považania položili základ pohárového triumfu v prvej tretine, ktorý postupne navyšovali a svoj gólostroj zastavili na čísle sedem. Martin mal dve úspešné situácie, po ktorých sa radoval z presných zásahov, no to bolo veľmi málo na to, aby porazil vyzretejšieho protivníka. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:14:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    57:00
    Do dobrej a najmä presnej strely sa dostal aj Patrik Lušňák. Nemal problém pokľaknúť, no pokus neozdobil presným zásahom o pravú tyčku, na ktorú mieril.
     
    56:16
    V ďalšej príležitosti sa ocitol Jakub Cíger, ktorý má na svojom konte gól a dve prihrávky. Gólové konto teraz však nenavýšil.
     
    55:49
    Novotný sa blysol pri svojej práci lapačkou. Pekne ju vystrelil smerom na ľavú žŕdku a ujal sa zakončenia Feranca.
     
    Reklamná prestávka.
     
    54:09
    Do úniku prenikol Patrik Lušňák! Strieľanie gólov mu chutí, no tentoraz si musel nechať zájsť chuť! Novotný si s ním poradil!
     
    51:52
    Krajčovi aj so šťastím sa podarilo posunúť puk Cígerovi! Jeho mini nájazd sa gólovo neskončil!
     
    50:00
    Považská Bystrica vyhráva v Martine komfortne 7:2. Uvidíme, či sa jej podarí zaokrúhliť výsledok a zavŕši v Turci desiatku.
     
    49:03
    Prečíslenie domáceho Martina! Svoj pokus zahodil Simonides! Martinský mladík neumiestnil puk do brány okolo pravého betónu Maťovčíka!
     
    47:51
    Považská Bystrica dala gól! Nedáš – dostaneš. Skúsení borci panterov dnes zbierajú body ako na bežiacom páse. JAKUB CÍGER v pokľaku to napálil do martinskej siete. Asistencia: Patrik Lušňák.
     
    47:40
    Maťovčík podržal Považanov! Po Poliačekovej prihrávke zakončoval presne na vyrážačku len 15-ročný tínedžer Púpava!
     
    47:15
    Martin dal gól! Martinčania opäť ťažili z kvalitnej strely obrancu Filla. DANIEL BABKA prefrčal popred Maťovčíka a upravil stav na 2:6. Asistencia: Michal Fillo.
     
    46:46
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica:
    A. Zlocha – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    46:31
    Zblízka urobil pokus z bekhendu útočník Roman Tománek. Z pomerne dobrej pozície sa netrafil medzi tri žŕdky Novotného.
     
    45:33
    Postavenie mimo hry Považskej Bystrice. Hra sa presunie do strednej tretiny.
     
    44:27
    Feranec spoza Novotného hľadal nejakého spoluhráča na finálne zakončenie. Puk nakoniec len prešiel cez bránkovisko Martina.
     
    43:29
    Novotný fantasticky vyškrabal puk z nebezpečných priestorov svojej brány! Nedovolil tak mimoriadne nebezpečnej trojici Lušňák, Cíger a Krajč ešte viac si vylepšiť štatistiky!
     
    42:52
    Bolestivá situácia! František Poliaček stojac pred bránkou inkasoval príklep súpera do brady a ostal ležať pod zadným mantinelom! Po čase sa pobral na striedačku, kde ho skontroluje tímový lekár!
     
    42:49
    Považská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    42:21
    V tejto chvíli už Brveník nič nešpekuloval s prihrávkami. Vylepšil si pozíciu za ľavým kruhom, ale napokon prepálil Maťovčíkovu bránku.
     
    41:17
    Brveník sa rozhodol pre prihrávku do ľavého rohu. Odtiaľ prichádzal spätný puk s cieľom nájsť Simona, ktorému však hostia nadvihli hokejku a Fillo už neskoro reagoval. Martin stratil pásmo.
     
    40:49
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica:
    A. Zlocha – 2 min., hákovanie.
     
    40:16
    Považská Bystrica dala gól! Považania strieľajú góly i v početných výhodách. Cíger si vymenil puk s PATRIKOM LUŠŇÁKOM, ktorý nemal problém trafiť odkrytú časť bránky Martina. Asistencie: Jakub Cíger a Samuel Krajč.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Tretia tretina sa začne o 18:43.
     
    Martin prelomil streleckú smolu. Gól zaznamenal skúsený obranca Michal Fillo. Náskok Považskej je však stále veľký. Úvod záverečnej tretiny bude v znamení domáceho bránenia. 71 sekúnd by si mal ešte odsedieť Róbert Kalnický.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:12
    Vylúčenie v tíme MHA Martin:
    Kalnický – 2 min., hákovanie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    37:42
    Rýchly výpad Martina. Pavol Maťovčík aj tentoraz bol oporou Považanov, keď sprava chytil koncovku zápästím mladému Fúčelovi.
     
    36:48
    Novotný sa roztiahol pred vlastným bránkoviskom! Nemožno však hovoriť o výbornom zákroku, pretože hostia pri pokuse zlomili hokejku!
     
    36:05
    Črtal sa samostatný nájazd pre domáceho Brveníka. Puk ale väčšou rýchlosťou putoval na Maťovčíka, ktorý oproti nemu vykorčuľoval a upratal ho hokejkou.
     
    Reklamná prestávka.
     
    34:27
    Prerušená hra. Novotný schoval puk do lapačky, ktorý na neho vyslal krídelník tretieho útoku hostí Lukáš Urbánek.
     
    33:41
    Terajšia strela domácich od striedačky bola nepríjemná v porovnaní s tou z predošlej minúty. Maťovčík ale aj v tomto prípade nekapituloval.
     
    32:46
    Martinčania s ojedinelým výjazdom do útočnej tretiny. Väčšiu rýchlosť však nemal Rešetár a keďže sa k nemu blížil súper, musel vystreliť. Maťovčík odolal.
     
    32:01
    Martin hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:34
    Považská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    30:01
    Vylúčenie v tíme MHA Martin:
    Simon – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    28:06
    Martin dal gól! V Martine sa tešia hráči aj diváci z prvého gólu v tejto sezóne. Početná výhoda domácim pasovala. MICHAL FILLO poslal tvrdý projektil. Maťovčík nemal vôbec šancu zareagovať. Asistencie: Daniel Babka a Matej Somík.
     
    27:34
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica:
    K. Meszároš – 2 min., sekanie + 2 min., nešportové správanie.
     
    26:38
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica:
    Cíger – 2 min., hákovanie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    25:48
    Kombinácia troch martinských hráčov nevyšla. Zakončujúci Stročka totiž nehľadel na svojich spoluhráčov, ktorí ho dopĺňali. Svoju strelu neumiestnil za chrbát Maťovčíka.
     
    24:35
    Považská Bystrica dala gól! Z uhla sa pošťastilo MATEJOVI SÁDECKÉMU. Puk poslal pod hornú žŕdku, ktorým zostrelil fľašu brankára Novotného. Asistencia: Roman Tománek.
     
    24:01
    Medzi martinskými kruhmi si nedokázal urobiť potrebný priestor na strelu Matúš Zemko. Prihrávka bola totiž veľmi prudká.
     
    23:03
    Martin hrá s piatimi hráčmi.
     
    23:01
    Všetci sledovali skúseného veterána Miroslava Zaťka. Považskobystrický borec premiešal puk a zakončoval švihom. Novotný udržal puk vo svojej moci.
     
    22:23
    Považania sa ešte na chvíľu udržali v útočnej tretine, ale finálny puk sa nepodarilo pretlačiť na pravú stranu, kde bol Lušňák.
     
    21:44
    Nahálka presným pokusom od modrej čiary prinútil zasahovať Novotného. Martinský brankár nestihol zakryť puk. Ten mu vytiahol spod lapačky Krajč.
     
    21:03
    Vylúčenie v tíme MHA Martin:
    Babka – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    20:27
    Aj úvod prostrednej tretiny patril Považanom. Brankár Adam Novotný napokon neinkasoval a od vystriedania Lednického sa stále môže pochváliť nulou na svojom konte.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Druhá tretina sa začne o 17:53.
     
    Hráči Martina majú toho dosť. Tempo diktujú hostia z Považia, ktorí svoj "jednoduchý" výkon ozdobili už v prvej časti duelu štyrmi gólmi a prinútili domácich striedať brankárov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    17:26
    Ďalšia ľahká súhra Považskej Bystrice. Novotný sa mal na pozore. Ščasník sa však nepridal medzi štyroch spoluhráčov, ktorí figurujú v listine strelcov.
     
    16:20
    Cíger si skúsene vytvoril palebnú pozíciu na úrovni pravého kruhu. Skvelo oklamal sťahovačkou protihráča a okamžite zamestnal Novotného, ktorý podržal hostiteľov.
     
    15:42
    Maťovčík sa miestami nudí vo svojej bránke. Po dlhom čase si siahol na puk. Fillo však pri svojom zakončení nebol kreatívnejší.
     
    13:19
    Striedanie v tíme MHA Martin:
    z ihriska odchádza Lednický, prichádza Novotný.
     
    13:19
    Považská Bystrica dala gól! Martinčania horeli v obrane a požiar nedokázal nikto uhasiť. MATÚŠ ZEMKO sa presadil z dorážky, keď pred neho vykopol puk brankár Lednický. Bez asistencie.
     
    13:03
    Považská Bystrica dala gól! Ďalšia akcia Považanov už so sebou niesla tretí presný zásah. Priam až na exhibičný spôsob to zakončil nekompromisne a zblízka SAMUEL KRAJČ. Asistencie: Patrik Lušňák a Jakub Cíger.
     
    12:32
    Skvelý návrat Ivana, ktorý bol prekážkou pre Lušňáka! Vďaka jeho hokejke neprešla prihrávka do druhej vlny na Cígera, a tak sa vyznamenal Lednický pri následnej dorážke!
     
    11:56
    Maťovčík padol na zadok a pri prvej tyčke zachytil puk lapačkou. Strelecký pokus patril Fillovi, ktorému ideálne nabil Simon.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:24
    Považská Bystrica hrá s piatimi hráčmi.
     
    10:01
    Neskorší začiatok prípravy a minimum tréningov Martinčanov sa odzrkadľujú na terajšom výkone v presilovej hre. Hostia sa nemusia trápiť s bránením.
     
    09:24
    Vylúčenie v tíme HK 95 Považská Bystrica:
    Zaťko – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    08:58
    Martin hrá s piatimi hráčmi.
     
    07:50
    Lednický nedostal tretí gól, z toho druhý v presilovke! Tvrdá bomba Cígera opečiatkovala konštrukciu svätyne!
     
    07:17
    Lušňák nastreľoval puk na vzdialenejšiu žŕdku martinskej bránky, kde postával Cíger. Ten mal nakoniec problém presne zakončiť.
     
    06:58
    Vylúčenie v tíme MHA Martin:
    Pažický – 2 min., podrazenie.
     
    06:27
    Považská Bystrica dala gól! Faul Pažického Považská trestá. Zaťko to pekne hodil pred bránku a MATEJ SÁDECKÝ v pohybe výborne tečoval medzi betóny gólmana Martina. Asistencie: Roman Tománek a Miroslav Zaťko.
     
    06:22
    Šikovná spolupráca medzi Zaťkom a Tománkom. Autor gólu nakoniec vypálil na Lednického lapačku. Martinský brankár sa blysol pekným zákrokom.
     
    06:08
    Vylúčenie v tíme MHA Martin:
    Pažický – 2 min., držanie.
     
    Reklamná prestávka.
     
    05:26
    Krajč vytiahol Považanov do útočného pásma. Na pravé krídlo to naservíroval Cígerovi, ktorý mu to vracal s úmyslom tečovať. Lednický nemusel zasahovať.
     
    04:28
    Považská Bystrica dala gól! Panteri sa ujímajú vedenia. Útočník ROMAN TOMÁNEK prešiel cez dvoch Martinčanov ako nôž maslom a Lednickému to zavesil do ľavého horného rohu. Asistencia: Marco Halama.
     
    04:03
    Menšie komplikácie sa objavili v obrannej zóne hostí, ale dvojica domácich napádajúcich hráčov z toho neťažila.
     
    03:34
    Martinčania vybojovali puk pri vlastnej striedačke. K zadnému mantinelu sa zatiahol Belica a od neho začne nový útok.
     
    02:43
    Považania jednou nepresnou nahrávkou prišli o pobyt v útočnej tretine. Za domácich vykorčuľoval dopredu Markovič. S pukom za bránkou je Putala.
     
    01:33
    Domáci brankár Lednický s prvým zásahom v zápase. Z ľavej strany zaznamenal presnú strelu skúsený útočník Jakub Cíger.
     
    00:35
    Hosťujúci obranca Zaťko išiel správnym smerom. Vystihol krížnu prihrávku Jurášeka na Simona neďaleko svojho brankára Maťovčíka.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred úvodným vhadzovaním si minútou ticha uctíme pamiatku zosnulého bývalého hráča aj trénera Martina Jaroslava Markoviča staršieho!
     
    Úvodné zostavy:

    MHA Martin: Lednický – Fillo, Pažický, Kovačka, Belica, Babka, Ivan, Somík, Fúčela – Púpava, Jurášek, Simon – Brveník, Stročka, Poliaček – Rešetár, Kalnický, Volko – Simonides, M. Markovič, Svitač.

    Tréner: Jaroslav Markovič.

    HK 95 Považská Bystrica: Maťovčík – Omelka, J. Nahálka, A. Zlocha, Zaťko, K. Meszároš, Putala, Špánik – Cíger, Krajč, Lušňák – Feranec, M. Halama, Tománek – L. Urbánek, M. Sádecký, Zemko – Rojko, Ščasník, Turan.

    Tréner: Jakub Ručkay.

    Rozhodca: Štefik – Hanko, Nosek.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu D skupiny JOJ ŠPORT Slovenského pohára medzi Martinom a Považskou Bystricou.

    MHA Martin


    Martinčania nehrali šesť mesiacov. Poslednýkrát v rámci druhej ligy nastúpili vo štvrťfinále play-off proti Bardejovu, ktorému podľahli vysoko 2:10. Novým trénerom niekdajšej extraligovej značky je rodák a srdciar Jaroslav Markovič.

    HK 95 Považská Bystrica

    V Považskej Bystrici sa potrebujú rehabilitovať. Vo vstupnom dueli pohára prehrali panteri na ľade Skalice 1:7. Náladu si nedokázali vylepšiť ani v utorok na pravé poludnie. Na zápas vykorčuľovali v Trnave, ktorá otočila z 1:4 na konečných 6:4 v poslednej tretine.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Ivan Harčár


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 95 Považská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 29. Fillo (Babka, Somík), 48. Babka (Fillo) – 5. Tománek (M. Halama), 7. M. Sádecký (Tománek, Zaťko), 14. Krajč (Lušňák, Cíger), 14. Zemko, 25. M. Sádecký (Tománek), 41. Lušňák (Cíger, Krajč), 48. Cíger (Lušňák)


    MHA Martin: Lednický (14. Novotný) – Fillo, Pažický, Kovačka, Belica, Babka, Ivan, Somík, Fúčela – Púpava, Jurášek, Simon – Brveník, Stročka, Poliaček – Rešetár, Kalnický, Volko – Simonides, M. Markovič, Svitač.
    Tréner: Jaroslav Markovič.

    HK 95 Považská Bystrica: Maťovčík – Omelka, J. Nahálka, A. Zlocha, Zaťko, K. Meszároš, Putala, Špánik – Cíger, Krajč, Lušňák – Feranec, M. Halama, Tománek – L. Urbánek, M. Sádecký, Zemko – Rojko, Ščasník, Turan.
    Tréner: Jakub Ručkay.

    Rozhodca: Štefik – Hanko, Nosek.